GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune selfie stick-uri – cum să le alegi, cum se folosesc şi recomandări

Autor: Echipa Giz.ro

Pentru unii a devenit o necesitate. Selfie stick-ul este un dispozitiv util dacă vrei să faci selfie-uri de calitate împreună cu prietenii, însă trebuie să fii atent la o serie de aspecte importante atunci când îl alegi.

Poate că selfie stick-ul pare la prima vedere un accesoriu banal, pe care îl alegi pur şi simplu după ochi din ofertele generoase ale magazinelor online. Cele mai ieftine selfie stick-uri costă doar câteva zeci de lei, însă există şi modele mai scumpe care oferă funcţii suplimentare sau care folosesc materiale de calitate mai bună.

Selfie stick-ul este un monopied extensibil care beneficiază în capăt de un suport flexibil în care fixezi smartphone-ul pentru a face selfie-uri de la o distanţă mai mare decât cea a lungimii propriei mâini. Suportul poate fi ajustat în toate direcţiile pentru a accepta o largă varietate de smartphone-uri, în funcţie de lungimea, lăţimea şi grosimea acestora.

Printre avantajele utilizării unui selfie stick se numără unghiurile mai largi de fotografiere, care permit practic realizarea unor fotografii de calitate chiar şi în cazul unor grupuri de câteva persoane, sau stabilitatea mai mare a telefonului pe suport decât în propria ta mână, astfel că pozele vor fi mai clare.

Selfie stick-ul, un accesoriu util si comod

Selfie stick-ul, un accesoriu util si comod

Cum să alegi un selfie stick

Ai decis să cumperi un selfie stick? Îţi recomandăm să iei în calcul câţiva factori importanţi pentru a te bucura pe măsură de noua ta achiziţie.

  • dimensiunile selfie stick-ului: verifică lungimea până la care se poate extinde selfie stick-ul, întrucât acest parametru este esenţial pentru a realiza fotografii cu cadre cât mai largi în care să aibă loc cât mai multe persoane. Eventual, ia în calcul şi cât de lung este dispozitivul când este închis, pentru a vedea cât de uşor este de transportat;
  • compatibilitatea telefonului cu suportul: citeşte instrucţiunile despre dimensiunile maxime pe care trebuie să le aibă telefonul pentru a se potrivi pe suport, dar şi care este greutatea maximă recomandată pentru o utilizare în siguranţă. De asemenea, verifică dacă suportul se poate roti în jurul propriei axe;
  • metode de conectare la telefon: selfie stick-urile se pot conecta la telefon prin două metode. Cea mai populară este prin bluetooth, întrucât nu ai nevoie de niciun alt cablu, însă în acest caz reţine că ocazional va trebui să încarci bateria selfie stick-ului cu un cablu USB care de cele mai multe ori este inclus în pachet. A doua opţiune este prin cablu de 3.5 mm, care se conectează la jack-ul audio al telefonului. Avantajul este absenţa unei baterii suplimentare de încărcat;
  • uşurinţa în utilizare: cele mai multe selfie stick-uri au un buton uşor accesibil pe monopied prin care iniţiezi realizarea pozei sau startul unui clip video. Vezi dacă amplasarea acestuia este comodă pentru mâna ta şi, dacă este posibil, cât de bine este construit;
  • calitatea construcţiei: nu în ultimul rând, este bine să acorzi o atenţie cât mai mare calităţii materialelor utilizate şi sa fii atent la detalii. Cu cât selfie stick-ul pare mai zdravăn, cu atât va rezista mai bine în timp.
Studiaza cu atentie piata de selfie stick-uri inainte sa cumperi unul

Studiaza cu atentie piata de selfie stick-uri inainte sa cumperi unul

Cele mai bune selfie stick-uri

Pe piaţa din România există deja numeroase selfie stick-uri pentru toate buzunarele, de toate tipurile. O listă cu cele mai populare selfie stick-uri din România găseşti aici, însă noi am selectat câteva modele care ne-au atras atenţia pentru că alegerea ta să fie mai uşor de făcut.

A+ 88 cm – de la 20 de lei

A+ este un producător cunoscut pentru accesorii mobile, iar selfie stick-ul de faţă este construit din metal şi se poate extinde între 20 – 88 cm. Greutatea maximă suportată este de circa 500 de grame, iar greutatea dispozitivului ajunge la circa 180 de grame. Selfie stick-ul se conectează la telefon printr-un cablu cu port de 3.5 mm şi este disponibil în patru culori: negru, albastru, verde şi roz.

Selfie stick A+

Selfie stick A+

Tellur TL7-5W – de la 37 de lei

O altă alegere inspirată este şi modelul Tellur TL7-5W care beneficiază de buton pe mâner pentru realizarea simplificată a pozelor şi clipurilor video. Monopiedul se poate extinde până la 105 cm şi este compatibil cu telefon iPhone cu sistem de operare iOS 5.0.1+ şi Android 4.4.2+. Se conectează la telefon prin bluetooth, capacitatea bateriei este de 45 mAh, iar durata de încărcare a acesteia ajunge la o oră.

Selfie stick Tellur

Selfie stick Tellur

Serioux SRXA-Z07-5BLT – de la 37 de lei

Nu-ţi bate capul să reţii numele complet al acestui produs. Cifrele cu adevărat importante sunt la specificaţii: acest selfie stick se poate extinde de la 23.5 la 100 cm şi suportă o greutate de până la 500 de grame. Suportul pentru telefon poate fi reglat în intervalul 5.6 – 8.5 cm. Dispozitivul se conectează la telefon prin bluetooth, iar bateria acestuia are o capacitate suficient de mare pentru circa 500 de declanşări şi/sau 100 de ore de funcţionare. Timpul de încărcare al bateriei este de circa 1 oră.

Selfie stick Serioux

Selfie stick Serioux

Goodis Petra – de la 46 de lei

Construit din plastic şi metal, Goods Petra este un selfie stick care se poate extinde până la 85 cm şi are ca avataje promovate greutatea redusă şi formatul compact. Modelul se conectează la smartphone-uri iPhone şi cu sistem de operare Android prin bluetooth, însă din păcate producătorul a omis să menţioneze ceva despre capacitatea sau autonomia bateriei.

Selfie stick Goodis Petra

Selfie stick Goodis Petra

Spacer 96 – de la 33 de lei

Un alt selfie stick interesant este un model produs de Spacer, care nu impresionează însă prin specificaţiile tehnice. Aşa cum sugerează şi numele, vorbim despre un selfie stick care se extinde până la 96 cm. Acesta se conectează la smartphone-urile moderne prin intermediul unui cablu de 3.5 mm inclus în pachet.

Selfie stick Goodis

Selfie stick Spacer

A+ 105 – de la 50 de lei

Cei de la A+ nu debordează de inspiraţie la denumirea propriilor produse, poate şi pentru că seamănă foarte mult între ele. De exemplu, acest model este identic ca design cu cel de 88 cm, principală diferenţă fiind gradul de extindere de până la 105 cm. Atunci când este împachetat, modelul are o lungime de 23.5 cm. Întrucât este mai mare, şi greutate este ceva mai mare, astfel că ajunge la 169 de grame. Produsul este disponibil în culorile negru, verde şi albastru.

Selfie stick

Selfie stick A+

Goodis Atlantis – de la 120 de lei

Goodis Atlantis este un selfie stick identic ca design cu modelul Petra, care costă de circa 3 ori mai mult. Singura explicaţie pentru acest tarif este reprezentată de modalitatea de conectare la telefon: în loc de bluetooth, modelul Atlantic foloseşte un cablu de 3.5 mm. Rămâne la aprecierea ta dacă merită să plăteşti acest preţ doar pentru a scăpa de încărcarea unei alte baterii, dar noi îţi spunem că în rest cele două produse sunt identice, inclusiv în privinţa gradului de extindere la 85 cm.

Selfie stick Goodis Atlantis

Selfie stick Goodis Atlantis

KitVision – de la 130 de lei

Numele nu ar trebui să te inducă în eroare, întrucât KitVision este un selfie stick obişnuit, fără să fie inclus într-un kit cu accesorii. Acesta iese însă în evidenţă prin gradul sporit de extindere la 109 cm, în timp ce lungimea este de 23 cm în formatul strâns. Dispozitivul este compatibil cu telefoane iPhone şi cu sistem de operare Android şi se conectează la acestea prin bluetooth.

Selfie stick KitVision

Selfie stick KitVision

Goodis Pompeii – de la 140 de lei

Unul dintre cele mai scumpe selfie stick-uri de pe piaţă este Goodis Pompeii. Confecţionat din metal, acesta se extinde până la 100 cm, iar în format strâns are cel puţin 30 cm. Designul este unul elegant, iar produsul poate fi achiziţionat în două versiuni în funcţie de culoare: verde sau albastru.

Selfie stick Goodis Pompeii

Selfie stick Goodis Pompeii

Vetter Selfie Pro cu lentilă – de la 200 de lei

Vetter Selfie Pro este un selfie stick realizat din aluminiu anodizat cu mâner cauciucat pentru o bună aderenţă, dar şi cu un sistem de blocare şi deblocare. Pliat, dispozitivul are numai 22 cm, dar se poate extinde până la 83 cm. Este compatibil cu toate telefoanele cu o lăţime cuprinsă între 52-72 mm şi se conectează prin bluetooth, cerinţele minime fiind Android 4.2.2 sau iOS 6. Selfie Pro vine la pachet cu o lentilă Selfie Pro Lens care se prinde cu o clemă de plastic peste camera foto frontală. Aceasta lentilă îţi permite oferă un unghi larg de vizualizare de 140 de grade, astfel că va surprinde o suprafaţă de 2.5 ori mai mare decât camera telefonului.

Selfie stick Vettis Pro

Selfie stick Vetter Selfie Pro

Concluzii

Selfie stick-urile au devenit foarte populare în România în ultima perioadă şi pot fi observate în special în timpul vacantelor, atunci când prietenii şi fac singuri poze de grup.

La creşterea de popularitate a acestor produse a contribuit semnificativ şi preţul scăzut, întrucât cele mai multe dispozitive pot fi cumpărate pentru mai puţin de 50 de lei.

Totuşi, atunci când pleci în vacanţă, nu ar fi o idee rea să te documentezi dacă selfie stick-urile sunt permise în zona respectivă. Asta pentru că există numeroase locuri în care folosirea acestor dispozitive a fost interzisă din motive de securitate sau pentru că pot deranja ceilalţi turişti. În această categorie putem include Parcul Disneyland sau stadionul Emirates al echipei de fotbal Arsenal Londra.

Tu foloseşti selfie stick pentru a realiza poze? Ce fel de conexiune preferi, pe cablu pentru a scăpa de încărcarea unei baterii suplimentare sau prin bluetooth pentru a evita folosirea unui cablu suplimentar?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri