GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Dispozitive GPS – tipuri, utilitate și prețuri

Autor: Echipa GiZ

Atunci când vreți să achiziționați un GPS, pentru a lua o decizie informată, trebuie să aveți în vedere câteva aspecte pentru a vă asigura că dispozitivul va corespunde nevoilor voastre.

În continuare vom discuta utilitatea pe care o au acceste dispozitive, vom identifica tipurile de dispozitive GPS, avantajele și dezavantajele pe care le pot avea și prețurile la care acestea sunt disponibile.

Utilitate

Achiziționarea unui GPS se poate dovedi avantajoasă din mai multe puncte de vedere. În primul rând un GPS va ofea posibilitatea unui traseu sigur și corect, oferindu-va indicații pentru cea mai scurtă și sigură direcție. De asemenea, este mult mai convenabil pentru că nu trebuie să mai pierdeți timpul căutând locul în care trebuie să ajungeți. Un GPS va poate ajuta să economisiți și bani de benzină.

Desigur că dispozitivele GPS stand-alone oferă și alte avantaje fiind dotate cu diferite funcții de informare sau media. Spre exemplu, acestea pemit accesarea de fișiere audio și video, permit vizualizarea de fotografii și oferă informații vitale pentru orice șofer, spre exemplu aspecte importante ale legislației din alte țări.

Tipuri de GPS

Un alt aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere este faptul că există mai multe tipuri de dispozitive GPS. Astfel, există dispozitive GPS dedicate și există GPS-uri care sunt integrate în alte gadget-uri.

Garmin Nuvi 3490LT este unul dintre cele mai performante disponibile pe piata de la noi

Garmin Nuvi 3490LT este unul dintre cele mai performante disponibile pe piata de la noi

Dacă vreți aveți nevoie de un GPS care va coste extrem de puțin, atunci veți vrea să optați pentru un GPS integrat în alte dispozitive. Astfel, tot ce va trebui să faceți este să descărcați o aplicație GPS. De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că funcția de localizare la gadget-uri cu GPS integrat este una secundară însă este la fel de bună că la dispozitivele GPS dedicate. Această soluție este cea mai simplă, rapidă și la îndemână dacă detineti spre exemplu un smartphone, mai ales dacă nu vreți să pierdeți timpul căutând un GPS propriu-zis.

Dacă însă vreți un dispozitiv mai performant, opțiunea potrivită este un dispozitiv GPS dedicat. GPS-urile stand-alone oferă o ghidare perfectă și calculează traseul cel mai bun în cel mai scurt timp.

De asemenea, în materie de tipuri de GPS-uri disponibile pe piață trebuie menționat că aceste dispozitive sunt diponibile si pentru navigația pe apa sau pentru motociclete.

Prețuri GPS

Dispozitivele GPS stand-alone sunt disponibile pe piață într-o varietate largă astfel că există modele accesibile pentru orice buzunar.

North Cross ES400 E este una dintre cele mai avantajoase oferte de pe piata pentru un dispozitiv GPS stand-alone

North Cross ES400 E este una dintre cele mai avantajoase oferte de pe piata pentru un dispozitiv GPS stand-alone

Unul dintre cele mai ieftine GPS-uri stand-alone pe care îl puteți achiziționa este North Cross ES400 E, pentru prețul de 199 RON. Un model în această arie de preț oferă un ecran touchscreen cu o diagonală de 4.3 inch și este dotat cu un procesor de 500 Mhz, având o memorie RAM de 128 MB.

Dacă vă interesează un model mai performant și mai scump, trebuie menționat că unul dintre GPS-urile care se încadrează în categoria high-end este Garmin Nuvi 3490LT. Acest model este disponibil pentru prețul de 1299 RON. Prin achiziționarea acestui model veți beneficia de o varietate largă de funcții și de update gratuit al hărților.

Dacă însă vreți să evitați achiziționarea unui dispozitiv GPS stand-alone, alternativa este descărcarea unei aplicații GPS, asta în cazul în care sunteți posesorul unui telefon dotat cu GPS.

Una dintre cele mai populare aplicații GPS este Google Maps Navigation. Cea mai bun aspect legat de această aplicație este faptul că este gratuită și foarte ușor de folosit. Cu toate acestea trebuie să aveți în vedere că vă va costa traficul de internet.

Google Maps Navigation permite si vizualizare prin street-view

Google Maps Navigation permite si vizualizare prin street-view

Acestea au fost câteva dintre aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când va interesează achiziționarea unu GPS. Așteptăm completările voastre.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri