GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane Samsung – păreri, preţuri şi recomandări

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung este unul dintre cei mai populari producători de electronice în România datorită ofertei bogate de telefoane ieftine şi smartphone-uri de top.

De la lansarea primului său telefon cu Android, Samsung a câştigat o cotă de piaţă tot mai mare în rândul utilizatorilor din România, datorită unei strategii de succes care a vizat toate segmentele de preţ.

Producătorul sud-coreean este prezent în ofertele operatorilor şi magazinelor cu numeroase smartphone-uri ieftine şi terminale de nivel mediu, adaptate pentru cei mai mulţi utilizatori. În plus, Samsung mizează şi pe o gamă variată de telefoane de top, astfel că este aproape imposibil să nu găseşti un telefon potrivit în oferta producătorului.

Criticată frecvent pentru lipsa de inovaţie la design şi pentru aspectul foarte asemănător al terminalelor sale, Samsung a început în ultimii doi ani să îmbunătățească acest aspect, începând cu modelele de vârf și coborând treptat către cele din gama medie. În plus, producătorul este pe punctul de a stabili o strategie şi în privinţa numelor pentru telefoane, după ce în ultimii ani au existat doar două game uşor de recunoscut (S şi Note)

O listă cu cele mai populare telefoane Samsung din România găseşti aici, împreună cu review-uri ale celor care au achiziţionat deja astfel de produse. Dintre acestea, noi îţi recomandăm câteva modele care ne-au atras atenţia în mod special.

Telefoane Samsung ieftine

Față de anii precedenți, oferta Samsung din gama cu prețuri până în 600 lei este mai restrânsă și mai ușor de înțeles, simplificând astfel sarcina celor care caută un produs accesibil.

Samsung Galaxy J1 Mini Prime- 349 lei

Cel mai ieftin smartphone din oferta Samsung, Galaxy J1 Mini a fost lansat în luna decembrie a anului 2016 și-i vizează pe cei care doresc un telefon extrem de accesibil. Un terminal compact și ușor, acesta oferă un ecran cu diagonală de 4″ și rezoluție de 800 x 480 pixeli, însă nu trebuie să cereți prea multe de la modestul panoul TFT TN folosit de acesta.

Telefonul folosește un procesor chinezesc Spreadtrum SC9830, o soluție pentru bugete foarte scăzute care folosește patru nuclee ARM Cortex-A7 tactate la 1,2 GHz. Galaxy J1 Mini mai oferă 8 GB de memorie internă extensibilă, o cameră foto cu senzor de 5 MP și înregistrare HD, conectivitate 3G, Dual SIM și o baterie cu o capacitate de 1500 mAh. Față de predecesorul său fără “Prime” în nume, acest model oferă o memorie RAM cu o capacitate de 1 Gb, un salt mic dar mai bun decât nimic.

samsung-galaxy-j1-mini-prime

Samsung Galaxy J2 Pro 2018 – 530 lei

Unul dintre cele mai ieftine telefoane oferite de Samsung în acest an, J2 Pro 2018 este atractiv pentru cei aflați în căutarea unui model Dual SIM accesibil și suficient de puternic. Carcasa cu ramă metalică și spate din material plastic preia câteva dintre ideile de design remarcate la gamele mai scumpe și este atrăgătoare, fiind disponibilă și în mai multe variante de culoare.

Telefonul folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 425, o soluție cunoscută care oferă patru nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53 și care este suficient de puternică pentru a ataca orice în afară de jocurile mai pretențioase. Telefonul mai oferă 1,5 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 2600 mAh.

Ecranul cu diagonală de 5″ folosește un panou AMOLED cu rezoluție de 960 x 540 pixeli și protejat de un strat Gorilla Glass. Acesta este și punctul cel mai discutabil al telefonului, o combinație dintre un panou IPS și o rezoluție HD putând face produsul mult mai atrăgător.Camera foto nu se face remarcată cu nimic, aceasta oferind un senzor de 8 MP cu obiectiv F/2.2, în timp ce camera frontală are un obiectiv similar, un senzor de 5 MP și bliț.

samsung-galaxy-j2-pro-2018

Samsung Galaxy J3 Pro 2017 – 630 lei

Un telefon din gama inferioară lansat în vara lui 2017, Galaxy J3 Pro 2017 rămâne un produs atractiv deoarece are un preț redus și specificații bune. În plus, carcasa metalică are un design atrăgător și este oferită în mai multe culori, Samsung părând atât de încântată de rezultat încât a preluat într-o formă modificată și pentru mai scumpul A6 din 2018.

Telefonul folosește un procesor ceva mai vechi, mai precis un Exynos 7570 Quad, însă acesta folosește patru nuclee ARM Cortex-A53 pe 64 de biți și se luptă de la egal cu mai faimosul Snapdragon 410. Platforma hardware este completată de 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă și o baterie de 2400 mAh.

Ecranul cu diagonală de 5″ folosește un panou PLS bun și are o rezoluție de 1280 x 720 pixeli, oferind astfel un confort vizual pentru pentru acest segment de preț. Camera foto principală folosește un senzor de 13 MP și un obiectiv luminos F/1.9, în timp ce camera frontală pentru selfies oferă un senzor de 5 MP și bliț pentru iluminare în condiții improprii.

samsung-j3-pro-2017

Samsung Galaxy A3 2017 – 950 lei

Generația 2017 a gamei intermediare Galaxy A aduce ca noutăți principale carcasa cu ramă metalică și spate acoperit cu sticlă cu margini rotunjite, telefoanele având acum un aspect elegant pe care l-am fi găsit acum numai doi ani doar pe modelele de vârf. Mai mult, și protecția IP68 la apă și praf a devenit standard pe această gamă, un aspect bine venit.

Telefonul oferă un ecran compact cu diagonală de 4,7″, rezoluție HD și panou S-AMOLED. Platforma hardware este construită în jurul unui cip Exynos 7870 Octa, care folosește opt nuclee de procesare pe 64 de biți ARM Cortex-A53 și oferă astfel suficientă putere pentru orice aplicații și jocuri mai puțin gurmande. Acest procesor este completat de 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă și o baterie de 2350 mAh, la care se adaugă camere foto cu senzori de 13 și 8 MP, NFC, radio FM și suport Dual SIM.

samsung-galaxy-a3-2017

Samsung Galaxy A3 (2017)

Telefoane Samsung mid-range

La fel ca în segmentul terminalelor ieftine, Samsung are o ofertă generoasă şi în privinţa telefoanelor din segmentul de mijloc, iar aici încep să se cristalizeze gamele de telefoane din seriile J și A.

Samsung Galaxy J7 Pro 2017 – 1100 lei

Un model frumos și accesibil aflat la granița dintre segmentul inferior și cel intermediar, J7 Pro 2017 este o alegere atractivă până la apariția noilor modele din 2018. Telefonul se remarcă prin carcasa metalică simplă și elegantă care găzduiește un ecran cu ramă îngustă și muchii rotunjite.

Telefonul oferă un ecran amplu de 5,5″ care folosește un panou AMOLED cu rezoluție Full HD, corespunzând astfel și unor pretenții mai ridicate. Platforma hardware este construită în jurul unui procesor Exynos 7870 Octa cu nuclee ARM Cortex-A53 și mai oferă 3 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie internă extensibilă. Restul dotărilor sunt bune, telefonul oferind Wi-Fi 802.11ac, senzor de amprentă, giroscop șamd.

Camera foto oferă un senzor de 13 MP cu obiectiv luminos F/1.7 și este însoțită de un partener pentru selfies cu aceeași rezoluție, obiectiv F/1.9 și bliț.

samsung-galaxy-j7-pro

Samsung Galaxy A5 2017 – 1200 lei

Modelul din mijloc al clasei de mijloc din oferta de telefoane Samsung de anul trecut, Galaxy A5 (2017) s-a plasat foarte aproape de acel punct de echilibru între preț și facilități pe care-l caută mulți cumpărători. Devenit între timp mai ieftin, acesta este acum și mai atractiv deoarece poate fi găsit la un preț care-l plasează undeva în partea inferioară a gamei de mijloc, rivalizând astfel mai bine cu ofertele rivalilor. Mai multe detalii despre acesta puteți găsi în review-ul Giz.ro

La fel ca ruda sa mai mică A3 (2017), și modelul Galaxy A5 din acest an oferă o carcasă elegantă fabricată din metal și sticlă care oferă în plus și protecție la praf și apă. Telefonul este bazat pe o platformă Exynos 7880 Octa, un produs cu performanțe bune pe această gamă, și oferă un ecran S-AMOLED de 5,2″ cu rezoluție Full HD. Telefonul este dotat, oferind 3 GB memorie RA, 32 GB memorie internă extensibilă, o baterie de 3000 mAh și un set complet de senzori, singurul regret fiind abandonarea stabilizării optice a camerei foto de care s-a bucurat modelul din 2016.

galaxy_a5_2017

Samsung Galaxy A5 (2017)

Samsung Galaxy A6 2018 – 1400 lei

Un model din 2018 mai accesibil pentru cei care sunt interesați de un telefon din gama medie, A6 2018 se diferențiază de fratele său mai mare prin design deoarece carcasa sa metalică seamănă mai mult cu cea remarcată la gama J din 2017.

Telefonul este construit în jurul unui procesor Exynos 7870 Octa, o soluție integrată care folosește opt nuclee ARM Cortex-A53 pe 64 de biți, și mai oferă 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Ecranul AMOLED are o diagonală de 5,6″ și raport de aspect 2:1, însă nu are colțurile rotunjite specifice modelelor mai scumpe și, mai grav, dezamăgește din cauza rezoluție de numai 1480 x 720 pixeli.

Telefonul mai oferă o cameră foto cu senzor de 16 MP, PDAF și obiectiv luminos F/1.7, în timp ce camera frontală are un senzor similar, obiectiv F/1.9 și bliț.

samsung-galaxy-a6-2018

Samsung Galaxy A8 2018 – 1700 lei

Modelul de bază al gamei intermediare de telefoane Samsung pentru 2018, A8 2018 este un telefon foarte atractiv care ne-a plăcut mult atunci când l-am testat. Singurul dezavantaj este designul puțin mai neinspirat decât cel al gamei A din 2017, însă telefonul strălucește la toate celelalte capitole.

Telefonul este construit în jurul unui procesor Exynos 7885, o soluție mid-range puternică și ieftină care oferă două nuclee ARM Cortex-A73 și șase nuclee ARM Cortex-A53. Acesta este acompaniat de 4 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă și toate dotările pe care le așteptăm de la un smartphone mid-range modern.

Ecranul de 5,6″ a făcut și el trecerea la raportul de aspect 2:1, oferind un panou S-AMOLED cu rezoluție de 2220 x 1080 pixeli și strat protector Gorilla Glass. Camera foto principală este una banală, oferind un senzor de 16 MP cu PDAF și un obiectiv F/1.7, însă rezultatele obtinute sunt bune. Amatorii de selfies sunt mai răsfățați, telefonul oferind o cameră foto frontală duală pentru obținerea efectelor de portret.

samsung-galaxy-a8-2018

Telefoane Samsung de top

Samsung este unul dintre puţinii producători care mizează pe mai multe smartphone-uri high-end, diferenţiate prin dimensiuni sau materiale de construcţie.

Samsung Galaxy S8 – 2800 lei

Chiar dacă nu mai este un model nou, vârful de gamă Samsung din 2017 a adus o multitudine de schimbă, în special de design. Ecranul cu margini curbate de la modelele Edge anterioare a devenit acum standard, iar carcasa din metal și sticlă a abandonat butoanele hardware sau capacitive în favoarea celor software și a devenit mai simplă și mai elegantă.

Cei care au preferat diagonala compactă a vârfului de gamă anterior vor trebui să se împace cu ideea că noul Galaxy S8 este acum mult mai mare deoarece folosește un ecran cu diagonală de 5,8″. Ca de obicei, ecranul este AMOLED, însă rezoluția de 2960 x 1440 pixeli este o noutate deoarece raportul de aspect este acum diferit. Așa cum ne-am așteptat de la un vârf de gamă Samsung, dotările sunt de top: un procesor excelent Exynos 9 Octa, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă și o cameră foto bună.

Dacă nu sunteți interesați de fotografie, singurul atu major al noii versiuni S9, mai vechiul S8 rămâne încă un telefon excelent, acum oferit și la un preț ceva mai mic.

samsung-galaxy-s8

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8+ – 3000 lei

După eșecul Galaxy Note 7, Samsung avea nevoie de un telefon mare, iar Galaxy S8+ oferă acum un impozant ecran cu diagonală de 6,2″. Dincolo de acest detaliu și de capacitatea mărită a bateriei, acesta este practic identic cu fratele său mai mic fără „+” în coadă. Disponibil acum la un preț ceva mai mic, ținând cont că nu mai este nici nou, Galaxy S8+ rămâne o alegere foarte atractivă pentru că este încă foarte puternic, la fel de arătos ca fratele său mai tânăr și oferă un ecran mare.

Telefonul a avut deja parte de un review amplu pe Giz.ro iar prestația acestuia a fost foarte bună.

samsung-galaxy-s8-vedere-de-jos

Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S9 – 3900 lei

Vârful de gamă al celor de la Samsung, cel puțin până la apariția viitorului model Note cândva către toamnă, Galaxy S9 nu aduce o schimbare prea mare la exterior. Acest lucru este însă de înțeles dacă ținem cont că versiunea precedentă Galaxy S8 a făcut un salt semnificativ la acest capitol și a fost apreciat pentru asta. 

Telefonul oferă o platformă hardware de vârf: un procesor impresionant Exynos 9 Octa 9810, care oferă patru nuclee Samsung M3 Mongoose, patru nuclee ARM Cortex-A55 și o interfață grafică potentă Mali-G72 MP18, 4 GB de memorie RAM și până la 256 GB de memorie internă. Ecranul este un AMOLED de vârf cu diagonală de 5,8” și rezoluție de 2960 x 1440 pixeli. 

samsung-galaxy-s9

Cea mai interesantă noutate îi vizează pe amatorii de fotografie deoarece Galaxy S9 oferă o cameră foto cu diafragmă ajustabilă. La fel ca Galaxy S8, Galaxy S9 o cameră foto cu senzor cu rezoluție de 12 MP, dimensiuni de 1/2,5″, pixeli mari de 1.4 µm, focalizare cu detecție de fază și stabilizare optică. Implementând două diafragme de F/1.5 și F/2.4 pe obiectivul cu distanță focală echivalentă de 26mm, camera Samsung va oferi o performanță excelentă în lumina scăzută atunci când va folosi diafragma F/1.5, dar va permite și captura unor imagini cu o profunzime de câmp mai mare atunci când iluminarea este bună și permite utilizarea diafragmei mai mici F/2.4.  

Samsung Galaxy S9+ – 4400 lei

Ruda mai mare a modelului de bază, Galaxy S9+ se remarcă la capitolul foto deoarece oferă o cameră duală. Camera principală oferă un senzor cu rezoluție de 12 MP, dimensiuni de 1/2,5″, pixeli mari de 1.4 µm, focalizare cu detecție de fază și stabilizare optică, cea mai interesantă caracteristică fiind diafragma ajustabilă F/1.5 și F/2.4, în timp ce camera secundară oferă zoom 2x.

Telefonul are aceeași configurație ca modelul de bază, însă oferă 6 GB de memorie RAM iar ecranul este un AMOLED de vârf cu diagonală de 6,2” și rezoluție de 2960 x 1440 pixeli. Mai multe detalii găsiți în review-ul Giz.ro.

samsung-galaxy-s9-plus

 

 

Telefoane Samsung cu interfaţă TouchWiz

Toate telefoanele Samsung din gama Galaxy utilizează sistemul de operare Android, peste care producătorul a aplicat interfaţa proprietară TouchWiz. Aceasta are un design destul de spartan, însă include numeroase funcţii mai mult sau mai puţin utile care pot fi activate prin diverse gesturi.

Desigur, există şi numeroase aplicaţii preinstalate de Samsung, însă cele mai multe dintre acestea sunt inutile. Unele dintre ele pot fi dezactivate, în timp ce altele pot fi oprite doar prin efectuarea unei operaţiuni de root.

Concluzii

Samsung are o ofertă foarte bogată de telefoane cu sistem de operare Android, iar acest lucru a condus inevitabil la apariţia a numeroase smartphone-uri cu funcţii identice. În plus, designul telefoanelor a fost în mare măsură acelaşi, cu mici modificări mai degrabă subtile.

Totuşi, în ultima perioadă, Samsung a început să-şi schimbe filosofia şi a lansat o serie de telefoane cu design mai atrăgător, o tendinţă care ar putea continua până la o reconfigurare radicală a portofoliului de produse.

12 comentarii

  1. Ionut George

    19 martie 2015 la 02:15

    samsung :

    touchwizz are lag-uri cu duiumul
    constructia telefoanelor samsung este de proasta calitate , prima care sufera la toate telefoanelor samsung este rama care din pacate nu poate fi schimbata

  2. Florin

    16 mai 2015 la 14:06

    Am un Galaxy Alpha si deocamdata ma declar mai mult decat multumit. Un telefon elegant,rapid,fara laguri,camera excelenta dpmdv un rival pe masura al lui iph6. Merita!

  3. rus

    25 ianuarie 2016 la 09:36

    Ce recomandati intre lg g4 si lenovo vibe x3

  4. dana

    9 iunie 2016 la 09:34

    buna..am un galaxy grand prime SM-G531F..as vrea sa il pot conecta la tv LG 32LB5800.sa mearga media live pe ecranul lui..se poate?unii au zis ca nu,ca nu are ceva functie MHL..sa cer oare cablu MHL HDMI MICRO USB sau nu are rost?

  5. halmagyi titus

    13 decembrie 2016 la 23:12

    Samsung GalaxyJ3 dual sim e varză și cu asta am spus tot

    • gelia

      9 iulie 2019 la 19:38

      de acord , eu am cumparat 2 telefoane marca samsung J3 2016 si 2017, a trebuit sa le schimb de 2 ori display ul ,sunt foarte fragile , trebuie sa fii atent la ceamai mica si usoara cazatura.Im iau alta marca

  6. Alex

    25 mai 2017 la 19:26

    Nu cumparati,au cel mai prost soft posibil,am acum un 5-6 luni am cumparat un s6 edge iar acum l-am avut la incarcat si mi sa blocat.NU o sa mai cumpar in viata mea un Samsung.

  7. Mateescu Alin

    9 octombrie 2017 la 03:38

    Salut!Am si eu un s6 edge plus de aproximativ 2ani,am observat ca am probleme cu camera adica cand o deschid face un zgomot pana se focalizează…..Daca stie cineva ce ar putea avea camera de la telefonul meu sa lase un comentariu.

  8. TUREA OLGA AURELIA

    22 mai 2018 la 21:56

    Am un A5 2017,de doi ani și sunt de fffff mulțumită de el.Nu am avut nici o problemă la el și am de gând să îmi iau un A8 la prelungirea abonamentului.

  9. mnn

    12 august 2018 la 17:05

    Am cumpărat un J6 2018. Am avut întotdeauna o părere proastă despre această firmă. Acum m-a convins să nu mai cumpăr niciodată niciun produs de la ei. Telefonul e cea mai nare mizerie creată vreodată.
    – Apeși de te saturi până se deschide pagina .
    -Mesajele nu se pot trimite decât dacă scrii persoana și apoi mesajul. Daca vrei să trimiți la mai multe persoane la momente diferite, e imposibil. Nu știu de gândire a avut cel care a proiectat așa ceva dar nu a fost normal la cap.
    – Trebuie să scrii mesajul la note Samsung să le treci apoi la mesaje . Nu am reusit să trimit mai multor persoane.
    -Nu afișează când se termina sau s-a încărcat telefonul.
    Singurul lucru bun : face poze mai bunicele decât alte telefoane.
    Pentru asta luați-vă un aparat foto.
    NU MERITA SA CUMPARATI TELEFOANE SAMSUNG.

  10. Radu

    28 august 2018 la 12:57

    Am un Samsung Galaxy 9+de 3 luni si sunetul in timpul convorbirilor telefonice este denaturat.Orice convorbire are sunetul distorsionat(sunetul in telefonul Samsung Galaxi 9+

  11. Ai de capul vostru

    7 februarie 2019 la 00:24

    No sa mai imi iau un samsung in viata mea………………

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri