GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Camere video de supraveghere – sisteme CCTV profesionale

Autor: Echipa Giz.ro

Necesitatea unor camere video de supraveghere a devenit din ce în ce mai importantă pentru a elimina sau reduce problemele apărute în urma unor infracţiuni.

În plus, scăderea preţurilor pentru camerele de supraveghere reprezintă un impuls pentru aproape orice persoană care vrea să-şi ştie bunurile în siguranţă, întrucât acest gen de sisteme de securitate nu mai sunt accesibile doar companiilor cu bugete considerabile.

În acest articol vă vom spune câte ceva despre ce înseamnă camerele CCTV şi sistemele de supraveghere video live, care sunt componentele acestora şi mai ales care e rolul acestora şi unde ar putea fi folosite.

CCTV sau Closed-circuit television se referă la folosirea unor camere video ce transmit semnalul către un loc specific într-o buclă închisă, fără a permite accesul din exteriorul sistemului. Un sistem de supraveghere face exact ce zice şi numele: supraveghează.

Ce poţi supraveghea? Spatii comerciale, santiere, depozite, case de bani, birouri, restaurante, angajatii, traficul, propria casa, apartament, camera copiilor, batrani, parcari, zone turistice, zone de access, orice punct, incapere sau zona de interes ce necesita supraveghere

Odată cu dezvoltarea tehnologiei şi trecerea la digital, costurile unui sistem au scăzut considerabil.

Tipuri de sisteme de supraveghere video:

 • Tipuri camere video in functie de amplasare: interior si exterior
 • Tipuri camere interior: miniatura, ascunse, box, bullet, dome, IP
 • Tipuri camere exterior: box, bullet, dome, wireless
 • Tipuri camere in functie de lentile: wideangle (unghiuri largi) sau normale
 • Tipuri de camere in functie de senzor: CMOS, CCD, color, alb/negru
Camera de supraveghere video de exterior

Camera de supraveghere video de exterior

Cum funcţionează sisteme de supraveghere video?

Camera video înregistrează şi trimite date către server. Serverul colectează datele şi le stochează sau afişează direct pe anumite ecrane. Bineînţeles, imaginea poate fi şi accesata online, în funcţie de nevoi şi sistem. În cazul în care nu ai un server poţi opta pentru un DVR Stand-Alone (Digital Video Recorder Stând Alone).

Transmisia de la cameră la server se realizează prin cablu UTP, cablu coaxial, wireless sau fibră optică, iar decizia trebuie luată în funcţie de bugetul disponibil. In plus. camerele pot fi de interior şi de exterior. Indiferent de alegere, unele sunt rezistente la vreme, altele nu; unele pot vedea pe întuneric folosind infraroşu, altele nu.

 

Schita unei camere video de supraveghere CCTV

Schita unei camere video de supraveghere CCTV

Cum se instalează o cameră video de supraveghere:

 • Pasul 1: Localizare

Trebuie să îţi stabileşti clar unde vor fi amplasate camerele video, ce unghiuri vor “vedea” acestea şi mediul în care sunt amplasate. Ce sursa de alimentare vei folosi? Este nevoie de mişcarea camerei? (stânga dreaptă, sus jos, apropiere/depărtare, motion-sensor, manuale sau automate). Care este distanţa?

 • Pasul 2: Condiţii de lucru

Dacă trebuie să fie rezistentă la apă, vânt, zăpadă, soare şi la temperaturi extreme. Care este lumina ambientului ?

 • Pasul 3: Număr de camere

Este nevoia unui multiplexor pentru feed-uri de la camere multiple?

 • Pasul 4: Echipament

Ce echipament vei folosi pentru supraveghere, camere, TV, monitorare, servere, software, mufe, cabluri, alimentatoare, suporţi, braţe electrice, baterii, regulatoare tensiune, joystick-uri etc. Dacă e nevoie de înregistrarea activităţii vor fi necesare şi anumite componente pe care să salvezi informaţia.

Camere video de supraveghere pentru apartament

Pentru un sistem de supraveghere pentru apartament, una sau două camere sunt suficiente în cele mai multe situaţii, dar poţi opta şi pentru un kit complet. Site-ul OneStore îţi permite să configurezi un astfel de kit în funcţie de preferinţe şi buget.

Kit de supraveghere de bază – 259 RON

Kitul include o placă video de captură DV104 cu patru canale, două camere de interior cu infraroşu CM-420W cu rezoluţie video 640×480 pixeli, conectori video şi software pentru înregistrare şi vizualizare de la distanţă.

Camera de supraveghere

Kit de supraveghere mediu – 333 RON

Kitul include aceeaşi placă video de captură, dar două camere video RH-935W mai puternice, conectori video şi software de înregistrare şi vizualizare de la distanţă, plus kit transmiţător pasiv şi receptor pasiv de semnal.

Camera de supraveghere

Kit de supraveghere de top – 462 RON

De asemenea, poţi opta pentru un kit format din placă video de captură, două camere cu infraroşu VP-935, două camere false de tip dome PS-CM420 şi două microfoane cu fir, pe lângă aplicaţia software de înregistrare şi vizualizare.

Camera de supraveghere

Camere video de supraveghere pentru casă

Pentru o casă este recomandat să optezi pentru un kit de supraveghere cu minim patru camere video.

Kit de 4 camere EV-236-01 cu DVR Stand Alone – 1.052 RON

Kitul include patru camere video cu infraroşu de tip EV-236 şi DVR Stand Alone LC-304. Opţional poţi achiziţiona şi HDD pentru înregistrarea datelor.

Camera de supraveghere pentru casa

Kit de 4 camere de interior şi 4 camere de exterior – 1.858 RON

Una dintre cele mai interesante opţiuni este să ai şi camere video de interior, şi camere video de exterior. Kitul format din patru camere video de interior EV-236-01 şi patru camere video de exterior EV-IRDOM cu DVR Stand Alone LC-308 este una dintre variante. La nevoie, poţi opta şi pentru HDD.

Camera de supraveghere pentru casa

Kit de 8 camere de exterior – 1.734 RON

Dacă ai nevoie doar de camere de exterior, poţi opta pentru un kit format din opt astfel de camere EV-236-01 cu DVR Stand Alone LC-308.

Camera de supraveghere pentru casa

Camere video de supraveghere pentru interfon

Dacă vrei să afli cine este la uşă înainte să deschizi, poţi opta pentru un sistem de supraveghere prin interfon video.

Monitor Anycam – 710 RON

Poate fi utilizat numai că extensie la un sistem de supraveghere deja achiziţionat şi are o diagonală de 7”, însă nu este de tip touchscreen şi are nevoie de o sursă de tensiune stabilizată PS5-24 în valoare de 248 RON.

Camera video pentru interfon

Interfon video Anycam – 1.088 RON

Sistemul complet propus de Anycam este alcătuit din staţie de exterior cu sonerie, cameră video şi convorbire (difuzor-microfon) şi staţie de interior, şi anume interfonul propriu-zis cu monitor touchscreen de 7”, dar fără memorie internă.

Camera video pentru interfon

Interfon video Anycam – 1.382 RON

Un alt sistem propus de Anycam beneficiază atât de staţie externă cu sonerie, cameră video şi convorbire (difuzor-microfon), cât şi de monitor touchscreen cu ecran de 7” şi slot pentru carduri microSD pentru înregistrare video.

Concluzii

Camerele video de supraveghere reprezintă o soluţie pentru monitorizarea activităţilor din apartament, casă sau din exteriorul acestora, fiind eficient şi pentru uz casnic, nu numai pentru firme.

Indiferent de tipul de destinaţie, un astfel de sistem de supraveghere se poate dovedi foarte util în anumite situaţii, iar în ultima perioadă preţurile au devenit accesibile pentru o gamă largă de utilizatori.

4 comentarii

 1. Stanley

  1 noiembrie 2010 la 11:48

  Suntem fabricanti de camere cu IR, DVRs, Dome Cameras, Covert Cameras, accesorii Wireless Cameras, CCTV si lentile CCTV in China. Toate produsele noastre sunt verificate de ISO 9001:2000, CE si FCC.

  Noi va putem oferi produse de buna calitate products, cu cele mai competitive preturi de pe piata. Ceea ce cautam sunt relatii de cooperare pe termen lung.
  Dacă sunteţi interesat in orice fel de produse, sa ne anuntati ce fel si cantitatea. Va putem trimite cataloage de produs relevante cu cele mai bune preturi.

  Nu exista o limita cat de mult sau de putin doriti sa comandati. Produsele pot fi expediate prin expres ca DHL, UPS, Fedex, sau pe calea aerului şi a mării. Avem conexiuni bune cu expeditorul aici, astfel incat sa putem ajuta a va salva o multime de taxe de expediere. Nu exista o limita cat de mult sau de putin doriti sa comandati.

  Vizitati http://www.dragoneyecctv.com pentru mai multe informatii!

  Dacă nu sunteti persoana potrivită pentru acest e-mail, vă rugăm să il transmiteti cuiva caruia i-ar putea folosi. Multe mulţumiri!

 2. Ion

  17 mai 2014 la 14:13

  Un sistem de supraveghere se poate face si cu camere de supraveghere ip. Calitatea imagini este net superioara.

 3. Alex

  28 decembrie 2014 la 06:28

  Sau cu noua tehnologie HDCVI de la Dahua. O rezolutie foarte buna. Bun articolul..dar multe dintre sursele recomandate nu mai sunt valabile.

  • Daniel Popescu

   3 ianuarie 2015 la 12:03

   Articolul este ceva mai vechi si de aceea unele surse nu mai sunt valabile. Il vom actualiza in curand.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri