GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Termene si conditii

Ultima actualizare: mai 2018

Atentionare

Acest website isi propune sa informeze publicul prin intermediul unor articole complete si practice. Cu toate acestea insa, toate informatiile, sfaturile sau orice alte date cuprinse in www.GiZ.ro sau in orice alt produs care este realizat si promovat de GiZ.ro nu reprezinta activitate de consultanta juridica, financiara sau de orice alta natura.

Sfaturile noastre sunt realizate pentru situatii standard si nu sunt adaptate situatiei tale particulare. De aceea, iti recomandam ca, inainte de a aplica aceste sfaturi la situatia ta particulara, sa ceri parerea unui specialist in domeniul problemei cu care te confrunti.

GiZ.ro nu poate fi facut raspunzator in nici o masura, pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de GiZ.ro.

Iti recomandam sa citesti si pagina noastra despre confidentialitate!

Termeni si conditii de acces a siteului GiZ.ro

Te rugam sa parcurgi acest document cu atentie. Prin accesarea siteului GiZ.ro aflat la adresele https://GiZ.ro si http://GiZ.ro, denumit in continuare „GiZ.ro”, sau prin orice alt fel de accesare a continutului acestui website, esti obligat sa respecti termenii documentului de mai jos asupra caruia se ai fost de acord. Acest website este mentinut si actualizat de WEBMEDIA SRL.

In situatia in care nu esti de acord cu termenii prezentului document, te rugam sa parasesti GiZ.ro si sa nu mai accesezi acest site. Orice acces al GiZ.ro va fi considerat, de acum incolo, un accept al termenilor si conditiilor continute in documentul de mai jos.

Protectia proprietatii intelectuale

Continutul si designul GiZ.ro, precum si orice alt material avand legatura cu GiZ.ro trimis tie prin email sau furnizat tie in orice alta modalitate (ca, spre exemplu: articole, design si orice alte materiale la care ne vom referi in continuare ca la „Continut GiZ.ro”), apartin GiZ.ro si colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu poti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele GiZ.ro fara a detine o permisiune scrisa din partea GiZ.ro.

De asemenea, esti de acord ca prin scrierea unui material (articol, comentariu, post in forum, pagina noastra de Facebook precum si orice alt tip de mesaj publicat) in GiZ.ro, transmiti GiZ.ro un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica a materialului in cadrul GiZ.ro si produselor GiZ.ro, pe toata durata de existenta a drepturilor de autor asupra materialelor in cauza.

Utilizarea continutului GiZ.ro

Poti copia si printa Continutul GiZ.ro doar pentru folosinta ta personala, lipsita de intentie comerciala. Cu expectia celor spuse mai sus, Continutul GiZ.ro nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari.

Actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea GiZ.ro:

 1. reproducerea sau stocarea Continutului GiZ.ro, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei.
 2. modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului GiZ.ro, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea GiZ.ro.
 3. indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al GiZ.ro asupra Continutului GiZ.ro.
 4. Orice utilizare a continutului GiZ.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a continutului GiZ.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: email[@]GiZ[.]ro.

Abonamente, plata abonamentelor, si alte tranzactii

Accesul la unele dintre articolele care intra in Continutul GiZ.ro poate sa fie permis doar dupa plata unui abonament.

Toate platile, incluzand prin aceasta taxele aplicabile acestor plati, trebuie realizate in avans, in Lei, conversiunea EURO in moneda romaneasca realizandu-se la data efectuarii platii. GiZ.ro va solicita de 2 ori confirmarea actiunilor care implica obligatii de plata din partea dvs.. Oricum, accesul la serviciile platite nu va fi permis decat dupa momentul la care se confirma transferul de bani in contul GiZ.ro.

Prin urmare, GiZ.ro nu va solicita niciodata abonatilor sai plata unor servicii deja prestate. Nu poate sa existe nici o situatie in care tu sa folosesti intai un serviciu GiZ.ro si apoi sa fii obligati la plata unor sume de bani, prin urmare, orice astfel de cerere din partea unor persoane care spun ca actioneaza in numele GiZ.ro nu are nici o legatura cu GiZ.ro sau cu echipa GiZ.ro, si va trebui tratata ca atare.

Pentru ca noi ne respectam utilizatorii, in situatia in care accesul tau la Continutul GiZ.ro este intrerupt din cauza actiunilor GiZ.ro, vei primi inapoi suma de bani reprezentand partea din abonament ramasa neutilizata pe parcursul perioadei pentru care s-a realizat abonarea. In nici o situatie, GiZ.ro nu poate fi obligat la plata unor sume de bani care sa depaseasca in cuantum valoarea abonamentului si a taxelor de transfer a abonamentului in contul GiZ.ro.

GiZ.ro poate fi folosit, de unii dintre partenerii sai de afaceri, drept baza pentru vanzarea sau promovarea unor produse si servicii terte. In aceasta situatie, contractul care va reglementa contractul dintre tine si furnizorul de produse si servicii respectiv se va incheia intre tine si respectivul furnizor de produse si servicii si nu intre tine si GiZ.ro.

Suspendarea accesului

GiZ.ro poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul tau la Continutul GiZ.ro sau la o parte a acestui continut.

In cazul acesta, se vor aplica, acolo unde este cazul, prevederile din prezentul document.

Schimbari ale siteului

GiZ.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului sau. De asemenea, GiZ.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

Inregistrare, parole si responsabilitati

Accesul tau la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Iti recomandam sa nu dezvalui nimanui aceasta parola. GiZ.ro nu iti va cere niciodata parola conturilor tale in mesaje sau telefoane nesolicitate. Te sfatuim deci sa nu dezvalui aceasta parola peroanelor care iti cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa iti amintesti sa dai „log off” / „sign out” din contul tau. in Forumul, Chatul sau alte servicii online oferite de GiZ.ro, la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Te sfatuim de asemenea sa inchizi fereastra browserului in care ai lucrat la sfarsitul navigarii tale in siteurile sau serviciile furnizate de GiZ.ro

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile tale personale sau la corespondenta ta atunci cand lucrezi intr-o retea de computere aflata intr-un loc public. (in cafenelele internet, spre exemplu).

Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a-ti proteja informatia personala, GiZ.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de tine catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre.

Te avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu tau risc. Fiecare inregistrare se face pentru un singur utilizator. Este interzisa partajarea datelor de acces (username si parola) in contul GiZ.ro, indiferent ca accesul se rezlizeaza de catre un utilizator sau un abonat GiZ.ro. GiZ.ro nu permite accesul mai multor utilizatori sau accesul unei retele la Continutul sau. In situatia in care se descopera accesari de acest gen, GiZ.ro isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul tau la Continutul sau, fara posibilitatea returnarii sumelor de bani care au ramas nefolosite din abonamentul platit de tine.

Acord de confidentialitate

Informatia pe care tu o furnizezi despre tine catre GiZ.ro va fi folosita doar in concordanta cu termenii Acordului de Confidentialitate al GiZ.ro.

Platformele de comunicatie puse la dispozitie de GiZ.ro

GiZ.ro va poate pune la dispozitie forumuri de discutie, clienti de CHAT, clienti de Instant Messenger si alte platforme de comunicare intre tine si ceilalti utilizatori GiZ.ro. In ideea in care GiZ.ro nu poate si nici nu este interesat de filtrarea mesajelor postate sau trimise de utilizatorii sai prin intermediul acestor platforme de comunicatie, ne rezervam dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi si fara o notificare prealabila), de a sterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restrictiona accesul unora dintre utilizatori la una dintre platformele sale de comunicatie.

Tu esti singurul responsabil pentru continutul mesajelor tale. Pentru aceasta, trebuie sa stii ca postarea sau transmiterea de mesaje prin intermediul platformelor de comunicatie puse la dispozitie de GiZ.ro este supusa urmatoarelor limitari:

 • Nu poti publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate contine o forma recunoscuta in societate ca fiind „publicitate” la diverse categorii de bunuri si servicii.
 • Nu poti publica, transmite sau face referire utilizatorilor sau membrilor GiZ.ro nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicatie puse la dispozitie de GiZ.ro sau prin intermediul altor mijloace de comunicatie. Mai mult, contul tau de email pe care GiZ.ro vi-l poate pune la dispozitie este limitata de folosirea acestuia doar in conformitate cu cerintele legii sau ale moralei.
 • Nu poti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu poti publica sau face referire in nici un fel la mesaje care contin informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea „confidential” sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu.
 • Nu poti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in orice fel dreptul de autor sau alte drepturi pe care le are un tert.
 • Nu poti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea GiZ.ro sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software).
 • Nu poti colecta in nici un fel informatie indentificabila personal de la utilizatorii sau membrii GiZ.ro.
 • Nu poti restrictiona sau elimina accesul unor alti utilizatori la platformele de comunicatie puse la dispozitie de GiZ.ro.
 • Nu poti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje a caror sursa este ascunsa. Prin transmiterea mesajelor tale catre sau prin intermediul oricarui mijloc de comunicatie GiZ.ro (chat, forum, email, mesaje private, liste de discutii, pagina de Facebook etc.), esti de acord ca tu esti singurul responsabil si vei despagubi GiZ.ro pentru price paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmitereii sau referintei de catre tine a unor mesaje al caror continut incalca prevederile limitarilor de la paragraful precedent.

Forumul, Chatul GiZ.ro, precum si orice alta platforma de comunicatie GiZ.ro care face posibila publicarea unor teste, contin mesaje trimise de utilizatori, asupra carora GiZ.ro nu are nici un control. GiZ.ro nu poate garanta acuratetea, integritatea sau calitatea acestor mesaje.

Unii utilizatori pot intelege ca este mai simplu sa incalce regulile statuate in acest acord, si, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Ar trebui deci sa discerni inainte de a folosi informatia cuprinsa in aceste mesaje pentru a face o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terti. Imaginea prezentanta de mesajele publicate poate fi uneori diferita de realitate.

Prin publicarea unui mesaj al tau pe unul dintre Forumurile GiZ.ro sau prin publicarea pe site, acolo unde acest lucru este posibil, a unui comentariu cu privire la unul dintre articolele publicate in GiZ.ro, esti de acord sa cedezi GiZ.ro dreptul nelimitat si neexclusiv de a reproduce, modifica, traduce, publica, distribui sau face public respectivul text sau o parte din acesta.

Atentie!

Desi in fiecare moment facem eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii articolelor publicate in site, GiZ.ro nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a siteului GiZ.ro, a software-ului GiZ.ro ori a produselor si serviciilor aparute sub egida GiZ.ro.

GiZ.ro nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site, chiar daca GiZ.ro va atentionase anterior ca folosirea acestor informatii fara un consultant de specialitate poate genera astfel de daune.

GiZ.ro nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de site. De asemenea, GiZ.ro nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.

La cererea GiZ.ro, esti de acord sa exonerezi de raspundere GiZ.ro pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperi cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre tine a clauzelor prezentului contract.

Forta Majora

GiZ.ro, afiliatii sau si in general, furnizorii de informatie catre GiZ.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de publicatiile GiZ.ro, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa GiZ.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la GiZ.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele GiZ.ro, erorile de operare, greva, etc.

Diverse

Schimbarea termenilor prezentului acord

GiZ.ro este indreptatit, fara notificare si fara indeplinirea unor alte formalitati, sa schimbe termenii prezentului acord. Accesul in site si folosirea serviciilor GiZ.ro dupa momentul publicarii modificarilor pe site-ul sau serviciile GiZ.ro implica faptul ca ti-ai dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.

De asemenea, unele servicii oferite de GiZ.ro pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.

Publicitatea si continutul furnizat de alte parti

Parti ale continutului inclus in GiZ.ro pot sa fie furnizate de terte persoane cu care GiZ.ro are incheiate contracte de furnizare de continut. De asemenea, in interiorul continutului GiZ.ro pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane.

GiZ.ro nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, GiZ.ro nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din GiZ.ro.

Notificari

Orice notificare catre GiZ.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei, la adresa mentionata in prezentul document sau in sectiunea de contact de pe site-ul sau serviciile GiZ.ro.

Legea care guverneaza acordul

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.

Dreptul de retragere si exceptiile de la acest drept

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta, Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Exceptii

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse (extras):

– Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate;

– Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului;

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza GiZ.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs si transmiterea lui prin e-mail la adresa email[@]GiZ[.]ro. In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, consumatorul va primi pe e-mail detalii cu privire la solicitarea inaintata.

Iti multumim,
Echipa GiZ.ro

X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri