Logitech Z623: sistem audio 2.1, mic si puternic – pareri, pret

Logitech Z623: sistem audio 2.1, mic si puternic – pareri, pret

Să presupunem că nu aveţi la dispoziţie un birou prea mare pentru un sistem audio 5.1 sau pur şi simplu nu doriţi să întindeţi o mulţime de cabluri prin casă.

Totuşi căutaţi un sistem puternic care să ofere un sunet de calitate. Iată că producătorul elveţian Logitech are din această lună o soluţie pentru voi, prin intermediul unui sistem audio 2.1.

Denumit Logitech Z623, sistemul poate fi aşezat oricând lângă un calculator/notebook oferind un sunet de calitate la audiţii muzicale, vizionarea filmelor sau pentru jocurile preferate.

Logitech Z623
Logitech Z623 – sistem audio 2.1 cu o putere de 200W RMS

Ce nu ştiţi este că Logitech Z623 poate fi folosit cu usurinţă şi la o petrecere de sufragerie deoarece sistemul are o putere de 200W RMS. Da, aţi citit bine, 200W RMS ce se împart astfel: 35W RMS pentru fiecare din cei doi sateliţi şi 130W RMS pentru subwoofer. Pentru a obţine aceste valori, producătorul elveţian a folosit difuzoare ecranate magnetic cu diametrul de 2.5” pentru sateliţi şi un difuzor de 7” în cazul subwoofer-ului.

Având în vedere că 200W RMS înseamnă foarte mult pentru un sistem de tip 2.1 am putea crede că pe lângă un sunet puternic vom avea parte şi de distorsiuni.

Se pare că specialiştii Logitech s-au gândit să elimine pe cât posibil aceste probleme aşa că au realizat împreuna cu THX peste 400 de teste de reper acustice şi electrice pentru a determina răspunsul frecvenţei, puterea, nivelul de distorsiune şi zgomot. În urma acestor teste Z623 a reuşit să obţină binecunoscutul certificat THX.

Audiofilii cu pretenţii s-ar putea să nu fie impresionaţi de această certificare însă pentru utilizatorul obişnuit ea reprezintă garanţia că Logitech Z623 este un produs de calitate.

Un mare avantaj al sistemului este acela că nu trebuie să schimbi cablurile atunci când foloseşti mai multe surse externe de semnal. Logitech Z623 beneficază de un set de conectori RCA, două jack-uri audio de intrare de 3.5mm şi ieşire pentru căşti. Astfel, boxele se pot conecta cu uşurinţă la un calculator, console, DVD playere, playere audio portabile, TV, etc.

Logitech Z623
Logitech Z623 poate fi conectat la o multime de dispozitive

Pe satelitul din dreapta se găseşte butonul de pornire, două potenţiometre – volum şi frecvenţe joase – şi doi conectori de 3.5mm pentru conectarea unei perechi de căşti sau a unui player audio. Personal mă aşteptam ca boxele Z623 să fie vândute împreună cu o telecomandă, eventual fără fir. Acest dezavantaj poate fi trecut cu vederea, însă eu cel puţin aveam alte aşteptări, având în vedere că boxele au un preţ destul de piperat.

Concluzii Logitech Z623

Pe lângă faptul că Logitech Z623 pare a fi un sistem audio 2.1 excelent partea bună este că nici nu trebuie să aşteptăm mult timp ca să îl putem monta în sufragerie. Boxele ar trebui să fie disponibile în Europa începând chiar cu această lună la un preţ de 170 de euro.

In Romania pretul lor este de circa 750 de lei, dupa cum puteti vedea de aici.

La prima vedere preţul s-ar putea să-i sperie pe anumiţi cumpărători dar dacă ne gândim puţin că Z623 oferă 200W RMS şi este certificat THX, mă gândesc că 170 de euro s-ar putea să nu mai însemne aşa mult.

Oricum principalul concurent, Altec Lansinc MX6021, are preţ şi performanţe asemănătoare cu modelul de la Logitech, aşa încât indiferent de producătorul preferat, trebuie să scoateţi cam aceeaşi sumă de bani din buzunar.

2 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!