Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Brăţări inteligente pentru fitness – cele mai bune accesorii pentru sport

Ultima modificare: 12 Sep 2017


Brăţările inteligente sunt un segment de gadgeturi pentru fitness care capătă o popularitate din ce în ce mai mare şi pe teritoriul ţării noastre.

Apărute de mai mulţi ani pe piaţă, brăţările au început să capteze interesul utilizatorilor în special după lansarea unui alt segment de gadgeturi, şi anume ceasurile inteligente, întrucât oferă funcţionalităţi asemănătoare.

ANUNTURI

Principala funcţie a unei brăţări este cea de pedometru, prin care poţi ţine evidenţa numărului de paşi efectuaţi zilnic.

Există însă şi brăţări capabile să ofere informaţii mult mai detaliate despre activitatea ta, inclusiv să-ţi măsoare pulsul inimii sau să-ţi spună cât de bine dormi în funcţie de cât de mult te foieşti în pat în timpul somnului.

Chiar dacă suntem o piaţă aproape nesemnficativă pentru astfel de produse, în România există mai multe brăţări inteligente pe care le poţi achiziţiona, iar toate au în comun preţul destul de mare solicitat de producător.

Cele mai bune brăţări inteligente în România

Iată o selecţie a celor mai interesante brăţări inteligente disponibile în prezent în România:

Xiaomi Mi Band – de la 85 lei

Xiaomi este unul dintre principalii producători chinezi de smartphone-uri, iar compania are în ofertă şi o brăţară inteligentă pentru fitness. Xiaomi Mi Band este una dintre cele mai ieftine brăţări pentru fitness, însă impresionează prin calitatea construcţiei din plastic şi cauciuc şi, mai ales, prin autonomia de până la 30 de zile.

Brăţara oferă funcţiile de bază ale unui astfel de dispozitiv, cum ar fi distanţa parcursă, numărul de calorii arse şi activitatea somnului, însă poate fi folosită şi pe post de alarmă. Compatibilă cu Android 4.4+ şi iOS 7+, brăţara se conectează la telefon prin bluetooth şi rezistă la apă şi praf în limitele standardului IP67.

ANUNTURI
Xiaomi Mi Band

Xiaomi Mi Band

Samsung Smart Charm – de la 140 lei

Samsung are o ofertă bogată de ceasuri şi brăţări smart, însă în primăvara acestui an şi-a completat portofoliul cu o brăţară foarte ieftină. Pe numele său Samsung Smart Charm, brăţara se conectează prin bluetooth la aplicaţia S Health şi arată numărul de paşi, distanţa parcursă şi numărul caloriilor arse.
În plus, Charm te alertează prin notificări LED că ai apeluri pierdute sau mesaje necitate, dar şi prin alerge push pentru reţelele sociale. Deşi este realizată de Samsung, brăţara este compatibilă cu orice smartphone cu Android 4.4+ care are instalată aplicaţia S Health 4.6+.

Samsung Smart Charm

Samsung Smart Charm

Evolio LinkFit – de la 170 lei

Evolio a debutat de curând pe piaţa braţărilor inteligente, iar modelul LinkFit se bucură de popularitate în rândul utilizatorilor. La fel ca şi celelalte produse de acest gen, LinkFit măsoară paşii, distanţa parcursă sau numărul de calorii arse, pe lângă calitatea somnului, însă vine şi cu funcţii suplimentare. Astfel, printr-o simplă vibraţie eşti atenţionat că primeşti un apel, SMS sau mesaj pe reţelele de socializare, iar ecranul touch îţi permite să le vizualizezi rapid. Brăţara este compatibilă cu Android 4.4+ şi iOS 7+ şi are o autonomie de până la 3 zile datorită acumulatorului de 75 mAh, în timp ce greutatea este de numai 20 de grame.

Evolio LinkFit

Evolio LinkFit

Huawei Band B0 – de la 280 lei

Arată ca un ceas, însă are funcţiile specifice unei brăţări. Astfel, conectată la o aplicaţie Huawei pe orice smartphone cu Android 4.4+ sau iOS 7+, brăţara îţi afişează pe ecranul de 1 inch informaţii despre paşi, distanţă şi calorii arse. Pe lângă asta, ceasul îţi trimite notificări pentru diverse aplicaţii prin vibraţii, iar una dintre cele mai utile este că poate respinge un apel fără să mai scoţi telefonul din buzunar.

Brăţara are 80 de grame, acumulatorul de 70 mAh este capabil să ofere o autonomie de până la 5 zile, iar calitatea finisajelor este bună. Totuşi, unii utilizatori au raportat că brăţara se deconectează sporadic de la telefon.

Huawei Band B0

Huawei Band B0

Garmin Vivofit 2 – de la 400 lei

Principalul avantaj al lui Garmin Vivofit 2 este, fără îndoială, autonomia de aproximativ 1 an. Nu este o greşeală, întrucât aceasta brăţară foloseşte două baterii CR1632 asemănătoare cu cele disponibile în ceasurile tradiţionale.

În plus, brăţara este capabilă să înveţe nivelul de activitate şi să propună astfel un anumit obiectiv de îndeplinit, iar în lipsa unei activităţi pe ecranul de 1×0.39 inch este afişată o bară roşie care dispare doar după o plimbare de câteva minute.

Garmin Vivofit 2

Garmin Vivofit 2

Fitbit Alta – de la 560 lei

Fitbit este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de astfel de gadgeturi, însă preţurile solicitate sunt destul de mari pentru piaţa din România. Modelul Alta oferă funcţiile de bază ale unei brăţări, însă în plus te avertizează prin vibraţii dacă nu ai mai făcut nicio activitate fizice un timp mai lung.

ANUNTURI

În plus, Fitbit Alta îţi monitorizează somnul şi include o funcţie de alarmă prin vibraţii. Autonomia promisă este de circa 5 zile, iar brăţara rezistă în ploaie, însă producătorul nu recomandă utilizarea acesteia în timpul duşului.

Fitbit Alta

Fitbit Alta

Polar A360 – de la 680 lei

Una dintre cele mai scumpe brăţări de fitness este Polar A360. Aceasta incude funcţii clasice, la care se adăugă un senzor pentru puls şi un ecran cu funcţii touch care permite afişarea notificărilor, inclusiv a apelurilor pierdute sau a mesajelor necitite.

Principalul avantaj al produsului este autonomia extinsă de circa 2 săptămâni, însă în acelaşi timp acesta este capabil să ofere recomandări de antrenamente pe baza statisticilor generate în timp.

Polar A360

Polar A360

7 comentarii

 1. Niculae NEACSU

  Decembrie 1, 2014 la 17:58

  Interesant. Chiar foarte interesant.
  Cred ca am sa-mi iau unul dupa ce se vor mai ieftini.

 2. cojo

  Iulie 20, 2015 la 22:30

  Garmin vivosmart. Fitness + ecran capacitiv fain + notifications + dimensiuni reduse.

 3. Viorel Dugan-Opait

  Septembrie 20, 2016 la 16:18

  Pentru smartphone-uri cu OS Microsoft Mobile de ce nu scrieti nimic? Inteleg ca acest OS e oaia neagra a domeniului dar, totusi, cca 1% (sau <1%?) din telefoane smtph sunt cu acest OS. De ce aceasta discriminare?

  • Daniel Popescu

   Septembrie 25, 2016 la 20:34

   Cota de piata este prea mica a lui Windows Mobile pentru ca producatorii sa justifice lansarea unor astfel de produse cu adevarat populare.

 4. Cristi

  Mai 5, 2017 la 19:05

  Mai sunt si bratarile Misfit, cu design special pentru doamne.

 5. corina

  Mai 14, 2017 la 16:47

  As dori o bratara monitorizare calorii ,kilograme ,puls ,pedometru ,nivel activitate

  • Echipa Giz.ro

   Mai 14, 2017 la 19:41

   In articol gasesti mai multe bratari care se potrivesc cerintelor tale.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.