Vodafone Smart II – Smartphone ieftin cu Android sub brandul Vodafone

Vodafone Smart II este noul smartphone sub brand propriu lansat de operatorul roşu care oferă dotări tehnice de bază alături de sistemul de operare Google Android.

UPDATE: Vodafone a anunţat preţurile complete pentru Vodafone Smart II. Detalii în secţiunea de preţuri din acest articol.

Urmaş al modelului Vodafone Smart lansat cu exact un an în urmă, Vodafone Smart II este un smartphone care respectă cerinţele minime ale lui Google Android şi oferă inclusiv un ecran decent din punct de vedere al mărimii.

Telefonul are un display touchscreen capacitiv cu diagonala de 3.2” şi rezoluţie 480×320 pixeli, iar platforma hardware este asigurată de un procesor cu frecvenţa de 800 MHz ajutat de 512 MB RAM, în timp ce memoria internă este de 150 MB.

În pachet este inclus şi un card microSD de 2 GB, un element destul de rar întâlnit în cazul telefoanelor din acest segment de preţ. Conectivitatea este asigurată de Wi-Fi 802.11 b/g/n şi 3G (viteza maximă nu este specificată), la care se adăugă bluetooth 2.1 şi sistemul GPS.

Camera foto de 3.2 MP este dotată cu LED flash şi poate fi accesată printr-un buton dedicat, oferind şi înregistrare video în format VGA.

Telefonul cântăreşte 120 de grame, iar dimensiunile sale sunt de 109x58x12.35 mm, în timp ce autonomia specificată de producător ajunge la 300 de ore în stand-by şi 16 ore de convorbiri. În pachet sunt incluse şi alte trei carcase formate din câte două culori, astfel că telefonul poate fi personalizat în funcţie de culorile preferate.

Vodafone Smart II vine la pachet cu trei carcase de schimb

Telefonul utilizează versiunea Google Android 2.3 Gingerbeard şi este greu de crezut că Vodafone va oferi ulterior o actualizare la noul IceCream Sandwich.

Preţuri Vodafone Smart II

Vodafone a anunţat deocamdată doar cel mai mic preţ la care va putea fi cumpărat Vodafone Smart II: 1 EUR pentru abonamentul Mega 8 cu opţiune de 250 MB de internet care costă 12 EUR/lună. Preţurile pentru celelalte abonamente, precum şi preţul pentru achiziţionarea telefonului fără abonament vor fi anunţate în cursul zilei de vineri, 8 iunie.

Totuşi, GiZ îţi poate oferi încă de astăzi o estimare pentru preţul fără contract: pe piaţa din Marea Britanie, Vodafone Smart II a fost lansat la sfârşitul lunii mai şi costă 70 lire sterline, astfel că în România ne putem aştepta la un preţ de 350 – 400 lei.

Astfel, în mod aproape sigur, Vodafone Smart II va fi mai ieftin decât Vodafone Smart şi va oferi şi dotări tehnice mai bune, suficient de puternice pentru Google Android.

UPDATE: Vodafone a anunţat preturile complete pentru Vodafone Smart II. Telefonul este disponibil la 1 EUR pentru orice abonament cu internet inclus, cu excepţia abonamentului Mega 6 de 6 EUR/lună. În cazul acestuia din urmă, preţul telefonului este de 79 EUR (aproximativ 350 lei).

Din păcate, fără contract, Vodafone Smart II va fi mult mai scump decât pe piaţa britanică şi va putea fi achiziţionat pentru 127 EUR, adică pentru circa 570 lei la un curs de 4.5 lei/EURO. Astfel, va fi mai scump inclusiv decât smartphone-urile de buget lansate în ultima perioadă de Samsung.

Vodafone Smart II, cel mai ieftin smartphone cu Android

Rivali pentru Vodafone Smart II

Principalii rivali ai lui Vodafone Smart II sunt trei smartphone-uri lansate de Samsung, toate mai ieftine decât noul produs oferit de operatorul roşu. : Samsung Galaxy 5 costă 400 lei, Samsung Galaxy Y este 470 lei, în timp ce noul Samsung Galaxy Pocket costă 500 lei şi oferă un ecran de numai 2.8″.

Prin urmare, Vodafone Smart II va reprezenta una dintre cele mai bune soluţii pentru utilizatorii cu buget limitat aflaţi în căutarea unui smartphone ieftin prin intermediul căruia să ia primul contact cu universul Google Android, însă Samsung oferă câteva modele la un preţ mai bun.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!