Televizoarele inteligente pot avea probleme de securitate

Cercetătorii firmei malteze de securitate ReVuln au descoperit recent o modalitate prin care pot accesa neautorizat aproape orice funcție a televizoarelor inteligente Samsung.

Vulnerabilitatea este prezentă în sistemul de operare, bazat pe Linux, cu care sunt echipate televizoarele Samsung de ultimă generație.

Folosind această eroare, cercetătorii au obținut acces la  orice fișier stocat pe suportul de memorie USB atașat, la camera video și la microfonul integrat.

O persoană rău intenționată, care cunoaște adresa IP a dispozitivului, ar putea să vadă și să asculte ce se petrece în fața televizorului, ori să modifice diferite funcții.

ReVuln demonstrează printr-un clip video, denumit sugestiv „The TV is watching you”, că poate avea acces la setările televizorului, lista de canale, aplicațiile instalate, navigarea pe internet și rețelele sociale.

Mai mult, cercetătorii au demonstrat că pot instala și programe prin care să obțină controlul complet al televizorului.

Probleme similare au mai fost identificate și în luna martie 2012, odată cu lansarea noii game Smart TV Samsung. În cele patru serii Smart TV,  Samsung are un număr de 11 modele cu microfon și cameră încorporate: trei versiuni în seria 8000 cu plasmă, trei TV LED 7500 ,  patru în seria LED 8000 și un model din gama de vârf LED 9000.

Samsung nu a dorit să comenteze descoperirea celor de la ReVuln, dar anterior au susținut că sunt preocupați de securitatea produselor proprii și investighează posibilele nereguli.

Contactat de NBC,  Luigi Auriemma – cofondatorul firmei ReVuln – a declarat că vulnerabilitatea poate fi exploatată de la distanță, dar atacatorul trebuie să aibă acces la rețeaua locală la care este conectat televizorul.

Cum majoritatea televizoarelor inteligente rulează o versiune personalizată de Linux, asemenea probleme ar putea apărea și în cazul modelelor comercializate de alte firme.

Până la lansarea unei soluții oficiale din partea producătorilor, cea mai simplă modalitate de protecție este securizarea propriei rețele locale, în special a conexiunilor fără fir.

Surse: NBC,  The Security Ledger

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!