Modulator FM auto – bun de ceva?

Modulator FM auto – bun de ceva?

E cazul sa vorbim putin despre niste jucarele tot mai intalnite pe la noi, modulatoarele FM. Intai de toate, un modulator FM este un dispozitiv care actioneaza ca un emitor radio: se conecteaza la priza de 12 V a masinii si emite pe o anumita frecventa continutul pe care il doresti. Setand aparatul radio al masinii pe frecventa respectiva, vei putea reda prin boxele autovehicolului continutul respectiv.

Cu alte cuvinte, un modulator FM este deobicei folosit pentru a putea asculta in masina muzica de pe un card sau un stick USB, in conditiile in care masina nu este echipata cu un dispozitiv nativ de citire a acestora. Asadar, ai o masina cu radio casetofon dar vrei sa asculti MP3-uri de pe un stick, vei folosi un modulator FM. Treaba e destul de simpla.

Aceasta este insa doar functia de baza a unui modulator FM, existand si modele mai avansate, care au functii in plus, precum:

  • ecran LCD monocrom sau color
  • telecomanda
  • Bluetooth
  • playlist-uri, redare Mp4, etc

Asadar, modulatorul FM este un dispozitiv util pentru cei care chiar au nevoie de asa ceva.

Modulatoare FM - diverse dotari, diverse functii, dar totusi incomode
Modulatoare FM – diverse dotari, diverse functii, dar totusi incomode

Exista si alternativa cumpararii unui MP3 player audio care sa aiba aceste dotari si pe care sa il montam in locul celui standard al masinii. Va fi mai scump, dar macar nu te complici cu o multime de dispozitive separate. In plus, vehiculele moderne vin cu sistem audio integrat in masca de bord, ce nu poate fi inlocuit, iar in astfel de cazuri modulatorul FM este cam singura solutie.

Ca si preturi, modulatoarele pot fi achizitionate pentru sume ce variaza intre 100 si 300 de lei, in functie de dotari, finisaj si chiar brand. Daca merita sau nu, asta poate fi decis de la caz la caz. Personal, as apela la un modulator FM doar daca nu as avea alte solutie… Nu pentru ca nu e o solutie calitativa, ci pentru ca il consider incomod (iti ocupa o priza de 12 V, iar de cele mai multe ori aceasta e deja utilziata de GPS sau detectoruld de radar :P Si da, masina mea, ca multe altele de altfel, are doar o singura priza in fata…).

10 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!