GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Seriale online subtitrate în română, disponibile gratuit

Autor: Echipa Giz.ro

În primele două articole dedicate serviciilor de video-streaming am aflat împreună care sunt implicaţiile legale în privinţa distribuirii filmelor pe internet şi care sunt cele mai dezvoltate site-uri, atât legale, cât şi ilegale, care oferă astfel de servicii.

Acum a venit momentul să discutăm puţin şi despre serialele disponibile pe internet. Popularitatea serialelor în România este la cote înalte încă înainte de apariţia internetului, iar internetul a reuşit să rezolve două obstacole majore. În primul rând, ne permite să vizionăm episoadele serialului preferat oricând, fără să fim nevoiţi să aşteptăm ora aleasă de postul de televizune, iar în al doilea rând ne permite să vizionăm cele mai noi seriale, imediat după transmiterea acestora pe reţelele americane.

În acelaşi timp cu explozia site-urilor care oferă filme spre vizionare online, au apărut câteva site-uri care oferă şi seriale. Numărul acestora este însă semnificativ mai mic decât în cazul filmelor, parţial pentru că un astfel de site este mai greu de actualizat, din cauza numeroaselor seriale difuzate în prezent şi a necesităţii unor servere puternice.

Un aspect important este că toate site-urile care oferă seriale pe internetul romanesc sunt ilegale, întrucât nu deţin drepturile de difuzare. Costurile medii pentru un singur sezon al unui serial se ridica la aproximativ 50.000 de dolari, motiv pentru care preţul pentru un întreg serial poate ajunge şi la 500.000 de dolari.

 • Vplay

Prison Break, unul dintre cele mai populare seriale in Romania, este disponibil pe aproape toate site-uri de gen

Vplay este unul dintre cele mai populare site-uri pentru cinefili datorită ofertei extrem de bogate în seriale. În prezent, pe site sunt prezente aproximativ 3000 de seriale (ai citit bine!) de orice gen şi din orice epocă.

Aici poţi găsi seriale care au făcut istorie, cum ar fi MASH, dar şi serialele anilor 2000, cum ar fi Lost sau Prison Break, ca să nu mai vorbim de serialele care sunt transmise în prezent în Statele Unite. De fapt, la o ofertă de circa 3000 de seriale, este aproape imposibil să nu găseşti serialul pe care vrei să-l urmăreşti.

Vizionarea serialelor se face doar după înregistrarea unui cont, iar până de curând, după o perioadă de vizionare gratuită, erai invitat să plăteşti 10 EUR pentru 6 luni. În acest moment situaţia a devenit confuză, existând informaţii că sistemul de plată a fost suspendat temporar.

Abia lansat in USA, Falling Skies este deja disponibil pe site-urile specializate

 • SerialePe.Net – Din multe puncte de vedere, SerialePe.net este asemănător cu Vplay, deosebirea majoră fiind care are un număr mai mic de seriale disponibile. Site-ul oferă în general serialele ultimului deceniu şi oferă inclusiv suport pentru clienţi prin Yahoo! Messenger.
 • SerialePeNet – Domeniul se poate confunda uşor cu site-ul precedent, dar aparent nu există nicio legătură între ele. Acest site îţi promite o bază de date de peste 500 de seriale, unele dintre ele la calitate HD. Totuşi, vizionarea serialelor se face contra-cost, ‘abonamentul’ lunar fiind de 2 EUR.
 • SerialulMeu – Cu o bază de aproximativ 150 de titluri, site-ul îţi oferă seriale recente, dar şi seriale celebre care s-au încheiat în urmă cu câţiva ani.
 • Seriale.FilmeSubtitrate.info – Aşa cum probabil ţi-ai dat seama, aceasta este secţiunea de seriale a site-ului FilmeSubtitrate.info. Designul site-ului lasă mult de dorit, însă aici vei găsi o selecţie de seriale importante.
 • Serialul – Fără îndoială, acesta este site-ul cu cele mai puţine seriale din această listă. În prezent există doar 10 titluri, cele mai populare fiind Dexter, Prison Break şi Lost.

În loc de concluzie, reţine faptul că aceste site-uri sunt ilegale, chiar dacă îţi solicită bani pentru a viziona serialele pe care le găzduiesc.

2 comentarii

 1. Katie

  10 septembrie 2011 la 02:19

  Multumesc pentru lista de website-uri , as propune sa stergi ultimul din lista deoarece nu mai e functionabil link-ul.

 2. Daniel Dragan

  14 iunie 2014 la 16:12

  Site-urile care sunt in lista nu prea isi mai fac treaba..chiar acum cateva zile am gasit un site yideo.ro, au facut o aplicatie pe PC cu o lista mare,mare cu filme si seriale TV.Vizionare placuta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri