Sisteme audio bune şi ieftine pentru PC – sfaturi şi recomandări

Sisteme audio bune şi ieftine pentru PC – sfaturi şi recomandări

Sistemele audio pentru calculator reprezintă cea mai bună alegere pentru jocurile sau filmele vizionate pe monitorul PC-ului în cazul în care din diverse motive nu vrei să optezi pentru o pereche de căşti.

Pe piaţă există numeroase sisteme audio ieftine care satisfac cerinţele celor mai mulţi utilizatori în schimbul unor preturi mici.

Totuşi, dacă eşti mai pretenţios poţi găsi şi numeroase sisteme audio bune la preţuri decente, potrivite pentru activităţile pe care le faci în faţa calculatorului.

Astfel, indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziţie, există soluţii pentru boxe de calculator ieftine, dar şi opţiuni pentru sisteme audio pentru calculator de calitate.

În prezent, sistemele audio sunt disponibile într-o varietate de formate, de la cele 2.1 adresate camerelor de mici dimensiuni până la cele de tip 7.1 dedicate celor care chiar au spaţiu suficient pentru şapte boxe şi un subwoofer. Noi îţi prezentăm în continuare cele mai interesante sisteme audio grupate pe categorii.

Boxe 2.0 pentru calculator

O listă cu cele mai populare sisteme de boxe 2.0 din România este disponibilă aici, inclusiv cu review-uri din partea cumpărătorilor, iar noi îţi recomandăm unul dintre următoarele modele:

Logitech S150 – 60 lei

Unul dintre cele mai simple sisteme audio 2.0 cu performanţe decente este Logitech S150, care pentru 60 lei îţi oferă două boxe cu o putere totală de 1.2 W, suficient de mare pentru a asculta muzică la PC. Boxele funcţionează în banda de frecvenţă 90 – 20000 Hz, au un design elegant şi beneficiază şi de un LED de stare.

Logitech S150
Logitech S150

Genius SP-HF150 – 40 lei

Dacă preferi boxe cu un design cât mai robust şi nu te deranjează dimensiunile, probabil că Genius SP-HF150 reprezintă una dintre cele mai bune alegeri. Cele două boxe au dimensiuni relativ mari şi probabil sunt destul de grele (producătorul nu menţionează exact câte grame au). Boxele o putere de 4 W RMS, lucrează în banda de frecvenţa 200 – 20000 Hz şi se pot conecta la PC sau laptop printr-un port USB.

Genius SP-HF150
Genius SP-HF150

Gembird SPK502 – 50 lei

Gembird este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de periferice ieftine, iar boxele propuse de ei în acest segment au o putere totală de 2 W şi utilizează banda de frecvenţe 20 – 20000 Hz. Boxele prezintă avantajul unei construcţii solide şi beneficiază de butoane de control pentru volum poziţionate pe una dintre boxe. Designul este unul mai puţin obişnuit în acest segment, iar greutatea totală a pachetului ajunge la 450 de grame.

Gembird SPK502
Gembird SPK502

Sisteme audio 2.1

Dacă vrei să ai şi un subwoofer, dar ai o cameră de dimensiuni mici, o soluţie poate fi achiziţionarea unui sistem audio 2.1. O listă cu cele mai populare sisteme de boxe 2.1 din România este disponibilă aici, inclusiv cu review-uri din partea cumpărătorilor, iar noi îţi arătăm câteva recomandări:

Logitech 2.1 Z313 – 170 lei

Dacă vrei să-ţi controlezi sistemul audio de la distanţă, Logitech 2.1 Z313 este dotat cu o telecomandă care funcţionează cu fir. Subwooferul compact are o putere de 15 W, în timp ce sateliţii oferă câte 5 W, ceea ce duce puterea totală a sistemului la 25 W. Şi acest model beneficiază de jack de 3.5 mm pentru căşti, iar banda de frecvenţă este de 48 – 20000 Hz.

Logitech este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de periferice, inclusiv sisteme de boxe

Genius SW-S2.1 200 – 120 lei

Genius vine cu un sistem audio dotat cu un subwoofer cu design elegant, însă cei doi sateliţi au o carcasă oarecum lucioasă care s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Subwooferul are o putere de 3 W care se adaugă celor 3 W oferiţi de cele două boxe, astfel că sistemul beneficiază de o putere totală de 6 W. Din păcate, sistemul nu beneficiază şi de jack de 3.5 mm, astfel că nu vei putea conecta o pereche de căşti.

Genius SW-S2.1 200
Genius SW-S2.1 200

Gembird WCS-731 – 70 lei

Sistemul audio propus de Gembird are un design simplu, dar la dimensiunile sale de 133x182x159 milimetri subwooferul poate părea cam mare. Acesta oferă o putere de 2 W, în timp ce sateliţii oferă câte 1 W, astfel că puterea totală a sistemului este de 4 W RMS. Banda de frecvenţă a sistemului este 200 – 20.000 Hz, iar greutatea dispozitivului ajunge la 1.38 kg.

Gembird WCS-731, unul dintre cele mai ieftine sisteme de boxe 2.1
Gembird WCS-731, unul dintre cele mai ieftine sisteme de boxe 2.1

Sisteme audio 5.1

Pentru încăperi de mari dimensiuni îţi recomandăm să analizezi ofertele de sisteme audio 5.1, care îţi pot oferi o audiţie mai bună decât sistemele 2.1 dacă ai posibilitatea să poziţionezi sateliţii în mod corespunzător. O listă cu cele mai populare sisteme de boxe 2.0 din România este disponibilă aici, inclusiv cu review-uri din partea cumpărătorilor, iar noi îţi recomandăm câteva produse:

Logitech 5.1 Z506 – 350 lei

Logitech 5.1 Z506 este un sistem audio 5.1 dotat cu subwoofer de 35 W care conţine şi câteva butoane de control fizice, iar acestea au un design destul de atractiv, la fel ca şi sistemul de boxe în ansamblu. Cei cinci sateliţi au o putere de câte 8 W, astfel că putea totală a sistemului ajunge la 75 W RMS, o valoare mai mult decât suficientă pentru un sistem de boxe dedicat pentru PC.

Logitech 5.1 Z506
Logitech 5.1 Z506

Genius SW-HF5.1 1020 – 190 lei

Sistemul audio Genius SW-HF5.1 1020 are un design mai degrabă simplu, iar subwooferul oferă un control facil şi are o putere de 14.5 W. Cei cinci sateliţi au o putere de câte 2.3 W, astfel că întregul ansamblu oferă 26 W. Sistemul funcţionează în banda de frecvenţă de 170 – 20000 Hz, iar sistemul cântăreşte 3.28 kg.

Genius SW-HF5.1 1020
Genius SW-HF5.1 1020

Edifier M1550 – 230 lei

Probabil unul dintre cele mai elegante sisteme audio din acest articol este Edifier M1550, care beneficiază de amplificare în subwoofer. Din păcate, Edifier nu menţionează puterea individuală a subwooferului sau a celor cinci sateliţi, însă specifică faptul că întregul sistem are o putere totală de 26 W RMS. Boxele sunt potrivite inclusiv pentru filme şi jocuri, iar pachetul include şi o telecomandă cu fir pentru utilizare facilă.

Edifier M1550
Edifier M1550

Concluzii

Chiar dacă bugetul tău este limitat, poţi găsi numeroase sisteme audio ieftine în ofertele magazinelor de comerţ electronic din România.

Indiferent că vrei doar boxe pentru calculator sau sisteme 2.1 sau, de ce nu, chiar 5.1, oferta este diversificată şi vine din partea celor mai importanţi producători, astfel că este greu de crezut că nu vei găsi sisteme audio bune care să se potrivească cerinţelor tale.

De asemenea, îţi recomandăm să citeşti şi articolul despre sisteme home cinema, dedicat celor care au nevoie de un sistem multimedia pe care să îl conecteze la Smart TV.

12 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!