GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane Huawei – păreri, prețuri şi recomandări

Autor: Echipa Giz.ro

Huawei este un producător care acoperă o gamă diversificată de terminale mobile, de la telefoane ieftine până la smartphone-uri cu funcții de top.

La fel ca aproape orice producător chinez, Huawei a debutat pe piaţă preponderent cu telefoane ieftine, dedicate utilizatorilor cu buget redus.

Pe parcursul timpului, chinezii au început însă să pătrundă şi în segmente de piaţă mai bine cotate, astfel că au lansat smartphone-uri de nivel mediu şi ulterior telefoane de top, multe dintre ele devenind populare grație unui foarte competitiv raport preț/dotări. .

În plus, datorită unor acorduri avantajoase cu operatorii de telecomunicaţii, Huawei a oferit telefoane la preţuri bune pentru abonamente, astfel că popularitatea a crescut rapid, iar producătorul este în prezent pe primele locuri la vânzări. Multe dintre telefoanele companiei sunt terminale dual-SIM, ceea ce a contribuit de asemenea la o creştere de vânzări.

O listă cu cele mai populare telefoane Huawei din România găseşti aici, împreună cu review-uri ale celor care au achiziţionat deja astfel de produse. Dintre acestea, noi îţi recomandăm câteva modele care ne-au atras atenţia în mod special.

Telefoane Huawei ieftine

Dacă ai nevoie de un smartphone Huawei ieftin, caută în special telefoanele din gama Y, adaptate pentru cei care nu alocă un buget prea mare pentru o astfel de achiziţie.

Huawei Y5II – 400 lei

Cu un aspect similar mai micului Y3II, Huawei Y5II are un preț ceva mai ridicat, însă acesta aduce și o serie de îmbunătățiri sesizabile. Telefonul oferă astfel un ecran cu diagonală de 5″ care face saltul la rezoluția HD, un procesor mai puternic Mediatek MT6735P pe 64 de biți care funcționează la 1,3 GHz și o baterie ceva mai mare. Nu lipsesc conectivitatea 4G și suportul Dual SIM.

Huawei Y5II oferă o cameră foto cu senzor de 8 MP și obiectiv cu diafragmă F/2.0, ceea ce promite o captură foto ceva mai bună în lumina slabă, și o cameră foto frontală pentru selfies, care oferă un senzor de 2 MP și bliț.

huawei y5 ii

Huawei Y5II

Huawei Y6 2018 – 650 lei

Împachetat într-o carcasă simplă dar destul de atrăgătoare vizual care este confecționată din material plastic, noua versiune a modelului Y6 este o soluție atractivă pentru bugetele mai mici.

Telefonul oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,7″ și rezoluție de 1440 x 720 pixeli cu raport 2:1, 2 GB de memorie RAM și 16 GB de memorie internă extensibilă. Platforma hardware este construită în jurul unei soluții integrate Qualcomm Snapdragon 425, care este suficient de puternică pentru această gamă de preț deoarece oferă patru nuclee de procesare pe 64 de biți ARM Cortex-A53 și un procesor grafic destul de bun Adreno 308. Telefonul mai oferă două camere foto cu senzori de 13 și 5 MP, ambele prevăzute cu bliț, o baterie de 3000 mAh și Dual SIM.

huawei_y6_2018

Huawei P9 Lite 2017 – 750 lei

Împachetat într-o carcasă elegantă cu ramă metalică și spate din sticlă, Huawei P9 Lite 2017 este un produs cu un aspect atractiv. Acest telefon Huawei din gama inferioară-medie este bazat pe un procesor HiSilicon Kirin 655, care oferă opt nuclee ARM Cortex-A53, și mai oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, suport Dual SIM și conectivitate 4G. Bateria are o capacitate de 3000 mAh. Foarte util, telefonul oferă și un senzor pentru amprente de bună calitate.

Camera foto folosește un senzor Sony cu rezoluție de 12 MP și obiectiv cu deschidere mare F/2.0, în timp ce camera frontală oferă un senzor de 8 MP. Telefonul oferă și un difuzor cu amplificator dedicat pentru un volum sonor și o calitate audio ceva mai bune. Oferit la un preț sub 1000 de lei, acesta rămâne astfel o opțiune interesantă pentru gama inferioară.

huawei-p9-lite-2017

Huawei P10 Lite – 950 lei

Modelul principal al ofertei Huawei pentru gama intermediară din 2017, P10 Lite continuă tradiția modelelor Lite anterioare și este o ofertă interesantă pentru cei care vor un telefon elegant și destul de puternic, dar totodată ceva mai ieftin. Un model ceva mai vechi, acesta s-a ieftinit destul de mult pentru a putea intra în gama inferioară.

P10 Lite oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,2″ și rezoluție Full HD, un procesor HiSilicon Kirin 658 cu opt nuclee ARM Cortex-A53 pe 64 de biți, 3 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie internă extensibilă.

Carcasa eleganta fabricată din metal și sticlă mai ascunde o cameră foto cu rezoluție de 12 MP și senzor de 1/2,8″ cu pixeli mari de 1.25 µm, o cameră frontală pentru selfies de 8 MP, senzor pentru amprente, grup de senzori complet (inclusiv giroscop și magnetometru), wireless 802.11n și o baterie de 3000 mAh.

huawei-p10-lite

Huawei P10 Lite

Huawei P Smart – 990 lei

Un telefon accesibil lansat la sfârșitul lui 2017, P Smart este un model foarte atractiv pentru cei care nu au un buget prea bogat, dar care vor totodată un telefon inteligent suficient de competent.

Carcasa metalică ascunde procesor HiSilicon Kirin 659 cu opt nuclee ARM Cortex-A53, oferind astfel o putere de calcul foarte bună, 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3000 mAh.

Ecranul este o surpriză plăcută pentru această gamă deoarece folosește un panou IPS bun și are o rezoluție de 2160 x 1080 pixeli, fiind așadar un model cu raport de aspect 2:1. Lista de dotări mai include o cameră foto duală cu senzori de 13 MP și 2 MP, o cameră frontală de 8 MP, senzor pentru amprente și Android 8.0.

huawei-p-smart

Telefoane Huawei de nivel mediu

În general, gama P este dedicată smartphone-urilor Huawei de nivel mediu, însă aici se strecoară şi alte modele ale producătorului chinez.

Huawei Nova 2 – 1200 lei

Cea de-a doua generație a gamei intermediare Nova a fost lansată la jumătatea anului 2017 și încă oferă o configurație bună la un preț destul de accesibil.

Telefonul folosește o carcasă elegantă fabricată din aluminiu și sticlă, iar pe lista componentelor găsim un procesor cu opt nuclee ARM Cortex-A53 HiSilicon Kirin 659, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă cu un card MicroSD, senzor pentru amprente și o baterie cu o capacitate de 2950 mAh.

Ecranul IPS are rezoluție Full HD și un panou de bună calitate. Camera foto principală este duală, acesta oferind un senzor color de 12 MP cu pixeli mari și un senzor de 8 MP cu obiectiv wide. Camera frontală este gândită pentru amatorii de selfies, aceasta având un senzor de 20 MP.

huawei-nova-2

Huawei Mate 10 Lite – 1300 lei

Versiunea simplificată a celui mai puternic telefon Huawei din 2017, Mate 10 Lite este oferit la un preț bun. Astfel, telefonul oferă un ecran IPS impozant cu diagonală de 5,9″ și rezoluție 2160 x 1080 pixeli, făcând astfel parte din gama modelelor cu ecran cu raport de aspect 2:1.

Telefonul este construit în jurul unui cip HiSilicon 659, o soluție mid-range care oferă opt nuclee de procesare ARM Cortex-A53 și interfață grafică Mali-T830 MP2. Telefonul mai oferă 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă, cameră foto principală duală cu senzori de 16 și 2 MP, cameră foto frontală duală cu senzori de 13 și 2 MP, baterie cu capacitate de 3340 mAh și senzor de amprentă, toate acestea fiind ambalate într-o carcasă metalică fabricată din aliaj de aluminiu.

huawei-mate-10-lite

Huawei Honor 9 – 1600 lei

Făcând parte din gama separată cu raport bun între preț și performanțe, Honor 9 este un produs atractiv care oferă o configurație hardware performantă ambalată într-o carcasă din aluminiu și sticlă.

Telefonul oferă un ecran IPS de calitate superioară care are o diagonală de 5,15″ și o rezoluție Full HD. Telefonul este motorizat de puternica soluție HiSilicon Kiron 960, care oferă patru nuclee ARM Cortex-A73, patru nuclee ARM Cortex-A53 și o interfață grafică rapidă Mali-G71 MP8, la care se adaugă 4 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie internă extensibilă. Pe lista de dotări mai găsim faimoasa cameră foto duală cu senzori de 12 și 20 MP, o cameră foto frontală de 8 MP, o baterie cu o capacitate de 3200 mAh, senzor pentru amprente, conector USB Type-C și restul de module specifice unui telefon modern.

huawei-honor-9Huawei P20 Lite – 1700 lei

Cel mai mic membru al gamei P20, care a fost lansată în 2018, versiunea Lite este atractivă deoarece are un pachet bun de dotări și este oferită la un preț rezonabil de la bun început, cei care-l vor căuta mai către finalul anului putând beneficia deja de reduceri.

La fel ca rudele sale mai mari P20 și P20 Pro, mai micul Huawei P20 Lite oferă un ecran cu raport de aspect 2:1 și o ramă îngustă prevăzută cu caracteristica protuberanță pe care o știm de la iPhone X încoace. Ecranul are o diagonală de 5,84 inchi, o rezoluție de 2280 x 1080 pixeli și folosește un panoul IPS bun.

Configurația este foarte bună pentru gama mid-range: un procesor cu opt nuclee Cortex-A53 HiSilicon Kirin 659, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă, o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, senzor pentru amprente și carcasă cu ramă metalică. Camera foto principală oferă doi senzori, unul de 16 MP și celălalt de 2 MP, iar camera frontală are un senzor de 16 MP.

huawei-p20-lite

Huawei P10 – 1800 lei

Vârful de gamă consumer din 2017, Huawei P10 reprezintă un salt semnificativ de la modelul anterior P9 deoarece procesorul HiSilicon Kirin 960 este un produs competitiv care poate rivaliza fără probleme cu Snapdragon 8210 sau Exynos 8 Octa.

Camera foto este tot de tip dual, însă acum beneficiază de un senzor monocrom mai mare de 20 MP și un sistem de stabilizare optică eficient. Telefonul mai oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,1″ și rezoluție Full HD, 4 Gb de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3200 mAh. La acestea se adaugă dotările deja standard pentru un model de vârf, adică senzor pentru amprente, Wi-Fi 802.11ac, conector USB Type-C și suport Dual SIM.

huawei-p10-1

Huawei P10

Telefoane Huawei de top

În ultima perioadă, Huawei a lansat o serie de telefoane de top, preponderent în seria Mate.

Huawei Honor View 10 – 2300 lei

Dacă doriți un telefon Huawei puternic cu ecran mare, dar nu sunteți convinși să cheltuiți prea mult pe un Mate 10 Pro sau unul dintre modelele P20, Honor View 10 este o opțiune interesantă.

Asemănător din multe puncte de vedere cu Mate 10, acesta folosește un procesor HiSilicon Kirin 970 cu 4 nuclee ARM Cortex-A73 2,4 GHz și 4 nuclee ARM Cortex-A53 și mai oferă 6 GB de memorie RAM, 64 sau 128 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3750 mAh, toate împachetate într-o carcasă din aluminiu.

Ecranul IPS are o diagonală de 6″, raport de aspect 2:1 și o rezoluție de 2160 x 1080 pixeli. Camera foto principală folosește același modul dual color și monocrom, însă de data această cu senzori de 16 MP și 20 MP, însă fără stabilizare optică.

huawei-honor-view-10

Huawei P20 – 2900 lei

P20 este unul dintre cele mai atractive telefoane de vârf ale momentului, acesta oferind cam tot ce și-ar putea dori un utilizator pretențios de la un telefon modern. Ambalat într-o carcasă acoperită integral cu sticlă și rezistentă la praf și umezeală (IP53), P20 se remarcă prin designul elegant și ecranul cu ramă îngustă, dar și prin preluarea protuberanței din partea superioară a ecranului pe care o știm de la lansarea iPhone X încoace.

Telefonul oferă un ecran cu diagonală de 5,8″, rezoluție de 2244 x 1080 pixeli și panou IPS cu matrice de subpixeli RGBW. Configurația este excelentă, aceasta incluzând un procesor cu HiSilicon Kirin 970 cu 4 nuclee ARM Cortex-A73 2,4 GHz și 4 nuclee ARM Cortex-A53, 4 GB de memorie RAM, 128 GB de memorie internă (din păcate neextensibilă), o baterie cu capacitate de 3400 mAh, senzor de amprente și toată colecția de dotări clasice.

Camera foto este similară cu cea cunoscută de la Mate 10 Pro, oferind un senzor color de 12 MP, unul monocrom de 20 MP, stabilizare optică și focalizare cu patru metode. Camera frontală folosește un senzor masiv de 24 MP.

huawei-p20

Huawei Mate 10 Pro – 3100 lei

Cel mai mare și mai puternic telefon din portofoliul Huawei la finele lui 2017, Mate 10 Pro este un telefon extrem de atractiv care concurează fără mari probleme cu liderii de piață precum iPhone 8 Plus sau Samsung Note 8.

Carcasa elegantă din aluminiu și sticlă rotunjită este completată de un ecran AMOLED cu diagonală de 6″ și rezoluție de 2160 și 1080 pixeli, interiorul ascunzând o configurație de vârf cu un procesor HiSilicon Kirin 970 foarte performant, 6 GB de memorie RAM, 128 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate generoasă de 4000 mAh. Camera foto duală a celor de la Huawei cu doi senzori Sony de 12 MP și 20 MP beneficiază de stabilizare și obiective mai luminoase, la care se adaugă senzor pentru amprente, conector USB Type-C, senzor infraroșu și alte. Mai multe despre acest model, în review-ul Giz.ro.

huawei-mate-10-proHuawei P20 Pro – 3900 lei

Versiunea Pro a modelului P20 aduce câteva schimbări interesante pentru cei care vor un telefon cât mai dotat. Folosind un design identic, P20 Pro este însă ceva mai mare deoarece oferă un ecran cu diagonală de 6,1″, iar panoul cu aceeași rezoluție de 2244 x 1080 pixeli folosește de data aceasta un panou AMOLED. Alte schimbări sunt memoria RAM, crescută la 6 GB, și capacitatea bateriei, crescută la 4000 mAh.

Cea mai interesantă caracteristică a acestui model este însă camera foto triplă. Pe lângă senzorul dual color și monocrom, P20 Pro mai oferă și un obiectiv cu zoom optic 3x, cel mai are disponibil în acest moment pe un telefon mobil standard. După cum puteți vedea în review-ul Giz, telefonul se achită foarte bine de sarcini și este o alegere bună în cazul în care prețul nu vă descurajează.

huawei-p20-pro

Telefoane Huawei cu interfaţă Emotion UI

La fel ca aproape orice alt producător de telefoane cu Android, Huawei a adoptat o interfaţă proprietară botezată Emoţion UI. Cunoscută şi drept EMUI, aceasta a ajuns la cea de-a opta versiune. Spre deosebire de versiunile mai vechi, noile versiuni EMUI, adică 5 și 8, oferă un mediu grafic mult mai arătos și un mod de lucru standard care nu mai seamănă tot atât de mult cu cel cunoscut de la iOS.

Emotion UI este una dintre cele mai bune interfețe grafice implementate pe platforma Android, utilizatorii beneficiind de un mediu cu aspect vizual plăcut, suport pentru teme de interfață, opțiuni bogate și performanțe bune.

Concluzii

Dacă la început era dedicat doar telefoanelor ieftine, Huawei a ajuns în prezent la o ofertă generoasă de smartphone-uri din cele mai diverse segmente de preţ. Multe dintre ele au funcţii asemănătoare, însă acest lucru este întâlnit la aproape toţi producătorii.

În prezent, telefoanele Huawei se bucură de o popularitate majoră pe teritoriul României, în special datorită unui raport calitate/preţ superior altor branduri cunoscute din domeniu.

4 comentarii

  1. valentin

    26 august 2016 la 19:38

    cum pot intra in bios la modelul y550?
    imi apare pe ecram mesajul :memoria interna este deteriorata si este momentan indisponibila. mai am vreo sansa la telefon? :D

  2. Marius Liviu

    20 martie 2018 la 12:24

    Am achiziționat de aproximativ o lună de zile un Honor 9 și vă spun sincer tuturor care citiți aceste comentarii, merită toți banii dați pe el! Are tot ce îți poți dori de la un smartphone.
    Performanta,design, preț….. Nu îl laud că este al meu,dar credeti-ma este peste Samsung Galaxy S8!!! La reducere l-am luat cu numai 1622 de lei. Într-un cuvânt: cameră foto – super, procesor-super, baterie-super, memorie-super, design-super,etc.
    BRAVO HUAWEI , RUȘINE SAMSUNG !!!

  3. liviu

    7 aprilie 2018 la 09:21

    daca și Huawei ul tau honor 9 concurează cu s8 atunci p20 sau p10 mate pro ce mai sunt? nu-ți dai seama ce spui pretenaș,cred că e primul tau smartphone mai performant ca sa zic așa,dasta ești așa stupefiat,sunt sigur că nici n-ai ținut vreodată în mână un s8,și vorbești de el😊😊😊 rușine ție.

  4. Adrian

    14 octombrie 2018 la 07:24

    Am gasit o oferta la 2000 RON pentru Mate Pro 10 dual, 128GB. Merita luat?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri