GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Laptopuri Asus în 2017: Zenbook 3 Deluxe şi 5 notebook-uri ROG

Autor: Echipa Giz.ro

În ultimii ani, Asus şi-a câştigat o bună reputaţie în segmentul laptopurilor, pe două nişe diametral opuse. Pe de o parte, seria Zenbook este apreciată de cei care se află în căutarea unui ultrabook performant, subţire, uşor şi cu un preţ accesibil, iar pe de altă parte seria Republic of Gamers (ROG) include numeroase modele pentru jocuri de bună calitate.

Cu ocazia târgului de tehnologie CES 2017 de la Las Vegas, pe lângă noutăţile introduse pentru telefoanele Asus Zenfone, producătorul taiwanez a actualizat ambele game de laptopuri, una dintre noutăţile comune fiind adoptarea noii generaţii de procesoare Intel Kaby Lake.

Asus Zenbook 3 Deluxe UX490

Lansat undeva în toamna anului trecut, Asus Zenbook 3 s-a dovedit un ultraportabil de calitate, iar acesta primeşte acum versiunea Deluxe.

Principala noutate o vei remarca la nivelul ecranului, care a crescut de la 12.5 inch la 14 inch, însă acest lucru nu se reflectă prea mult în cazul dimensiunilor: la cei numai 330 mm lungime şi 12.9 mm grosime, Zenbook 3 Deluxe are dimensiuni tipice pentru un ultraportabil de 13.3 inch, în timp ce greutatea este de asemenea ţinută în frâu: 1.1 kg. Ecranul este oferit cu rezoluţie Full HD şi sticlă de protecţie Gorilla Glass 5.

Asus Zenbook 3 Deluxe

Carcasa lui Zenbook 3 Deluxe este anodizată, disponibilă în nuanţe de albastru şi gri şi include deja celebrele cercuri concentrice ale gamei. Tastatura beneficiază de sistem de iluminare (aurie pentru varianta albastră şi alb pentru varianta gri), în timp ce touchpad-ul este acoperit cu sticlă şi oferă suport pentru tehnologia Windows Precision Touchpad, pe lângă senzorul de amprente din partea dreapta-sus. Pentru fanii multimedia există şi un sistem audio Harman Kardon cu 4 difuzoare.

Din punct de vedere al dotărilor tehnice, Zenbook 3 Deluxe este echipat cu noua generaţie de procesoare Kaby Lake, fiind disponibil în două versiuni din acest punct de vedere: Intel Core i7-7500U cu frecvenţa standard de 2.7 GHz şi Intel Core i5-7200U tactat la 2.5 GHz. Indiferent de procesor ai parte de placă video integrată Intel HD 620, 16 GB RAM şi stocare pe SSD PCI3 3.0 c capacităţi generoase de până la 1 TB.

Conectivitatea nu a fost nici ea neglijată, întrucât Zenbook 3 Deluxe beneficiază de două porturi USB-C cu suport pentru Thunderbolt 3, care permit inclusiv furnizarea unui semnal 4K sau reîncărcarea altor dispozitive electronice.

Cât despre autonomie, Asus ne promite că vom sta departe de priză până la 10 ore datorită acumulatorului Li-Po cu capacitatea de 46 Wh, însă o valoarea mai realistă este probabil în jurul a 7 ore.

Laptopuri Asus ROG

5 modele de laptopuri din gama Republic of Gamers au fost actualizate la nivelul anului 2017 cu procesoare Intel Kaby Lake, însă unele dintre ele beneficiază şi de alte noutăţi cel puţin la fel de atractive. Să le luăm pe rând.

  • Asus ROG GX800VH – Putem spune că laptopul ROG GX800VH se apropie cel mai mult de experienţa oferită de un calculator tradiţional, mai ales că ecranul are o diagonală generoasă de 18 inch. Platforma hardware este acum asigurată de un procesor Intel Core i7-7820HK cu frecvenţa de până la 3.8 GHz care oferă inclusiv posibilităţi de overclocking de până la 4.3 GHz. În plus, două plăci vieo Nvidia GeForce GTX 1080 au fost poziţionate în configuraţie SLI pentru a oferi performanţe cât mai bune. Laptopul oferă răcire lichidă către toate componentele cheie.

Asus ROG GX800VH

  • Asus ROG G701VI – Notebook-ul ROB cu ecran Full HD cu diagonală de 17.3 inch şi compatibil cu Nvidia G-Sync a primit de asemenea noul procesor nou Intel Core i7-7820HK şi beneficiază de până la 64 GB RAM DDR4, placă video Nvidia GeForce GTX 1080 cu 8 GB RAM DDR5 şi două SSD-uri M.2 PCIe X4 NMVe configurate în RAID 0. Un alt aspect atractiv este că tastatura iluminată are tehnologie anti-ghosting.

Asus ROG G701VI

  • Asus ROG G752VS – Te tentează un laptop pentru jocuri cu realitate virtuală? Unul dintre modelele pe care le poţi lua în calcul este ROG G752VS, care are de asemenea un ecran Full HD de 17.3 inch cu Nvidia G-Sync. Din punct de vedere hardware avem de-a face cu un procesor Intel Core i7-7700HQ, până la 64 GB RAM şi placa video dedicată NVIDIA GeForce GTX 1070 cu 8 GB RAM DDR5. Vrei totuşi un procesor cu potenţial de overclocking? Poţi alege versiunea specială ROG G752VS OC Edition, disponibilă cu procesor Intel Core i7-7820HK care poate fi tactat până la cel mult 4.3 GHz.

Asus ROG G752VS

  • Asus ROG Strix GL502/GL702 – Strix este un subbrand relativ nou în gama Repubic of Gamers a celor de la Asus şi include în principiu modele compacte cu platforme hardware ceva mai joase, scopul final fiind obţinerea unui preţ de comercializare mai competitiv. ROG Strix GL502/GL702 beneficiază de ecrane de 15.6 inch şi, respectiv, 17.3 inch cu funcţie G-Sync, tastaturi anti-ghosting şi procesor Intel Core i7-7700HQ cu frecvenţe de până la 3.8 GHz. Placa video este însă mai puţin impresionantă: Nvidia GeForce GTX 1070 sau GTX 1060.

Asus ROG Strix GL502/GL702

  • ROG Strix GL553/GL753 – Nu în ultimul rând, modelele ROG Strix GL553 de 15.6 inch şi ROG Strix GL753 de 17.3 inch sunt echipate cu ecrane cu rezoluţii Full HD sau UltraHD, în timp ce performanţele sunt asigurate fie de procesorul Intel Core i7-7700HQ, fie de i5-7300HQ, ultimul cu o frecvenţă de vârf de 3.5 GHz.

ROG Strix GL553/GL753

Preţuri şi disponibilitate

Din păcate, pentru moment avem astfel de detalii doar în cazul noului ultrabook, în timp ce pentru gama ROG va trebui să mai aşteptăm.

Asus Zenbook 3 Deluxe: disponibil în Statele Unite începând din luna mai pentru un preţ de pornire de 1.700 de dolari;

Laptopuri ROG: din păcate, Asus nu a dezvăluit disponibilitatea şi preţurile pentru cele 5 laptopuri ROG care au fost actualizate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri