Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane Huawei – preţuri, păreri şi recomandări

Telefoane Huawei – preţuri, păreri şi recomandări

Huawei este un producător care acoperă o gamă diversificată de terminale mobile, de la telefoane ieftine până la smartphone-uri de top.

ANUNTURI

La fel ca aproape orice producător chinez, Huawei a debutat pe piaţă preponderent cu telefoane ieftine, dedicate utilizatorilor cu buget redus.

Pe parcursul timpului, chinezii au început însă să pătrundă şi în segmente de piaţă mai bine cotate, astfel că au lansat smartphone-uri de nivel mediu şi ulterior telefoane de top.

În plus, datorită unor acorduri avantajoase cu operatorii de telecomunicaţii, Huawei a oferit telefoane la preţuri bune pentru abonamente, astfel că popularitatea a crescut rapid, iar producătorul este în prezent pe primele locuri la vânzări. Multe dintre telefoanele companiei sunt terminale dual-SIM, ceea ce a contribuit de asemenea la o creştere de vânzări.

O listă cu cele mai populare telefoane Huawei din România găseşti aici, împreună cu review-uri ale celor care au achiziţionat deja astfel de produse. Dintre acestea, noi îţi recomandăm câteva modele care ne-au atras atenţia în mod special.

Telefoane Huawei ieftine

Dacă ai nevoie de un smartphone Huawei ieftin, caută în special telefoanele din gama Y, adaptate pentru cei care nu alocă un buget prea mare pentru o astfel de achiziţie.

Huawei Y3II – 470 lei

Cel mai ieftin smartphone din oferta Huawei, Y3II este o alegere interesantă pentru cei care caută un produs cu preț foarte scăzut. Acesta dispune de conectivitate 4G și este bazat pe un procesor Mediatek MT6735M, oferind astfel suficient de multă putere pentru această gamă deoarece folosește patru nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53. Telefonul oferă și o variantă limitată la conectivitatea 3G, care folosește în același timp un procesor cu nuclee mai slabe ARM Cortex-A7, și recomandăm conspectarea atentă a specificațiilor înaintea achiziției

Telefonul oferă un ecran TN cu diagonală de 4,5″ și rezoluție de 854 x 480 pixeli, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă și o baterie de 2100 mAh. Camerele foto oferă senzori cu rezoluții de 5 MP, respectiv 2 MP.

huawei y3 ii

Huawei Y3II

Huawei Y5II – 490 lei

Cu un aspect similar mai micului Y3II, Huawei Y5II are un preț ceva mai ridicat, însă acesta aduce și o serie de îmbunătățiri sesizabile. Telefonul oferă astfel un ecran cu diagonală de 5″ care face saltul la rezoluția HD, un procesor mai puternic Mediatek MT6735P pe 64 de biți care funcționează la 1,3 GHz și o baterie ceva mai mare. Nu lipsesc conectivitatea 4G și suportul Dual SIM.

Huawei Y5II oferă o cameră foto cu senzor de 8 MP și obiectiv cu diafragmă F/2.0, ceea ce promite o captură foto ceva mai bună în lumina slabă, și o cameră foto frontală pentru selfies, care oferă un senzor de 2 MP și bliț.

ANUNTURI
huawei y5 ii

Huawei Y5II

Huawei Y6 2017 – 600 lei

Împachetat într-o carcasă simplă dar destul de atrăgătoare vizual care este confecționată din material plastic, noua versiune a modelului Y6 este o soluție atractivă pentru bugetele mai strâmtorate.

Telefonul oferă un ecran IPS cu diagonală de 5″ și rezoluție HD, 2 GB de memorie RAM și 16 GB de memorie internă extensibilă. Platforma hardware este construită în jurul unei soluții integrate Mediatek MT6737T, care este suficient de puternică pentru această gamă de preț deoarece oferă patru nuclee de procesare pe 64 de biți ARM Cortex-A53 și un procesor grafic destul de bun ARM Mali-T720MP2. Telefonul mai oferă două camere foto cu senzori de 13 și 5 MP, ambele prevăzute cu bliț, o baterie de 3000 mAh și Dual SIM.

huawei-y6-2017

Huawei P9 Lite 2017 – 850 lei

Împachetat într-o carcasă elegantă cu ramă metalică și spate din sticlă, Huawei P9 Lite 2017 este un produs cu un aspect atractiv. Acest telefon Huawei din gama inferioară-medie este bazat pe un procesor HiSilicon Kirin 655, care oferă opt nuclee ARM Cortex-A53, și mai oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, suport Dual SIM și conectivitate 4G. Bateria are o capacitate de 3000 mAh. Foarte util, telefonul oferă și un senzor pentru amprente de bună calitate.

Camera foto folosește un senzor Sony cu rezoluție de 12 MP și obiectiv cu deschidere mare F/2.0, în timp ce camera frontală oferă un senzor de 8 MP. Telefonul oferă și un difuzor cu amplificator dedicat pentru un volum sonor și o calitate audio ceva mai bune. Oferit la un preț sub 1000 de lei, acesta rămâne astfel o opțiune interesantă pentru gama inferioară.

huawei-p9-lite-2017

Telefoane Huawei de nivel mediu

În general, gama P este dedicată smartphone-urilor Huawei de nivel mediu, însă aici se strecoară şi alte modele ale producătorului chinez.

ANUNTURI

Huawei P10 Lite – 1100 lei

Modelul principal al ofertei Huawei pentru gama intermediară din 2017, P10 Lite continuă tradiția modelelor Lite anterioare și este o ofertă interesantă pentru cei care vor un telefon elegant și destul de puternic, dar totodată ceva mai ieftin.

P10 Lite oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,2″ și rezoluție Full HD, un procesor HiSilicon Kirin 658 cu opt nuclee ARM Cortex-A53 pe 64 de biți, 3 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie internă extensibilă.

Carcasa eleganta fabricată din metal și sticlă mai ascunde o cameră foto cu rezoluție de 12 MP și senzor de 1/2,8″ cu pixeli mari de 1.25 µm, o cameră frontală pentru selfies de 8 MP, senzor pentru amprente, grup de senzori complet (inclusiv giroscop și magnetometru), wireless 802.11n și o baterie de 3000 mAh.

huawei-p10-lite

Huawei P10 Lite

Huawei Nova – 1.300 lei

Primul membru al noii game Nova, telefonul a fost lansat în vara anului 2016 și este un produs din gama medie foarte interesant datorită dotărilor bune și construcției superioare. În interiorul carcasei din aluminiu, Huawei Nova ascunde un procesor puternic Qualcomm Snapdragon 625 cu o frecvență de 2 GHz, 3 GB de memorie RAM, o baterie cu o capacitate de 3020 mAh și 32 GB de memorie internă extensibilă.

Ecranul IPS de 5″ are rezoluție Full HD și este acoperit cu sticlă 2.5D. Camera foto oferă un senzor cu pixeli mari cu rezoluție de 12 MP, autofocus cu detecție de fază și înregistrare video 4K. Alte dotări notabile sunt conectorul USB Type C, senzorul pentru amprente, încărcarea rapidă și camera pentru selfies de 8 MP.

huawei nova

Huawei Nova

Huawei Mate 10 Lite – 1700 lei

Versiunea simplificată a celui mai puternic telefon Huawei din 2017, Mate 10 Lite este oferit la un preț bun. Astfel, telefonul oferă un ecran IPS impozant cu diagonală de 5,9″ și rezoluție 2160 x 1080 pixeli, făcând astfel parte din gama modelelor cu ecran cu raport de aspect 2:1.

Telefonul este construit în jurul unui cip HiSilicon 659, o soluție mid-range care oferă opt nuclee de procesare ARM Cortex-A53 și interfață grafică Mali-T830 MP2. Telefonul mai oferă 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă, cameră foto principală duală cu senzori de 16 și 2 MP, cameră foto frontală duală cu senzori de 13 și 2 MP, baterie cu capacitate de 3340 mAh și senzor de amprentă, toate acestea fiind ambalate într-o carcasă metalică fabricată din aliaj de aluminiu.

huawei-mate-10-lite

Huawei P9 – 1.800 lei

Vârful de gamă din 2016 al celor de la Huawei, telefonul P9 continuă tradiția modelelor anterioare din gama P și oferă o carcasă elegantă și bine finisată fabricată integral din aluminiu. Ecranul IPS-NEO are o diagonală de 5,2″, rezoluție Full HD și este acoperit cu Gorilla Glass. Telefonul este puternic, HiSilicon Kirin 955 oferind patru nuclee de top ARM Cortex-A72 și patru nuclee Cortex-A53. Configurația hardware mai include 3GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă, o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, senzor pentru amprente, Dual SIM și compatibilitate 4G.

Camera foto dublă este foarte interesantă, aceasta oferind un senzor color și unul monocrom cu rezoluții de 12 MP pentru o captură foarte bună în lumină slabă, la care se adaugă focalizare rapidă cu detecție de fază, optică Leica și înregistrare video Full HD. Telefonul rămâne astfel interesant, mai ales că și prețul lui a scăzut sub 2000 de lei și poate fi încadrat deja în gama medie.

huawei p9

Huawei P9

Huawei Honor 9 – 1900 lei

Făcând parte din gama separată cu raport bun între preț și performanțe, Honor 9 este un produs atractiv care oferă o configurație hardware performantă ambalată într-o carcasă din aluminiu și sticlă.

Telefonul oferă un ecran IPS de calitate superioară care are o diagonală de 5,15″ și o rezoluție Full HD. Telefonul este motorizat de puternica soluție HiSilicon Kiron 960, care oferă patru nuclee ARM Cortex-A73, patru nuclee ARM Cortex-A53 și o interfață grafică rapidă Mali-G71 MP8, la care se adaugă 4 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie internă extensibilă. Pe lista de dotări mai găsim faimoasa cameră foto duală cu senzori de 12 și 20 MP, o cameră foto frontală de 8 MP, o baterie cu o capacitate de 3200 mAh, senzor pentru amprente, conector USB Type-C și restul de module specifice unui telefon modern.

huawei-honor-9

Telefoane Huawei de top

În ultima perioadă, Huawei a lansat o serie de telefoane de top, preponderent în seria Mate.

Huawei P10 – 2200 lei

Vârful de gamă consumer din 2017, Huawei P10 reprezintă un salt semnificativ de la modelul anterior P9 deoarece procesorul HiSilicon Kirin 960 este un produs competitiv care poate rivaliza fără probleme cu Snapdragon 8210 sau Exynos 8 Octa.

Camera foto este tot de tip dual, însă acum beneficiază de un senzor monocrom mai mare de 20 MP și un sistem de stabilizare optică eficient. Telefonul mai oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,1″ și rezoluție Full HD, 4 Gb de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3200 mAh. La acestea se adaugă dotările deja standard pentru un model de vârf, adică senzor pentru amprente, Wi-Fi 802.11ac, conector USB Type-C și suport Dual SIM.

huawei-p10-1

Huawei P10

Huawei Mate 9 – 2900 lei

Chiar dacă nu mai este cel mai recent membru al familiei Mate, Mate 9 rămâne un produs atractiv. Acesta este penalizat doar de rezoluția Full HD, care poate părea puțin cam mică pentru un telefon cu diagonală de 5,9″. Dincolo de acest detaliu, Huawei Mate 9 impresionează prin puterea hardware, camera foto duală foarte bună, autonomia bună și interfața EMUI, care ajunsă la versiunea 5.0 oferă în sfârșit un mediu grafic modern și plăcut. Mai multe detalii despre acest telefon găsiți însă în review-ul făcut de Giz.ro.

huawei-mate-9

Huawei Mate 9

Huawei Mate 10 Pro – 3600 lei

Cel mai mare și mai puternic telefon din portofoliul Huawei la finele lui 2017, Mate 10 Pro este un telefon extrem de atractiv care concurează fără mari probleme cu liderii de piață precum iPhone 8 Plus sau Samsung Note 8.

Carcasa elegantă din aluminiu și sticlă rotunjită este completată de un ecran AMOLED cu diagonală de 6″ și rezoluție de 2160 și 1080 pixeli, interiorul ascunzând o configurație de vârf cu un procesor HiSilicon Kirin 970 foarte performant, 6 GB de memorie RAM, 128 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate generoasă de 4000 mAh. Camera foto duală a celor de la Huawei cu doi senzori Sony de 12 MP și 20 MP beneficiază de stabilizare și obiective mai luminoase, la care se adaugă senzor pentru amprente, conector USB Type-C, senzor infraroșu și alte. Mai multe despre acest model, în review-ul Giz.ro.

huawei-mate-10-pro

Telefoane Huawei cu interfaţă Emotion

La fel ca aproape orice alt producător de telefoane cu Android, Huawei a adoptat o interfaţă proprietară botezată Emoţion UI. Cunoscută şi drept EMUI, aceasta a ajuns la cea de-a opta versiune. Spre deosebire de versiunile mai vechi, noile versiuni EMUI, adică 5 și 8, oferă un mediu grafic mult mai arătos și un mod de lucru standard care nu mai seamănă tot atât de mult cu cel cunoscut de la iOS.

Emotion UI este una dintre cele mai bune interfețe grafice implementate pe platforma Android, utilizatorii beneficiind de un mediu cu aspect vizual plăcut, suport pentru teme de interfață, opțiuni bogate și performanțe bune.

Concluzii

Dacă la început era dedicat doar telefoanelor ieftine, Huawei a ajuns în prezent la o ofertă generoasă de smartphone-uri din cele mai diverse segmente de preţ. Multe dintre ele au funcţii asemănătoare, însă acest lucru este întâlnit la aproape toţi producătorii.

În prezent, telefoanele Huawei se bucură de o popularitate majoră pe teritoriul României, în special datorită unui raport calitate/preţ superior altor branduri cunoscute din domeniu.

1 comentariu

  1. valentin

    August 26, 2016 la 19:38

    cum pot intra in bios la modelul y550?
    imi apare pe ecram mesajul :memoria interna este deteriorata si este momentan indisponibila. mai am vreo sansa la telefon? :D

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.