Logitech Z5500 Digital – specificatii, pareri, preturi

Logitech Z5500 Digital – specificatii, pareri, preturi

Nu sunt audiofil, nu am ureche muzicala, nu stiu sa cant, dar pot face diferenta intre un sistem audio prost si unul bun. Credeam ca am un sistem audio decent pana sa fac rost de Logitech Z5500 Digital, cel mai puternic sistem audio Logitech “de birou”. De ce l-am comparat cu un Lamborghini si nu cu un Ferrari? Pai e mare, foarte mare chiar, produce un zgomot foarte puternic (daca e “hranit” cu o sursa audio pe masura) si costa mai mult decat un sistem audio “normal”.

Price.ro listeaza sistemul Logitech Z5500 Digital la un pret care incepe de la aproximativ 1100 RON si urca pana la 1800 RON, deci atentie de unde il cumparati. Ce obtii pentru pretul unui sistem complet PC entry-level? Pai sa vedem pe scurt specificatiile lui Logitech Z5500 Digital, sistemul audio 5.1:

 • Putere reala de 505 W RMS, putere maxima 1010 W
 • 5 sateliti, un subwoofer, o telecomanda cu fir (mai degraba un control pod) si o telecomanda in infrarosu
 • Certificare THX, Dolby Digital, DTS, DTS 96/24 si Dolby Prologic II
 • SPL >115 dB (putere a sunetului ceva mai mica ca a unui avion cu reactie)
 • Raport zgomot/semnal >93.5dB
 • Accepta surse de semnal digital optic, digital coaxial, sunet analog prin jack-uri de 3.5 mm
Logitech Z5500 Digital arata bine, chiar daca e pe piata de cativa ani buni
Logitech Z5500 Digital arata bine, chiar daca e pe piata de cativa ani buni

Poate nu va spun prea mult specificatiile de mai sus, in afara de putere, si nici nu ar trebui sa va spuna pana nu il auziti la lucru, deci am sa va descriu experienta mea.

Am purces ai am inlocuit vechiul sistem audio 2.1 de vreo 30 W RMS, necertificat ca Logitech Z5500 Digital. Spatiul ocupat e semnificativ mai mare, sunt mai multe fire, dar diagrama de instalare si mufele colorate ajuta, gradul de dificultate al instalarii nefiind prea mare, chiar si pentru cei neinitiati.

Telecomanda cu fir este un adevarat centru de comanda
Telecomanda cu fir este un adevarat centru de comanda

L-am instalat, i-am dat drumu si am inceput sa reglez volumul pentru boxele spate, fata, centru si subwoofer. Obisnuit fiind cu sistemele Logitech care necesita setarea unui volum scazut pentru subwoofer am fost placut sa observ ca un reglaj la jumate al volumului subwoofer-ului nu imi scoate inima din piept.

Legat de putere mi s-a parut chiar incet initial, dar apoi am vazut ca il setasem pe la 20%, iar in Windows sliderul de volum era pe la o treime. N-am avut curajul sa il dau mai sus de jumate decat pret de cateva secunde, dar mi-am zis ca merita sa iti faci/cumperi casa unde sa poti profita de un astfel de sistem.

Asta obtii daca scoti panza de protectie de pe sateliti
Asta obtii daca scoti panza de protectie de pe sateliti

Odata cu cresterea volumului puterea sunetului creste gradual, iar distorstiunile sunt minime, chiar daca am o placa de sunet onboard Azalia HD (sau cum i-o zice standarului) si am folosit cabluri cu mufe jack, deci analogice. Deci calitatea sunetului este la inaltime, cum era si de asteptat de la standardul THX. Ciudat insa, mi-a trebuit ceva timp sa ma obisnuiesc si sa observ calitatea sunetului , in special in filmele de actiune unde poti auzi foarte clar dialogul peste bubuiturile din fundal.

Exista si minusuri, bineinteles. Este evident ca s-au facut unele rabaturi la constructie, pentru a mentine preturile intr-o limita accesibila: subwooferul este foarte solid, pe cand satelitii sunt realizati din plastic, chiar daca dintr-unul de o calitate peste medie. Control pod-ul (telecomanda cu fir) se cam incalzeste in timpul functionarii, mult mai mult decat ar trebui sa se incalzeasca o telecomanda. Cel mai deranjat minus este mufa de casti, unde volumul furnizat este prea mic. Esti nevoie sa dai deci volumul mai tare si trebuie sa fii foarte antent sa nu uiti sa-l dai inapoi mai jos cand scoti castile, altfel la primul sunet vei sari din scaun (asa am patit de cateva ori).

Una peste alta, Logitech Z5500 Digital este un sistem audio care-si merita banii, dar daca nu ai unde sa-l dezlantui mai bine te multumesti cu un sistem mai slab ca putere, dar ar fi bine sa fie tot certificat THX, pentru ca un sunet de calitate nu inseamna neaparat volum mai mare.

Plusuri
Minusuri
 • Putere mare
 • Calitate a sunetului excelenta
 • Telecomenzi cu multe setari
 • Instalare usoara
 • Cabluri lungi pentru boxe
 • Satelitii se pot monta pe perete
 • Volum casti scazut
 • Contructie sateliti din materiale ieftine
 • Telecomanda cu fir se cam incalzeste

Poti cumpara Logitech Z5500 Digital de la: Emag.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!