GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Sony Xperia P şi Sony Xperia U – Smartphone-uri multimedia!

Autor: Echipa Giz.ro

Sony a prezentat duminică la MWC 2012 smartphone-urile Sony Xperia P şi Sony Xperia U, care continuă linia de design iniţiată de Sony Xperia S, însă adoptă în acelaşi timp ecrane mai mici.

Cele două telefoane au apărut frecvent în presă în ultima perioadă cu diverse fotografii spion sub numele de cod Nyphon şi Kumquat, iar anunţul făcut de Sony nu face decât să confirme bănuielile anterioare: Sony P şi Sony U fac parte din seria NXT şi se adresează celor care doresc telefoane multimedia cu ecrane mai mici decât cel de 4.3” prezent pe Sony Xperia S, lansat in îanuarie la CES 2012.

Sony Xperia P beneficiază de un display Reality Display cu diagonala de 4” şi rezoluţie 540×960 pixeli şi tehnologie White Magic care permite o vizibilitate mai bună a ecranului în lumina puternică a soarelui.

Sub carcasa construită din aluminiu, telefonul ascunde un procesor NovaThor U8500 dual-core cu frecvenţa de 1 GHz, 1 GB memorie RAM şi 16 GB de memorie internă.

Conectivitatea este asigurată de 3G, Wi-Fi, GPRS, EDGE, bluetooth, microUSB, NFC şi HDMI, cu ajutorul căruia telefonul se poate transforma într-un hub multimedia prin intermediul unui dock achiziţionat separat.

Sony P, unul dintre cele doua smartphone-uri lansate de Sony la MWC

Interesant este că funcţia Xperia Smart Tags permite stabilirea unor setări predefinite ale telefonului şi transferul rapid al acestora prin NFC. Camera foto are 8 MP şi este capabilă să înregistreze clipuri video în format Full-DH 1080p.

Sony Xperia U dispune de un ecran Reality Display cu diagonala de 3.5” şi rezoluţie 480×854 pixeli, adăpostind sub carcasa de aluminiu acelaşi procesor dual-core tactat la 1 GHz. Camera foto a fost de asemenea retrogradată la 5 MP, însă este capabilă să filmeze HD 720p, iar telefonul dispune de tehnologia xLoud de prelucrare a sunetului.

Ambele telefoane beneficiază de o bară transparentă iluminată poziţionată în partea de jos, la fel ca şi “fratele” mai mare Xperia S, însă în cazul lui Xperia U aceasta poate fi utilizată şi pentru semnalizarea notificărilor, iar alegerea culorii este la discreţia ta.

Sony U este disponibil intr-o gama variata de culori, pentru toate gusturile

Ambele telefoane utilizează sistemul de operare Google Android 2.3 Gingerbeard, însă Sony promite că un update la Android 4.0 IceCream Sandwich va fi disponibil în timp util. De asemenea, Sony a urmat exemplul celor de la HTC şi Samsung şi a modificat radical interfaţa sistemului de operare, care la prima vedere este de nerecunoscut.

Prin prisma designului şi a opţiunilor suplimentare precum xLoud şi bara de transparentă de notificări, Xperia P şi Xperia S se adresează cu precădere celor care caută un telefon multimedia. Aceştia trebuie să mai aştepte însă câteva luni, întrucât Sony a anunţat disponibilitatea pe piaţă a acestor modele la jumătatea celui de-al doilea trimestru, adică undeva în luna mai.

Preţurile nu au fost încă anunţate, însă având în vedere dotările tehnice ne putem aştepta ca Xperia U să fie uşor mai ieftin decât Xpria P datorită ecranului mai mic.

În final te invităm să urmăreşti cele două hands-on-urile realizate la Barcelona cu noile telefoane Sony P şi Sony U.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri