GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Site-uri şi programe de modificat poze online

Autor: Echipa Giz.ro

Ai revenit din vacanţă şi ai făcut multe fotografii, dar unele dintre ele trebuie editate? Acum ai posibilitatea să modifici poze online cu ajutorul unor programe gratuite pe care le accesezi prin intermediul unui browser.

Pentru utilizatorii obişnuiţi, această metodă de editare a fotografiilor reprezintă o bună alternativă la numeroasele programe pentru modificarea pozelor, întrucât nu trebuie să instalezi aplicaţii separate şi, în unele cazuri, nu ai nevoie nici măcar de cont.

Inevitabil, un program de modificat poze online vine şi cu unele dezavantaje, întrucât unele dintre acestea rulează mai lent decât un program desktop, iar altele nu au foarte multe opţiuni de editare.

Această nişă de aplicaţii online s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, după ce popularul program Picnik a fost închis în urma achiziţiei de către Google, iar varianta online a celebrului Adobe Photoshop a fost de asemenea retrasă pentru a face loc produsului numit Adobe Revel, disponibil deocamdată doar pe platformele iOS şi Mac OS.

Pixlr

Pixlr se autointutileaza drept cel mai popular editor online de poze, iar interfaţa acestuia seamănă izbitor cu cea a lui Adobe Photoshop. Chiar dacă nu oferă aceleaşi funcţii avansate, Pixlr este un instrument potrivit pentru editarea de bază a fotografiilor: redimensionare, tăiere, culori, luminozitate, contrast, Lasso sau Clone Stamp sunt doar câteva dintre opţiunile disponibile în cadrul programului. În plus, există suport şi pentru layere, iar aplicaţia poate prelua o fotografie direct din camera web şi suportă o largă varietate de formate.

FotoFlexer

FotoFlexer nu arată atât bine din punct de vedere grafic, pentru că vrea să imite un program desktop. Toate uneltele sunt aranjate milităreşte, în ordinea utilităţii şi importanţei. Încărcarea unei poze durează însă circa 10 secunde, timp în care priveşti un meniu cu informaţii despre încărcarea resurselor. La fel se întâmplă şi când vrei să salvezi. Ce-i drept, pe FotoFlexer absolut totul e gratuit şi are nişte plusuri pentru profesionişti: lucrul cu layere şi aplicarea de animaţii. Ca mod de lucru este însă ceva mai complex, iar efectele se aplică cam puternic. În plus, cu FotoFlexer poţi lucra cu pozele din conturile de albume foto online.

Fotolexer nu exceleaza la grafica, dar isi face bine treaba

Fotolexer nu exceleaza la grafica, dar isi face bine treaba

Pho.to

Pho.to este un serviciu cu un design profesionist care se adresează însă în special utilizatorilor începători, care vor să editeze rapid fotografiile fără să se piardă prin opţiuni avansate. În acest sens, aplicaţia dispune de un instrument care corectează automat toate erorile dintr-o poză cu un singur click (contrast, luminozitate, ochi roşii etc). Sigur, rezultatul nu este tocmai profesional, însă este adecvat pentru cea mai mare parte a utilizatorilor care nu au cunoştinţe avansate de fotografie. Meniul apare pe categorii sub formă de pictograme, iar pe lângă opţiunile clasice de tăiere, redimensionare şi modificare a culorilor exista posibilitatea de a adăuga şi diverse efecte artistice, multe dintre ele amuzante.

Pho.to este un program pentru modificare de poze dedicat incepatorilor

Pho.to este un program pentru modificare de poze dedicat incepatorilor

PicMonkey

PicMonkey este probabil unul dintre cele mai simpliste programe online pentru poze, mai ales că include o opţiune de Auto-Adjust asemănătoare cu cea disponibilă pe Pho.to.Meniul este simplificat prin faptul că poţi vedea doar o categorie de editare la un moment dat, iar pe lângă funcţiile de bază există posibilitatea de a adăuga diverse efecte, texte sau chiar teme interesante şi amuzante. În plus, programul îţi oferă posibilitatea să salvezi pozele în trei versiuni, în funcţie de calitate şi dimensiunea fişierului.

BeFunky

Dacă îţi place să editezi diverse poze de pe Facebook sau Flickr, BeFunky este soluţia ideală, pentru că îţi permite să uploadezi fotografii din astfel de reţele sociale, pe lângă importul de pe calculator sau din cameră web. Meniul este inedit, întrucât în locul pictogramelor de mici dimensiuni care uneori nu pot fi înţelese uşor opţiunile sunt prezentate în format text. Programul beneficiază de numeroase opţiuni de bază, plus efecte, elemente artistice şi diverse rame mai mult sau mai puţin amuzante. Cei care doresc să editeze poze de peste 2500×2500 pixeli trebuie însă să apeleze la un abonament lunar.

Aviary

Aviary a devenit popular datorită aplicaţiilor disponibile pentru Android şi iPhone, însă şi versiunea web este una cel puţin interesantă. Este unul dintre puţinele programe care a poziţionat opţiunile în partea de sus, acestea fiind grupate pe categorii lesne de înţeles inclusiv de utilizatorii începători. Printre funcţii se regăsesc banelele crop şi resize, dar există şi posibilitatea de a modifica luminozitatea şi contrastul, pe lângă numeroase efecte, rame şi alte instrumente adiţionale. Din păcate, în versiunea gratuită pozele vor avea pe ele logo-ul Aviary, iar rezoluţia la care poţi salva fotografiile este limitată.

SumoPaint

Nu te lăsa păcălit de numele mai puţin inspirat al aplicaţiei, pentru că SumoPaint este în realitate un instrument destul de performant. Are o interfaţă care copiază probabil cel mai mult celebrul Photoshop şi oferă o listă surprinzător de lungă de opţiuni, care include şi instrumente precum Magic Wand, dar şi lucrul cu layere. Utilizatorii începători vor fi însă mai interesaţi de opţiunile de baza precum modificare a luminozităţii şi constrastului şi redimensionare. În plus, SumoPaint are şi o versiune de aplicaţie desktop pentru cei care nu vor să lucreze la editarea pozelor într-un browser.

Splashup

Un alt program de modificat poze online este Splashup, care mizează de asemenea pe o interfaţă asemănătoare cu Photoshop, dar cu o temă mai închisă la culoare. Aplicaţia permite lucrul cu layere şi filtre, pe lângă opţiunile de bază prezente în aproape orice program de acest tip. Totuşi, aplicaţia se mişcă relativ lent comparativ cu altele, iar unele acţiuni sunt aplicate dintr-un singur click, lucru neplăcut pentru cei care vor să rafineze o poză înainte de a aplica modificările.

Concluzii

Dacă din diverse motive nu vrei să descarci şi să instalezi pe calculator programe pentru editarea fotografiilor, poţi apela cu încredere la diverse programe de modificat poze online, atât timp cât nu te aştepţi să obţii aceleaşi rezultate ca cele din Adobe Photoshop.

Tu ce părere ai despre astfel de aplicaţii? Consideri că reprezintă o alternativă reală la programele desktop şi, de ce nu, la Adobe Photoshop, sau preferi să le utilizezi doar atunci când ai strict nevoie de un astfel de instrument?

2 comentarii

  1. larysa

    19 august 2010 la 15:16

    E TARE SI FOARTE FOLOSITOR

  2. bianca

    30 iunie 2011 la 19:41

    ca nu sty sa modifici poza aratami si mie sa modific poza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri