GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Televizoare 4K la CES 2013 de la Sony, Samsung, LG şi Toshiba

Autor: Echipa Giz.ro

Cei mai mulţi producători de electronice au pus accentul pe dezvăluirea unor noi televizoare 4K la CES 2013, în condiţiile în care smartphone-urile şi tabletele sunt păstrate pentru Mobile World Congress de la Barcelona.

Astfel, Sony, Samsung, LG şi Toshiba se numără printre numeroşi producători care au încercat să iasă în faţă cu cele mai noi modele de televizoare 4K, principalele puncte de reper fiind diagonala foarte mare a ecranului şi preţurile de zeci de mii de euro.

Televizoare 4K de la Sony

Sony a prezentat la CES 2013 două televizoare LED 4K din seria Bravia. Cel mai mic dintre ele are o diagonală de 55”, în timp ce al doilea are 65”. Ambele modele beneficiază de conexiuni Wi-Fi şi NFC, iar Sony promite că va lansa mai multe filme în format Blu-ray care suportă formatul 4K, printre acestea numărându-se The Amazing Spider-Man, Total Recall, The Karate Kid sau Battle: Los Angeles. Ambele televizoare vor apărea în primăvara la preţuri care nu au fost încă anunţate.

Noile televizoare 4K prezentate de Sony la CES 2013

Televizoare 4K de la Samsung

Rivalii de la Samsung au mizat pe un singur televizor, însă acesta impresionează prin diagonala de 85”. Din cauza dimensiunilor uriaşe, televizorul are nevoie de un suport metalic de susţinere, iar sistemul audio are o putere de 120 W. Bazat pe un procesor quad-core Cortex A15 de 1.35 GHz, dispozitivul are patru porturi HDMI şi va fi lansat în luna martie. Din nou, nu avem informaţii despre preţuri.

„Monstrul” Samsung de 85″ are nevoie de suport metalic

Televizoare 4K de la LG

Cei de la LG au fost la fel de secretoşi în privinţa preţurilor pentru televizoarele 4K prezentate la CES 2013, însă cel puţin coreenii au preluat strategia celor de la Sony şi au prezentat două modele de 55” şi 65”. Ambele vor beneficia de tehnologie pentru a converti conţinutul Full-HD în conţinut 4K.

LG ofera doua noi televizoare 4K de 55″ si 65″

Televizoare 4K de la Toshiba

Nu în ultimul rând, Toshiba a lansat seria L9300 de televizoare 4K, care vor fi disponibile în versiuni de 58”, 65” şi 84”. Toate televizoarele din acest segment vor avea parte de serviciul Cloud TV, care include diverse servicii online, inclusiv aplicaţii pentru Android, iOS şi Windows Phone. Din păcate, nici producătorul japonez nu a oferit detalii despre preţuri sau disponibilitate.

Toshiba mizeaza de asemenea pe televizoare 4K

Televizoarele 4K sunt televizoare care au rezoluţii de aproximativ 4000×3000 pixeli până la 4000×2000 pixeli, oferind astfel o rezoluţie de patru ori mai mare decât formatul Full-HD.
Principalele obstacole în popularizarea acestor televizoare sunt lipsa conţinutului video pentru formatul 4K şi preţurile care depăşesc frcvent pragul de 10.000 de euro.

1 comentariu

  1. Stefy

    15 august 2014 la 13:14

    Salutare,dupa parerea mea aceste televizoare sunt ff scumpe si nu se merita investitia… Deoarece nici un canal tv nu emite in 4K Eu le vad capricii ptr oamenii bogati si cheltuitori. Sa se pregateasca ca deja e pe drum 8K.Din punctul meu de vedere nu vad altceva decat un marketing agresiv si nesimtit.Inchei cu proverbul Romanesc nu este prost cel care cere,este foarte prost cel care da…Chao

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri