GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Vodafone Smart II – Smartphone ieftin cu Android sub brandul Vodafone

Autor: Echipa Giz.ro

Vodafone Smart II este noul smartphone sub brand propriu lansat de operatorul roşu care oferă dotări tehnice de bază alături de sistemul de operare Google Android.

UPDATE: Vodafone a anunţat preţurile complete pentru Vodafone Smart II. Detalii în secţiunea de preţuri din acest articol.

Urmaş al modelului Vodafone Smart lansat cu exact un an în urmă, Vodafone Smart II este un smartphone care respectă cerinţele minime ale lui Google Android şi oferă inclusiv un ecran decent din punct de vedere al mărimii.

Telefonul are un display touchscreen capacitiv cu diagonala de 3.2” şi rezoluţie 480×320 pixeli, iar platforma hardware este asigurată de un procesor cu frecvenţa de 800 MHz ajutat de 512 MB RAM, în timp ce memoria internă este de 150 MB.

În pachet este inclus şi un card microSD de 2 GB, un element destul de rar întâlnit în cazul telefoanelor din acest segment de preţ. Conectivitatea este asigurată de Wi-Fi 802.11 b/g/n şi 3G (viteza maximă nu este specificată), la care se adăugă bluetooth 2.1 şi sistemul GPS.

Camera foto de 3.2 MP este dotată cu LED flash şi poate fi accesată printr-un buton dedicat, oferind şi înregistrare video în format VGA.

Telefonul cântăreşte 120 de grame, iar dimensiunile sale sunt de 109x58x12.35 mm, în timp ce autonomia specificată de producător ajunge la 300 de ore în stand-by şi 16 ore de convorbiri. În pachet sunt incluse şi alte trei carcase formate din câte două culori, astfel că telefonul poate fi personalizat în funcţie de culorile preferate.

Vodafone Smart II vine la pachet cu trei carcase de schimb

Telefonul utilizează versiunea Google Android 2.3 Gingerbeard şi este greu de crezut că Vodafone va oferi ulterior o actualizare la noul IceCream Sandwich.

Preţuri Vodafone Smart II

Vodafone a anunţat deocamdată doar cel mai mic preţ la care va putea fi cumpărat Vodafone Smart II: 1 EUR pentru abonamentul Mega 8 cu opţiune de 250 MB de internet care costă 12 EUR/lună. Preţurile pentru celelalte abonamente, precum şi preţul pentru achiziţionarea telefonului fără abonament vor fi anunţate în cursul zilei de vineri, 8 iunie.

Totuşi, GiZ îţi poate oferi încă de astăzi o estimare pentru preţul fără contract: pe piaţa din Marea Britanie, Vodafone Smart II a fost lansat la sfârşitul lunii mai şi costă 70 lire sterline, astfel că în România ne putem aştepta la un preţ de 350 – 400 lei.

Astfel, în mod aproape sigur, Vodafone Smart II va fi mai ieftin decât Vodafone Smart şi va oferi şi dotări tehnice mai bune, suficient de puternice pentru Google Android.

UPDATE: Vodafone a anunţat preturile complete pentru Vodafone Smart II. Telefonul este disponibil la 1 EUR pentru orice abonament cu internet inclus, cu excepţia abonamentului Mega 6 de 6 EUR/lună. În cazul acestuia din urmă, preţul telefonului este de 79 EUR (aproximativ 350 lei).

Din păcate, fără contract, Vodafone Smart II va fi mult mai scump decât pe piaţa britanică şi va putea fi achiziţionat pentru 127 EUR, adică pentru circa 570 lei la un curs de 4.5 lei/EURO. Astfel, va fi mai scump inclusiv decât smartphone-urile de buget lansate în ultima perioadă de Samsung.

Vodafone Smart II, cel mai ieftin smartphone cu Android

Rivali pentru Vodafone Smart II

Principalii rivali ai lui Vodafone Smart II sunt trei smartphone-uri lansate de Samsung, toate mai ieftine decât noul produs oferit de operatorul roşu. : Samsung Galaxy 5 costă 400 lei, Samsung Galaxy Y este 470 lei, în timp ce noul Samsung Galaxy Pocket costă 500 lei şi oferă un ecran de numai 2.8″.

Prin urmare, Vodafone Smart II va reprezenta una dintre cele mai bune soluţii pentru utilizatorii cu buget limitat aflaţi în căutarea unui smartphone ieftin prin intermediul căruia să ia primul contact cu universul Google Android, însă Samsung oferă câteva modele la un preţ mai bun.

25 comentarii

  1. vali

    13 iunie 2012 la 11:39

    camera cu flash si procesorul de 800mhz + ram de 512 mb bat absolut toate telefoanele de buget enumerate mai sus. De mentionat ca si rezolutia lui Smart II este mai mare decat cea de pe Galaxy Y sau Optimus L3. Ramane de vazut calitatea constructiei, bateria si calitatea displayului (TFT/ OLED) in rest e best buy.

  2. vali2

    24 iunie 2012 la 11:40

    salut, informatiile date de tine despre telefon au fost de ajutor.insa am si eu o intrebare. cum pot schimba tastatura din android in tastatura clasica,aceea de la telefoanele mai vechi?
    am stat ieri toata ziua si nu am reusit sa o schimb.
    astept raspunsul tau si multumesc anticipat.
    o zi buna

    • Daniel Popescu

      24 iunie 2012 la 22:02

      Nu inteleg exact la ce tastatura de pe telefoanele mai vechi faci referire, insa iti pot spune cum poti schimba tastatura.

      Mai intai trebuie sa descarci din Google Play Store (fostul Android Market) tastatura care iti place (o selectie interesanta gasesti aici: https://www.giz.ro/internet/tastaturi-virtuale-android-iphone-19157/ ).

      Apoi trebuie sa activezi noua tastatura instalata din meniul Settings – "Language and keyboard" si sa bifezi noua tastatura instalata.

      Ulterior, cand tii degetul apasat cateva secunde pe orice camp de text (de exemplu, pe cel de URL dintr-un broser) iti va aparea un meniu in care trebuie sa selectezi Input Method. Apoi selectezi noua tastatura.

      De acum inainte iti va aparea by default noua tastatura selectata.

  3. mihai01

    25 iunie 2012 la 09:37

    Deci mai bine iei un lg optimus net la 650 lei sau galaxy mini 2 la 700 lei

  4. mihoc edy

    25 iunie 2012 la 12:44

    telefonul bate absolut toate telefoanele din aceeasi categorie de pret ,galaxy y are un ecran mic de rezolutie mica , si are doar 256 mb ram ,aceasi problema la galaxy 5, galaxy pocket la fel, si singurii adversari demni din categorie sunt samsung galaxy gio, huawei sonic, motorola defy mini si samsung galaxy ace.va multumesc pentru atentie

  5. tihoc

    25 iunie 2012 la 15:47

    mie imi place am doar 8 ani si il am deja si lam luata pe puncte si punctele alea la nr sunt circa 260 adica in lei 5 milioane

  6. Tudor

    25 iunie 2012 la 22:39

    tocmai m-am gandit sa imi cumpar un smartphone,si sper sa fac alegerea buna,avand in vedere ca momentan nu am un buget extraordinar. Sunteti multumiti de acest vodafone smart 2? sa inteleg ca filmeaza vga..adica cu o calitate sa sunetului slaba? spre exemplu ca actualul meu telefon, nokia 2730 classic

    • andreea

      8 iulie 2012 la 21:25

      nu nu filmeaza vga si este extraodinar de bun mult mai bun decit samsung galaxy 5 (o prostie de telefon)

  7. andreea

    8 iulie 2012 la 21:03

    eu am achizitionat acest telefon acum aprocsimativ 3 saptamini si vreau sa spun ca intrece orce asteptari mai ales pe samsung galaxy 5(o prostie de telefon )care seamana leit cu corby (vechiul telefon) in cloncluzie sun ff multumita de el camera face niste pozer impecabile + blitz si aplicatiile nu mai spun seamana foarte mult cu samsung galaxy gio as vrea sa stiu care e firma producatoare??

    • Daniel Popescu

      8 iulie 2012 la 22:54

      Cel mai probabil, telefonul este produs de Huawei. Vodafone nu a mentionat oficial numele producatorului.

      • cosmin vladu

        10 iulie 2012 la 00:40

        producatorul telefonului este Alcatel, vechea generatie (smart 1) a fost facuta de cei de la Huawei

      • Bosa Augustin

        7 noiembrie 2014 la 10:37

        Am si eu unul, dar nu-mi place ca nu se aude muzica tare la el. Cine ma poate ajuta va rog?

    • edytzu

      2 august 2012 la 00:55

      firma producatoare este huawei

      • teo

        1 septembrie 2012 la 13:12

        elefonul este ZTE RACER II la germanos am vazut

  8. Daniel Popescu

    10 iulie 2012 la 12:03

    @Cosmin Vladu: Multumesc pentru informatie, interesanta colaborarea cu Alcatel.

  9. geo

    18 august 2012 la 07:39

    in primul rand salutare!
    la acest smart phone 2 facut de chinezi si procesat de vodafone are mulltiple reglementari.
    1. in primul rand dk doresti sa asculti o melodie sau iti suna telefonul se aude jalnic si nu stiu de ce?
    update nu se poate face?
    2.conexiunea gps,wi-fi cautand o locatie este jalnica chiar in buricul targului adk buc
    eu cred ca am gresit luand ceva ieftin si prost?
    dk ma poti ajuta si instrui iti multam fain?

  10. Andrei

    26 august 2012 la 02:11

    Eu ama achizitionat acest telefon. Pretul este foarte mic in comparatie cu competitorii din aceeasi categori. Ii bate pe toti la un pret mult mai ieftin.
    Se misca excelent, netul merge ultra-rapid, youtube merge uns in HQ, camera face poze acceptabile (dar filmeza de groaznic). 90% din aplicatiile de pe Google Play merg pe telefonul acesta ca unse.

    Telefonul este Alcatel V860, dar este rebranduit.

    N-ai nevoie de update de la vodafone…ii baga tata ICS sau Jelly Bean imediat (doar sa nu fie un impediment memoria interna mica).

  11. florin

    13 septembrie 2012 la 14:07

    Detin acest model de 40 de zile. la nici 25 de zile de la achizitionare telefonul nu s-a mai conectat la calculator prin cablul de date oferit in pachet. Pe langa faptul ca transferul de date a devenit imposibil, nici incarcarea prin usb de la PC nu se mai poate realiza. Am trimis telefonul la service Vodavone Regenesis….ei au spus ca defectul nu se confirma si ca este bun…. Am testat telefonul in reprezentanta vodafone si cei de acolo sunt de acord cu defectiunea si l-au trimis inapoi in service.
    In ceea ce priveste alte aspecte ale telefonului , nu ma pronunt inca intrucat nu am apucat sa cunosc telefonul inca….multumita servicelui deosebit al vodafone!!!!!
    concluzii preliminare:telefon fragil pe partea de software
    service superficial (si ma exprim elegant, aici)!!

    astept de 14 zile solutionarea defectiunii. Daca mai dureaza mult , voi spune ca telefonul a stat mai mult in service decat in buzunarul meu
    Cu respect

  12. eugen

    2 octombrie 2012 la 06:59

    se pot folosi carduri de memorie SDHC el avind SD

  13. eugen

    2 octombrie 2012 la 07:03

    La acest telefon se pot folosi carduri de memorie micro SDHC ele fiind dotate cu micro SD ?

  14. viorela

    25 martie 2013 la 21:22

    va rog frumos puteti sa imi spuneti si mie cum fac sa mut fisierele de pe telefon pe card?pentru ca nu merge si imi apare ca memoria interna este plina…va rog sa ma ajutati!

    • Daniel Popescu

      26 martie 2013 la 13:40

      Trebuie sa muti aplicatiile instalate de pe telefon pe cardul microSD. Pentru a face acest lucru intra in meniul Settings – Applications si aici intra in fiecare aplicatie in parte si selecteaza „Move to SD card”. In functie de versiunea de Android este posibil ca operatiunea sa difere un pic.

      Unele aplicatii, in special cele care erau deja pe telefon cand le-ai cumparat, nu pot fi transferate pe card, dar prin metoda asta ar trebui sa eliberezi destul de mult spatiu.

  15. Romeo Pilsiu

    10 septembrie 2013 la 19:20

    Un telefon de 2 bani ! se blocheaza , nu merge , nu luati asaceva, o mare pacaleala exact 4 lei

  16. Popa Florentina

    26 octombrie 2014 la 18:52

    Am un Vodafone Smart 2. Se aprinde, apare sigla Vodafone, dar nu imi mai afiseaza nimic dupa aceea. Sigla apare in mod repetat si nu il pot opri decat daca ii scot bateria. Ajutati-ma, va rog. Ce ii pot face?

  17. ionut

    26 ianuarie 2015 la 22:29

    Iti iei
    alt telefon

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri