Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane Huawei – preţuri, păreri şi recomandări

Ultima modificare: 8 Sep 2017

Huawei este un producător care acoperă o gamă diversificată de terminale mobile, de la telefoane ieftine până la smartphone-uri de top.

La fel ca aproape orice producător chinez, Huawei a debutat pe piaţă preponderent cu telefoane ieftine, dedicate utilizatorilor cu buget redus.

ANUNTURI

Pe parcursul timpului, chinezii au început însă să pătrundă şi în segmente de piaţă mai bine cotate, astfel că au lansat smartphone-uri de nivel mediu şi ulterior telefoane de top.

În plus, datorită unor acorduri avantajoase cu operatorii de telecomunicaţii, Huawei a oferit telefoane la preţuri bune pentru abonamente, astfel că popularitatea a crescut rapid, iar producătorul este în prezent pe primele locuri la vânzări. Multe dintre telefoanele companiei sunt terminale dual-SIM, ceea ce a contribuit de asemenea la o creştere de vânzări.

O listă cu cele mai populare telefoane Huawei din România găseşti aici, împreună cu review-uri ale celor care au achiziţionat deja astfel de produse. Dintre acestea, noi îţi recomandăm câteva modele care ne-au atras atenţia în mod special.

Telefoane Huawei ieftine

Dacă ai nevoie de un smartphone Huawei ieftin, caută în special telefoanele din gama Y, adaptate pentru cei care nu alocă un buget prea mare pentru o astfel de achiziţie.

Huawei Y3II – 340 lei

Cel mai ieftin smartphone din oferta Huawei, Y3II este o alegere interesantă pentru cei care caută un produs cu preț foarte scăzut. Acesta dispune de conectivitate 4G și este bazat pe un procesor Mediatek MT6735M, oferind astfel suficient de multă putere pentru această gamă deoarece folosește patru nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53. Telefonul oferă și o variantă limitată la conectivitatea 3G, care folosește în același timp un procesor cu nuclee mai slabe ARM Cortex-A7, și recomandăm conspectarea atentă a specificațiilor înaintea achiziției

Telefonul oferă un ecran TN cu diagonală de 4,5″ și rezoluție de 854 x 480 pixeli, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă și o baterie de 2100 mAh. Camerele foto oferă senzori cu rezoluții de 5 MP, respectiv 2 MP.

huawei y3 ii

Huawei Y3II

Huawei Y5II – 440 lei

Cu un aspect similar mai micului Y3II, Huawei Y5II are un preț ceva mai ridicat, însă acesta aduce și o serie de îmbunătățiri sesizabile. Telefonul oferă astfel un ecran cu diagonală de 5″ care face saltul la rezoluția HD, un procesor mai puternic Mediatek MT6735P pe 64 de biți care funcționează la 1,3 GHz și o baterie ceva mai mare. Nu lipsesc conectivitatea 4G și suportul Dual SIM.

Huawei Y5II oferă o cameră foto cu senzor de 8 MP și obiectiv cu diafragmă F/2.0, ceea ce promite o captură foto ceva mai bună în lumina slabă, și o cameră foto frontală pentru selfies, care oferă un senzor de 2 MP și bliț.

ANUNTURI
huawei y5 ii

Huawei Y5II

Huawei Y6II – 700 lei

Huawei Y6II oferă o carcasă cu un design elegant și specificații bune pentru segmentul de piață vizat, acesta adresându-se celor care doresc să cheltuiască ceva mai mult fără a depăși însă limitele gamei inferioare. Telefonul oferă astfel un ecran IPS cu diagonală de 5,5″ și rezoluție HD, conectivitate 4G cu suport Dual SIM și 2 GB de memorie RAM, pentru un confort mai bun în utilizare.

Platforma hardware este HiSilicon Kirin 620, un procesor Huawei care oferă opt nuclee de procesare ARM Cortex-A53 cu frecvență de 1,2 GHz. La acesta se mai adaugă 16 GB de memorie internă extensibilă și o baterie consistentă de 3000 mAh. Amatorii de selfies vor descoperi cu plăcere un senzor frontal de 8 MP însoțit de un bliț, în timp ce fotografiile vor putea fi făcute cu ajutorul unui senzor principal de 13 MP.

huawei y6 ii

Huawei Y6 II

Huawei P9 Lite – 900 lei

Împachetat într-o carcasă elegantă cu ramă metalică și spate nedetașabil din policarbonat, Huawei P9 Lite este un produs cu un aspect atractiv. Principalul model Huawei din gama medie este bazat pe un procesor HiSilicon Kirin 650, care oferă opt nuclee ARM Cortex-A53, și mai oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, suport Dual SIM și conectivitate 4G. Bateria are o capacitate de 3000 mAh. Foarte util, telefonul oferă și un senzor pentru amprente de bună calitate.

Camera foto folosește un senzor Sony cu rezoluție de 13 MP și obiectiv cu deschidere mare F/2.0, în timp ce camera frontală oferă un senzor de 8 MP. Telefonul oferă și un difuzor cu amplificator dedicat pentru un volum sonor și o calitate audio ceva mai bune. Ajuns la un preț sub 1000 de lei, acesta rămâne astfel o opțiune interesantă pentru gama inferioară.

huawei p9 lite

Huawei P9 Lite

Telefoane Huawei de nivel mediu

În general, gama P este dedicată smartphone-urilor Huawei de nivel mediu, însă aici se strecoară şi alte modele ale producătorului chinez.

ANUNTURI

Huawei P10 Lite – 1300 lei

Modelul principal al ofertei Huawei pentru gama intermediară din 2017, P10 Lite continuă tradiția modelelor Lite anterioare și este o ofertă interesantă pentru cei care vor un telefon elegant și destul de puternic, dar totodată ceva mai ieftin.

P10 Lite oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,2″ și rezoluție Full HD, un procesor HiSilicon Kirin 658 cu opt nuclee ARM Cortex-A53 pe 64 de biți, 3 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie internă extensibilă.

Carcasa eleganta fabricată din metal și sticlă mai ascunde o cameră foto cu rezoluție de 12 MP și senzor de 1/2,8″ cu pixeli mari de 1.25 µm, o cameră frontală pentru selfies de 8 MP, senzor pentru amprente, grup de senzori complet (inclusiv giroscop și magnetometru), wireless 802.11n și o baterie de 3000 mAh.

huawei-p10-lite

Huawei P10 Lite

Huawei Nova – 1.350 lei

Primul membru al noii game Nova, telefonul a fost lansat în vara anului 2016 și este un produs din gama medie foarte interesant datorită dotărilor bune și construcției superioare. În interiorul carcasei din aluminiu, Huawei Nova ascunde un procesor puternic Qualcomm Snapdragon 625 cu o frecvență de 2 GHz, 3 GB de memorie RAM, o baterie cu o capacitate de 3020 mAh și 32 GB de memorie internă extensibilă.

Ecranul IPS de 5″ are rezoluție Full HD și este acoperit cu sticlă 2.5D. Camera foto oferă un senzor cu pixeli mari cu rezoluție de 12 MP, autofocus cu detecție de fază și înregistrare video 4K. Alte dotări notabile sunt conectorul USB Type C, senzorul pentru amprente, încărcarea rapidă și camera pentru selfies de 8 MP.

huawei nova

Huawei Nova

Honor 8 – 1750 lei

Chiar dacă telefonul este vândut sub numele de marcă Honor din motive de marketing, Honor 8 rămâne totuși un model Huawei, și încă unul interesant. O versiune foarte apropiată de vârful de gamă P9 din 2016, acesta oferă un ecran IPS de 5,2″ cu rezoluție Full HD, un procesor HiSilicon Kirin 950 puternic și faimoasa cameră foto duală, de data aceasta fără marca Leica.

Carcasa acoperită cu sticlă mai ascunde 4 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă, o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, Wi-Fi 802.11ac și celelalte dotări de top așteptate de la un telefon mobil modern.

honor-8

Honor 8

Telefoane Huawei de top

În ultima perioadă, Huawei a lansat o serie de telefoane de top, preponderent în seria Mate.

Huawei P9 – 1.950 lei

Vârful de gamă din 2016 al celor de la Huawei, telefonul P9 continuă tradiția modelelor anterioare din gama P și oferă o carcasă elegantă și bine finisată fabricată integral din aluminiu. Ecranul IPS-NEO are o diagonală de 5,2″, rezoluție Full HD și este acoperit cu Gorilla Glass. Telefonul este puternic, HiSilicon Kirin 955 oferind patru nuclee de top ARM Cortex-A72 și patru nuclee Cortex-A53. Configurația hardware mai include 3GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă, o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, senzor pentru amprente, Dual SIM și compatibilitate 4G.

Camera foto dublă este foarte interesantă, aceasta oferind un senzor color și unul monocrom cu rezoluții de 12 MP pentru o captură foarte bună în lumină slabă, la care se adaugă focalizare rapidă cu detecție de fază, optică Leica și înregistrare video Full HD. Telefonul rămâne astfel interesant, mai ales că și prețul lui a scăzut sub 2000 de lei.

huawei p9

Huawei P9

Huawei Mate 8 – 2.450 lei

Dacă vrei să scapi de tabletă şi ai nevoie de un telefon puternic și nu te deranjează un model ceva mai vechi, probabil că Huawei Mate 8 este o soluţie pe care trebuie să o iei în calcul. Cu un display IPS-NEO cu diagonala de 6” şi rezoluţie FullHD, smartphone-ul sau, mai bine zis, phabletul este propulsat de un chipset proprietar HiSilicon Kirin 950 cu procesor quad-core Cortex-A72 de 2.3 GHz şi procesor quad-core Cortex A53 de 1.8 GHz. În plus, telefonul are 3 GB RAM şi 32 GB pentru stocarea datelor, pe lângă senzorul foto de 16 MP cu înregistrare FullHD. Acumulatorul are 4.000 mAh.

Huawei P10 – 2600 lei

Vârful de gamă consumer din 2017, Huawei P10 reprezintă un salt semnificativ de la modelul anterior P9 deoarece procesorul HiSilicon Kirin 960 este un produs competitiv care poate rivaliza fără probleme cu Snapdragon 8210 sau Exynos 8 Octa.

Camera foto este tot de tip dual, însă acum beneficiază de un senzor monocrom mai mare de 20 MP și un sistem de stabilizare optică eficient. Telefonul mai oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,1″ și rezoluție Full HD, 4 Gb de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3200 mAh. La acestea se adaugă dotările deja standard pentru un model de vârf, adică senzor pentru amprente, Wi-Fi 802.11ac, conector USB Type-C și suport Dual SIM.

huawei-p10-1

Huawei P10

Huawei Mate 9 – 3000 lei

Cel mai recent membru al familiei Mate, noul Mate 9 este penalizat doar de rezoluția Full HD, care poate părea puțin cam mică pentru un telefon cu diagonală de 5,9″. Dincolo de acest detaliu, Huawei Mate 9 impresionează prin puterea hardware, camera foto duală foarte bună, autonomia bună și interfața EMUI, care ajunsă la versiunea 5.0 oferă în sfârșit un mediu grafic modern și plăcut. Mai multe detalii despre acest telefon găsiți însă în review-ul făcut de Giz.ro.

huawei-mate-9

Huawei Mate 9

Telefoane Huawei cu interfaţă Emotion

La fel ca aproape orice alt producător de telefoane cu Android, Huawei a adoptat o interfaţă proprietară botezată Emoţion UI. Cunoscută şi drept EMUI, aceasta a ajuns la cea de-a patra versiune şi are o grafică foarte asemănătoare cu cea întâlnită la iOS.

Practic, homescreen-urile şi meniurile de setări sunt apropiate cu cele de pe iPhone, însă acest lucru nu a împiedicat utilizatorii să aleagă telefoanele Android ale companiei.

Concluzii

Dacă la început era dedicat doar telefoanelor ieftine, Huawei a ajuns în prezent la o ofertă generoasă de smartphone-uri din cele mai diverse segmente de preţ. Multe dintre ele au funcţii asemănătoare, însă acest lucru este întâlnit la aproape toţi producătorii.

În prezent, telefoanele Huawei se bucură de o popularitate majoră pe teritoriul României, în special datorită unui raport calitate/preţ superior altor branduri cunsocute din domeniu.

1 comentariu

  1. valentin

    August 26, 2016 la 19:38

    cum pot intra in bios la modelul y550?
    imi apare pe ecram mesajul :memoria interna este deteriorata si este momentan indisponibila. mai am vreo sansa la telefon? :D

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.