Sony BRAVIA KD-84X9005 – primul televizor 3D 4K disponibil în România

Televizoarele cu rezoluție 4K au fost printre cele mai așteptate gadget-uri de la CES 2013, producători importanți precum Sony, Samsung, LG și Toshiba prezentând mai multe modele.

Sony România a lansat astăzi pe piața locală primul televizor 4K din portofoliu – BRAVIA KD-84X9005.

Televizorul are o diagonală impresionantă de 84 inch (214 cm), ecranul de tip LCD având rezoluția 3840 x 2160 pixeli, de patru ori mai mult decât standardul Full HD. Iluminarea din spate este asigurată prin tehnologia Dynamic Edge LED, despre care Sony susține că asigură economisirea de energie și un contrast atât ridicat încât nu poate fi măsurat.

Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass și are unghiuri de vizionare de 178 grade (89/89) dreapta/stânga și sus/jos.

Sony a început dezvoltarea tehnologiei 4K pentru proiectoarele destinate cinematografelor, BRAVIA KD-84X9005 încorporând o versiune optimizată a tehnologiei X-Reality PRO care promite imagini de o calitate superioară ce amintesc de o sală de cinema.

Televizorul dispune de mai multe tehnologii proprietare Sony care asigură un sunet de calitate prin cele 10 boxe integrate, instalate pe laturile televizorului și îndreptate către privitor. Sistemul, cu subwoofere și tehnologie S-Force Front Surround 3D, creează un sunet surround virtual pe 5.1 canale puternic, de 50 W.

Sony BRAVIA KD-84X9005 poate converti imaginile 3D Blu-ray Full HD în imagini 4K afișate simetric pe ecran. Sony susține că ochelarii BKM-30G sunt ușori, confortabili şi nu au nevoie de baterii.

Televizorul poate fi conectat la Internet prin portul LAN sau Wi-Fi, are acces la aplicațiile specifice unui Smart TV, browser web Opera și posibilitatea de a fi controlat prin intermediul unui iPhone sau telefon cu Android.

BRAVIA KD-84X9005 are dimensiunile 213,7 x 113,6 x 9,0 cm și cântărește 80 de kg fără stativ.

Televizorul este compatibil cu standardele de transmisie analogice, digital terestru (DVB-T), digital satelit (DVB-S) și digital cablu (DVB-C).

În România, Sony BRAVIA KD-84X9005 se gaseste deja in ofertele magazinelor,  la un preț de aproximativ 26000 Euro.

Sursă: Sony

Un comentariu

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!