GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane Allview – păreri, preţuri şi recomandări

Autor: Echipa Giz.ro

Allview are are o ofertă bogată de telefoane ieftine cu Android, însă în ultima perioadă a lansat numeroase produse de nivel mediu şi smartphone-uri de top.

Fără îndoială, Allview este unul dintre cele mai populare branduri româneşti de telefoane, iar ascensiunea s-a datorat în special telefoanelor cu Android lansate pe bandă rulantă.

Brandul Allview este deţinut de compania braşoveană Visual Fan. Este important de precizat că Visual Fan comercializează telefoane fabricate în China de diverşi producători locali, peste care aplică ulterior brandul Allview. Practic, telefoanele Allview de pe piaţa românească există şi în China, cu deosebirea că poartă alte denumiri.

Iniţial, sub brandul Allview au apărut în special telefoane ieftine, însă treptat Visual Fan a început să atace şi segmentele middle-end, cu specificaţii tehnice de nivel mediu, iar în utima perioada vinde numeroase telefoane de top. Acestea din urmă sunt fabricate în special de producătorul chinez Gionee, care s-a remarcat în special prin modele cu o grosime foarte mică.

Un avantaj este că aproape toate produsele Allview sunt telefoane dual-SIM, un aspect important pentru cei care folosesc simultan serviciile a doi operatori de telefonie. Nu în ultimul rând, în ultima perioadă au început să apară telefoane Allview cu 4G, care îţi permit conexiuni de date la internet cu viteze de până la 150 Mbps.

O listă cu cele mai populare telefoane Allview din România găseşti aici, împreună cu review-uri ale celor care au achiziţionat deja astfel de produse. Dintre acestea, noi îţi recomandăm câteva modele care ne-au atras atenţia în mod special.

Telefoane Allview de până în 500 de lei

Dacă ai nevoie de un smartphone Allview ieftin, caută în special telefoanele din gama A, dar reţine că există şi câteva modele din seria V care intră în această categorie.

Allview A4 You – 250 lei

Unul dintre cele mai ieftine telefoane Allview este modelul A4 You, dedicat utilizatori începători de smartphone-uri. Acesta dispune de un ecran cu diagonală de 3.5” şi rezoluţie 320×480 pixeli, procesor dual-core ARM Cortex A7 de 1 GHz, 512 MB RAM şi 4 GB de memorie internă. Conectarea la internet se face prin 3G, iar camera foto are 3.2 MP.

Allview A4 You

Allview A4 You

Allview A5 Smiley – 300 lei

Printre cele mai populare telefoane Allview se numără şi A5 Smiley, care oferă un ecran de 4” cu rezoluţie 480×800 pixeli şi care este propulsat de un procesor dual-core Cortex A7 de 1.3 GHz, acompaniat de 512 MB RAM şi memorie internă de 4 GB. Şi acest model are funcţie dual-SIM, iar acumulatorul are o capacitate de 1400 mAh.

Allview A5 Smiley

Allview A5 Smiley

Allview A5 Quad – 450 lei

Un alt model interesant este şi Allview A5 Quad, care mizează pe un display de 4.3” cu rezoluţie 480×800 pixeli, funcţie dual-SIM şi procesor quad-core Cortex A7 de 1.3 GHz, la care se adaugă 512 MB RAM şi stocare internă de 4 GB. Camera foto are 5 MP şi este capabilă să înregistreze în format Full HD.

Allview A5 Quad

Allview A5 Quad

Telefoane Allview de până în 1000 de lei

Cea mai bogată ofertă Allview este în segmentul de mijloc. Telefoanele din această categorie fac parte din gama P, însă tot aici vei găsi şi câteva modele V interesante.

Allview P6 Life – 600 lei

Allview P6 Life este unul dintre cele mai ieftine telefoane cu ecran mare, întrucât ai la dispoziţie un display IPS de 5” cu rezoluţie HD 720×1280 pixeli. Platforma hardware este asigurată de un procesor quad-core Cortex A7 de 1.3 GHz, 1 GB RAM şi memorie internă de 8 GB, în timp ce camera foto de 8 MP este capabilă de filmări Full HD.

Allview P6 Life

Allview P6 Life

Allview V1 Viper I – 600 lei

Printre cele mai noi telefoane Allview se numără şi V1 Viper I, care se adresează publicului interesat de un ecran de un ecran IPS de 4.7” cu rezoluţie 540×960 pixeli, care utilizează de asemenea un procesor quad-core Cortex A7 de 1.3 GHz, la care se adaugă 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor.

Allview V1 Viper I

Allview V1 Viper I

Allview P5 Seon – 900 lei

Pentru cei care vor un telefon la fel de mare ca Samsung Galaxy Note 3, P5 Seon oferă un display IPS de 5.5” cu rezoluţie HD şi o platformă hardware inedita cu procesor Cortex A7 de 1.5 GHz cu şase nuclee, la care se adaugă 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Telefonul se conectează la internet cu viteze 3G, iar acumulatorul are 2400 mAh.

Allview P5 Seon

Allview P5 Seon

Allview P7 Xtreme – 1.000 lei

La rândul său cu funcţie dual-SIM, Allview P7 Xtreme iese în evidenţă prin ecranul IPS de 4.7” şi rezoluţie HD, dar mai ales prin procesorul octa-core Cortex A7 de 1.7 GHz, la care se adaugă 1 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Camera foto de 13 MP este capabilă să realizeze clipuri video la rezoluţie Full HD.

Allview P7 Xtreme

Allview P7 Xtreme

Telefoane Allview de peste 1000 de lei

Gama X din portofoliul Allview este dedicată smartphone-urilor cu specificaţii hardware de top. Ocazional, aici se strecoară şi câte un model din seria V, care are practic reprezentanţi în toate segmentele de preţ.

Allview V1 Viper S4G – 1.200 lei

V1 Viper S4G este unul dintre puţinele smartphone-uri din portofoliul Allview cu 4G, element care va atrage utilizatorii care au nevoie de o conexiune de date cât mai rapidă. Specificaţiile tehnice sunt cele ale unui telefon de nivel mediu, cu ecran IPS de 5” şi rezoluţie HD, plus platformă hardware Qualcomm Snapdragon 400 cu 2 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor.

Allview V1 Viper S4G

Allview V1 Viper S4G

Allview X2 Soul – 1.300 lei

Unul dintre cele mai promovate smartphone-uri Allview este X2 Soul, care iese în evidenţă prin grosimea de numai 5.5 mm. Ecranul IPS de 5” are rezoluţie Full HD, în timp ce sub carcasă se află un procesor octa-core Cortex A7 de 1.7 GHz, plus 2 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Acumulatorul Li-Ion are capacitatea de 2300 mAh.

Allview X2 Soul

Allview X2 Soul

Allview X1 Xtreme – 1.600 lei

Fără îndoială, X1 Xtreme este cel mai bun smartphone Allview, datorită implementării chipsetului Qualcomm Snapdragon 800 cu 3 GB RAM şi memorie internă de 32 GB. Ecranul IPS de 5.5” cu rezoluţie Full HD s-ar putea însă să fie prea mare pentru unii utilizatori, în timp ce absenţa conectivităţii 4G poate fi de asememea deranjantă.

Allview X1 Xtreme

Allview X1 Xtreme

Telefoane Allview cu interfaţă Berry UI

Ca în cazul oricărui alt brand, telefoanele Allview includ o interfaţă software proprietară aplicată peste Android. În acest caz vorbim despre Berry UI, care în general nu reuşeşte să impresioneze prin calitatea temelor sau a aplicaţiilor preinstalate. În cele mai multe cazuri îţi recomandăm să apelezi la un launcher pentru Android mai bun.

De asemenea, telefoanele Allview vin cu câteva aplicaţii preinstalate, inclusiv un manager de fişiere şi un antivirus românesc (Bitdefender), însă avantajul este ca cele mai multe dintre ele pot fi dezinstalate cu uşurinţă.

Concluzii

Pe piaţa din România se găsesc numeroase telefoane Allview. De altfel, Allview este în top 3 branduri cu cel mai mare număr de modele, în special datorită faptului că lansările de noi produse au loc cu o frecvenţă foarte mare, întrucât nu necesită decât branduirea unor smartphone-uri chinezeşti.

În prezent, sub brandul Allview poţi întâlni atât telefoane ieftine şi foarte ieftine, cât şi modele de nivel mediu, dar şi smartphone-uri de top cu preţuri mai mici decât cele ale producătorilor consacraţi.

45 comentarii

  1. Antonia

    19 octombrie 2020 la 23:43

    Nici gratis nu l-as mai cumpara, l-am cumparat din rds cu abomament la pret bun , nelimitat in orice rezea , a functionat , vaia mama lui , semnal nu ,de auzit nici vorba, memorie 4/8 nu am reusit sa descarc deca 2 aplicatii una de transport, wats , si facebook.In rest orice aplicatie as fi dorit , aparea mesajul nu ai spatiu , dezinstaleaza aplicatiile , amaratele alea 3 pe care le aveam:)) L-am tinut ca sa ma pedepsesc , ce tampita am fost sa nu ma interesez si sa cumpar asa o prostie .In sfarsit m-am hotarat sa-l schim , si am cautat sa schim bateria sa il fac cadau la buna-mea.Ce credeti nu se mai fac componenete,Telefon cumparat in 20117-2018.Cei de la fabrica -Brasov mi-au explicat ca pot sa-l arunc ,DACA V-AM FOST DE FOLOS CU INFORMATIA , MA BUCUR !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri