GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum urmăreşti programe TV pe telefonul mobil

Autor: Echipa Giz.ro

Programele TV reprezintă în continuare o metodă populară de relaxare pentru tineri, chiar dacă numărul celor care renunţă la televizor este în continuă creştere. IN acest articol iti vom arata cum poti urmari programele TV pe telefonul mobil.

Unul dintre principalele dezavantaje ale posturilor de televiziune este că ai nevoie de un televizor pentru a urmări programele TV şi, în plus, trebuie să fii şi acasă în intervalul orar la care este transmisă emisiunea preferată.

Nu ar fi mult mai simplu dacă ai putea urmări posturile TV oriunde te afli prin intermediul smartphone-ului pe care îl ai permanent cu tine? Răspunsul este evident.

Atât de evident, încât în prezent există numeroase aplicaţii pentru smartphone-uri pentru a urmări posturi TV cu ajutorul conexiunii de date, chiar dacă cele mai multe sunt la limita legalităţii.

Partea bună este că există şi soluţii complet legale cu ajutorul cărora poţi urmări posturi TV pe smartphone-ul tău, indiferent că este un iPhone sau că are sistem de operare Android. Sigur, vizionarea posturilor TV prin aceste soluţii legale nu este gratuită, însă costurile sunt relativ mici şi suportabile dacă eşti genul de persoană care vrea să se uite oricând, oriunde la televizor.

GiZ analizează ofertele disponibile în acest moment, grila de programe oferite şi îţi spune dacă merită să achiziţionezi unul dintre aceste servicii.

SeeNow – 22 de posturi TV

SeeNow este o aplicaţie dezvoltată de compania Direct One în parteneriat cu Samsung Electronics şi Vodafone lansată la sfârşitul anului trecut care îţi oferă streaming la calitate Standard Definition (SD) pentru posturi TV atât pe smartphone-uri Android şi iPhone, cât şi pe PC.

Preturile abonamentelor Seenow

Abonamentul lunar costă 1 EUR pe lună pentru Android, respectiv 1.59 EUR pe lună pentru iPhone şi îţi oferă acces permanent pe telefonul mobil la 22 de posturi TV: Antena 3, B1 TV, Realitatea TV, TVR Info, RTV, Naşul TV, The Money Channel, TVR Internaţional, Kanal D, National TV, N24 Plus, Kiss TV, UTV, OTV, Someş TV, Transilvania Look, Transilvania Live, Etno TV, Favorit, Taraf, Mynele şi Party TV.

Deşi preţul solicitat este foarte accesibil pentru orice utilizator, grila de programe nu este deloc impresionantă: abundă posturile TV de ştiri, posturile de muzică generalistă, posturile de muzică lăutărească şi posturile locale.

Lipsesc cu desăvârşire posturile TV generaliste şi, mai ales, posturile de sport, care ar fi putut atrage clienţi din partea tinerilor care doresc să vadă un meci de fotbal sau o cursă de Formula 1 chiar şi atunci când nu sunt acasă.

O parte din programele TV disponibile in Seenow

O altă problemă este că streamingul posturilor TV presupune un trafic de date destul de consistent, chiar dacă transmisiunile sunt SD. Astfel, în cazul în care foloseşti aplicaţia printr-o conexiune 3G, este recomandat să ai o opţiune cât mai generoasă de trafic inclus.

Pe lângă posturile TV, SeeNow îţi oferă acces şi la 50 documentare, 22 de filme romaneşti şi 32 de filme indiene pentru o taxă suplimentară de 1 EUR/lună pentru fiecare pachet în parte. În plus, poţi închiria şi filme pe care să le urmăreşti pe internet la preţuri ce variază de la 0.90 EUR la 2.5 EUR pe film.

Aplicaţia se poate descărca gratuit pentru smartphone-uri Android, tablete Android, iPhone şi iPad. În curând va fi dezvoltată o versiune şi pentru Windows Phone.

Preturile abonamentelor Seenow pentru iPhone

TV de la Orange – 16 posturi TV

Pentru clienţii Orange există şi o alternativă (legală) la SeeNow datorită aplicaţiei TV de la Orange. Întrucât este dezvoltată de operatorul portocaliu, aplicaţia nu este disponibilă pentru clienţii Vodafone sau Cosmote.

TV de la Orange îţi oferă acces în direct la 16 posturi TV: ProTV Internaţional, Antena 3, Realitatea TV, Kanal D, UTV, Kiss TV, TV5 Monde, France 24, BBC World, MTV Music, MTV Shorts, Boomerang, The Money Channel, Cartoon Network, Extreme şi Fashion TV.

Cateva dintre posturile TV disponibile in TV de la Orange

La fel ca şi în cazul aplicaţiei SeeNow, lipsesc posturile de sport şi cele generaliste, însă partea pozitivă este prezenţa unor posturi de ştiri britanice şi franceze.

Preţurile solicitate de Orange pentru acest serviciu sunt însă mai mari: un abonament lunar costă 2.48 EUR, iar accesul pentru numai 24 de ore este tarifat cu 0.992 EUR.

Cu TV de la Orange poti urmari si inregistrarile unor emisiuni

În schimb, ai şanse mari ca traficul de date pentru urmărirea posturilor TV să fie gratuit, întrucât acesta nu se taxează dacă ai deja trafic nelimitat pe mobil în portalul Orange sau dacă ai un abonament Pantera 21 sau mai mare. Dacă nu respecţi niciuna dintre cele două cerinţe, traficul de date este tarifat separat.

Pe lângă posturi TV, ai acces şi la şapte posturi de radio şi înregistrări ale unor emisiuni de ştiri, sport, divertisment şi videoclipuri.

Aplicaţia se poate descărca gratuit pentru smartphone-uri Android şi iPhone.

Programul TV pentru TV de la Orange pe iPhone

Concluzii

După apariţia primelor soluţii legale de streaming online de filme, iată că acum putem urmări şi programe TV în direct pe telefonul mobil.

Chiar dacă preţurile solicitate sunt accesibile pentru un număr mare de utilizatori, succesul acestor aplicaţii este deocamdată puternic influenţat negativ de posturile TV incluse în grila de programe.

Poate că în momentul în care posturile de sport îşi vor face loc în grila alături de cele generaliste, iar traficul de date va fi inclus în abonamentul lunar (aşa cum se întâmplă deja parţial la TV de la Orange), numărul de clienţi care se vor abona la astfel de servici va creşte.

Până atunci rămânem doar cu satisfacţia că există soluţii legale pentru a viziona unele posturi TV pe telefonul mobil.

6 comentarii

  1. Daniel

    13 martie 2016 la 22:55

    problema e că prezinți numai aplicațiile la care trebuie să te subscrii și să plătești ca să poți viziona, nu mai bine le prezentai pe cele care sunt gratuite ?!

    • Daniel Popescu

      15 martie 2016 la 21:56

      Aplicatiile gratuite fac streaming in mod ilegal, fara sa detina drepturi TV pentru serviciile oferite.

      • ☺️

        28 aprilie 2016 la 19:59

        nu ne pasa… noi vrem sa vedem aplicatiile gratis.

  2. Buzatu Alexandru

    28 iulie 2017 la 14:44

    Mulțumesc pentru canale tv

  3. Rodica Morar

    24 ianuarie 2018 la 15:30

    Am abonament orange tv. Cum le urmaresc?multumesc.

  4. maria

    18 mai 2018 la 12:46

    cum pot sa vad pe tf programe tv

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri