GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator

Autor: Echipa Giz.ro

Când vine vorba de redarea filmelor la o calitate superioară, intervin o multitudine de factori. Tocmai de aceea, in acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe de vazul filme pe care le poţi gasi la ora actuală.

Ar fi vorba în principiu de resursele calculatorului vostru, de codecurile instalate, tipul monitorului şi nu în ultimul rând de programul folosit pentru vizionarea filmului. Referitor la acest ultim aspect, există o mulţime de soluţii, gratuite sau nu, pe piaţa software.

Nu se poate preciza cu exactitate care dintre acestea este cel mai bun, însă există câteva programe pentru calculator care au devenit în timp cele mai populare variante pentru utilizatorii de calculatoare, în materie de playere media.

Am alcătuit în continuare o listă care conţine programele pe care noi le consideram cele mai bune în materie de redare audio/video. Lista conţine informaţii utile atât pentru utilizatorii de Windows cât şi pentru cei care folosesc diferite distribuţii de Linux.

Programe de vazut filme pentru Windows

Iată cele mai populare playere video pentru Windows:

VLC Media Player

Cunoscut iniţial drept Video LAN Client, VLC este în prezent cel mai popular player pentru filme, în primul rând datorită faptului că poate rula orice tip de conţinut media fără să necesite instalarea unui codec. Interfaţa de utilizare este destul de simplă, însă meniurile ascund numeroase opţiuni de configurare şi posibilităţi variate de setare a subtitrărilor pentru filme. VLC este un proiect open-source, astfel că este complet gratuit, iar în prezent este disponibil pentru PC şi Linux, dar şi pentru platformele mobile Android şi iOS.  Poţi descărca gratuit VLC de aici.

VLC Media Player

VLC Media Player

Media Player Classic

Acest player îşi are rădăcinile în anticul Media Player 6.4 dezvoltat de Microsoft pentru sistemul de operare Windows, astfel că păstrează o interfaţa minimalistă cu adăugarea unor elemente moderne minore. Playerul este capabil să redea aproape orice tip de fişiere multimedia şi oferă un suport avansat pentru subtitrări, care pot fi afişate în diverse moduri. Principalul avantaj este consumul foarte scăzut de resurse, astfel că Media Player Classic este ideal dacă ai un PC foarte vechi şi/sau dacă vrei un media player cât mai uşor de folosit. Poţi descărca gratuit Media Player Classic de aici.

Media Player Classic

Media Player Classic

BS.Player

Până la apariţia VLC, BS.Player a fost cel mai popular player media, însă rămâne şi în prezent o alegere inspirată pentru marea majoritate a utilizatorilor. Principalul său avantaj este funcţia de subtitrări: programul permite editarea timpului de afişare pentru subtitrări, o opţiune utilă dacă traducerea este decalată, sau posibilitatea de a afişa simultan două subtitrări (de exemplu, una în română şi alta în engleză). În plus, aplicaţia rulează cele mai populare formate şi oferă inclusiv un Media Library. Versiunea Pro disponibilă contra-cost oferă acces, printre altele, şi la posibilitatea de a vizualiza şi salva clipuri de pe Youtube.Poţi descărca gratuit BS.Player de aici.

BS.Player

BS.Player

Windows Media Player

Windows Media Player este probabil aplicaţia cu care te-ai întâlnit cel puţin o dată până acum, pentru simplul motiv că este presintalată pe sistemul de operare Windows. Programul suportă cele mai multe formate, însă ocazional are probleme la redarea unor clipuri, iar versiunea pentru Windows 8.1 nu oferă suport pentru rularea DVD-urilor. Principala problemă a playerului este însă consumul ridicat de resurse, astfel ca alegerea unei alternative nu reprezintă o surpriză.

Windows Media Player

Windows Media Player

Winamp

Acum mulţi ani, Winamp era cel mai popular player audio de pe piaţă. Treptat, popularitatea acestuia a scăzut, însă rămâne o soluţie interesantă inclusiv pentru redarea fişierelor video. Cu o interfaţă spartană şi fonturi foarte mici pentru standardele actuale, Winamp iese în evidenţă prin personalizarea interfeţei cu skin-uri sau editarea setărilor pentru equalizer. Dezvoltatorii aplicaţiei promit lansarea unei versiuni radical schimbate în viitorul nu foarte îndepărtat. Descarcă gratuit Winamp de aici.

Winamp

Winamp

Programe pentru Linux

Sistemul de operare Linux se bucură de asemenea de câteva aplicaţii interesante pentru redarea filmelor. În plus, pe unele dintre ele le cunoşti de pe platforma Windiows.

  • VLC – Cel mai popular player pentru Windows are şi versiune de Linux, astfel ca aceasta merită încercată pentru vizionarea filmelor.
  • Banshee – oferă atât funcţii de redare video cât şi audio. Ca funcţii mai importante am remarca posibilitatea de sincronizare cu iPhone şi de importare a colectiilor muzicale. (Descarcă-l de aici).
  • Kaffeine – este special conceput pentru distribuţiile Fedora Linux. Este, ca şi Banshee, un player universal cu posibilităţi de redare audio/video. (Descarcă-l de aici).
  • Xine – considerat unul dintre cele mai populare soluţii pentru distribuţiile Linux, oferind o gamă largă de opţiuni pentru reglarea calităţii video şi audio. (Descarcă-l de aici)

Pentru utilizatorii Linux care doresc exclusiv un player audio, puteţi arunca o privire la următoarele aplicaţii : Amarok, XMMS (clona programului Winamp) sau Adacious.

Concluzii

Piaţa software include numeroase media playere pentru redarea fişierelor video, iar cele mai multe dintre acestea sunt gratuite şi se achită bine de sarcini. VLC Media Player este de departe cel mai interesant datorită compatibilităţii cu orice format de fişier, însă şi celelalte aplicaţii merită o şansă.

Din comoditate, unii utilizatori preferă să rămână alături de Windows Media Player, în timp ce alţii aleg Windows Media Player Classic datorită consumului redus de resurse.

Tu ce player media foloseşti pentru a vedea filmele pe calculator?

42 comentarii

  1. cristian

    22 aprilie 2015 la 22:38

    Unul din principiile mele de viata este: daca gasesti ceva ce-ti satisface cele mai mari pretentii inceteaza sa cauti si altceva. e pierdere de timp.
    Astfel, am gasit BS Player. Ce stie:
    cu comenzi simple din tastaura wireless(ca sunt lenes 'da destept):
    *poti mari sau micsora dimensiunea fontului(aviz celor ce poarta ochelari-eu da)
    *un film plicticos il poti "derula" la o viteza mai mare usor setabila
    *usor poti "grabi" sau "incetini" o subtitrare
    *poti deplasa in sus sau jos titrarea cum vrei tu
    * si multe altele
    *toate le primesti free. da gandeste-te si daca platesti…

  2. cristi

    11 septembrie 2015 la 09:38

    de ce nu pot sa vad filmele decat cu vlc?

    • Daniel Popescu

      12 septembrie 2015 la 10:10

      Probabil pentru ca VLC are codecuri integrate. Pentru a vedea cu alte playere, trebuie sa instalezi codecuri separat.

  3. ViorelR

    17 decembrie 2015 la 13:50

    Unde e setarea in VLC Player de a reda filmul de unde a ramas. Nu gasesc nicicum aceasta optiune.

  4. marcel

    8 aprilie 2016 la 16:03

    Folosesc cu mult succes "VLC MEDIA PLAYER".Sunt foarte multumit de modul cum se comporta, inclusiv la filmele in format HD cu rezolutia 1080.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri