GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator

Când vine vorba de redarea filmelor la o calitate superioară, intervin o multitudine de factori.Tocmai de aceea, in acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe de vazul filme pe care le puteti gasi la ora actuala.

Ar fi vorba în principiu de resursele calculatorului vostru, de codecurile instalate, tipul monitorului şi nu în ultimul rând de programul folosit pentru vizionarea filmului. Referitor la acest ultim aspect, există o mulţime de soluţii, gratuite sau nu, pe piaţa software.

Nu se poate preciza cu exactitate care dintre acestea este cel mai bun, însă există câteva programe pentru calculator care au devenit în timp cele mai populare variante pentru utilizatorii de calculatoare, în materie de playere media.

Am alcătuit în continuare o listă care conţine programele pe care eu le consider cele mai bune în materie de redare audio/video. Lista conţine informaţii utile atât pentru utilizatorii de Windows cât şi pentru cei care folosesc diferite distribuţii de Linux.

Programe de vazut filme pentru Windows

BS.Player - reprezintă în opinia mea cel mai popular player video, fiind folosit de peste 70 de milioane de utilizatori în toată lumea şi tradus în mai mult de 90 de limbi, incluzând aici şi limba romană. Principalul său avantaj îl reprezintă faptul că nu consumă foarte mult din resursele calculatorului, fiind astfel potrivit şi pentru calculatoare mai vechi sau mai puţin performante. Este disponibil în 2 variante, una gratuită şi una pentru care trebuie să plătiţi în jur de 40 de dolari. Poate fi folosit şi ca player audio. Puteţi descărca BS.Player de aici.

BS.Player

BS.Player

VLC – reprezintă o variantă open-source pentru redarea de materiale video/audio. Este compatibil atât cu sistemele de operare Windows cât şi cu cele Linux. În ultimul timp se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare. Una dintre cauzele posibile l-ar putea reprezenta faptul că pentru rularea unui film cu VLC nu este necesară instalarea nici unui codec în prealabil. O altă explicaţie ar putea fi faptul că aplicaţiile open-source au început să câştige din ce în ce mai mulţi adepţi, mai ales în ultima perioadă. În curând probabil va deveni cel mai popular player video (în cazul în care acest lucru nu s-a întâmplat deja). Puteţi descărca gratuit VLC de aici.

VLC

VLC

Media Player Classic – se remarcă în primul rând datorită titlului care pe mulţi îi duce cu gândul la player-ul încorporat în Windows (Windows Media Player). La fel ca şi BS.Player consumă puţine resurse şi are o interfaţă foarte uşor de utilizat. Puteţi descărca gratuit Media Player Classic de aici.

Media Player Classic

Media Player Classic

Windows Media Player – este vorba de binecunoscutul program al celor de la Microsoft, care însoţeşte sistemul de operare Windows. Personal, am folosit rar acest player, iar acele câteva experienţe mi-au lăsat impresia că aveţi nevoie de ultimele codecuri pentru vizualizarea filmelor.

Winamp - deşi este poate cel mai popular player audio, Winamp oferă şi funcţii avansate de redare video. Descarcă gratuit Winamp de aici.

WinAMP

WinAMP

Programe pentru Linux

 • Banshee - oferă atât funcţii de redare video cât şi audio. Ca funcţii mai importante aş remarca posibilitatea de sincronizare cu iPhone şi de importare a colectiilor muzicale. (Descarcă-l de aici).
 • Kaffeine - este special conceput pentru distribuţiile Fedora Linux. Este, ca şi Banshee, un player universal cu posibilităţi de redare audio/video. (Descarcă-l de aici).
 • Xine - considerat unul dintre cele mai populare soluţii pentru distribuţiile Linux, oferind o gamă largă de opţiuni pentru reglarea calităţii video şi audio. (Descarcă-l de aici)

Pentru utilizatorii Linux care doresc exclusiv un player audio, puteţi arunca o privire la următoarele aplicaţii : Amarok, XMMS (clona programului Winamp) sau Adacious.

OK, cam aceasta ar fi lista programelor recomandate de noi pentru vizionarea filmelor pe propriul calculator. Asteptam parerile voastre, si daca aveti si alte sugestii, nu ezitati sa ne lasati un comentariu despre ele.

Scriind despre tehnologie si gadget-uri de prin 2005, Andrei este cel ce tine fraiele Giz.ro, chit ca publica destul de rar articole noi, ocupandu-se in primul rand de teste, ghiduri ajutatoare si uneori editoriale si pareri personale legate de lumea IT-ului. Il gasiti si pe Twitter.

33 comentarii

 1. Brika

  Februarie 29, 2012 la 19:31

  Salutare am si eu un notebook cu windows linux si nush ce prog de vazut filme sa iau sa citeasca mp3 la muzica etc …nu citeste orice …ca laptopu` …ajutatima plz

 2. cata

  Martie 6, 2012 la 09:43

  splash lite incercatzi nu o sa regretati X:X::X:X
  sunt cel mai multumit de program vezi orice tip de film mai ales high definition 1080 p

 3. ........

  Martie 27, 2012 la 16:02

  le am pe toate pe bs player pe winap pe gomplaier
  etc
  -

 4. uNIq

  Iulie 4, 2012 la 16:59

  eu folosesc gom player si sunt multumit

  • Daniel Popescu

   Iulie 4, 2012 la 20:44

   GOM Player este interesant, mai ales ca are unele functii pe care le-am gasit doar la VLC Media Player. Totusi, nu prea imi place interfata. Poate pe viitor vor schimba ceva si ma vor face sa renunt la VLC.

 5. Tiby

  Noiembrie 19, 2012 la 22:41

  Cel mai bun player pentru filmele MP4, sau MKV este Splas Pro player, pentru ca foloseste cel mai bine procesorul grafic al placii video.

  • muntean vasile

   Decembrie 2, 2012 la 22:36

   AI DREPTATE TIBY EU PT AUDIO SI VIDEO MAI FOLOlosesc si KMPLAYER ARE VOLUMUL SONOR PUTERNIC

 6. Alex

  August 2, 2013 la 07:18

  Eu folosesc bs player pe windows 7×32,dar am o problema cu el.Cand deschid un film,ma uit aproximativ 30 minute si pe urma se blocheaza.Trebuie sa dau ctrl+alt+del ca sa intru in task manager si sa.l pot opri.Ceva pareri?

  • Daniel Popescu

   August 2, 2013 la 16:40

   Pe vremea cand foloseam BS Player aveam si eu o problema similara. Am rezolvat-o usor renuntand la BS Player :)

   • cristian

    August 31, 2013 la 19:51

    scuze ,fara suparare dar tu ce player folosesti?

    • Daniel Popescu

     Septembrie 1, 2013 la 20:20

     VLC Media Player si Media Player Classic.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.