GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Funai s-a relansat în România cu o gamă de televizoare şi playere Blu-ray

Autor: Echipa Giz.ro

Marca japoneză Funai s-a relansat miercuri în România şi va fi prezentă pe piaţă cu o gamă diversificată de televizoare, tablete cu Android, sisteme home-cinema, playere Blu-ray şi playere DVD portabile.

Pentru cititorii GiZ de minim 25-30 de ani, Funai a rămas în memoria colectivă pentru televizoarele şi video-playerele cu casete VHS care au invadat piaţa românească în primii ani de după Revoluţie, acestea fiind la vremea respectivă printre cele mai populare.

Ulterior, marca japoneză a dispărut din prim plan, însă Funai a decis să revină oficial în România după o lungă perioadă, pe o piaţă  însă mult mai competitivă, unde producători precum Samsung sau LG se bucură de o popularitate foarte mare.

În condiţiile unei concurente foarte puternice, Funai mizează pe o strategie cu preţuri mici şi garanţie de lungă durată pentru a-şi adjudeca o cotă de piaţă cât mai bună.

Gama de produse Funai în România

Principalele produse cu care Funai speră să cucerească piaţa din România sunt televizoarele LED din gama Katana LC10. Pentru început, vor fi disponibile şase modele de televizoare LED cu ecrane de 22” (55 cm), 26” (66 cm) şi 32” (80 cm). Nu vor exista televizoare Funai cu diagonale mai mari de 80 cm, o decizie aparent surprinzătoare în condiţiile în care acestea se bucură de vânzări destul de bune în magazinele locale.

Primul televizor care va apărea în magazine este Funai 32FL532 cu diagonală de 80 cm şi rezoluţie HD 1366×768 pixeli. Printre altele, acesta este dotat cu panou frontal touchscreen, tuner digital, două intrări HDMI, o intrare PC şi funcţie de înregistrare direct pe dispozitive externe conectate prin USB.

Funai s-a relansat in Romania cu sase modele de televizoare LED

O altă gamă de produse Funai ce vor fi disponibile în România sunt tabletele cu sistem de operare Android, sisteme home-cinema, playere Blu-ray, playere DVD portabile şi un dispozitiv 3in1 care va permite transferarea casetelor VHS pe DVD sau stocarea conţinutului video pe HDD.

Garanţie 5 ani şi Zero Pixeli Morţi

Pentru televizoarele LED, Funai acordă o garanţie timp de 5 ani, care potrivit reprezentaţilor companiei este cea mai îndelungată garanţie oferită în România pentru astfel de produse.

În plus, toate televizoarele beneficiază şi de programul Zero Pixeli Morţi, care prevede înlocuirea televizorului chiar şi pentru un singur pixel mort apărut pe ecran în primii doi ani de la achiziţie.

Pe langa televizoare, Funai a adus in Romania si playere Blu-ray

Preţuri şi disponibilitate

Funai nu a precizat încă preţurile cu care vor fi comercializate noile produse, însă reprezentaţii companiei au declarat pentru GiZ la evenimentul de lansare că preţurile vor fi caracteristice pentru gama entry-level. Cu alte cuvinte, Funai va miza pe preţuri cât mai mici, comparativ cu cele solicitate de rivali, pentru a avea şanse să atragă clienţi.

De altfel, targetul Funai este reprezentat de familiile de 25-50 de ani cu venituri medii şi de tinerii de până în 25 de ani cu nevoi de comunicare şi venituri scăzute.

În plus, Funai mizează şi pe succesul de care s-a bucurat marca japoneză în România la începutul anilor ‘90 pentru a atrage clienţi nostalgici după astfel de produse electronice.

Funai a celebrat revenirea in Romania printr-un eveniment special

2 comentarii

  1. Sorin

    6 aprilie 2012 la 12:23

    Asteptam preturile, dupa aia va veni si succesul, sau poate nu…

  2. gabi

    19 decembrie 2016 la 18:40

    am un televizor funai lsd 5 ani si jumatate folosit zi de zi este rezistent si nu ma dezamagit deloc chiar vreau sa mai cumpar acceasii marca funai

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri