GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Logitech Z906 – sistem audio 5.1 cu 500 W – păreri, preţuri

Autor: Echipa Giz.ro

Logitech este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de periferice din lume, iar unul dintre produsele cu care se mândresc elveţienii este un sistem audio 5.1 Logitech Z906.

Lansat la jumătatea anului 2011, Logitech Z906 este urmaşul celebrului Logitech Z5500 disponibil incepand din 2004 care a fost apreciat pentru calităţile sale, dar era era adresat în special utilizatorilor de PC.

În schimb, actualul vârf de gamă este pretabil şi pentru un sistem home cinema, pe lângă specificaţiile tehnice impresionante care îl recomandă pentru utilizatorii pretenţioşi prin prisma celor 500 W RMS pe care este capabil să-i furnizeze.

Subwooferul are o putere de 165 W, iar fiecare dintre cei cinci sateliţi furnizează 67 W, de unde şi puterea maximă reală care ajunge la 500 W.

Logitech Z906 subwoofer

Subwooferul sistemului 5.1 dezvoltat de Logitech are o formă cubică, iar difuzorul cu diametru de 8” dezvoltă 165 W. Astfel, subwooferul este mai mic decât cel prezent pe modelul anterior şi, în plus, are o putere mai scăzută comparativ cu cei 187 W ai lui Z5500.

Acest subwoofer este de tip ported şi side-firing, ceea ce înseamnă că difuzorul este montat în aşa fel încât să trimită sunetul dintr-o parte a subwooferului. În plus, producătorul a integrat în subwoofer atât amplificarea acestuia, cât şi amplificarea sateliţilor.

Logitech Z906 are un subwoofer agresiv, adecvat pentru jocuri si filme de actiune

Logitech Z906 are un subwoofer agresiv, adecvat pentru jocuri si filme de actiune

Logitech Z906 sateliţi

Şi pentru că tot am adus vorba despre sateliţi, cred că este momentul potrivit să vorbim şi despre performanţele acestora. Aşa cum spuneam, fiecare satelit are o putere de 67 W, iar difuzorul are un diametru de 3”.

Toţi cei cinci sateliţi au incinta închisă, dar nu beneficiază de tweetere, astfel că trebuie să acopere un spectru mai larg de frecvenţă, ceea ce poate duce la o uşoară pierdere de calitate a sunetului.
Unul dintre principalele avantaje ale acestor sateliţi este posibilitatea de a fi montaţi în diverse locuri, nu numai pentru a fi utilizaţi la PC. Astfel, ai inclusiv posibilitatea de a monta sateliţii pe perete prin intermediul unui sistem de prindere, dar lipsesc tradiţionalele picioruşe pentru o stabilitate mai mare pe suprafaţă plană.

Logitech Z906 are patru sateliti verticali (stanga) si unul orizontal (dreapta)

Logitech Z906 are patru sateliti verticali (stanga) si unul orizontal (dreapta)

Logitech Z906 – consola centrală

Logitech Z906 utilizează o consolă centrală simplă care include doar funcţii de bază precum reglarea sunetului pentru subwoofer şi pentru fiecare satelit în parte, dar şi a configuraţiei în care să ruleze sistemul (2.1, 4.1 sau 5.1), în funcţie de numărul sateliţilor pe care vrei să-i foloseşti.

Din păcate, consola nu dispune de un display LCD care ar fi uşurat semnificativ utilizarea produsului, întrucât elveţienii au preferat soluţia mai puţin elegantă, dar mai ieftină, a unor simple LED-uri de stare portocalii.

În schimb, telecomanda iese în evidenţă prin dimensiunile mici şi numărul scăzut de butoane care te ajută să înţelegi rapid cum se utilizează.

Una dintre potenţialele probleme ale acestui sistem audio este numărul de kilograme. Logitech Z906 are o greutate de 16 kg, incluzând aici subwooferul şi cei cinci sateliţi, ceea ce înseamnă în mod evident o portabilitate scăzută. De aceea, este de preferat să te gândeşti bine unde vei poziţiona sistemul în cameră potrivit nevoilor tale.

Logitech Z906 are o consola centrala simpla si intuitiva

Logitech Z906 are o consola centrala simpla, dar fara ecran LCD

Logitech Z906 – păreri

Pentru a-mi face o părere generală despre acest sistem de sunet, am citit o serie review-uri pentru Logitech Z906, iar în ansamblu impresiile sunt pozitive.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui astfel de sistem audio este performanţa bass-ului. Astfel, performanţele variază în bună măsură şi în funcţie de cum reglez bass-ul la Logitech Z906.

În general, bass-ul este puternic şi agresiv şi îşi face cel mai bine simţită prezenţa în filmele şi jocurile de acţiunile, întrucât sunetul contribuie la creşterea adrenalinei generate de secvenţele video de pe monitor. În schimb, bass-ul nu este atât de performant când vine vorba despre precizie şi adâncime, lucru care nu va fi pe placul unor utilizatori, iar la ascultarea unor pieze muzicale dance sunetul este de calitate, însă fără să impresioneze.

Parţial, acest lucru are drept cauză lipsa unor tweetere care să gestioneze separat frecvenţele medii şi înalte. În condiţiile în care aceste frecvenţe sunt gestionate de un difuzor full-range, calitatea sunetului are de suferit, în special pentru că detaliile sunt acoperite de frecvenţele medii şi de bass. Totuşi, calitatea sunetului este garantată şi de certificarea THX.

Logitech susţine că sistemul audio este compatibil inclusiv cu playere blu-ray, însă Z906 nu dispune de conectivitate HDMI şi nu suportă nici formatele audio DTS-HD şi DolbyTrueHD. Sigur, dacă conectezi sistemul la un PC dotat cu unitate optică blu-ray şi conectivtate HDMI totul este în regulă şi funcţionează corespunzător, însă în absenţa PC-ului nu te poţi uita la filme cu cea mai bună calitate a sunetului.

Logitech Z906 este un sistem audio performant, dar are si unele probleme

Logitech Z906 este un sistem audio performant, dar are si unele probleme

Preţ Logitech Z906

Logitech Z906 a apărut pe piaţa în 2011, însă preţul său rămâne unul destul de piperat pentru buzunarele utilizatorilor români.

Produsul este disponibil în ofertele celor mai multe magazine online din România la un preţ de aproximativ 1.300 lei, în uşoară scădere comparativ cu cel de la momentul lansării.

Concluzii

Logitech Z906 este un sistem audio 5.1 de calitate care oferă o putere totală de 500 W prin intermediul subwooferului şi a celor cinci sateliţi adiacenţi.

Sistemul este recomandat pentru pasionaţii de filme şi jocuri de acţiune datorită bass-ului puternic şi agresiv, însă nu acelaşi lucru îl putem spune şi în privinţa celor care preferă doar să asculte muzică.

Chiar dacă impresionează prin putere, nu putem să nu remarcăm faptul că Logitech Z906 are unele probleme deranjante atunci când vine vorba despre detaliile sonore ale bass-ului şi, mai ales, despre lipsa conectivităţii HDMI, care în prezent este practic omniprezentă.

Prin urmare, înainte de a lua o decizie în privinţa achiziţionării, noi îţi recomandăm să te gândeşti foarte bine la ce anume îl vei folosi. În funcţie de răspunsul tău la această întrebare, vei putea decide în cunoştinţă de cauză dacă merită să plăteşti cei 1.300 lei pentru a intra în posesia lui Logitech Z906.

32 comentarii

 1. marius valcea

  17 februarie 2012 la 17:43

  pai in primul rand e mai slab la putere ca fratele sau z5500
  pretul e cam piperat pt ce poate

  diferente fata de z5500 :
  165w subwoofer z5500- 188w
  difuzor bass z906 8″ (20cm) z5500 10″(25.4cm)
  satelitii tot din plastic, din plastic erau si cei de la z5500

  lipsa unui tweeter
  control podu, sau consola la z906 arata ca o nava spatiala , niste leduri si cateva butoane,

  stiu ca la z5500 aveau multe probleme din cauza consolei, ca se incalzea, se ardea ledul etc, dar arata mai fain.

  pe scurt : l-as cumpara ? pai nu , avand in vedere ca e mai slab ca predecesorul, mai bine rezolvau la z5500 cu, consola , adica sa nu se mai incalzeasca , sa-i fii pus un mic cooler si gata , un mic facelift al satelitilor si gata , sistem mai bun ca z5500 nu cred ca vor mai fabrica !

  • nyck

   21 mai 2017 la 21:31

   corect bine vorbit;)))

 2. dan

  30 august 2012 la 05:43

  Ai perfecta dreptate, un difuzor de bass de 20 cm nu poate furniza un sunet mai puternic decat unul de 25 cm..Deci e mai slab

 3. daniel

  18 iulie 2014 la 02:42

  iubitor de wati :) mi-am luat 2 sisteme z906 si puterea este imensa, basul puternic, claritatea foarte buna dar totusi lipsa tweeterelor ii da un dezavantaj, o telecomanda functioneaza la ambele sisteme ceea ce e super…! un mic video: http://www.youtube.com/watch?v=WlYl1K3x9ac

  • marius valcea

   30 iulie 2014 la 17:46

   daniel cred ca n-ai avut ce face cu banii
   nu mai bine cautai o statie sanatoasa eventual si un mixer si 2 boxe de 15 inch ? te incadrai perfect in banii cat ai dat pe 2 logitechuri si crede-ma ca alea sunau de nu mai stateai in casa si bass si medii si inalte si tot ce vrei ;) te salut

  • nyck

   21 mai 2017 la 21:35

   deacord cu tine dar ia pune si 2 logiteh z5500

  • Stefan

   2 decembrie 2018 la 22:13

   Salut! Cum puii mei pot sa il conectez la laptop si sa functionezw toate cele 5 boxe si basi am cumparat cablu care duce dim linia 2 in una jack merg toate dar 2 boxe numa baraie nu scot sunet corect!

 4. daniel

  4 august 2014 la 11:54

  am avut si doua boxe magnat cu amplificator telefunken dar logitech-urile pot mai mult… dar pentru cine iubeste cu adevarat puterea muzicala recomand sony shake 5, 2400 wati- https://www.youtube.com/watch?v=2EftftioGNk&list=UUIFwJ4vsalFv7X3UyQjUrsw sau de ce nu sony shake 99, 4800 wati :) https://www.sony.com/ o zi buna!

 5. remus

  1 ianuarie 2015 la 13:00

  As dori si eu sa cumpar sony shake 99 dar in Europa nu se gaseste si nici nu stiu cand va ajunge

 6. Rotaru

  20 martie 2015 la 07:18

  Eu am reusit sa comand sony shake 99 acum astept sa vina. 1700$ sistemul si 1680$ transportul. Am deja sony gtkx1bt, sony shake 33 si sony shake 5 la cum se aude shake 5-ul de tare nici nu vreau sa ma gandesc cum suna shake 99 avand in vedere ca are basii de 18,1″ si puterea dubla fata de shake 5

  • lica

   30 mai 2015 la 17:03

   sal ,vindea unul din constanta sony snake 99 cu 1500 de euro ,ma facut sa disper si eu e tare sistemul sper sa apara si in magazine poate il prind si eu mai ieftin la mina a doua c multi no sa-l pretuiasca ,are unul din iasi unul de vinzare snake 33 , ce parere ai de el mi sa parut slab are bas ce stii e bun cit de cit cere 500 de euro

 7. George

  6 aprilie 2015 la 15:44

  Pretul foarte piperat pentru ce poate .. o sa il dau retur !!

  • Tiberiu

   7 august 2015 la 22:07

   Salut , eu am avut shake 99 acela si mi l-a cumparat un Bulgar. Am vrut sa iau shake 100-d care avea cateva chestii in + fata de 99 si acum nu mai pot aduce deloc :))

 8. Iosif

  18 septembrie 2015 la 18:05

  Salut,de unde as putea sa comande și eu macar un shake 5.La noi nu se găsește numai varianta mai slabă x3d.De ce nu se aduce si in Romania??Bine ca se poate gasi pe un site din Moldova!!,Africa,Asia

  • Rotaru

   21 ianuarie 2016 la 00:10

   Te pot indruma eu sa iti cumperi un sistem

 9. daniel

  2 ianuarie 2016 la 20:14

  salutare si la multi ani iubitori de sisteme audio!!! nu am avut ocazia sa testez sistemele audio de la producatorul german Teufel dar am inteles ca sunt sisteme profesionale ce intrec orice shake, sony, bose etc… nu prin putere, aici nu mai e vorba de putere, e vorba de perfectiunea sunetului in sine, cu un nivel de bass la unde extrem de joase, ceea ce numeste Teufel "bass uscat" asta ar fi un sistem cu certificat thx ce mi se pare unul din cele mai bune: teufel.de/heimkino-thx/system-5-thx-select-2-zertifikat-5.2-set-cinema-p152.html

 10. daniel

  2 ianuarie 2016 la 20:16

  apropo Teufel inseamna diavol :) stie cineva mai multe despre teufel???

 11. adrian

  10 ianuarie 2016 la 12:58

  salutare, as dori sa achizitionez o pereche de boxe pasive sai active ? ce recomandati ?am un buget in jur de 1500 ron si vroiam mai multe pareri de la voi. despre LD Systems | DAVE 8 XS ce parere aveti ?

 12. Radu Gabriel-Alin

  5 februarie 2016 la 17:37

  Mi-am luat si eu un sistem de boxe logitech-z906 si cand le dau tare la maxim iese un miros din boxe,se poate rezolva?si nu l-am dat din prima…la maxim.

  • Radu Gabriel-Alin

   5 februarie 2016 la 17:41

   Si le am de vre-o 2 saptamani…

  • Flaviu

   7 noiembrie 2016 la 11:29

   Am si eu tot un sistem logitech z906 si am si eu problema ta , cand dau la maxim simt un miros a ars sau ceva de genul de la sateliți , ai rezolvat cumva problema ?

   • marius

    28 martie 2017 la 21:45

    nai ce sa le faci la sateliti decat sa pui difuzoare mai mari
    eu am u z2300 cu difuzoarele schimbate si mie suficient am ajuns cu el la 1300 wati

   • marius

    28 martie 2017 la 21:47

    iar tu poti pune 2 difuzoare de 150 pe 4 omi pe fiecare canal si nu o sa mai ai probleme

   • marius

    28 martie 2017 la 21:49

    10 difuzoare de 4 omi sub 200 wati si sa ai grija ce difuzoare iti pui sa nu arzi finali daca nu 0784684951 sunama

 13. Stan Gabi Ionut

  3 mai 2016 la 21:47

  Vreau pentru muzica să-l folosesc ,ede calitate buna vreu un răspuns concret va rog

 14. Radu

  15 august 2016 la 16:38

  Salut am si eu un sistem logitech z906 insa dupa 2 ani cand trece volumu de jumate se stinge sau se intrerupe stie cnv din ce cauza?

 15. Mondoc Alexandru

  9 noiembrie 2016 la 00:02

  Un sistem foarte bun merita il am de putin timp si din cate vad isi face treaba bine adica daca dau volumu la maxim dau toata tencuiala jos de pe pereti si de la mine si de la vecii din celelalte blocuri , specific ca stau la bloc , nu am centrala dar acest sistem ma incalzeste sufleteste , este raiul pe pamant tot ce imi doresc de la viata nu sa am centrala si prieteni ci acest system .
  de cand cu el si cs : go joc mai bine , il conectez si cand trage unu cu pateu in mine de pe short se aude pana-n lunca deci e inevitabil , merita cumparat cat mai rapid panaa nu expira oferta la pateu ,ah pardon , sistem ! dar rimeaza !

 16. stefan

  18 noiembrie 2016 la 21:36

  Buna tuturor. Am achizitionat un sistem Logitech z906 si as dori sa il conectez la un laptop Asus F550J. Cablul sistemului are cate 3 mufe la fiecare capat (negru, verde, portocaliu). Laptopul are o intrare comuna pt casti si audio. Inteleg ca imi trebuie o placa de sunet externa. Am urmarit referinte , gen Xonar U7, dar nu sunt lamurit. Acest model are 5 mufe, cate o mufa pt fiecare satelit, iar la sistemul Z906 sunt doar 3 (una pentru satelitii fata, una pt satelitii spate si una pt satelitul central).Deci, daca cunoasteti o placa de sunet compatibila, de calitate, va rog sa ma indrumati. Multumesc.
  P.S. Unde as putea gasi si un cablu cu lungime mai mare, aprox 5 m….

 17. Lespadau

  6 martie 2017 la 14:23

  Ma poate ajuta si pe mine cineva?

 18. Alex

  22 martie 2017 la 23:20

  cumpar subwoofer-ul de la acest sistem, al meu s-a ars. Astept oferte

 19. danut

  16 februarie 2018 la 07:59

  pentru filme este bun logitecul sau un home cinema sony bdv 6100 …..

 20. florin tc

  25 decembrie 2020 la 22:57

  Despre conectivitatea optica am observat ca nu se vorbeste . Performantele devin acorduri fine ale sunetului de inalta calitate la conectarea unui cablu optic intrunul din cele 2 sloturil de intrare audio. Eu folosesc sistemul acesta conectat printr-un TV Smart si e magnific sunetul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri