Camere video auto – cele mai bune camere video pentru maşina ta

Camere video auto – cele mai bune camere video pentru maşina ta

Camerele video auto încep să fie utilizate de tot mai mulți șoferi în trafic pentru a înregistra un eventual accident sau alte evenimente de pe carosabil.

Chiar dacă teoretic nu pot fi utilizate în cadrul unui proces deoarece legislația actuală este cam șchioapă, camerele video pentru mașină sunt utile în numeroase situații, mai ales că poți demonstra pe loc unui polițist că nu ai comis o eventuală infracțiune. Filmările făcute cu camerele auto au început însă să fie luate în calcul în cadrul proceselor din ce în ce mai des, ceea ce le face din ce în ce mai importante, însă deocamdată rămâne la latitudinea judecătorului dacă dorește sau nu să accepte o astfel de dovadă.

În plus, nu este exclus ca unele companii de asigurări să ia în considerare clipurile filmate cu camere video auto, dacă acestea sunt relevante pentru incidentul auto în care ești implicat.

Deoarece popularitatea acestor produse a început să fie din ce în ce mai mare și în România, traficul dificil și comportamentul periculos în trafic fiind doar două motive suficient de bune pentru achiziția unui astfel de produs, pe piață se pot găsi acum suficiente modele, începând de la opțiunile ieftine până la cele dotate cu preț ridicat. O ofertă completă puteți găsi aici.

Noi îți recomandăm să optezi pentru camere video auto cu un unghi larg de vizualizare pentru a surprinde o scenă cât mai largă, iar rezoluția clipurilor ar trebui să fie cel puțin Full-HD. Indicate sunt și dotările precum lentila polarizată, senzorul de impact sau GPS-ul. În general, cam toate modelele oferă un sistem de prindere rotativ și alimentatorul pentru locașul brichetei, însă verifică atent dacă producătorul chiar oferă strictul necesar pentru o prindere și o alimentare corectă.

Camere video auto ieftine

Pe piață există câteva camere video auto ieftine care îți pot fi de folos în unele situații. Acestea folosesc însă senzori și obiective banale, care s-ar putea să nu ofere rezultate prea bune, și nu dispun de funcții adiționale prea bogate.

Media-Tech MT4045 – 200 lei

O cameră cu un preț scăzut, MT4045 este un martor video destul de competent. Aparatul folosește un senzor cu rezoluție de 12 MP care înregistrează la rezoluție Full HD, un obiectiv cu un unghi de deschidere de 170 de grade, un senzor pentru detecția mișcării și un buton SOS pentru protejarea fișierelor-martor înregistrate.

Media-Tech-MT4045

Mio MiVue C320 – 310 lei

Un model accesibil și fiabil, MiVue C320 înregistrează la rezoluția Full HD, însă obiectivul destul de luminos cu diafragmă F/2.0 are un unghi de cuprindere de numai 130 de grade. Aparatul mai oferă un ecran LCD cu diagonala de 2″ și un accelerometru, folosit atât pentru protecția fișierelor video în caz de impact cât și pentru înregistrarea puterii și direcției șocului.

Mio-MiVue-C320

Prestigio RoadRunner 560 – 440 lei.

Un model dotat pentru gama inferioară cu un preț mai mic de 500 de lei, RoadRunner 560 oferă un obiectiv foarte larg cu unghi de 170 de grade, înregistrare Full HD, GPS și un ecran cu o diagonală de 3″. Camera video oferă un senzor de impact pentru protecția fișierelor și poate fi folosit și ca aparat foto, însă la o rezoluție de numai 4 MP.

prestigion-roadrunner-560

Camere video auto de buget mediu

Dacă bugetul tău este ceva mai generos, poți opta pentru camere video auto mai performante din gama cu prețuri cuprinse între 500 și 800 de lei. Acestea oferă în general GPS, senzori și obiective mai bune precum și funcții adiționale.

DVR Mini 0805 – 550 lei.

Un model compact, acesta înregistrează fișiere video la rezoluție 2K, oferă un obiectiv cu un larg de vizualizare și dispune de un ecran LCD cam mic de 1,5″. Camera video se prinde direct de parbriz cu un suport adeziv, iar în pachetul de accesorii intră un modul GPS care înregistrează ruta, data, ora și poziția și alimentatorul extern pentru brichetă. Din păcate, în afara unui buton SOS care protejează fișierele deja înregistrate, camera nu oferă alte funcții avansate.

dvr-mini-0805

Mio MiVue 618 – 620 lei.

Camera video auto de la Mio folosește un obiectiv cu unghi de cuprindere de 140 de grade și diafragmă F/1.8, un senzor foto suficient de capabil pentru a filma și în lumina slabă, înregistrare video la rezoluția de 2304 x 1296 pixeli. Dotările mai inclus senzor de impact care protejează înregistrările, GPS care înregistrează ruta și viteza, posibilitatea utilizării pentru supravegherea video în parcare și alerte de viteză.

Mio-Mivue-618

Mio MiVue Mirror R30 – 640 lei.

Un model cu un design atipic, MiVue Mirror R30 se montează peste oglinda retrovizoare și nu mai sare în evidență precum o cameră video standard, însă tot va trebui să vă obișnuiți cu un cablu atârnat de ea deoarece bateria este foarte slabă. Specificațiile sunt similare celorlalte modele Mio din această gamă, adică înregistrare video la rezoluție 2304 x 1296 pixeli și senzor de șoc care protejează filmările și înregistrează puterea și direcția impactului, însă nu oferă GPS. O facilitate interesantă este și opțiunea care te avertizează când părăsești banda de mers.

Mio-MiVue-Mirror-R30

Camere video de top pentru mașină

Cei care au dorit o calitate video foarte bună au folosit uneori și camere de acțiune precum cele de la GoPro sau Sony, însă acestea erau cam scumpe și nu întotdeauna optimizate pentru înregistrare auto. Pe lângă clasicele camere de acțiune, au apărut și modele dedicate demne de luat în seamă care folosesc senzori foto de vârf, procesoare de imagine bune și obiective cu 5-6 lentile.

Garmin DashCam 35 – 830 lei.

Un model performant de la faimosul producător de echipamente sportive, DashCam 35 oferă un ecran LCD de mari dimensiuni, obiectiv cu unghi larg și un accelerometru care salvează înregistrarea din timpul impactului, dar și pe cea precedentă și pe cea următoare. Camera auto mai oferă un modul GPS, alerte vizuale și sonore în cazul în care vă apropiați prea mult de vehiculul din față și posibilitatea utilizării ușoare ca aparat foto dedicat în cazul în care doriți să faceți niște instantanee cu scena accidentului din alte unghiuri.

garmin-dashcam-35

Mio Mivue 658 – 900 lei.

Un model performant, Mivue 658 oferă obiectiv cu deschidere de 150 de grade, înregistrare video la rezoluția 2304 x 1296 pixeli, mod de lucru nocturn, accelerometru care poate fi folosit fie pentru pornirea înregistrării când mașina este parcată fie pentru protejarea filmării în cazul când sunteți în mers, senzor de impact care înregistrează direct pe fișierul video direcția și puterea impactului. Modelul are și o versiune puțin mai scumpă care oferă și conectivitate wireless.

Mio-Mivue-658

DOD LS470W – 1150 lei.

Un model performant, camera video auto Full HD de la DOD folosește un senzor foto Sony și un obiectiv Sharp cu deschidere largă de 150 de grade și diafragmă luminoasă F/1.6. În plus, producătorul se laudă cu un mod de filmare nocturn foarte bun care permite înregistrarea detaliilor, cum ar fi numerele de înmatriculare, în bune condiții. Camera are un modul GPS cu care înregistrează drumul parcurs și viteza, ecran LCD mare, accelerometru pentru salvarea automată a filmării în caz de accident și opțiuni de protecție a filmărilor și setărilor. Există și o variantă ceva mai scumpă cu filtru de polarizare și ecran mai mare.

DOD-LS470W

Concluzii

Oferta de camere video auto nu este una foarte generoasă, însă vestea bună este că ai șanse mari să găsești aparatul video potrivit pentru mașina ta.

În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți opta pentru camere video auto ieftine, capabile totuși să înregistreze măcar în format HD 720p, sau pentru aparate video de circa 500 RON, adresate celor cu buget mediu.

Dacă banii nu reprezintă neapărat un obstacol sau pur și simplu vrei cele mai bune camere video auto, îți poți îndrepta atenția spre modelele de top sau către camerele de acțiune performante de la GoPro, Garmin sau Sony.

11 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!