Logitech Z906 – sistem audio 5.1 cu 500 W – păreri, preţuri

Logitech Z906 – sistem audio 5.1 cu 500 W – păreri, preţuri

Logitech este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de periferice din lume, iar unul dintre produsele cu care se mândresc elveţienii este un sistem audio 5.1 Logitech Z906.

Lansat la jumătatea anului 2011, Logitech Z906 este urmaşul celebrului Logitech Z5500 disponibil incepand din 2004 care a fost apreciat pentru calităţile sale, dar era era adresat în special utilizatorilor de PC.

În schimb, actualul vârf de gamă este pretabil şi pentru un sistem home cinema, pe lângă specificaţiile tehnice impresionante care îl recomandă pentru utilizatorii pretenţioşi prin prisma celor 500 W RMS pe care este capabil să-i furnizeze.

Subwooferul are o putere de 165 W, iar fiecare dintre cei cinci sateliţi furnizează 67 W, de unde şi puterea maximă reală care ajunge la 500 W.

Logitech Z906 subwoofer

Subwooferul sistemului 5.1 dezvoltat de Logitech are o formă cubică, iar difuzorul cu diametru de 8” dezvoltă 165 W. Astfel, subwooferul este mai mic decât cel prezent pe modelul anterior şi, în plus, are o putere mai scăzută comparativ cu cei 187 W ai lui Z5500.

Acest subwoofer este de tip ported şi side-firing, ceea ce înseamnă că difuzorul este montat în aşa fel încât să trimită sunetul dintr-o parte a subwooferului. În plus, producătorul a integrat în subwoofer atât amplificarea acestuia, cât şi amplificarea sateliţilor.

Logitech Z906 are un subwoofer agresiv, adecvat pentru jocuri si filme de actiune
Logitech Z906 are un subwoofer agresiv, adecvat pentru jocuri si filme de actiune

Logitech Z906 sateliţi

Şi pentru că tot am adus vorba despre sateliţi, cred că este momentul potrivit să vorbim şi despre performanţele acestora. Aşa cum spuneam, fiecare satelit are o putere de 67 W, iar difuzorul are un diametru de 3”.

Toţi cei cinci sateliţi au incinta închisă, dar nu beneficiază de tweetere, astfel că trebuie să acopere un spectru mai larg de frecvenţă, ceea ce poate duce la o uşoară pierdere de calitate a sunetului.
Unul dintre principalele avantaje ale acestor sateliţi este posibilitatea de a fi montaţi în diverse locuri, nu numai pentru a fi utilizaţi la PC. Astfel, ai inclusiv posibilitatea de a monta sateliţii pe perete prin intermediul unui sistem de prindere, dar lipsesc tradiţionalele picioruşe pentru o stabilitate mai mare pe suprafaţă plană.

Logitech Z906 are patru sateliti verticali (stanga) si unul orizontal (dreapta)
Logitech Z906 are patru sateliti verticali (stanga) si unul orizontal (dreapta)

Logitech Z906 – consola centrală

Logitech Z906 utilizează o consolă centrală simplă care include doar funcţii de bază precum reglarea sunetului pentru subwoofer şi pentru fiecare satelit în parte, dar şi a configuraţiei în care să ruleze sistemul (2.1, 4.1 sau 5.1), în funcţie de numărul sateliţilor pe care vrei să-i foloseşti.

Din păcate, consola nu dispune de un display LCD care ar fi uşurat semnificativ utilizarea produsului, întrucât elveţienii au preferat soluţia mai puţin elegantă, dar mai ieftină, a unor simple LED-uri de stare portocalii.

În schimb, telecomanda iese în evidenţă prin dimensiunile mici şi numărul scăzut de butoane care te ajută să înţelegi rapid cum se utilizează.

Una dintre potenţialele probleme ale acestui sistem audio este numărul de kilograme. Logitech Z906 are o greutate de 16 kg, incluzând aici subwooferul şi cei cinci sateliţi, ceea ce înseamnă în mod evident o portabilitate scăzută. De aceea, este de preferat să te gândeşti bine unde vei poziţiona sistemul în cameră potrivit nevoilor tale.

Logitech Z906 are o consola centrala simpla si intuitiva
Logitech Z906 are o consola centrala simpla, dar fara ecran LCD

Logitech Z906 – păreri

Pentru a-mi face o părere generală despre acest sistem de sunet, am citit o serie review-uri pentru Logitech Z906, iar în ansamblu impresiile sunt pozitive.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui astfel de sistem audio este performanţa bass-ului. Astfel, performanţele variază în bună măsură şi în funcţie de cum reglez bass-ul la Logitech Z906.

În general, bass-ul este puternic şi agresiv şi îşi face cel mai bine simţită prezenţa în filmele şi jocurile de acţiunile, întrucât sunetul contribuie la creşterea adrenalinei generate de secvenţele video de pe monitor. În schimb, bass-ul nu este atât de performant când vine vorba despre precizie şi adâncime, lucru care nu va fi pe placul unor utilizatori, iar la ascultarea unor pieze muzicale dance sunetul este de calitate, însă fără să impresioneze.

Parţial, acest lucru are drept cauză lipsa unor tweetere care să gestioneze separat frecvenţele medii şi înalte. În condiţiile în care aceste frecvenţe sunt gestionate de un difuzor full-range, calitatea sunetului are de suferit, în special pentru că detaliile sunt acoperite de frecvenţele medii şi de bass. Totuşi, calitatea sunetului este garantată şi de certificarea THX.

Logitech susţine că sistemul audio este compatibil inclusiv cu playere blu-ray, însă Z906 nu dispune de conectivitate HDMI şi nu suportă nici formatele audio DTS-HD şi DolbyTrueHD. Sigur, dacă conectezi sistemul la un PC dotat cu unitate optică blu-ray şi conectivtate HDMI totul este în regulă şi funcţionează corespunzător, însă în absenţa PC-ului nu te poţi uita la filme cu cea mai bună calitate a sunetului.

Logitech Z906 este un sistem audio performant, dar are si unele probleme
Logitech Z906 este un sistem audio performant, dar are si unele probleme

Preţ Logitech Z906

Logitech Z906 a apărut pe piaţa în 2011, însă preţul său rămâne unul destul de piperat pentru buzunarele utilizatorilor români.

Produsul este disponibil în ofertele celor mai multe magazine online din România la un preţ de aproximativ 1.300 lei, în uşoară scădere comparativ cu cel de la momentul lansării.

Concluzii

Logitech Z906 este un sistem audio 5.1 de calitate care oferă o putere totală de 500 W prin intermediul subwooferului şi a celor cinci sateliţi adiacenţi.

Sistemul este recomandat pentru pasionaţii de filme şi jocuri de acţiune datorită bass-ului puternic şi agresiv, însă nu acelaşi lucru îl putem spune şi în privinţa celor care preferă doar să asculte muzică.

Chiar dacă impresionează prin putere, nu putem să nu remarcăm faptul că Logitech Z906 are unele probleme deranjante atunci când vine vorba despre detaliile sonore ale bass-ului şi, mai ales, despre lipsa conectivităţii HDMI, care în prezent este practic omniprezentă.

Prin urmare, înainte de a lua o decizie în privinţa achiziţionării, noi îţi recomandăm să te gândeşti foarte bine la ce anume îl vei folosi. În funcţie de răspunsul tău la această întrebare, vei putea decide în cunoştinţă de cauză dacă merită să plăteşti cei 1.300 lei pentru a intra în posesia lui Logitech Z906.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!