GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Vodafone 555 Blue – Telefon ieftin cu Facebook şi QWERTY

Autor: Echipa Giz.ro

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a lansat în această săptămână un nou telefon sub brand propriu destinat atât abonaţilor, cât şi utilizatorilor prepay.

De data aceasta vorbim despre Vodafone 555 Blue, un terminal cu tastatură QWERTY adresat în special utilizatorilor reţelei de socializare Facebook, care vine cu un preţ redus, însă şi cu câteva lacune tehnologice.

Design şi construcţie

Tastatura QWERTY, Facebook si pret mic - avantajele lui 555 Blue

Asemănător ca format şi dimensiuni cu telefoanele Blackberry sau cu unele modele similare oferite de Nokia, Vodafone 555 Blue oferă un display cu diagonala de 2.4” şi o tastatură QWERTY. Tastele sunt individuale, suficient de mari şi cu un aspect uşor bombat, însă sunt practic lipite unele de altele, element ce ar putea crea unele probleme la redactarea statusurilor pe Facebook, în special dacă ai degete groase. A doua tastă din dreapta de pe ultimul rând permite accesul direct la Facebook.

Integrare cu Facebook

Un telefon de buget cu suficiente optiuni atractive

Dacă utilizezi frecvent reţeaua de socializare Facebook, nu este exclus ca 555 Blue să fie telefonul potrivit pentru tine. Iată câteva dintre funcţiile pe care ţi le oferă noul telefon în strânsă legătură cu această reţea de socializare.

  • personalizarea ecranului de start cu aplicaţiile, grupurile sau prietenii preferaţi
  • actualizarea statusului direct din ecranul de start al telefonului
  • notificări automate pentru mesaje sau cereri de prietenie primite pe Facebook
  • actualizarea automată a News Feed-ului cu ultimele update-uri ale prietenilor
  • sincronizarea agendei telefonului cu contactele din Facebook
  • posibilitatea de a vizualiza statusurile prietenilor şi de a accesa profilul acestora direct din agenda telefonului

Dotări tehnice

Vodafone 555 Blue beneficiază de un display cu diagonala de 2.4”, care afişează 262.000 culori la o rezoluţie de 320×240 pixeli.

Terminalul este motorizat de un procesor cu frecvenţa de 200 MHz şi beneficiază de memorie internă de 40 MB, expandabilă prin carduri microSD de până la 32 GB. Conectarea la internet se realizează doar prin tehnologia GPRS, ceea ce ar putea reprezenta o problemă din cauza vitezei relativ mici, mai ales dacă eşti nerăbdător şi primeşte multe update-uri şi notificări pe Facebook.

Telefonul dispune şi de o cameră foto de 2 MP cu rezoluţia de 1600 x 1200 pixeli, iar la capitolul multimedia sunt incluse un player MP3 cu jack de 3.5 mm inclus şi un radio FM.

Telefonul beneciaza de o tasta dedicata pentru Facebook

Preţuri şi disponibilitate

555 Blue este disponibil exclusiv în reţeaua operatorului Vodafone şi poate fi achiziţionat atât împreună cu un abonament, cât şi la “liber”.

La abonamentele contractate pe un an, telefonul poate fi cumpărat cu preturi cuprinse între 19 EUR (pentru Vodafone Complet 1500 şi Vodafone Complet 2000) şi 49 EUR (Vodafone Complet 250). Preţurile scad uşor în cazul abonamentelor de 2 ani, prin intermediul cărora telefonul este oferit gratuit la abonamentele Vodafone Complet 1500 şi Vodafone Complet 2000 sau pentru cel mult 29 EUR, în cazul abonamentului Vodafone Complet 250.

Utilizatorii prepay pot cumpăra Vodafone 555 Blue cu 59 EUR cu TVA inclus, care la cursul actual înseamnă aproximativ 250 de lei. Pentru un telefon cu dotări de bază şi tastatura QWERTY capabil să se conecteze la internet, preţul este unul atractiv pentru o bună parte dintre utilizatori.

6 comentarii

  1. Cojocaru Corina

    25 septembrie 2011 la 20:23

    Este un telefon foarte bun si foarte eficient mai multe nu spun este un telefon super cool si pentru orcine

  2. sorina

    29 septembrie 2011 la 14:20

    este supe telefonul o sa mi-l cumapr si eu are si cea mai buna prietena a mea si il vreau si eu sa il cumparati mie mi-a placut de prima oare de cand l-am vazut

  3. Adrian

    26 octombrie 2011 la 18:02

    Nu stiu ce sa spun de acest telefon…nu prea exceleaza la nici un capitol.

  4. ALyNNN*

    27 octombrie 2011 la 18:11

    Este foarte bun telefonu si la net si la camera cam la tot rezolutia e cam mica in rest e ok si are un pret accesibil

  5. Dexter

    5 februarie 2012 la 14:57

    Telefonul este faorte okey cu exceptia faptul ca nu te poti deloga de pe facebook.Daca ti sa terminat internetul sar putea sa faci cost suplimentar mare…asta daca esti pe abonament

  6. Andrei

    10 decembrie 2017 la 14:54

    E cel mai tare dar el nu se upgrade niciodată SI vreau a știu de ce .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri