GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Teme pentru Firefox – Cele mai bune teme pentru Firefox

Autor: Echipa Giz.ro

Posibilitatea de a-ţi personaliza mediul de lucru este o caracteristică tot mai căutată de oameni în orice domeniu de activitate, iar acest lucru se răsfrânge şi asupra internetului şi, implicit, a browserului. Poate şi pentru a face uitată experienţă mai puţin plăcută din trecut cu Internet Explorer, dar şi datorită concurenţei puternice exercitate de Google Chrome, Firefox îţi permite să-ţi personalizezi browserul în două moduri: prin Personas şi prin teme.

Personas sunt nişte teme mai simpliste care se rezumă la modificarea culorilor şi backgroundului toolbarului, pe când temele oferă opţiuni suplimentare. Despre acestea din urmă vom vorbi în rândurile care urmează.

Cum instalezi teme pentru Firefox

Înainte să-ţi prezentăm câteva teme Firefox noi şi bune, trebuie să-ţi spunem că acestea sunt disponibile la această adresă. Poţi căuta teme în funcţie de popularitate, perioada în care au fost lansate sau categorie.

După ce alegi tema preferată, dai click pe Accept and Install (în unele cazuri va fi doar Accept sau Add to Firefox) şi, după ce se descarcă tema, un nou click pe Install. În cazul în care tema nu se activează automat la finalul instalării, o poţi activa manual din meniul Firefox – Add-Ons – Appereance. Acolo găseşti toate temele descărcate şi instalate şi o poţi selecta pe cea preferată. Iar dacă vrei să ştergi o temă pe care nu o mai foloseşti, apeşi pe Remove după ce ai selectat tema respectivă.

Teme pentru Firefox

 • FT Sleek Dark – Dacă îţi plac culorile închise poţi încerca tema FT Sleek Dark, a cărei unică funcţie este aceea de a modifica culoarea ferestrelor în negru, iar textul în alb. Ideală dacă lucrezi frecvent noaptea şi nu vrei ca lumina monitorului să te orbească.

FT Sleek Dark

 • Office Black – După cum sugerează şi numele, Office Black este o temă care introduce un meniu vertical suplimentar în partea stângă a browserului, cu scopul de a oferi acces printr-un singur click la setări, căsuţa de căutare sau diverse extensii instalate.

Office Black

 • Walnut 2 – Pasionat de natură şi mediul înconjurător? Walnut 2 îţi oferă posibilitatea de a simula culorea unui nuc în toate meniurile browserului Firefox, inclusiv în căsuţele de căutare şi ferestrele de opţiuni. Include suport şi pentru download manager, calendar, quicknote sau Google-bar.

Walnut 2

 • Bloody Red – Pasionaţii de filme horror vor găsi la rândul lor o temă potrivită gusturilor lor. Bloody Red combină culorile negru şi roşu în meniu în diverse nuanţe pe care le poţi alege singur. Este una dintre cele mai populare teme, fiind folosită de peste 100.000 de utilizatori.

Bloody Red

 • MX3 – Mulţi utilizatori vor să-şi personalizeze browserul, însă au pretenţia ca acesta să rămână cât mai curat. MX3 este o temă care se potriveşte ca o mănuşă, întrucât este foarte curată şi simplă. Oferă o schimbare de font şi look similară cu cea a browserului Maxthon 3 din care îşi trage şi numele, iar taburile pentru Forward şi Back au aceeaşi dimensiune.

MX3

 • Red Cats – Această temă va fi probabil preferata domnişoarelor cărora le plac pisicile: principala caracteristică este înlocuirea butoanelor cu… pisici. Din păcate, tocmai din acest motiv, funcţiile butoanelor nu mai sunt atât de clare, iar asta poate crea confuzii, cu excepţia cazului în care îţi face plăcere să navighezi printre pisici.

Red Cats

 • ACE Foxdie – Îţi place cum arată Google Chrome, dar nu vrei să renunţi la Firefox? Atunci tema ACE Foxdie ţi se potriveşte ca o mănuşă, pentru că schimbă layout-ul browserului Firefox într-unul similar folosit de Chrome. De asemenea, în pachet sunt incluse şi alte câteva layout-uri mai mult sau mai puţin inspirate.

ACE Foxdie

 • Hand Drawn Icons – Una dintre cele mai interesante teme datorită paletei de culori folosite dar, mai ales, a stilului de realizare a iconiţelor. Acestea au fost realizate de mână, chiar dacă acest lucru nu reiese din modul în care apar acestea în browser.

Hand Drawn Icons

 • Foxscape – Nu puţini sunt cei care folosesc internetul încă dinainte de perioada de glorie a lui Internet Explorer. Mai exact, de pe vremea celebrului Netscape. Pentru ei există tema Foxscape, care te scapă de vulpe în favoarea layout-ului browserului Netscape. Chiar dacă acum pare spartană, interfaţa are avantajul de a fi foarte curată, astfel că găseşti rapid funcţiile căutate.

Foxscape

 • Phoenix Simple – O temă foarte simplă şi compactă, Phoenix Simple îţi reconfigurează butoanele de Back, Forward, Stop, Reload şi Go, acestea fiind acum rotunde şi uniforme. Dacă eşti mai tipicar şi vrei aceeaşi diminesiune pentru butoane, aceasta este una dintre soluţiile potrivite.

Phoenix Simple

Concluzii

Acestea sunt doar câteva teme pentru Firefox pe care le poţi încerca şi este aproape imposibil să nu găseşti una care să ţi se potrivească. Sunt uşor de instalat şi dezinstalat, motiv pentru care nu va fi greu să foloseşti teme Firefox noi, aşa că îţi dorim o algere cât mai inspirată care să se potrivească nevoilor tale.

2 comentarii

 1. Lucia

  25 noiembrie 2011 la 14:53

  Multumesc pentru idei, dar as vrea sa-mi spui ceva si despre IPad, as putea sa trag Firefoxul? Nu mă pricep si răspunsul tau îmi e de mare ajutor. Multumesc anticipat.

  • Daniel Popescu

   27 noiembrie 2011 la 16:48

   Din pacate, nu exista versiune de Firefox pentru iPad. Cred ca trebuie sa te multumesti cu Safari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri