GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Filme online subtitrate în română – cele mai bune surse

Autor: Echipa Giz.ro

Dacă vrei să vezi filme online, internetul românesc îţi oferă câteva destinaţii interesante complet legale, chiar dacă oferta este destul de limitată. Atenţie însă, insist, în acest articol vom vorbidespre opţiunile legale şi doar despre acestea.

România este încă departe de oferta generoasă din Statele Unite sau alte ţări europene, unde servicii precum Netflix sau Hulu îţi oferă filme de ultima oră şi chiar producţii exclusive.

Totuşi, şi în ţara noastră încep să se dezvolte încet, dar sigur, serviciile de acest tip, iar pentru mulţi utilizatori marele avantaj este că acestea îţi oferă oportunitatea să vezi legal filme online subtitrate în română.

Toate cele patru site-uri legale de filme online care există în România sunt sprijinite din spate de trusturi media puternice şi îţi oferă acces inclusiv la posturi de televiziune şi programe proprii. În plus, preţurile solicitate de site-uri în cadrul abonamentelor sunt decente inclusiv pentru piaţa din România.

Muvix – Primul site legal cu filme online din România

Lansat în decembrie 2009 de Apropo Media, Muvix a fost primul site de pe internetul românesc care a permis vizionarea filmelor pe internet în deplină legalitate. Dacă începutul a fost marcat de un număr limitat de filme, oferta s-a îmbogăţit treptat şi, în momentul redactării acestui articol, poţi alege între peste 50 de filme din toate genurile, de la comedie la dramă şi de la acţiune la SF. În ofertă există numeroase filme care au fost recent pe marile ecrane, precum I Am Number Four sau The Mechanic, dar şi filme celebre mai vechi.

Preţurile pentru un film ce poate fi vizionat de oricâte ori în maxim 24 de ore de la achiziţionare variază între 0.6 EUR şi 3.13 EUR, însă periodic există promoţii cu filme disponibile în mod gratuit. Plata se realizează facil prin card bancar sau SMS.

Pentru vizionare trebuie să dispui de o conexiune decentă la internet (pe site poţi chiar face un test pentru a afla calitatea) şi să ai instalat Microsoft Silverlight minim versiunea 2.0.

Spre finalul anului 2012, Muvix a fost preluat de Romtelecom, care va integra serviciul în propria platforma DolceTV.

Muvix a fost primul serviciu legal de filme online, dar intre timp a fost cumparat de Dolce

Muvix a fost primul serviciu legal de filme online, dar intre timp a fost cumparat de Dolce

DolceTV – Doar pentru clienţii Romtelecom

Începutul anului 2011 a marcat apariţia operatorului Romtelecom în peisajul filmelor distribuite legal pe internet. DolceTV are în acest moment peste 250 de filme în ofertă, multe dintre acestea din anii 2000-2010. Din păcate, opţiunile de căutare şi sortare a filmelor sunt limitate, iar numărul filmelor recente este mai mic.

Acestea din urmă costă 2.5 EUR, fiind uşor mai accesibile decât opţiunile similare de pe Muvix, în timp ce filmele mai vechi de doi ani au în general un preţ de 1.5 EUR. De asemenea, există câteva filme disponibile gratuit, pe lângă o serie de emisiuni transmise pe postul de televiziune Dolce Sport. Şi aici, încărcarea contului se realizează prin card bancar sau SMS.

Dolce TV are o oferta destul de variata, dar este disponibil numai pentru clientii Romtelecom

Dolce TV are o oferta destul de variata, dar este disponibil numai pentru clientii Romtelecom

Voyo – Cea mai variată ofertă

Cel mai diversificat serviciu românesc de filme online este Voyo, aflat în proprietatea Pro TV SA. Aici poţi vedea câteva sute de filme, inclusiv filme care au fost pe marile ecrane în ultimii ani, dar şi câteva seriale interesante, cel mai recent fiind Breaking Bad.

Tot Voyo îţi oferă acces în direct pe calculator la cele cinci posturi TV ale trustului (Pro TV, Sport.ro, Pro Cinema, Acasă şi Acasă Gold, dar şi la câteva posturi TV exclusive, precum Voyo Action, Voyo Cinema, Voyo Comedy sau Ştirile Pro TV.

Preţul unui abonament este de 3 euro pe lună fără TVA, dar există unele reduceri pentru perioade mai mari, astfel că pentru un abonament pe şase luni plăteşti 13 euro plus TVA. Plata poate fi efectuată prin card, PayPal sau SMS. Alternativ, poţi alege să plăteşti abonamentul la Voyo direct pe factura operatorului de internet, dacă eşti client RDS sau UPC.

Totuşi, există o selecţie variată de filme care pot fi vizionate gratuit după înregistrarea unui cont, astfel că probabil vei găsi ceva interesant de vizionat chiar dacă nu vrei să plăteşti.
Serviciul poate fi accesat de pe calculator, iPhone sau iPad.

Voyo este serviciul cel mai bine dezvoltat pe acest segment: are multe filme si seriale

Voyo este serviciul cel mai bine dezvoltat pe acest segment: are multe filme si seriale

AntenaPlay – doar producţiile Antenelor

AntenaPlay este ultimul serviciu de acest gen lansat pe piaţa din România. Parte a grupului Intact, AntenaPlay nu are în ofertă filme sau seriale, ci numai conţinut propriu. Astfel, poţi urmări în direct toate posturile trustului, adică Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi GSPTV, dar şi cele mai populare emisiuni ale acestora în format înregistrat. De asemenea, există cinci posturi TV exclusive realizate însă pe baza emisiunilor de pe posturile tradiţionale, plus postul de radio Radio ZU.

Preţul unui abonament lunar este de 10 lei, iar serviciul poate fi accesat de pe calculator, laptop, iPhone şi iPad. În curând va fi lansată şi o versiune de Android.

AntenaPlay mizeaza pe propriile productii si nu are deloc filme si seriale

AntenaPlay mizeaza pe propriile productii si nu are deloc filme si seriale

SeeNow – numai pe dispozitive mobile

Un statut aparte are SeeNow, întrucât vorbim despre un serviciu care poate fi accesat doar de pe smartphone-uri şi tablete Android, iOS şi Windows (Phone) 8, dar şi pe Smart TV-uri.
Acest serviciu îţi oferă acces la 30 de posturi TV, însă în cea mai mare parte vorbim despre posturile TV mai puţin interesante precum cele cu muzica lăutărească sau cu desene animate, dar există şi posturile de seriale ale celor de la AXN. Preţul pachetului este de 2 euro pe lună. De asemenea, în oferta există şi câteva filme pe care le poţi închiria pe bucata la preţuri de 1-2 euro pe lună.

Seenow, un serviciu interesant care poate fi accesat doar pe platforme mobile

Seenow, un serviciu interesant care poate fi accesat doar pe platforme mobile

Concluzii

În numai câţiva ani, pe piaţa în România au apărut cinci servicii care oferă filme şi posturi TV legal contra-cost, dar şi filme online gratis.

De departe, cel mai bine dezvoltat serviciu este Voyo, întrucât are în ofertă şi numeroase filme şi seriale de actualitate, în timp ce restul serviciilor mizează în special pe propriul conţinut TV şi mai puţin de licenţierea unor producţii străine.

Dacă eşti circumspect în privinţa serviciilor pe bani care oferă filme online, te invităm să citeşti mai multe detalii despre distribuţia legală a filmelor pe internet.

3 comentarii

 1. Ade_Varul

  22 august 2011 la 02:54

  Salut! Eu tot nu inteleg de ce toata lumea vorbeste de astea 2 site-uri. Pentru ca sunt cu plata? Trebuie sa platesti ca sa vezi un film online. Pe de alta parte sunt site-uri de filme online care le difuzeaza gratis. Pot fi tras eu la raspundere ca ma uit la un film in fatza calculatorului? Sunt eu vinovat daca imi iau odc Gratis si downloadez Gratis filme? NU! Pot sa ma uit linistit ca nu sunt de vina eu ci site-ul si poate nici site-ul, ca acela indezeaza link-uri! Motor de cautare facut pentru filme. Contine toate filemele si playere. ILEGALITATEA consta in uploadat si redat filme asupra carora nu ai nici un drept de difuzare. De exemplu matrixkeeper.com/actiune nu este un site ilegal. Tot ce face este ca indexeaza linkuri de playere si reda filmul datorita persoanelor care uploadeaza filmele respective. Site-urile de streaming video se gasesc peste tot pe internet. Idea e ca ele sunt responsabile pentru ilegalitate. Ele hosteaza filmele si le reda. Asa ca indexarea de linkuri pe un site web nu este interzisa, cel putin nu ultima data cand am verificat. Stie cineva mai mult?

 2. Vasile Viorel

  14 martie 2015 la 18:19

  Într-o tara ca a noastră cu un nivel de trai foarte scăzut ar trebui mai multe programe tv online oferite gratuit

 3. Sorin

  25 iunie 2017 la 09:39

  Ar trebui ca aceste site-uri care uploadeaza ilegal filme sa incerce sa faca legal. Daca calculam ca Netflix are un abonament de 8 euro lunar, ar putea si ei sa faca la fel si astfel s-ar ridica si Economia tarii , iar baiatul care are site-ul ar avea si el un salariu si bani pentru intretinerea site-ului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri