GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Canon EOS 6D, G15, SX50 şi S110 – Un DSLR Full-Frame şi trei PowerShot-uri

Autor: Echipa Giz.ro

Canon a dezvăluit noul DSLR cu senzor Full-Frame Canon EOS 6D şi trei aparate foto compacte din gama PowerShot: G15, SX50 şi S110.

La numai patru zile după ce Nikon a introdus noul Nikon D600, rivalii de la Canon au prezentat în deschiderea târgului Photokina de la Koln un produs asemănător dotat cu senzor Full-Frame.

Botezat Canon EOS 6D, noul aparat foto este un DSLR dotat cu senzor CMOS Full-Frame de 20.2 MP, valori pentru ISO cuprinse între 100-25.600 şi extensibile până la 50-102.400.

Dacă senzorul este complet nou, procesorul de imagine ales este acelaşi cu cel disponibil pe modelele 5D Mark III şi 1D X, şi anume Digic 5+. Acesta permite o serie de moduri automatizate de fotografie, precum şi opţiuni de creativitate, pe lângă posibilitatea de a utiliza exclusiv controale manuale şi opţiuni pentrui utilizatori avansaţi precum Multiple Exposure sau HDR.

Aşa cum te poţi aştepta de la un astfel de produs, Canon EOS 6D este capabil să înregistreze clipuri video în format Full-HD.

Canon EOS 6D, un DSLR compact cu senzor Full-Frame

Canon EOS 6D – Conectivitate Wi-Fi şi GPS

În acelaşi timp, Canon EOS 6D este primul DSLR al producătorului japonez care beneficiază de receptor GPS şi conectivitate Wi-Fi. Scopul principal este posibilitatea de a uploada direct fotografiile pe Facebook şi clipurile video pe YouTube, însă în acelaşi timp poţi transfera fişierele digitale pe serviciile in the cloud sau alte dispozitive de stocare externă. Nu în ultimul rând, ai posibilitatea de a printa fotografii prin Wi-Fi dacă ai la îndemână o imprimantă wireless.

Avantajele conectivităţii Wi-Fi nu se opresc însă aici, pentru că poţi utiliza propriul smartphone pentru a modifica anumite setări sau focalizarea, dar poţi inclusiv să acţionezi declanşatorul.

Evident, GPS-ul îţi permite să foloseşti funcţia de geotagging, iar aplicaţia Map Utility te ajută să vezi exact locurile prin care ai trecut.

Construit parţial din magneziu şi cu protecţie împotriva prafului, Canon EOS 6D cântăreşte 770 de grame şi are un preţ de achiziţie de 2.100 USD pe piaţa americană, astfel că în România ne putem aştepta la costuri de 9.300 – 9.700 lei.

Preţul ajunge la 2.900 USD (13.000 – 13.300 lei) pentru body şi kit EF 24-105mm f/4 L IS USM, iar lansarea în magazine este programată pentru luna decembrie.

Canon EOS 6D, un rival de temut pentru Nikon D600

Canon EOS 6D se poziţionează ca un rival pentru noul Nikon D600. Chiar dacă senzorul CMOS este de 20.2 MP comparativ cu cei 24.3 MP ai lui D600 şi are doar 11 puncte AF în loc de 39, EOS 6D plusează printr-o plajă de valori mai bună pentru ISO.

Un alt argument în favoarea lui Canon EOS 6D este însă conectivitatea Wi-Fi, care permite inclusiv utilizarea smartphone-ului pe post de „telecomandă”.

Preţurile sunt de asemenea destul de apropiate, chiar dacă Nikon D600 ar putea fi cu câteva sute de lei mai ieftin în România.

Canon PowerShot G15, SX50 şi S110

Pe lângă noul EOS 6D, Canon a prezentat la Fotokina şi trei camere foto compacte din seria PowerShot cu trei niveluri de performanţă diferite care vor fi comercializate în magazine începând din luna octombrie.

Toate cele trei aparate foto au senzori CMOS de 12 MP cu înregistrare video în format Full-HD şi conectivitate Wi-Fi, însă diferenţele dintre ele sunt destul de mari.

  • Canon G15 este noul vârf de gamă al seriei PowerShot şi vine să calce pe urmele popularului model G12 cu un senzor de dimensiuni 1/1.7″, sistem de procesare HS Digic 5 şi ISO cu valori de până la 12.800. Obiectivul are o focală de 28 mm f/1.8-2.8 şi zoom 5X. De asemenea, rezoluţia ecranului a fost îmbunătăţită, însă acesta nu este articulat, iar sistemul AF este mai rapid. Nu în ultimul rând, înregistrarea la rezoluţie Full-HD se realizează cu 10 fps. Preţul solicitat de Canon pentru G15 este de 500 USD, adică 2.200 – 2.400 lei în România.

Canon G15 este cea mai puternica compacta Canon din seria PowerShot

  • Canon SX50 HS iese în evidenţă în special prin zoom-ul optic de 50X, însă senzorul incorporat este semnificativ mai mic decât al celor doi “fraţi” prezentaţi tot astăzi: 1/2.33. Şi acest model beneficiază de viteze mai bune de funcţionare, de motorul HS Digic 5 şi de utilizarea exclusivă a unor setări manuale, putând realiza imagini şi în formatul RAW. Acest model va putea fi achiziţionat pentru 480 USD, adică undeva între 2.100 – 2.300 lei din România.

Canon SX50 HS iese in evidenta prin zoom optic de 50x

  • Canon S110 este cel mai compact dintre cele trei modele şi mizează pe un senzor CMOS identic cu cel al lui G15, de 1/1.7″, pe lângă o viteză îmbunătăţită la focus şi o opţiune de Touch Shutter care îţi permite să realizezi fotografii prin gesturi pe ecranul touchscreen de tip capacitiv. Obiectivul de 20mm f/2.0 are zoom de 5X şi dispune de controale manuale şi pe inelul din jurul acestuia. S110 va costa pe piaţa americană 450 USD, adică 2.000 – 2.200 lei.

Canon S110 este cea mai mica si mai ieftina compacta Canon lansata la Photokina 2012

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri