Sisteme audio pentru PC pentru cei cu buget mediu

Sisteme audio pentru PC pentru cei cu buget mediu

Sistemele audio pentru calculator reprezintă alegerea ideală pentru persoanele care au nevoie de o calitate bună a sunetului, nu vor să apeleze la căşti şi nu dispun de sumele de bani necesare pentru sisteme audio profesionale.

Piaţa este inundată de produse ieftine care de multe ori îşi fac treaba decent, dar care nu se ridică la pretenţiile unui sistem audio de calitate.

Acest lucru este valabil indiferent că vorbim despre boxe 2.0, sistem audio 2.1 sau sistem audio 5.1, iar în acest articol îţi vom prezenta astfel de produse.

Plecăm de la ideea că beneficiezi de un buget de nivel mediu cu care îţi poţi cumpăra un sistem audio de bună calitate, de care să fii mulţumit indiferent că îl foloseşti pentru muzică, filme, jocuri sau alte activităţi în cadrul cărora ai nevoie de sunet.

Sisteme audio 2.0

Dacă vrei doar două boxe, fără subwoofer, îţi recomandăm unul dintre următoarele modele:

Genius SW-HF 1250B – 152 lei

Genius oferă un sistem de boxe 2.0 cu un raport bun calitate-preţ care beneficiază de un design clasic, iar materialul utilizat la construcţie este lemnul. Principala calitate a dispozitivului este puterea de 40 W RMS, suficientă pentru cele mai multe camere de locuit, în timp ce banda de frecvenţă este cuprinsă între 20 – 20.000 Hz. Boxele au dimensiunile 140x147x245 mm şi cântăresc 3.6 kg.

Genius ofera doua boxe cu o putere foarte mare pentru orice camera
Genius ofera doua boxe cu o putere foarte mare pentru orice camera

Logitech Z320 – 230 lei

Logitech este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de periferice pentru calculatoare, iar boxele de tip 2.0 propuse în acest segment au un design atipic, dar în acelaşi timp atractiv. Fiecare satelit are o putere de 5 W RMS, astfel că puterea totală a boxelor este de 10 W RMS, în timp ce banda de frecvenţă este cuprinsă între 70 – 20.000 Hz. Dimensiunile boxelor sunt de 89x198x89 mm, iar acestea oferă sunet la 360 de grade.

Boxele propuse de Logitech au un design atipic, dar sunt interesante
Boxele propuse de Logitech au un design atipic, dar sunt interesante

Creative GigaWorks T20 Series II – 330 lei

Un alt producător renumit de periferice este Creative, care mizează de asemenea pe un design neconvenţional prin intermediul modelului GigaWorks T20 Series II. Boxele au o putere totală de 28 W RMS şi vin la pachet cu un adaptor pentru conectarea la televizor, în cazul în care boxele acestuia nu sunt suficient de puternice. Pe partea frontală există şi butoane pentru setarea bass-ului în funcţie de preferinţe.

Creative ofera boxe cu numeroase butoane de control si adaptor pentru televizor
Creative ofera boxe cu numeroase butoane de control si adaptor pentru televizor

Sisteme audio 2.1

Dacă vrei să ai şi un subwoofer, dar ai o cameră de dimensiuni mici, o soluţie poate fi achiziţionarea unui sistem audio 2.1. Iată câteva recomandări:

Logitech Z323 – 230 lei

Logitech Z323 este un sistem audio de tip 2.1 care beneficiază de un subwoofer de 10 cm de formă paralelipipedică orientat în jos care are o putere de 18 W RMS. Cele două boxe integrate oferă un sunet uniform în toată încăperea şi au o putere de câte 6 W RMS, astfel că puterea totală a sistemului audio este de 30 W RMS. Pe unul dintre sateliţi există jack pentru căşti de 3.5 mm şi un buton pentru volum.

Logitech are in oferta si sisteme audio 2.1 pentru calculator
Logitech are in oferta si sisteme audio 2.1 pentru calculator

Hama Q700 – 260 lei

Hama este un producător renumit de periferice pentru calculatoare, iar modelul Q700 propus pentru acest segment are un design mai degrabă clasic. Subwooferul are o formă pătrată şi generează o putere de 7.5 W RMS, în timp ce sateliţii au câte 7 W RMS, astfel că puterea totală este de 21.5 W RMS. Sistemul audio are o impedanţă de 4 Ohm şi funcţionează în banda de frecvenţe 32 Hz – 20 kHz.

Hama mizeaza pe un design traditional in cazul acestui sistem audio 2.1
Hama mizeaza pe un design traditional in cazul acestui sistem audio 2.1

Philips Spa 3500/10 – 330 lei

Cu o denumire mai puţin uşor de ţinut minte, sistemul de boxe propus de producătorul olandez Philips beneficiază de un design atractiv, culorile predominante fiind negru şi roşu. Totuşi, sistemul iese în evidenţă şi prin puterea totală de 100 W RMS generată de subwooferul de 30 W RMS şi boxele de câte 35 W RMS, care ar trebui să fie suficiente pentru orice cameră, indiferent de mărimea ei. Produsul beneficiază de telecomandă cu fir şi cântăreşte peste 5 kg.

Sistemul audio Philips se adreseaza in special gamerilor, cel putin ca design
Sistemul audio Philips se adreseaza in special gamerilor, cel putin ca design

Sisteme audio 5.1

Pentru încăperi de mari dimensiuni îţi recomandăm să analizezi ofertele de sisteme audio 5.1, care îţi pot oferi o audiţie mai bună decât sistemele 2.1 dacă ai posibilitatea să poziţionezi sateliţii în mod corespunzător.

Creative Inspire T6300 – 340 lei

Sistemul audio 5.1 Creative Inspire T6300 este dedicat în special gamerilor, chiar dacă nu are un design cu adevărat specific acestui segment de utilizatori. Puterea totală a sistemului ajunge la 57 W RMS prin intermediul unui subwoofer de 22 W RMS şi a celor cinci sateliţi de câte 7 W RMS. Boxele beneficiază de designul Creative DSE, care permite o putere mare pentru sateliţi într-un format cât mai compact cu scopul de a ocupa mai puţin spaţiu în cameră.

Creative are un sistem audio 5.1 pentru cei cu o camera suficient de generoasa
Creative are un sistem audio 5.1 pentru cei cu o camera suficient de generoasa

Genius SW-HF 5.1 4500 – 480 lei

În segmentul sistemelor audio de tip 5.1, Genius are în ofertă un model cu design tradiţional şi spartan, dar acest lucru poate fi trecut cu vederea datorită puterii totale de 125 W RMS. Subwooferul în sine are o putere de 45 W RMS, astfel că fiecare satelit generează la rândul său câte 16 W RMS. Sistemul beneficiază de afişaj LED şi telecomandă, fiind potrivit nu numai pentru calculator, ci şi pentru televizor.

Modelul propus de Genius are un design spartan, dar o putere mare
Modelul propus de Genius are un design spartan, dar o putere mare

Creative Inspire A550 – 328 lei

Pentru utilizatorii interesaţi în special de design şi de calitatea construcţiei, Creative oferă modelul Inspire A550, care oferă o putere totală de 37 W RMS. Subwooferul generează 12 dintre aceştia, în timp ce fiecare satelit este capabil să redea sunetul cu o putere de 5 W. Sistemul beneficiază şi de o telecomandă cu fir pentru controlul facil al acestuia, funcţiile disponibile fiind cele de pornire, oprire şi reglare a volumului.

Creative mizeaza pe un design inedit al boxelor in cadrul acestui sistem audio 5.1
Creative mizeaza pe un design inedit al boxelor in cadrul acestui sistem audio 5.1

Concluzii

Pe piaţa din România există numeroase sisteme audio de calitate dedicate utilizatorilor cu buget mediu, care provin de la numeroşi producători şi care mizează pe filosofii de design diferite.

Astfel, indiferent că ai nevoie de un sistem audio 5.1, de unul 2.1 sau de unul banal alcătuit din numai două boxe, îţi va fi destul de uşor să găseşti produsul potrivit pentru tine.

7 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!