GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Sisteme audio de lux pentru PC

Autor: Echipa GiZ

Ca sa nu zici ca pe tine, pretentiosule te-am uitat, dupa sugestiile pentru amatori si cei cu buget mediu, am facut si o selectie cu cele mai tari sisteme audio pentru PC pe care le poti gasi pe rafturile magazinelor. Buget? Fara limita!

Razer Mako – Pret: aproximativ 1600 lei

Razer Mako – exista superlativ si pentru sistemele 2.1

Razer Mako – exista superlativ si pentru sistemele 2.1

Te uiti la sistemul Razer Mako, vezi ca are doar doi sateliti “amarati”, o telecomanda cu fir si te intrebi probabil de ce ai scoate cam 1600 de lei din buzunar ca sa le cumperi. Temerea este justa, dar motivatii exista pe deplin. In primul rand, Razer Mako este un sistem atestat THX (Tomlinson Holman’s eXperiment – cel mai apreciat standard pentru aprecierea echipamentelor de sunet al Lucasfilm). Si nu oricum, este chiar primul sistem audio care incorporeaza tehnologiile THX Ground Plane si THX Slot Speaker care elimina distorsiunile cauzate de contactul cu suprafata pe care le asezi si realizeaza o auditie omnidirectionala aproape de perfectiune.

Sistemul Razer Mako are inca o premiera, ClassHD Digital Amplifier Technology, un amplificator care regleaza automat puterea astfel incat sa elimine distorsiunile de orice fel si sa obtina o eficienta energetica imbunatatita. Daca nut-i vine sa crezi, “galustile” astea pot scoate pana la 300W si atinge o gama de frecvente de 25-20,000Hz. Cu cat este mai joasa limita de frecventa (in acest caz 25Hz), cu atat basii capata o caldura mai mare. Probabil ar mai fi un roman de scris despre dansele, dar mai bine te duci undeva sa le asculti cu timpanele din dotare.

Specificatii tehnice:
Putere: 6 cai audio amplificate separat la cate 50W
Frecventa: 25Hz ~ 20kHz
Accesorii: telecomanda cu fir (desi la pretul asta mai bine ii spunem controller)

Logitech Z-5500 – Pret: aproximativ 1300 lei

Logitech Z-5500 – un sistem 5.1 care ar putea sonoriza un mic club

Logitech Z-5500 – un sistem 5.1 care ar putea sonoriza un mic club

Cand vorbim de Logitech Z-5500 trebuie sa avem in vedere de-a face cu un sistem audio digital, compatibil DTS si DTS 96/24. Si daca adaugi faptul ca Logitech Z-5500 poarta si emblema THX, parca iti vine mai de graba sa-l conectezi la un DVD player mai pricopsit sau la un Blu-ray. Logitech le-a creat totusi in special pentru PC si asta se simte cand pornesti un joc mai nou.

Puterea reala de 505W il recomanda pe Logitech Z-5500 chiar si pentru sonorizarea unui club mai micut. Si toate astea de la niste sateliti destul de mici, care pot fi camuflati usor prin camera sau urcati pe pereti. In sfarsit, la pretul asta primesti o consola de comanda cu ecran LCD si telecomanda, asta ca sa nu-ti ridici posteriorul de pe canapea ca sa faci reglajele de rigoare in timp ce te uiti la un film. Le-am ascultat si personal mi-a placut foarte mult ce am auzit.

Specificatii tehnice:
Putere: sateliti – 4 x 62W, boxa centrala – 69W, subwoofer – 188W, totala – 505W
Frecventa: 33 Hz ~ 20 kHz
Accesorii: consola cu ecran LCD, telecomanda wireless

Creative Gigaworks S750 – Pret: aproximativ 1600 lei

Creative Gigaworks S750 – merita sa asculti un sistem 7.1

Creative Gigaworks S750 – merita sa asculti un sistem 7.1

Daca am avut un sistem 2.1 si unul 5.1, ar fi nimerit si unul 7.1, nu? De pilda Creative Gigaworks S750, atestat THX si garantat sa te dea pe spate la jocurile cu sunet 7.1. Si nu este neaparat sa fie facut jocul pentru asa ceva. Tehnologia Creative CMSS incorporata in Gigaworks S750 transforma automat sunetul 5.1 sau 6.1 in sunet 7.1. Vrei putere? De 700W ce zici? 70W de satelit (7 la numar!) si 210W subwoofer-ul garanteaza o experienta care poate afecta tencuiala de pe pereti, iar gama de frecvente este uimitoare: 20Hz ~ 40kHz.

Asta inseamna ca basii au o caldura aparte, iar sunetele inalte nu sunt niciun mister pentru Creative Gigaworks S750. Personal, singurul lucru care m-ar impiedica sa devin posesorul unui astfel de sistem ar fi spatiul (unde sa pun atatia sateliti?!) si designul care mi se pare absolut nereusit. Creative Gigaworks S750 are si telecomanda wireless, dar nici asta nu arata stralucit.

Specificatii tehnice:
Putere: sateliti – 7 x 70W, subwoofer – 210W, totala – 700W
Frecventa: 20Hz ~ 40kHz
Accesorii: telecomanda wireless, consola intrari auxiliare

1 comentariu

  1. Ciprian20

    10 iulie 2015 la 13:39

    Adevarul este ca sunt prea scumpe sistemele audio 5.1-7.2, de la un sistrm genius 5.1 la unu logotech 5005 pe care dai maxim 5-6 mil pe genius si 11-13 pe logitech te face sa alegi genius din privinta ca este prea scump logitech

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri