GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Camere video Full HD bune şi ieftine – sfaturi şi recomandări

Autor: Echipa Giz.ro

Alegerea unui camere video HD a devenit ceva mai simplă în ultima perioadă, pe măsură ce preţurile acestor dispozitive au început să scadă.

Astfel, în prezent există numeroase camere video Full HD ieftine care oferă performanţe satisfăcătoare pentru utilizatorii obişnuiţi care doresc să înregistreze în special clipuri de vacanţă sau de la anumite evenimente speciale cum ar fi o nuntă sau o petrecere.

Cele mai multe aparate video vin şi cu funcţii suplimentare precum stabilizator optic de imagine, balans de alb sau recunoaşterea feţei care ajută la realizarea unor clipuri decente.

În plus, pentru cei interesaţi, există şi camere video profesionale ieftine, care chiar dacă nu se ridică la înălţimea modelelor de top oferă rezultate bune inclusiv pentru evenimentele în care ai nevoie de realizarea unor clipuri cât mai profesioniste.

Camere video Full HD ieftine

În segmentul de camere video ieftine se găsesc numeroase aparate cu preturi mici.

Sony HDRCX220EB – 1.150 lei

Propunerea Sony pentru acest segment este o cameră video cu senzor de 1/5.8″ cu capacitatea de 8.9 MP, zoom optic de 27x şi zoom digital de 320x. Capabilă să înregistreze în format MPEG4-AVC / H.264, camera Sony oferă numeroase opţiuni suplimentare, inclusiv posibilitatea de uploada înregistrările pe retele sociale. Principalele avantaje sunt însă formatul compact şi greutatea de numai 178 de grame.

Sony HDRCX220EB, camera video cu pret accesibil

Sony HDRCX220EB, camera video cu pret accesibil

Samsung HMX-QF30BP/EDC – 1.100 lei

Dotată cu senzor BSI CMOS de 5.1 MP, camera video de la Samsung iese în evidenţă prin ecranul rabatabil inclusiv în poziţie verticală. Astfel, pe lângă faptul că poate fi utilizată în egală măsură de stângaci şi dreptaci, camera îţi permite să filmezi din aproape orice poziţie, beneficiind şi de stabilizator optic de imagine. În plus, poţi transmite filmarea în timp real pe internet prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi; însă aceasta nu va mai fi înregistrată pe cardul de memorie. Ecranul are 2.7” şi 270.000 de culori, iar aparatul cântăreşte 170 de grame.

Samsung este unul dintre producatorii prezenti pe piata camerelor video

Samsung este unul dintre producatorii prezenti pe piata camerelor video

JVC GZ-E105BEU – 1.000 lei

Una dintre cele mai ieftine camere video Full-HD, JVC GZ-E105BEU este dotată cu un senzor 1/5.8” de 2.5 MP cu zoom optic 40x care înregistrează Full-HD în format AVCHD. Ecranul are o diagonală de 2.7”, clipurile pot fi partajate cu uşurinţă pe reţele sociale precum Facebook, iar greutatea camerei este destul de mare pentru acest segment: 215 grame.

JVC nu putea lipsi din segmentul camerelor video

JVC nu putea lipsi din segmentul camerelor video

Canon Legria HF R406 – 1.300 lei

Camera video Canon din acest top beneficiază de un senzor CMOS 1 / 4.85” de 2.07 MP cu zoom optic 32x şi zoom digital 1060x. Aparatul nu iese în evidenţă prin funcţiile suplimentare, însă înregistrează Full HD în formatele AVCHD şi MP4 şi benenficiaza de filtre pentru aspect cinematografic. Ecranul de 3” afişează 230.000 de culori, iar aparatul cântăreşte 235 de grame.

Legria HF R406 este una dintre propunerile Canon

Legria HF R406 este una dintre propunerile Canon

Sony HDRCX280EB – 1.400 lei

Camera video propusă de Sony are un senzor  de1 / 5.8” cu capacitatea de 8.9 MP care beneficiază de zoom optic 27x şi stabilizare optică SteadyShot cu mod Activ. Obiectivul superangular Vario-Tessar de la Carl Zeiss iţi permite să capturezi o suprafaţă de imagine mai mare fără a trebui să te departezi de actiune. Formatele suportate pentru înregistrarea Full HD sunt MPEG-4 AVC/H.264 şi MPEG-2 PS, iar greutatea dispozitivului este de 180 de grame.

Sony mizeaza pe mai multe camere video ieftine

Sony mizeaza pe mai multe camere video ieftine

Samsung HMX-400BP – 1.200 lei

Samsung are în ofertă şi o cameră video cu senzor CMOS BSI de 1/4″ şi 1.75 MP cu zoom optic de 30x şi zoom digital 45x, iar înregistrarea clipurilor Full-HD se face în formatul H.264. Printre funcţiile suplimentare se numără detectarea automată a scenei sau a feţei, înregistrarea artistică a timpului scurs sau posibilitatea de a pune inregistratea pe pauză. Camera cântăreşte 228 de grame.

Saung are o oferta bogata de camere video

Saung are o oferta bogata de camere video

JVC GZ-EX315BEU – 1.400 lei

Dotată cu senzor 1/5.8″ de 2.5 MP, camera video propusă de JVS beneficiază de zoom optic de 40x şi zoom digital de 200x, fiind capabilă să uploadeze clipurile realizate în format Full HD pe reţele sociale precum Facebook sau Youtube prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi. Nu lipsesc funcţiile de detectare automată a scenei sau cea de Time Lapse, în timp ce greutatea ajunge la 240 de grame.

JVC GZ-EX315BEU, o alta camera video de la JVC

JVC GZ-EX315BEU, o alta camera video de la JVC

Camere video profesionale ieftine

Dacă bugetul tău este mai generos, îţi poţi îndrepta atenţia şi spre camere video profesionale.

Sony HDRPJ320EB – 2.380 lei

Cu un senzor CMOS Exmor R 1 / 5.8” de 8.9 MP, camera Sony este capabilă să înregistreze clipuri Full HD în formatele MP4, MPEG-4 AVC/H.264 şi MPEG-2 PS. Camera include şi un proiector pe care poţi urmări inclusiv clipuri de pe Youtube şi dispune de modul activ de stabilizare optică SteadyShot. În plus, camera capturează sunetul în format surround pe 5.1 canale, iar greutatea este de 210 de grame.

Sony are in oferta si camere video mai scumpe

Sony are in oferta si camere video mai scumpe

Canon Legria HF R48 – 1.900 lei

Propunerea Canon în acest segment este un model cu senzor CMOS 1/4.85” cu senzor de 2.07 MP care înregistrează clipuri Full HD în format AVCHD / MP4 cu 50 de cadre pe secundă. Camera dispune de conectivitate Wi-Fi pentru transferul rapid al fotografiilor, transmisiuni in direct şi de posibilitatea de a transfera rapid pozele pe un HDD extern, cu ajutorul meniului intuitiv.

Gama Leigira a celor de la Canon este destul de extinsa

Gama Legria a celor de la Canon este destul de extinsa

Sony HDRGW66VEB – 2.150 lei

Cu un senzor CMOS Exmor R 1 / 3.9” de 20.4 MP, camera propusă de Sony are zoom optic 10x şi înregistrează în format Full HD cu 50 de cadre pe secundă, iar formatele disponibile sunt AVCHD şi MP4. Formatul imaginii este 16:9 sau 4:3, iar greutatea aparatului ajunge la numai 118 de grame.

Sony ofera numeroase camere video pentru utilizatorii obisnuiti

Sony ofera numeroase camere video pentru utilizatorii obisnuiti

Camere video de supraveghere

Pentru cei care au nevoie de monitorizarea permanentă a unui anumit obiectiv, recomandarea este să analizeze oferta de camere video de supraveghere. În acest segment există camere speciale pentru diverse situaţii punctuale, cum ar fi monitorizare de interior sau exterior, de zi sau de noapte, dar şi de dimensiuni cât mai mici pentru a fi montate în anumite spaţii înguste. De asemenea, aceste camere sunt dotate şi cu sisteme inteligente de alarmă care pot avertiza proprietarul la distanţă de apariţia unui anumit eveniment.

Concluzii

Camerele video au devenit din ce în ce mai accesibile pentru utilizatorii finali pe măsură ce preţurile au scăzut, astfel că poţi obţine aparate video performante şi ieftine cu un buget de până la 1.000 de lei.

Pentru cei care au însă nevoie de performanţe mai bune, există numeroase opţiuni de camere video profesionale. Acestea sunt disponibile şi în variante mai ieftine, de aproximativ 2.000 lei, dar cei cu adevărat pretenţioşi trebuie să-şi îndrepte atenţia spre modelele mai bine dotate şi cu preţuri pe măsură.

3 comentarii

 1. Dani

  22 noiembrie 2015 la 14:27

  Interesant articolul!
  Modelele prezentate nu mai sunt de actualitate!
  Succes la o prezentare mai actuala!

  • Daniel Popescu

   23 noiembrie 2015 la 13:34

   Vom actualiza articolul cu modele mai noi in perioada urmatoare. Multumim pentru aprecieri.

 2. Neagu

  19 mai 2019 la 22:34

  Nici macar o camera de la Panasonic nu s-a calificat in acest material?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri