GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cadouri de Crăciun pentru el – Cele mai inedite şi utile cadouri de Crăciun

Autor: Echipa Giz.ro

Sărbătorile de iarnă se apropie şi a venit momentul să te gândeşti la cumpărarea unui cadou de Crăciun pentru cei dragi. Dacă alegerea unui cadou pentru o femeie este suficient de complicată pentru a-ţi scoate peri albi, lucrurile se prezintă mult mai uşor pentru bărbaţi.

În general, aproape oricărui bărbat îi plac gadgeturile şi nu ai niciun motiv să te sperii din cauza preţurilor: poţi găsi un cadou potrivit de Crăciun indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziţie, chiar dacă vorbim de câteva zeci de lei sau câteva sute de lei.

Giz a căutat prin oferte şi îţi prezintă o selecţie de potenţiale cadouri în funcţie de preţ, pentru ca tu să poţi alege mai uşor.

Cadouri de Crăciun de până în 50 lei

În ciuda aparenţelor, chiar şi 50 de lei sunt suficienţi pentru un cadou inedit şi practic de Crăciun. De exemplu, te poţi orienta spre un încărcător de baterii USB de 42 de lei cu ajutorul căruia poţi încărca bateriile pentru camera foto direct de la portul USB al computerului.

Un incarcator de baterii este ieftin si practic

Totuşi, cele mai banale cadouri în această gamă de preţ rămân stick-urile USB, mai ales că poţi găsi cu uşurinţă modele cu capacităţi de 8 GB, precum Kingston DataTraveler la 35 lei, iar dacă vrei unul de dimensiuni mici te poţi orienta spre Verbatim Micro de 41 lei.

Cadouri de Crăciun de 50 – 100 lei

Pe măsură ce creştem bugetul alocat cresc şi variantele pe care le avem la dispoziţie pentru un cadou de Crăciun, însă pentru moment rămânem la capitolul USB.

Pentru 75 de lei, poţi cumpăra o maşinuţă în stilul celor din Formula 1 din anii ‘50 care include 3 porturi USB şi un card reader. Cu siguranţă este o modalitate interesantă să-ţi decorezi biroul, dar poţi opta şi pentru o trusă de accesorii USB la 55 de lei care include nu mai puţin de 11 tipuri de cabluri pe USB, printre care cablu extensibil RJ 11 şi RJ 45, cablu extensibil cu cască şi microfon, adaptor USB şi adaptor FireWire.

Masinuta de Formula 1 este practica si infrumuteseaza biroul

Iar dacă cel căruia îi cumperi cadoul îi plac jocurile de curse pentru PC sau consola, sigur va fi încântat să primească un volan InfiniMax Trackmaster de 60 de lei sau, de ce nu, unul Serioux de 100 lei.

Cadouri de Crăciun de 100 – 300 lei

Probabil ca unul dintre cele mai originale cadouri pe care le poţi face, în special dacă este pentru cineva pasionat de spaţiul cosmic, este un telescop. Oferta este una bogată, iar printre opţiuni se număra telescopul Celestron PowerSeeker 40 AZ de 170 lei care măreşte de cel mult 100 de ori sau, dacă preferi unul de mici dimensiuni fără trepied, Celestron FirstScope de 260 lei.

Iar dacă prietenului tău îi place să facă pe detectivul particular îi poţi cumpăra un pix multifuncţional de 220 lei. Pe lângă funcţia propriu-zisă, acest pix are şi funcţii suplimentare precum MP3-player, radio FM şi reportofon, datele fiind stocate pe un stick USB de 2 GB poziţionat la unul dintre capetele pixului.

Telescopul, cadoul ideal pentru pasionatii de stele

O altă idee interesantă este să-i cumperi un joc, chiar dacă acestea pot fi obţinute şi prin alte mijloace, pentru că nimic nu se compară cu un DVD original împachetat într-o carcasă frumoasă. Poţi alege unul dintre cele mai noi şi mai populare jocuri ale momentului, Need For Speed: The Run, disponibil pentru 180 lei în varianta pentru PC sau 270 lei pentru PlayStation 3.

De asemenea, e greu de crezut că vei greşi dacă alegi un MP3-player, iar aici oferta este foarte diversificată. Îţi poţi opri căutările asupra unui MP3-player Sony NWZ-B163 de 4 GB, care costă 245 lei.

Iar dacă prietenul tău te deranjează frecvent cu rugămintea de a-i scana diverse documente sau cărţi, îi poţi lua un scanner Mustek BearPaw 2448TA PRO II de 260 lei.

O soluţie cel puţin la fel de practică este să-i iei nişte boxe suficient de puternice pentru un apartament. Una dintre soluţii este Logitech Z323 cu două boxe şi subwoofer cu putere totală de de 30 W care costă 225 lei.

Cadouri de Crăciun de peste 300 lei

Lucrurile încep să devină interesante, iar dacă ai un buget de peste 300 lei îţi vei surprinde prietenul cu un cadou semnificativ. Dacă îi plac filmele şi jocurile în format 3D, îi poţi lua o pereche de ochelari 3D LG AG-S100/AL de 300 lei. Sigur, va trebui să-şi cumpere singur televizorul sau monitorul 3D, dar este un început.

Un HDD extern a devenit de nepretuit dupa problemele de aprovizionare

Mai practic ar fi totuşi un HDD extern, pentru că spaţiul nu este niciodată suficient, mai ales dacă îţi plac filmele în format HD. Unul dintre cele mai accesibile HDD-uri externe este Seagate FreeAgent Go Flex de 500 GB pe interfaţa USB 3.0, care costă totuşi 400 lei (inundaţiile din Thailanda încă se fac resimţite).

Dacă preferă cărţile în locul filmelor, o idee la fel de bună este un e-book reader Kindle 6” de 500 lei, ideal pentru a citi cărţile electronice preferate oriunde.

Cert este că, indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziţie, poţi să faci un cadou atât inedit, cât şi practic. Alegeri inspirate!

1 comentariu

  1. Adi

    7 octombrie 2015 la 13:47

    La pretul asta cel mai bun cadou e clar incarcatorul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri