Strong DC++, cum arata si cum se configureaza un client DC++ serios

Strong DC++, cum arata si cum se configureaza un client DC++ serios

Strong DC este un program client utilizat pentru partajarea fişierelor prin reţeaua DirectConnect. Strong DC este derivat din DC++, fiind o versiune care functioneaza in principiu la fel, dar adauga o gramada de optiuni suplimentare, foarte utile pentru utilizatorii experimentati, care vor sa aiba control total asupra software-ului pe care il folosesc. Principalele avantaje ale lui Strong DC faţă de alte programe de acest tip sunt:

 • Descărcare segmentată, un fişier poate fi descărcat de la mai mulţi utilizatori simultan. Acest mod îmbunătăţeşte semnificativ viteza de download fiind mai sigur decât descărcarea clasică.
 • Limitarea vitezei de download/upload în funcţie de cerinţele celorlalte programe: Winamp, Internet Explorer, etc.
 • Deconectarea automată a utilizatorilor care au viteză de upload prea mică, pentru a evita utilizarea inutilă a sloturilor.
 • Personalizarea interfeţei prin schimbarea temelor, iconiţelor, sunetelor, etc.

Noua versiune 2.30, lansată în luna August 2009, beneficiază de corectarea anumitor probleme şi vine cu o serie de îmbunătăţiri printre care se numără:

 • o mai bună detectare a hub-urilor pentru conexiunile client-client;
 • implementarea motorului de căutare DHT;
 • rescrierea modulului de limitare a lăţimii de bandă;
 • utilizarea OpenSSL cu dezactivarea extensiei TLS;
 • corectarea informaţiilor referitoare la sloturi în hub-urile ADC;
 • repararea unui bug care apărea în cazul prea multor conexiuni (DC++BZR), etc.

Programul este bazat pe vechiul DC++, iar instalarea este extrem de simplă. Descarci de la adresa următoare programul arhivat, îl dezarhivezi în Program Files (sau oriunde doreşti) şi rulezi fişierul executabil StrongDC.exe.

configurare strong dc++

Odată lansat programul, apare fereastra de setări în care trebuie să completezi următoarele câmpuri:

 • Nick de forma [Ţara][Oraş][Furnizor Internet] Nume
 • E-mail
 • Line Speed (upload) – alegi o valoare în funcţie de conexiunea la internet pe care o ai.

configurare strong dc++

Următoarele setări se referă la conexiunea la internet. Astfel, la Bind Address trebuie adăugat IP-ul dat de furnizorul de internet, urmând ca la Incoming şi Outgoing connection să alegi o opţiune în funcţie de prezenţa în calculator a unui program de tip firewall, sau dacă conexiunea se realizează printr-un router.

configurare strong dc++

Din acest punct totul devine mult mai simplu. Trebuie să selectezi folder-ul în care să fie descărcate fişierele complete şi cel temporar unde sunt salvate fişierele neterminate. Tot aici ar fi bine să configurezi lista de hub-uri publice prin apăsarea butonului Configure Public Hub Lists. (adaugi adresa .

configurare strong dc++

Pentru a putea să te conectezi la diferite hub-uri este necesar să pui la dispoziţia celorlalţi utilizatori o serie de foldere (sau chiar partiţii) din propriul calculator. Cantitatea minimă de informaţii ce trebuie împărtăşită diferă în funcţie de hub.

configurare strong dc++

Din fereastra dedicată setărilor mai trebuie să alegi o valoare pentru sloturile de upload. Eu de exemplu am trecut valoarea 10 prin care 10 utilizatori pot descărca simultan fişiere din calculatorul meu.

configurare strong dc++

Dacă ai trecut prin toţi paşii de mai sus nu mai rămâne decât să apeşi pe butonul Public Hubs pentru a te conecta la diferite hub-uri. Ar fi bine să alegi hub-uri din România pentru a obţine conexiuni cu viteze mari de transfer.

configurare strong dc++

Atunci când găseşti hub-uri “bune” le poţi adăuga la Favorites Hubs. Strong DC se va conecta automat, odata ce a fost pornit, la cele pe care le-ai bifat.

Cam acestea ar fi setările minime pentru a descărca fişiere de pe internet cu ajutorul programului Strong DC. Vă doresc succes şi viteză de download cât mai mare.

PS: Având în vedere că tot mai multe persoane folosesc Strong DC recomand descărcarea acestuia direct de pe pagina oficială. Dacă alegi să-l descarci de pe alte site-uri s-ar putea să ai “norocul” să dai peste o versiune virusată.

5 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!