GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum alegi cea mai buna geanta de laptop

Autor: Echipa Giz.ro

Calculatoarele portabile se vând din ce în ce mai bine pe piețele din întreaga lume, iar în viitorul nu foarte îndepărtat vor eclipsa desktop-urile. Segmentul accesoriilor pentru astfel de produse este la rândul său în creștere, iar multe magazine online aleg să ofere genți de laptop cadou pentru anumite laptopuri, de regulă pentru cele din gama profesională.

Dacă te numeri printre cei care nu au beneficiat de o astfel de ofertă, ar trebui să te gândești serios la achiziționarea unei genți de laptop. În fond, un laptop trebuie protejat, iar o geantă este cea mai potrivită soluție.

Genți de laptop găsești în principiu la aproape toate magazinele online care vând laptop-uri, un lucru foarte firesc de altfel. Ofertele sunt pentru toate buzunarele, cele mai ieftine modele putând să coste chiar și numai 30 de lei. Totuși, calitatea materialului din care este confecționată și numărul de accesorii cum ar fi buzunarele suplimentare te vor pune în situația să plătești mai mult. Cei mai mulți producători de laptopuri comercializează genți sub brandul prpriu, însă există și companii indepedente. Iată câteva dintre cele mai potrivite soluții în funcție de buget:

Sumdex Ashley Casual Briefcase

Sumdex Ashley Casual Briefcase

Este o geantă confecționată din nylon compatibilă cu laptopuri de maxim 14″ potrivită pentru o gamă largă de utilizatori prin prisma designului simplu. Prețul este de asemenea unul mediu, aproape 80 lei.

Targus TBC002EU

Targus TBC002EU

La același preț poate fi achiziționat și modelul Targus de mai sus. Realizată tot din nylon, această geantă oferă câteva buzunare interioare potrivite pentru amplasarea uor agende sau a unui calculator de buzunar. Și în acest caz vorbim despre un design simplu, potrivit pentru o mare parte din utilizatorii obișnuiți.

Golla Cast 15

Golla Cast 15

Lucrurile se complică în cazul în care trecem la materiale cu o calitate superioare. Geanta Golla Cast 15 este realizată integral din bumbac, ceea ce face că prețul să ajungă la 220 de lei. Aici vorbim însă deja de o clasă de utilizatori care folosesc laptopuri mai puternice și care sunt interesați și de eleganță acesteia, fără să privească produsul că pe un simplu accesoriu.

Swiss Line Zurich Top Loading SBC-SLB01

Swiss Line Zurich Top Loading SBC-SLB01

Pentru cei care caută o geantă masivă, ofertă celor de la Swiss Line se poate dovedi inspirată. În schimbul a 170 lei, Zurich Top Loading SBC-SLB01 este unul dintre modelele care asigură un caracter impunător, chiar dacă materialul de construcție este tot nylon-ul.

Booq in România

Creșterea vânzărilor de laptopuri a determinat și apariția pe piața românească a celor de la Booq, companie americană specializată pe genți. Este foarte probabil să fi auzit de ei, pentru că la jumătatea anului 2008 au inițiat o amplă campanie de promovare pe 10 bloguri cunoscute.

Oferta este variată, însă trebuie să menționăm că modelele sunt destul de grele, atât la propriu, cât și la figurat. Unele exemplare ajung să cântărească peste 1 kg (adică la fel de greu precum un netbook), iar prețul poate depăși chiar și 500 lei (adică mai mult de o treime din prețul unui netbook). Pe de altă parte, cu o astfel de geantă ai avantajul de a ieși în evidența prin eleganță și originalitate, cu atât mai mult cu oferta se adresează în primul rând utilizatorilor pretențioși.

Avantajul site-ului Booq este reprezentat de descrierea amănunțită a genților, inclusiv prin galerii foto. Nouă ne-a făcut cu ochiul modele precum Boa Case M (710 lei), Viper Exo M (598 lei) sau Viper Rush M (559 lei), însă trebuie să recunoaștem că prețul solicitat nu este la îndemâna oricui.

Așa cum am văzut, oferta de genți pentru laptopuri este extrem de variată și adaptată pentru orice buzunar. Singura problemă este că alegerea accesoriului potrivit se poate dovedi destul de dificilă, mai ales pentru aceia dintre voi mai puțini răbdători din fire.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri