GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Vodafone Smart – Un smartphone low-cost pentru internet

Autor: Echipa Giz.ro

Vodafone a lansat miercuri un smartphone sub brand propriu cu sistem de operare Android, scopul operatorului fiind să atragă clienţii cu buget redus care doresc să aibă oportunitatea de a accesa internetul pe mobil fără să fie nevoiţi să achiziţioneze un telefon scump.

Botezat Vodafone Smart, noul smartphone oferă în general dotările esenţiale în privinţa conectării la internet, însă din celelalte puncte de vedere este evident un model low-cost cu numeroase lacune.

Specificaţii tehnice

  • display touchscreen cu diagonală de 2.8” şi rezoluţie 240×320 pixeli
  • procesor Qualcomm cu frecvenţa de 528 MHz
  • memorie internă 130 MB şi card microSD de 2 GB inclus în pachet
  • conectivitate: 3G, Wi-Fi, GPRS, bluetooth
  • cameră foto de 2 MP
  • sistem de operare Google Android 2.2 Froyo
  • acumulator Li-Ion de 1200 mAh
  • dimensiuni 103.8 x 56.8 x 12.6 mm; masa 104 grame

Construcţie şi design

Vodafone Smart, solutie ieftina pentru internet pe mobil

Vodafone Smart este un telefon de mici dimensiuni cu marginile rotunjite care beneficiază de un display cu diagonală de 2.8” şi de cele patru taste virtuale clasice pentru sistemul de operare Android.

Ai posibilitatea de a-ţi personaliza carcasa în orice fel, inclusiv printr-un design propriu ce poate fi imprimat în anumite magazine ale operatorului.

Dotări tehnice

Display-ul cu diagonală de 2.8” afişează o rezoluţie de 240×320 pixeli, care nu este pe deplin compatibilă cu sistemul de operare Android.

De aceea, este posibil ca unele aplicaţii sau jocuri pe care le vei instala din Android Market să nu funcţioneze în mod corespunzător sau chiar să nu funcţioneze deloc.

Procesorul Qualcomm cu frecvenţa de 528 MHz este suficient de puternic pentru un astfel de smartphone low-end, iar cardul microSD de 2 GB inclus în pachet îţi rezolvă problemele de stocare a datelor dacă cei 130 MB de memorie internă nu sunt suficienţi.

Conectarea la internet se poate realiza prin 3G, Wi-Fi şi GPRS, iar tehnologia bluetooh asigură transferul local de fişiere în absenţa unui port microUSB. Camera foto este mai mult de decor, având în vedere că are numai 2 MP şi realizează fotografii la rezoluţie maximă de 1600×1200 pixeli.

Disponibilitate şi preţ

Carcasa lui Vodafone Smart poate fi personalizata

Vodafone este Smart disponibil numai în reţeaua operatorului Vodafone şi poate fi achiziţionat cu unul dintre cele 25 de tipuri de abonamente cu internet inclus.

Telefonul este gratuit la achiziţionarea abonamentului Vodafone Complet 1000 Internet pe mobil Plus de aproape 20 de euro pe lună care include 500 MB trafic pe internet, însă poţi opta şi pentru un abonament cu acelaşi trafic de aproape 15 euro lunar dacă achiţi nouă euro pentru mobil.

Cantitatea maximă de trafic inclusă într-un abonament este de 1 GB, însă în acest caz tariful lunar trece de 21 de euro. Oferta completă de abonamente disponibile împreună cu Vodafone Smart poate fi vizualizata aici.

Pentru cei care preferă cartelele reîncărcabile, Vodafone a creat un pachet ce include telefonul Vodafone Smart, un SIM şi o cartelă de reîncărcare cu 10 euro credit, preţul total al pachetului fiind de 99 de euro.

Clienţii existenţi Vodafone pot achiziţiona telefonul fără contract şi fără cartela SIM pentru 105.2 euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri