GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus Lamborghini VX7 review – un laptop pentru pretentiosi

Testat pe data de 2 decembrie 2011
Pe scurt: ASUS Vx7-le celor de la Lamborghini nu este deloc un laptop rau. Din contra, este un laptop bine construit si puternic. Unii, cei ce apreciaza "briz-briz-urile", il vor considera chiar si foarte frumos.
Produs testat: Asus Lamborghini VX7   Testat de: Andrei Girbea    Nota: 5/5    Pret: 7000 Lei

Dupa ce acum ceva timp am asistat la lansarea laptop-ului Asus Lamborghini VX7 in Romania, in ultimele zile am avut ocazia sa ii acord ceva mai multa atentie, laptop-ul fiind oferit la teste de catre amicii de la Asus Romania.

Pentru Asus, seria Lamborghini reprezinta varful lor de gama, o serie ce imbina performantele cu un aspect agresiv, dar totusi extravagant. Din capul locului va voi spune ca nu am fost niciodata un mare fan al liniei, nefiind un adept al laptopurilor cu design „incarcat” si apreciind mult mai mult un notebook cu un excelent raport pret/performante si un aspect clasic. Dar asta nu ma impiedica desigur sa recunosc calitatile VX7-ului, acolo unde e cazul.

Acestea fiind spuse, in cadrul acestui articol veti afla parerile mele despre Lamborghini-ul VX7. De mentionat ca modelul testat este indetic cu cel existent in magazine, astfel ca cei ce au in vedere achizitionarea unui astfel de notebook, vor gasi informatii folositoare in randurile de mai jos.

Specificatii

Mai intai de toate, sa aruncam insa un ochi pe lista de specificatii, pentru a sti la ce sa ne asteptam.


Asus Lamborghini VX7
Ecran15.6 inch, 1920 x 1080 px rezolutie, TN LCD, lucios
ProcesorIntel Sandy Bridge Core i7-2630QM, 2.0 GHz
ChipsetMobile Intel® HM65 Express
Placa videoNvidia GTX 460M 3GB
Memorie RAM4×4 GB DDR3
Hard-disk2 x 500 GB SSH Seagate
ConectivitateBluetooth, Wireless N, Gigabit Lan
Porturi1 x USB 3.0, 3 x USB 2.0, VGA, HDMI, audio, mic, cititor carduri
Baterie8 Celule 5200 mAh 74 Wh
Sistem de OperareWindows 7 Ultimate
Dimensiuni402 x 309 x 58 mm
Greutatecirca 3.8 kg
Altelewebcam 2.0 MPx, unitate optica Blu-Ray combo, tastatura iluminata

Asadar, configuratia nu dezamageste, VX7-le oferind o platforma hardware de ultima generatie, capabila sa faca fata oricarei solicitari.

Exterior si design

Cu siguranta VX7-le este un laptop cu un design aparte. Liniile ascutite si elementele imprumutate din aspectul automobilelor Lamborghini ies in evidenta si fac din acest laptop o aparitie aparte. O aparitie ce va fi apreciata mai mult de fanii notebook-urilor „stilate” si mai putin de catre cei ca mine, adepti ai unui design classic, precum cel abordat de seria Lenovo ThinkPad.

Linie agresiva si calitate excelenta a materialelor si finisajelor

Linie agresiva si calitate excelenta a materialelor si finisajelor

Gusturile nu se discuta insa, si departe de mine de a spune ca VX7-le este un laptop urat. Pot spune insa ca este prea incarcat, prea lucios si prea sensibil (va prinde amprente si se va zgaria usor) pentru nevoile si preferintele mele.

Vx7-le este si un notebook masiv, impozant, masurand aproape 6 cm in grosime si cantarind aproape 4 kilograme, fapt ce il face un ideal desktop-replacement si mai putin un laptop indicat calatoriilor.

Ridicand capacul ecranului, interiorul impresioneaza si el prin estetica si prin calitatea materialelor folosite. Palm-restul este acoperit cu piele, iar trackpad-ul si butoanele de deasupra tastaturii se imbina armonios cu linia agresiva a laptop-ului.

Palm-rest imbracat in piele

Palm-rest imbracat in piele

Pe laterale veti gasi toate porturile si sloturile de care veti avea nevoie, iar mai multe detalii despre acestea si despre exteriorul acestui laptop puteti vedea si in clipul de mai jos.

Tastatura si Trackpad

Tastatura ofera stilul clasic intalnit pe laptopurile Asus in ultima vreme, cu taste bine conturate si spatiate intre ele, dar si putin instabile, „jucause”, fapt ce le face destul de imprecise, mai ales pana cand va veti obisnui cu ele. In mare insa, tastatura se comporta foarte bine in utilizarea zilnica, iar tastele ofera o cursa numai buna, nu flexeaza deranjant si nici nu sunt zgomotoase.

In plus, tastatura este iluminata, iar nivelul iluminarii poate fi ajustat in functie de necesitati. Insa, ca in cazul majoritatii tastaturilor iluminate, ledurile de sub taste devin deranjante atunci cand utilizati laptopul pe birou, deoarece lumina este vizibila in jurul si mai ales dedesubtul butoanelor.

Tastatura si trackpad-ul isi indeplinesc cu brio functiile, insa nu exceleaza

Tastatura si trackpad-ul isi indeplinesc cu brio functiile, insa nu exceleaza

Trackpad-ul nu dezamageste, dar nici nu impresioneaza. El nu este foarte mare, dimensiunile trebuind sa se supuna design-ului, insa este precis. Suprafata sa lucioasa insa va prinde amprente extrem de rapid si va fi dificil de intretinut. Cele doua butoane de click pe de alta parte ar fi fost ireprosabile, daca si in cazul lor nu s-ar fi apelat la un finisaj lucios.

Ecran

Ecranul VX7-ului este din punctul meu de vedere un aspect unde s-ar mai fi putut lucra. Trecem peste faptul ca Asus a decis echiparea modelului de 15.6 inch cu un ecran Full HD, 1920 x 1080 px rezolutie, fapt ce personal mi se pare un overkill pentru sistemele cu Windows 7 actuale.

Nu putem trece insa peste finisajul lucios si unghiurile de vizibilitate destul de modeste, mai ales pe verticala.

Ecranul ofera rezolutie Full HD si unghiuri de vizibilitate destul de slabute

Ecranul ofera rezolutie Full HD si unghiuri de vizibilitate destul de slabute

E drept insa ca ecranul VX7-ului este superior celui intalnit pe majoritatea laptop-urilor Asus, insa stim ca se poate multe mai bine: Asus ofera ecrane mate cu un gamut extins de culoare pe modele precum N55SF sau G74SX, si cu siguranta o astfel de solutie ar fi fost de asteptat si pe modelul lor de top.

Hardware si performante

Daca exista un aspect unde cu greu vom putea reprosa ceva Lamborghini-ului VX7, acesta este cel al platformei tehnice si performantelor. In interior, VX7-le aduna un procesor quad-core Intel Core i7-2630QM, un chip grafic dedicat Nvidia GTX 460M 3GB, 16 GB memorie RAM si doua SSH-uri de cate 500 GB si 7200 rpm (atentie, vorbim de SSH-uri care ofera pe langa spatiul de stocare dedicat, pe platane, si cate 4 GB memorie Flash, pentru o accesare mai rapida a informatiilor importante).

Toate acestea ii permit Lamborghini-ului sa zburde in orice aplicatie si in aproape orice conditie, ca un adevarat bolid. Aplicatii avide de resurse (editoare grafice, lucru cu RAW-uri, programe de randare 3D), filme de orice tip si jocuri de ultima generatie, toate pot fi rulate cu brio de catre VX7.

Mai jos veti gasi si cateva dintre rezultatele obtinute in testele sintetice.

  • PCMark Vantage 64 bit – 9433 puncte;
  • PCMark 7 Basic – 3103 puncte;
  • 3DMark Vantage High – 8064 (GPU 6818 / CPU 17435) puncte;
  • 3DMark11 Performance  1794 puncte;
  • 3DMark11 Extreme: 583 puncte.

Dintre jocuri, am rulat fara probleme titluri precum NFS: Shift 2, Anno 1404, COD Black Ops sau Dirt 3, toate la rezolutie nativa si detalii duse spre maxim. Desigur, exista si titluri in cazul carora va trebui sa taiati putin din elementele grafice, precum Crysis 2 si Metro 2033, insa sa nu uitam ca totusi vorbim de un laptop aici, si nu un sistem desktop dedicat jocurilor moderne.

In plus, Asus a pregatit si un succesor al VX7-ului, modelul VX7SX, cu un chip grafic Nvidia GTX 560M, ce va aduce un usor spor de performante in jocuri. Acesta se gaseste deja in magazinele din Romania.

Tastatura este iluminata

Tastatura este iluminata

Autonomie

Desigur, atunci cand vobim de autonomie in cazul unui astfel de monstru, nu trebuie sa ne asteptam la prea multe. Nu discutam despre un laptop portabil, ci de unul care cu greu se va dezlipi de birou, cu ale sale 4 kilograme.

In aceste conditii, o autonomie ce merge pana la 3 ore in conditii de utilizare lejera, cu luminozitate a ecranului spre 30%, este de apreciat. Desigur, in cadrul folosirii zilnice autonomia scade, situandu-se undeva pe la 2 ore si ceva, iar atunci cand veti rula continut video 1080P sau jocuri, durata de viata a bateriei se va diminua si mai mult.

Alte detalii

Ar mai fi diverse aspecte mai mult sau mai putin importante de mentionat aici, incepand cu webcam-ul de 2 MPx, continuand cu unitatea optica Blu-Ray Combo, conectivitatea de top (Wireless N, Bluetooth, Gigabit LAN) si terminand cu faptul ca laptopul nu se incalzeste excesiv si nici nu devine zgomotos, nici macar in conditii de utilizare intensiva (rularea unor jocuri pentru cateva ore).

Un laptop masiv, perfect pentru utilizarea pe birou

Un laptop masiv, perfect pentru utilizarea pe birou

Pe de alta parte, nu toate aspectele sunt roz, sistemul de sunet fiind mai slab decat m-as fi asteptat: boxele sunt plasate deasupra tastaturii, insa ele dezamagesc atunci cand vine vorba de calitatea sunetului, de aceea potentialii cumpratori de VX7 ar trebui sa se orienteze spre un sistem audio extern sau o pereche de casti de calitate.

Preturi si disponibilitate

Avand in fata un laptop din seria Lamborghini, ar trebui sa va asteptati ca pretul sau sa fie ridicat. Si asa si este, VX7-le putand fi gasit in magazinele din Romania la preturi cuprinse intre 8300 si 9500 de lei.

Exorbitant ati putea zice, dar cert e ca magazinele ce afiseaza preturile cele mai mici, precum emag.ro, nu il mai au momentan in stoc. Tocmai de aceea momentan il veti mai gasi doar in foarte putine locuri, la preturi ce merg spre 9000 de lei.

Succesorul acestui model, Lamborghini-ul VX7SX a intrat si el de curand in oferta magazinelor si este cu siguranta o alternativa mai buna. Pentru circa 8200 de lei, obtineti un VX7 upgradat, cu o placa grafica Nvidia GTX 560M 3GB, doua SSH-uri de 750 GB fiecare si un ecran anti-glare (care de fapt este tot lucios, dar cu un tratament special ce ar trebui cel putin in teorie sa reduca reflexiile, pentru ca in practica diferentele sunt minore).

Concluzii

Vx7-le celor de la Lamborghini nu este deloc un laptop rau. Din contra, este un laptop bine construit si puternic. Unii, cei ce apreciaza „briz-briz-urile”, il vor considera chiar si foarte frumos si probabil ei sunt cei care vor fi dispusi sa cumpere un Lamborghini VX7.

Asadar, VX7-le este un laptop pentru pretentiosi, pentru cei ce doresc un portabil care sa epateze, sa atraga privirile celor din jur. Performantele vin ca un plus, ele neputand lipsi unui laptop ce poarta sigla „Automobili Lamborghini”. Dar cu siguranta ele sunt un element secundar al succesului seriei exclusive a celor de la Asus.

Cei ce doresc un laptop extravagnt, nu vor ezita sa se indrepte spre Lamborghini, ceilalti insa../

Cei ce doresc un laptop extravagnt, nu vor ezita sa se indrepte spre Lamborghini, ceilalti insa..

Pentru ca, daca luam VX7-le la bani marunti, observam ca el nu difera foarte mult fata de un Asus G53SW sau G53SX ( exceptand exteriorul, diferentele la nivelul platformei sunt destul de mici), iar cele doua sunt considerabil mai ieftine (cu vreo 3000 de lei) si nu arata nici ele deloc rau. In plus, modelul ceva mai mare, Asus G74, ofera performante superioare si dotari extra la un pret tot inferior celui afisat de VX7.

Acestea fiind spuse, ramane la latitudinea voastra sa decideti daca Lamborghini-ul VX7 isi justifica pretul. Cert este ca modelul a inregistrat un succes peste asteptari in Romania, toate modelele aduse in prima faza in tara fiind vandute rapid, conform celor de la Asus. Asadar, VX7-le este in ochii multora o bijuterie demna de achizitionat. Iar VX7SX cel abia intrat in magazine este si mai demn de aprecieri.

In ochii mei, Asus Lamborghini VX7 este insa o bijuterie demna de admirat, in vitrina.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri