GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane Evolio – preţuri şi recomandări

Autor: Echipa Giz.ro

Când vrei să alegi produse sub brand românesc, te poţi orienta spre telefoane Evolio, care se adresează unui public variat şi vin cu avantajul unor preţuri mici.

Pe piaţa din România găseşti în prezent numeroase telefoane lansate sub brand românesc, însă cele mai multe dintre acestea sunt smartphone-uri Allview.

În ultima perioadă au început însă să apară şi telefoane sub brandul Evolio. Pentru început, oferta este destul de limitată ca număr de dispozitive, însă pe de altă parte găseşti o varietate surprinzător de mare.

Asta pentru că poţi opta şi pentru un telefon ieftin cu dotări tehnice de bază, cât şi pentru un model de nivel mediu, dar şi pentru un smartphone de top, cel puţin în accepţiunea celor de la Evolio.

O listă cu cele mai populare telefoane Evolio din România găseşti aici, împreună cu review-uri ale celor care au achiziţionat deja astfel de produse. Dintre acestea, noi îţi recomandăm câteva modele care ne-au atras atenţia în mod special.

Telefoane Evolio în România

Iată telefoanele Evolio disponibile în prezent pe piaţa din România:

Evolio Onyx – 290 lei

Dacă vrei un smartphone pentru funcţii de bază precum verificarea mail-urilor şi navigarea pe internet, este foarte posibil ca Evolio Onyx să fie un model atractiv pentru tine, în special datorită preţului foarte scăzut.

Telefonul are un design care aminteşte puternic de iPhone 5 şi utilizează un ecran cu diagonala de 4” şi rezoluţie 640×320 pixeli, una rar întâlnită în cazul smartphone-urilor cu Android. Platforma hardware este asigurată de un chipset MediaTek MT6572 cu procesor dual-core de 1.3 GHz, 512 MB RAM şi 4 GB pentru stocarea datelor.

Camera foto de 5 MP este utilă în anumite situaţii, în timp ce acumulatorul integrat are o capacitate de 1.200 mAh, probabil suficient de mare pentru a asigura o autonomie de o zi în cadrul unei utilizări obişnuite.

Evolio Onyx

Evolio Onyx

Evolio Neos – 490 lei

La fel ca şi Onyx, Evolio Neos este un telefon dual-SIM, însă plusează printr-un ecran mai mare de 4.5” şi rezoluţie 960×540 pixeli. Designul aminteşte oarecum de telefoanele Nokia cu Windows Phone, însă nu şi platforma hardware, compusă dintr-un procesor quad-core Cortex A7 cu frecvenţa de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor.

Telefonul beneficiază de conectivitate 3G şi bluetooth 4.0, în timp ce camera foto de 8 MP este capabilă să înregistreze în format HD. Telefonul este dotat cu GPS şi cântăreşte 115 grame, iar acumulatorul Li-Ion are capacitatea de 2.000 mAh.

Evolio Neos

Evolio Neos

Evolio X6 – 1.000 lei

Cel mai bun telefon Evolio împrumută numele unui popular SUV de la BMW şi iese în evidenţă prin ecranul IPS cu diagonală de 5.5” şi rezoluţie Full HD 1920×1080 pixeli. Aşadar, vorbim despre un produs dedicat celor care preferă telefoanele cu ecran mare.

La interior, X6 beneficiază de chipsetul MediaTek MT6592 cu procesor octa-core de 1.7 GHz, la care se adaugă 2 GB RAM şi 16 GB pentru memoria internă, în timp ce camera foto principală are 13 MP, iar cea secundară 8 MP.

Un ecran atât de mare a permis şi implementarea unui acumulator Li-Ion de 3.150 mAh, care cel puţin teoretic ar trebui să asigure aproape două zile de autonomie. Grosimea telefonului este de 7.8 mm, în timp ce greutatea ajunge la 180 de grame, una care s-ar putea dovedi prea mare pentru unii utilizatori.

Evolio X6

Evolio X6

Concluzii

Evolio are o ofertă relativ redusă de telefoane, însă toate vin cu avantajul funcţionalităţii dual-SIM şi preţurile scăzute de comercializare. În plus, există câte un model dedicat practic fiecărui segment de piaţă.

În perioada următoare, Evolio îşi va îmbunătăţi portofoliul de telefoane cu Android, astfel că ne aşteptam la o concurenţă mai puternică cu brandul Allview.

1 comentariu

  1. Ovipot

    16 iulie 2018 la 16:33

    Din pacate,produsele Evolio sunt o mare teapa !!!!!!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri