GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

MSI GS65 Stealth Thin 8SG review și teste (i7-8750H, RTX 2080 Max-Q, ecran 144 Hz)

Testat pe data de 12 aprilie 2019
Pe scurt: O versiune actualizată a modelului din 2018, noul MSI GS65 Stealth Thin aduce ca noutăți plăcile video NVIDIA din generația Turing, îmbunătățiri la capitolul construcție și un clickpad mult mai bun. Acesta rămâne unul dintre cele mai ușoare și mai elegante laptopuri de jocuri de 15", iar dacă raytracingul oferit de plăcile video noi NVIDIA nu pare să justifice de unul singur prețul de achiziție, versiunea 2019 oferă în plus temperaturi mai mici și performanțe mai bune în gaming-ul uzual.
Produs testat: MSI GS65 Stealth Thin   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4,25/5    Pret: începând de la 9900 Lei

În acest articol discutăm despre update-ul de început de 2019 al unuia dintre cele mai populare laptop-uri ultraportabile cu serioase valențe de gaming în anul trecut, MSI-ul GS65 Stealth Thin.

Cei de la MSI au o prezență tot mai pronunțată pe piața românească, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, multe dintre produsele lor oferind un excelent raport preț/dotări celor interesați de gaming.

GS65-ul din 2019 aduce o reactualizare a platformei grafice, fiind disponibil cu cipuri Nvidia Turing TRX 2060, 2070 Max-Q și 2080 Max-Q, iar noi am testat o versiune retail a celei mai performante configurații. Alături de update-ul tehnologic însă, cei de la MSI au adus mici îmbunătățiri la capitolul construcție și răcire, precum și un clickpad mai mare și mult mai plăcut de utilizat, aspecte ce fac versiunea actualizată mai competitivă în segmentul său, unde trebuie să facă față unor alternative competitive, precum Acer Predator Triton 500 sau Asus ROG Zephyrus GX531.

MSI-ul GS65 este desigur un produs de nișă, atât prin prisma capabilităților, cât și prin cel al prețului de circa 10000-15000 de lei, în funcție de configurație, tocmai de aceea articolul detaliat de mai jos vă prezintă punctele forte și aspectele ce scârțâie ale produsului, pentru a vă ajuta să decideți dacă este produsul adecvat nevoilor voastre sau dacă nu.

msi-gs65-stealth-main

Specificații MSI GS65 Stealth Thin 8SG

Ecran15,6″, 1920 x 1080 pixeli, AHVA, 144 Hz, mat
ProcesorIntel Core i7-8750H, hexa-core 2.2 GHz (4.1 GHz boost)
VideoIntel HD 630 and NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q 8GB GDDR6 VRAM
Memorie16 GB DDR4 2666Mhz (2×8 GB DIMM)
Stocare512 GB M.2 NVMe (Samsung PM981) + slot M.2 gol, NVMe PCIe x4
ConectivitateKiller Wireless-AC 1550i, Bluetooth 5.0, Killer E2500 Gigabit Ethernet
Porturi3x USB-A 3.1 gen2, 1x USB-C with Thunderbolt 3, HDMI 2.0, mini-DP, mic, earphone, RJ45, Kensington Lock
Baterie80 Wh, încărcător 230 W
Dimensiuni358 mm x 248 mm x 17.5 mm
Greutate1,89 kg, 0,89 kg încărcător
Extrastastatură iluminare RGB taste individuale, touchpad mare, webcam HD, audio stereo

Ce ne-a plăcut

Noul MSI GS65 Stealth arată la fel ca versiunea anterioară din 2018, laptopul având același design, fiind fabricat din aceleași materiale și având aceeași construcție. În consecință, acesta rămâne un laptop elegant, practic și bine făcut, însă moștenește problema suprafețelor care sunt sensibile la apăsări și scârțâie atunci când apucăm laptopul, afectate fiind zona palm-rest-ului și a grilajului perforat de deasupra tastaturii.

Reprezentanții companiei afirmă că modelul din 2019 este mai bine ranforsat, îmbunătățirile fiind făcute atât la nivelul capacului ecranului cât și al bazei, însă cum nu am testat personal modelul din 2018, este greu de făcut o apreciere. Cert este că sub palm-rest au apărut elemente structurale noi, că ecranul este bine închegat și că tastatura este suficient de rigidă pentru a avea o tendință de torsionare insesizabilă, însă scârțâiturile carcasei nu au dispărut.

Dincolo de aceste zgomote emise de carcasă și de poziționarea nefericită a conectorului de alimentare aproape fix în centrul muchiei laterale din dreapta, nu există alte motive pentru a nu îndrăgi acest laptop. Consider că problema este una nedorită pentru un produs cu un preț de peste 2000 de euro, chiar dacă modelele mai solide au și prețuri mai mari, însă nu cred că MSI GS65 trebuie ignorat doar din cauza acest aspect, ci doar trebuie să luați în considerare acest considerent înaintea achiziției și să nu vă așteptați la o carcasă solidă precum cea a unui MacBook sau Blade.

Un aspect nou al modelului din 2019 este lipsa autentificării biometrice. Nici modelul anterior nu a avut o cameră IR, însă măcar puteați opta pentru o configurație care oferea un senzor de amprentă încastrat în butonul de Power în cazul unor configurații de top. Această opțiune pare să fi dispărut în 2019, deci va trebui să vă scrieți parola ori de câte ori veți porni laptopul.

Carcasa arătoasă și elegantă este completată de o conectivitate bogată, singura lacună fiind lipsa cititorului de carduri. MSI GS65 oferă trei porturi USB 3.1 gen 2 cu conector standard USB-A, un port USB 3.1 de tip USB-C care suportă și Thunderbolt 3, ieșiri video HDMI 2.0 și Mini Display Port și un conector de rețea Ethernet.

Tastatura fabricată de Steelseries diferă de implementările văzute pe ate laptopuri de jocuri MSI, aceasta oferind butoane de 16 x 16 mm, dar având totodată și un mecanism cu o cursă mai scurtă de numai 1,4 milimetri. Utilizarea este plăcută, odată ce v-ați obișnuit cu tastatura – butoanele necesită o apăsare mai fermă decât în cazul unui laptop subțire obișnuit, ceea ce poate reduce viteza de scriere, însă sunt totodată și mai iertătoare și reacționează chiar dacă nu ați apăsat fix pe centrul suprafeței lor.

Aranjarea tastelor este bună, MSI GS65 oferind taste direcționale mari și bine poziționate, o coloană verticală de butoane pentru funcțiile Home, End, page Up și Page Down, o tastă Win amplasată acolo unde trebuie (spre deosebire de unele laptopuri MSI anterioare) și o spațiere generală aerisită. În plus, după cum am mai zis, tastatura are o rigiditate bună, iar torsionarea sub apăsările mai dure este practic insesizabilă.

msi-gs65-stealth-keyboard-layput

Pe de altă parte, tastatura este puțin cam gălăgioasă, deci trebuie să țineți cont de acest aspect dacă intenționați să folosiți laptopul în mediile mai tăcute. Fontul de pe taste este și el atipic, unii putând să-l îndrăgească în timp ce alții îl pot detesta, însă eu îl consider plăcut și am apreciat și faptul că atât funcțiile de bază, cât și cele secundare, sunt iluminate.

Sistemul de iluminare folosește LED-uri separate pentru fiecare tastă în parte, acestea fiind de tip RGB și având intensitate ridicată. Aplicația Steelseries oferă o multitudine de opțiuni de particularizare a luminii, și am apreciat în plus și faptul că apăsarea tastei Fn oprește iluminarea butoanelor care nu au funcții secundare, un truc util și ingenios specific MSI.

Touchpad-ul de pe modelul GS65 din 2019 este nou, acesta având o suprafață mult mai mare decât cea oferită de modelul precedent și fiind acoperit cu o suprafață din sticlă. Acesta oferă drivere Precision și are o fricțiune redusă, neavând deci nici o problemă cu gesturile complexe făcute cu mai multe degete. Butoanele ascunse sub touchpad sunt tăcute și ferme, însă trebuie menționat faptul că doar jumătatea inferioară a suprafeței tactile poate fi apăsată pentru a le activa și va trebui să apăsați în zona colțurilor interioare pentru o apăsare sigură.

Exemplarul testat de noi conține cea mai puternică configurație disponibilă pentru MSI GS65 Stealth Thin, varianta 8GS oferind un procesor Intel Core i7-8750H, 16 GB de memorie în Dual Channel, placă video NVIDIA RTX 2080 Max-Q și un SSD cu capacitate de 512 GB și conectare M.2 NVMe. Aceasta este o unitate retail, însă driverele NVIDIA folosite pentru testare sunt 418.81, deci sunt de așteptat îmbunătățiri pe măsură ce suportul pentru noua gamă RTX se va îmbunătăți.

Configurația noastră a venit cu două module RAM de 8 GB, acestea ocupând ambele sloturi disponibile, și o unitate de stocare SSD Samsung PM981. Există doi conectori M.2 pentru unitățile de stocare, însă accesul la aceștia este dificil deoarece sunt amplasați după placa de bază și este necesară o dezasamblare totală. De aceea este recomandată achiziția de la bun început a unei configurații bune, dezasamblarea necesitând înlăturarea simplă a capacului inferior, deconectarea bateriei și a multiplelor cabluri de date și de alimentare, deșurubarea plăcii de bază și înlăturarea ei, în unele cazuri aceste ultime operațiuni fiind blocate și de sigilii.

Laptopul este bazat pe procesorul Intel Core i7-8750H din generația Coffee Lake, la fel ca modelele din 2018, însă oferă plăci video RTX 2060, RTX 2070 Max-Q sau RTX 2080 Max-Q. La fel ca alte implementări RTX 2080 Max-Q, și aceasta are o frecvență de bază de 735 MHz și o frecvență Turbo maximă de 1590 MHz, care poate fi atinsă doar dacă temperaturile interne permit.

După cum era de așteptat, laptopul se comportă impecabil în activitățile uzuale zilnice, iar mai jos puteți vedea comportamentul la care trebuie să vă așteptați.

Testele de anduranță pentru procesor au fost făcute, ca de obicei, cu CineBench R15 rulat de 10+ ori cu pauze de două sau trei secunde între acestea. Așa cum era de așteptat, procesorul obține scoruri maxime la început, dar apoi se stabilizează la frecvențe mai mici fără a putea atinge maximul permis de Intel. Software-ul Dragon Center oferă mai multe profiluri de utilizare, iar noi am ales cea mai performantă posibiltate: profilul Sport cu ventilatoare setate pe Auto.

În mod implicit, sistemul s-a stabilizat la un TDP de 45W, frecvențe de 3,2 – 3,3 GHz și temperaturi de 85 de grade, scorurile CineBench R15 atinse fiind de circa 1050 de puncte. După cum se vede, temperaturile sunt cam mari, aceasta fiind o problemă cunoscută a software-ului de control MSI, ce pune silențiozitatea înaintea performanței. Tocmai de aceea recomandăm crearea unui profil particularizat pentru ventilatoare,  care să permită atingerea unui regim mai rapid pentru ventilatoare în sarcină, dar care să le mențină totodată tăcute în regim uzual.

perf-temps-cinebench

 • 3DMark 11: 19299 (Graphics – 25016, Physics – 11471);
 • 3DMark 13 – Fire Strike: 16101 (Graphics – 18603, Physics – 14983);
 • 3DMark 13 – Time Spy: 6949 (Graphics – 7185, CPU – 5859);
 • 3DMark 13 – Port Royal (RTX) Graphics: 3999;
 • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 4535;
 • PCMark 10: 5447;
 • PassMark: Rating: 6111, CPU mark: 14686, 3D Graphics Mark: 12949;
 • GeekBench 3.4.2 32-bit: Single-Core: 4007, Multi-core: 22215;
 • GeekBench 4.1.1 64-bit: Single-Core: 4887, Multi-core: 22082;
 • CineBench R15 (best run): OpenGL 98.10 fps, CPU 1157 cb, CPU Single Core 170 cb;
 • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 204.23 fps, Pass 2 – 68.06 fps.

După scăderea tensiunii de alimentare pe procesor cu 150 mV, cea mai generoasă setare stabilă în cazul versiunii noastre, procesorul a putut atinge frecvențe de 3,6 – 3,8 GHz în condițiile în care TDP-ul a fost limitat tot la 45W iar temperaturile au atins 90 de grade. Scorurile CineBench obținute astfel au fost de 1170 de puncte, un salt vizibil de la nivelul implicit de performanță.

perf-temps-cinebench-undervolted

 • 3DMark 13 – Fire Strike: 16544 (Graphics – 18775, Physics – 14486);
 • 3DMark 13 – Time Spy: 7376 (Graphics – 7517, CPU – 6669);
 • 3DMark 13 – Port Royal (RTX) Graphics: 4197;
 • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 4743;
 • GeekBench 4 64-bit: Single-Core:4974, Multi-core: 22271;
 • CineBench R15 (best run): OpenGL 96.64 fps, CPU 1219 cb, CPU Single Core 171 cb;
 • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 205.86 fps, Pass 2 – 77.01 fps.

Performanța pe baterie a fost și ea destul de bună, MSI GS65 atingând un scor CineBench de 1000 de puncte la setările implicite, și ceva mai mult după sub-alimentarea procesorului.

perf-temps-cinebench-battery

Aplicația Dragon Center nu permite supra-tactarea plăcii video iar ajustarea făcută separat cu MSI Afterburner nu s-a bucurat de prea mult succes, deoarece nu am putut obține un profil stabil nici măcar la o creștere modestă a frecvențelor de 50 Hz. Acest lucru nu este totuși atât de important, în contextul în care plăcile video sunt oricum limitate termic și nu pot rula constant la frecvențele maxime în scenariile care contează, adică jocurile. Overclockingul pe GPU ar aduce un spor de performanță în teste sintetice, dar sub-alimentarea procesorului are un impact mai mare asupra performanțelor totale ale sistemului, deoarece temperaturile mai mici ale PCU-ului îi permit plăcii video să profite mai bine de sistemul de răcire comun și să atingă frecvențe de lucru mai ridicate.

FHD StandardFHD Tweaked
Battlefield V (DX 12, Ultra Preset, Ray-Tracing OFF)98 fps112 fps
Battlefield V (DX 12, Ultra Preset, Ray-Tracing ON)55 fps62 fps
Doom (Vulkan, Ultra Preset, TSSAA)131 fps135 fps
Far Cry 5 (DX 11, Ultra Preset, SMAA)98 fps102 fps
Middle Earth: Shadow of Mordor (DX 11, Ultra Preset)172 fps176 fps
Rise of Tomb Raider (DX 12, Very High Preset, FXAA)92 fps100 fps
Shadow of Tomb Raider (DX 12, Highest Preset, TAA)84 fps88 fps
The Witcher 3: Wild Hunt (DX 11, Ultra Preset, Haiworks On)92 fps96 fps

În comparație cu alte implementări RTX 2080 Max-Q, MSI GS65 oferă by default performanțe puțin mai scăzute, din cauza cauza sistemului de răcire cu setări conservatoare care ține ventilatoarele la turații mai mici.

Rezultatele arată mai bine cu undervolting și un profil particularizat al ventilatoarelor însă, atât placa video cât și procesorul putând atinge frecvențe mai ridicate.

Cu procesorul sub-alimentat și cu ventilatoarele setate pe Auto, temperaturile urcă și performanțele în jocuri sunt ceva mai mici decât în cazul anterior, însă nivelul de zgomot al ventilatoarelor este mai mic.

perf-temps-gaming-mordor-undervolted-autofans-960x604

În final, utilizarea pe baterie oferă performanțe limitate, deoarece și CPU-ul și GPU-ul funcționează la frecvențe limitate.

perf-temps-gaming-battery-960x601

Acer Predator Triton 500 rămâne la capitolul performanțe campionul acestei clase de laptopuri testate de noi până în acest moment, însă GS65 îl urmează la o diferență mică de doar câteva procente și atinge temperaturi mai scăzute la nivelul carcasei. Dacă vrem să comparăm însă noul model GS65 din 2019 cu cel de top din 2018, diferențele sunt vizibile.

BenchmarksGS65 – RTX 2080 Max-Q OCGS65 – GTX 1070 Max-Q OC
3DMark – FireStrike Graphics1877516027
3DMark – TimeSpy Graphics7517
3DMark – Port Royal4282
Passmark 3D Graphics13350
Uniengine Superposition4767
Doom – Ultra~135 fps (72 C CPU, 69 C GPU)105-120 fps (82 C CPU, 79 C GPU)
Witcher 3 – Ultra~92 fps (75 C CPU, 70 C GPU)58-72 fps (83 C CPU, 75 C GPU)

Trebuie menționat însă că prețul vechii generații cu GTX 1070 Max-Q a scăzut mult, aceasta fiind cu circa 1000 EUR mai ieftină, deci având un raport între preț și performanță superior.

Configurația hardware este completată de o placă de rețea wireless Killer 1550i, o implementare particularizată a cunoscutului cip Intel AC9650, și de o placă de rețea Gigabit Ethernet Killer E2500. Interfața wireless a oferit performanțe bune atât la distanțe mici cât și la o depărtare mai mare de router, singura problemă fiind unele deconectări care au fost eliminate după actualizarea driverelor.

Sistemul audio oferă două difuzoare cam mici amplasate în partea inferioară, însă reușește să asigure un nivel sonor ridicat de 83 dB și să redea un sunet cu fidelitate destul de bună, dar văduvit de frecvențe joase. Ieșirea audio pentru căști este însă bună, fiind ajutată și de software-ul de procesare Nahimic. Dotările sunt completate de o camera Web mediocră care este încadrată de două microfoane.

msi-gs65-stealth-speakers

MSI a ales o baterie cu o capacitate de 80Wh pentru GS65 Stealth Thing, capacitatea medie a acesteia de a susține un sistem puternic fiind însă ajutată de implementarea Optimus, care va ajuta atât timp cât nu vă jucați.

 • 5h – editare text Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
 • 6h:30m – redare YouTube Full HD, Better Battery Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
 • 6h:30m – redare Netflix Full HD, Better Battery Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
 • 6h:30m – redare MKV 4K, Better Battery Mode, screen at 30%, Wi-Fi pornit;
 • 3h – navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
 • 1h:30m – jocuri (Middle Earth: Shadow of Mordor), Maximum Performance Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit.

Laptopul este însoțit de un adaptor standard cu o putere de 230W, suficientă pentru alimentarea și încărcarea concomitent cu rularea jocurilor. Laptopul se încarcă de la 0 la 100 de procente în peste două ore, iar portul USB-C nu oferă funcția de încărcare. Versiunile cu graficp RTX 2060 și 2070 sunt dotate cu încărcătoare de 180W.

Ce nu ne-a plăcut

Ecranul de pe MSI GS65 este același folosit la generația anterioară și, de altfel, pe multe alte laptopuri de jocuri de 15”. Fabricat de către AU Optronics, ecranul folosește un panou AHVA IPS cu rezoluție Full HD și rată de împrospătate de 144 Hz.

Implementarea MSI este destul de bună atât timp cât nu intenționați să folosiți laptopul în exterior sau în medii cu iluminare artificială puternică, deoarece luminozitatea maximă de numai 240 nits în centrul ecranului este cam scăzută. În plus, sistemul de iluminare este și cam neuniform, jumătatea superioară fiind mai întunecată decât cea inferioară.

Aceste probleme, coroborate cu un ocazional light bleeding, sunt din nefericire destul de frecvente pe laptopurile moderne, de aceea recomandăm achiziția produselor de la magazine cu politici de returnare solide, pentru a putea schimba un exemplar necorespunzător.

screen-brightness-coverage-msi-gs65

Ecranul este destul de bine calibrat din fabrică, însă puteți optimiza suplimentar temperatura și nuanțele de gri. Privind în ansamblu, acesta este un ecran care este optim pentru jocuri datorită ratei de refresh mari și a panoului cu o reproducere coloristică destul de bună, însă cei care vor să lucreze în orice condiții vor găsi alte modele cu ecrane FHD 144 Hz mai luminoase, în timp ce aceia care au nevoie de ecrane superioare pentru editare foto/video vor găsi modele 4K 60 Hz cu un gamut superior.

 • Panel HardwareID: AU Optronics AUO80ED (B156HAN08.0);
 • Coverage: 97% sRGB, 71% NTSC, 75% AdobeRGB;
 • Measured gamma: 2.2;
 • Max brightness in the middle of the screen: 240 cd/m2 on power;
 • Contrast at max brightness: 730:1
 • White point: 7400 K;
 • Black on max brightness: 0.33 cd/m2.
 • PWM: No;
 • Response time: 7 ms advertised, 12.7 ms GtG.

Ecranul nu oferă și G-Sync, dar lipsa acestuia nu se face însă chiar atât de simțită în cazul unui panou rapid de 144 Hz, acest aspect permițând și atingerea unui preț mai mic și a unei autonomii mai mari prin posibilitatea utilizării NVIDIA Optimus. Dacă vreți totuși G-Sync și interfață grafică RTX, puteți arunca o privire la Acer Predator Triton 500, care oferă un ecran similar dar mai luminos și mai uniform, sau la ASUS ROG Zephyrus GX531, care oferă opțiunea alegerii între G-Sync și Optimus.

Sistemul de răcire ales de MSI include trei ventilatoare, unul pentru CPU și două pentru GPU, însă sistemul de conducte de transfer termic este destul de simplu, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos, preluată de aici.

cooling-1-960x525

Această soluție este suficientă pentru a ține sub control configurația hardware, însă, după cum am menționat deja, profilul Auto favorizează silenționzitatea în detrimentul eficienței, iar acest aspect face ca laptopul să se încălzească și să ofere performanțe mai mici decât cele așteptate. De aceea trebuie fie să alegeți direct profilul Cooler Boost atunci când va jucați, fie să creați un profil particularizat care să fie eficient în sarcină și tăcut în regim uzual.

În cazul profilului Auto, nivelul de zgomot atins este de circa 51 – 52 dB, în timp ce profilul Cooler Boost atinge un nivel sonor de 56 – 57 dB. Pe lângă aceasta, profilul Auto oprește doar ventilatoarele de pe GPU în task-uri uzuale, dar puteți crea un profil care să oprească și ventilatorul de pe CPU în utilizarea de zi cu zi, rezultând un laptop complet tăcut.

MSI GS65 este destul de rece într-un regim standard de utilizare, însă devine foarte cald în jocuri. După cum se vede, Cooler Boost permite și scăderea temperaturilor pe lângă îmbunătățirea performanțelor, după cum am menționat oricum mai sus.

La capitolul „scârțâie” trebuie să reiterăm și o parte dintre aspectele menționat în secțiunea anterioară, precum faptul că elementele carcasei scârțâie în continuare, în ciuda ramforsării șasiului intern, sau cel al calității audio cel mult medie.

Preț și disponibilitate

MSI GS65 Stealth Thin este deja disponibil în ofertele locale la majoritatea comercianților online sau retail. Prețurile încep de la 9900 lei pentru configurația cu SSD de 256 GB și placă video RTX 2060 și urcă până la 14500 pentru configurația de vârf testată de noi, care oferă placă video RTX 2080 Max-Q și SSD de 512 GB.

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici.

Concluzii

În linii mari, MSI-ul GS65 Stealth Thin este un produs excelent în gama sa, dar atunci când discutăm despre produse cu prețuri de plecare de peste 2000 de EUR și tehnologii de ultimă oră, pretențiile sunt pe măsură, astfel că fiecare mic detaliu contează în analiza finală a produsului.

Acestea fiind zise, GS-ul din 2019 rămâne cel mai elegant, compact și ușor produs din gama sa, dintre cele disponibile pe piața românească, dar în același timp construcția sa lasă în continuare loc de mai bine. Ramforsările interioare au eliminat în bună masură flex-ul modelului din 2018, însă carcasa în continuare scârțâie și cârâie la apăsare sau atunci cand ridici laptop-ul, aspect greu de acceptat pe un produs din acest segment. De altfel, acesta rămâne principalul neajuns al GS65-ului.

Pe de cealaltă parte, GS65-ul arată excelent și este practic de utilizat, ofering un ecran mat ce rabatează la 180 de grade, conectivitate aproape completă și o foarte bună tastatură iluminată, poziționată acolo unde te-ai aștepta să fie în mod normal . Panelul de 144 Hz este la rândul său excelent în jocuri, iar lipsa implementării GSync nu este în opinia noastră un neajuns major când avem inclus un ecran cu rată de refresh mare, pentru că permite autonomie mai bună. Desigur însă, dacă GSync este un musai pentru voi, îl veți găsi pe ofertele concurente.

De menționat că panelul implementat de MSI pe GS65 nu este la fel de luminos sau uniform precum alte versiuni similare, însă în același timp considerăm că noi am avut ghinion pe unitatea de test și am prins o implementare mai nefericită decât ce veți găsi în mod normal pe acest produs. Noi am fi returnat laptopul în cazul în care am fi primit un astfel de panel, tocmai de aceea e musai să cumpărați astfel de produse din magazine serioase, ce nu vor face nazuri în cazul unei eventuale retunări!

Pe lângă aceste aspecte, tineți cont și că GS65-ul necesită „tuning” pentru a performa la nivelul așteptărilor, după cum am explicat în articol.. E drept însă că tweak-urile sunt banale, iar toate laptop-urile ultraportabile cu astfel de caracteristici și dotări hardware necesită tuning pentru a peforma la parametri ideali.

În concluzie, MSI-ul GS65 Stealth Thin primește recomandarea noastră, fiind în gama sa portabilul poate cel mai plurivalent, prin prisma designului simplu și elegant, a ergonomiei, și a faptului că echilibează cel mai bine atât utilizărea uzuală, cât și gaming-ul. Tocmai de aceea atenția noastră s-ar îndrepta în primul rând către versiunile cu grafică RTX 2060 sau 2070 Max-Q, ce oferă un raport preț/dotări superior piperatei configurații cu RTX 2080.

Pe de altă parte, neajunsurile sale s-ar putea să îndepărteze pe unii dintre voi, tocmai de aceea vă recomandăm să analizați atent și competitorii, cu propriile neajunsuri și puncte forte. În condițiile în care Razer Blade 15 sau Gigabite Aero 15 nu sunt disponobile în România, Acer-ul Predator Triton 500 și Asus-ul ROG Zephyrus GX531 rămân alternativele, și despre ambele puteți citi impresiile noastre detaliate în review-urile aferente de pe site.

recomandat-gizro

Pro:

 • carcasa elegantă, compactă și mai ușoară decât competitorii
 • tastatură și touchpad excelente
 • set complet de porturi (cu excepția unui card reader)
 • ecran IPS 144 Hz
 • performanțe bune după ajustări manuale
 • autonomie bună
 • preț competitiv

Contra:

 • construcție subminată de zone care flexează și scârțâie
 • ecran întunecat cu iluminare neuniformă, pe versiunea testată de noi
 • setările implicite ale sistemului de răcire nu asigură performanțe ideale
 • fierbinte și zgomotos în jocuri
 • dificil de actualizat hardware

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri