Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane de top în 2018 – cele mai bune smartphone-uri

Telefoane de top în 2018 – cele mai bune smartphone-uri


Cele mai bune telefoane sunt disponibile în prezent şi în România de la cei mai importanţi producători, printre care se numără Apple, Samsung, Huawei, HTC sau Sony, dar și companii mai tinere precum Xiaomi.

ANUNTURI

Aproape fiecare producător de telefoane mobile deţine în portofoliu un smartphone cu dotări tehnice de top considerat flagship-ul companiei.

Un astfel de model este esenţial pentru popularitatea unui producător şi generează vânzări inclusiv pentru celelalte modele mai puţin pretenţioase din gamă, fiind de multe ori telefonul cu care se identifică respectiva companie pe piaţă.

În acest articol ne propunem să-ţi prezentăm pe larg cele mai bune telefoane mobile disponibile în prezent pe piaţa din România, iar oferta este una mai mult decât generoasă, atât în privinţa producătorilor, cât şi a sistemelor de operare, care variază de la Android la iOS şi Windows Phone.

Apple iPhone 8 – 3800 lei

Din punct de vedere estetic, iPhone 8 preia multe din elementele de design ale predecesorilor lor, însă se face remarcat prin reapariția spatelui acoperit cu sticlă, pe care nu l-am mai văzut de la iPhone 4S. Această schimbare asigură nu doar un plus de eleganță, dar permite și implementarea încărcării wireless, o premieră pentru compania Apple.

În privința ecranului lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Vorbim în continuare despre un display IPS cu diagonală de 4.7 inch și rezoluție 750×1334 pixeli care beneficiază de funcţii 3D Touch pentru anumite aplicații. În paralel, în cazul lui iPhone 8 Plus ecranul are diagonală de 5.5 inch și rezoluție Full HD, o combinație mai apropiată de pretențiile actuale. Singura noutate cu adevărat notabilă este True-tone, o facilitate care permite ajustarea dinamică a calibrării ecranului în funcție de lumina ambientală.

O nouă generație iPhone aduce cu ea și o versiune îmbunătățită a platformei hardware. Așa cum ne-am obișnuit, producătorul american nu furnizează detaliile complete ale chipsetului, însă știm că acesta se numește Apple A11 și că beneficiază de un procesor six-core. Dintre cele șase nuclee, patru funcționează la frecvență redusă și se numesc Mistral, iar celelalte două la frecvență mai mare și au fost botezați Monsoon. Puternica platformă este însoțită de 2 GB de memorie RAM (3 în cazul versiunii Plus) și 64 sau 256 GB de memorie internă.

Camera foto a primit un senzor nou mai bun, chiar dacă specificațiile sunt în principal aceleași ca la generația anterioară (12 MP, F/1.8, stabilizare optică și quad-LED), iar versiunea Plus oferă, la fel ca până acum, o cameră secundară cu focală mare pentru zoom 2x

iphone-8-1-620x920

Samsung Galaxy S8 – 3000 lei

Noul vârf de gamă al celor de la Samsung aduce o bine venită schimbare de design, noua carcasă fabricată din metal și sticlă abandonând într-un final butoanele hardware sau capacitive în favoarea celor software și devenind astfel mai simplă și mai compactă.

Unele persoane s-ar putea să nu accepte prea ușor saltul mare făcut de diagonala ecranului, acesta ajungând de la cei 5,1″ ai generației anterioare la nu mai puțin de 5,8″. Dacă puteți trece peste această schimbare drastică de dimensiune, veți descoperi același ecran AMOLED de calitate cu rezoluție Quad HD+, și veți beneficia în plus de marginile curbate cunoscute de la modelele anterioare Edge care acum au ajuns standard. Dincolo de aceste detalii, Galaxy S8 oferă un procesor Exynos 9 Octa de top, o cameră foto excelentă și dotări foarte bune.

ANUNTURI

Mai multe detalii găsiți însă în review-ul făcut de Giz, iar dacă doriți un ecran mai mare, puteți să vă orientați către modelul mai mare modelul Galaxy S8+, pe care l-am testat și noi separat.

samsung-galaxy-s8-6-1

Samsung Galaxy S8

Huawei Mate 9 – 2800 lei

Cel mai impozant telefon din gama producătorului Huawei, Mate 9 este un telefon impresionant din multe puncte de vedere, după cum am descris pe larg și în review-ul făcut de Giz.

Carcasa elegantă ascunde un procesor HiSilicon Kirin 960, prima soluție integrată Huawei care se poate lupta direct cu modelele rivale Exynos 8 Octa sau Snapdragon 821, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă și o colecție completă de senzori și module de conectare. Bine înțeles, nu trebuie să uităm de camera foto duală cu senzor color și monocrom, aceasta oferind o captură foto foarte bună și dotări moderne precum stabilizare, înregistrare 4K și metode multiple de focalizare.

Ecranul IPS de 5,9″ are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, acesta putând fi considerat singurul neajuns al acestui model de top. Cei care doresc ceva mai mult pot alege modelul Mate 9 Pro, care oferă un ecran mai compact de 5,5″ cu rezoluție mai mare Quad HD și panou AMOLED, însă prețul acestuia este ceva mai ridicat.

huawei-mate-9

Huawei Mate 9

LG G6 – 2400 lei

Vârful de gamă din 2017 al celor de la LG este G6, un telefon care s-a făcut remarcat primul prin raportul de aspect atipic al ecranului. La fel ca și Galaxy S8, G6 oferă un ecran cu raport de aspect 2:1, fiind astfel mai bun pentru vizionarea materialelor video în format anamorfic și pentru jocurile VR.

Dincolo de ecranul IPS de 5,7″ cu rezoluție de 2880 x 1440 pixeli, LG G6 mai oferă un procesor Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB de RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate de 3300 mAh. Ca în cazul oricărui alt vârf de gamă modern, dotările sunt bune și includ Wi-Fi 802.11ac, USB 3.1 Type-C, senzor de amprente și încărcare rapidă. Terminalul are unele deficiențe, după cum am subliniat în review-ul făcut de noi, însă prețul acestuia a scăzut între timp suficient de mult pentru a-l face din nou interesant.

ANUNTURI

Una dintre primele companii care au adoptat camerele foto duale, LG a ales de data aceasta un model cu doi senzori cu rezoluție de 13 MP, primul folosind un obiectiv standard cu deschidere angulară de 71 de grade, în timp ce al doilea este dedicat pozelor de peisaj și folosește un obiectiv superangular cu deschidere de 125 de grade. Dacă sunteți pasionați de fotografia de peisaj, G6 va fi o alegere bună deoarece merge în direcția opusă iPhone 7 Plus, Mate 9 sau P10, care se concentrează pe captura de portret.

LG-G6-1

LG G6

Huawei P10 – 2400 lei

Vârful de gamă al producătorului chinez Huawei, modelul P10 a fructificat din plin evoluția vizibilă a designului și calității modelelor acestei game populare și este unul dintre cele mai atractive modele de vârf din 2017, mai ales că are și un preț ceva mai redus.

La fel ca ruda sa mai mare Mate 9, acesta oferă un procesor puternic HiSilicon Kirin 960, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă și deja faimoasa cameră foto duală concepută împreună cu Leica care folosește doi senzori, unul color și unul monocrom, stabilizare optică, focalizare prin patru metode și captură 4K.

Din momentul în care Samsung a ales să mărească diagonala ecranului vârfului său de gamă, Huawei P10 a rămas cel mai compact telefon de vârf disponibil în acest moment pe piață. Ecranul de 5,1″ folosește un panou IPS și are o rezoluție Full HD, o combinație optimă pentru cei care vor ceva compact.

În cazul în care diagonala vi se pare prea mică, modelul Huawei P10 Plus oferă un ecran de 5,5″ cu rezoluție Quad HD, însă și prețul acestuia este ceva mai mare.

huawei-p10-1

Huawei P10

HTC U11 – 3300 lei

Compania HTC și-a pierdut gloria de odinioară, însă asta nu înseamnă că nu încearcă să și-o recâștige, iar modelul de vârf U11 este unul dintre pariurile acestui an. Cei care pun accentul pe design ar trebui să arunce măcar o privire către U11, carcasa sa de metal și sticlă remarcându-se prin soluție tehnică ingenioasă folosită pentru partea din spate deoarece aceasta nu doar că este mult mai curbată decât soluțiile similare ale altor competitori, dar folosește și o compoziție cristalină specifică care produce niște jocuri de culori și lumină interesante.

Telefonul folosește un ecran de 5,5″ cu panou SLCD și rezoluție Quad HD, acesta nemaifiind însă secondat de către un mic ecran de 2″ pentru notificări așa cum a fost cazul la modelul U Ultra. Platforma hardware aleasă este Qualcomm Snapdragon 835, acest cip fiind însoțit de 4 GB sau 6 GB de memorie RAM, 64 sau 128 GB de memorie internă și o baterie de 3000 mAh. La fel ca mulți alți producători, HTC a renunțat la senzorii foto mari în favoarea celor de calitate, iar U Ultra oferă în consecință o cameră foto de 12MP cu obiectiv F/1.7, stabilizare optică, focalizare multiplă și înregistrare video 4K.

htc_u11

ASUS Zenfone 3 Deluxe – 2500 lei

Compania ASUS a evoluat încet dar sigur de la primele modele Zenfone lansate, telefonul Zenfone 3 Deluxe fiind cel mai puternic model lansat de ei până acum. Prezentat pe larg în cazul review-ului Giz, acesta este tras în jos în principal doar de software-ul cam urât și prea aglomerat, însă strălucește la foarte multe capitole.

Un telefon elegant cu o carcasă fabricată integral din metal, Zenfone 3 Deluxe ascunde la interior un procesor puternic Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Versiunea Special Edition, testată de Giz, oferă 6 GB de memorie RAM și nu mai puțin de 256 GB de memorie internă, însă prețul acesteia este ceva mai mare.

Ecranul IPS are o diagonală de 5,7″ și rezoluție Full HD, un aspect care ar putea nemulțumi anumiți cumpărători, însă este încă suficient de bun mai ales dacă ținem cont și de diferența de preț față de modelele de top ale concurenței. Camera foto folosește un senzor cu rezoluție de 22,5 MP, pe care îl completează cu un sistem de stabilizare optică, focalizare laser și bliț Dual Tone.

asus-zenfone-3-deluxe

ASUS Zenfone 3 Deluxe

OnePlus 3T – 2200 lei

Fidel strategiei companiei de a oferi modele de vârf la prețuri bune, OnePlus 3T este o opțiune atractivă pentru cei care vor dotări foarte bune la un preț ceva mai redus.

OnePlus 3T folosește un ecran AMOLED cu diagonală de 5,5″ și rezoluție Full HD, o combinație optimă care oferă o densitate suficient de mare dar totodată un consum ceva mai mic de energie. Platforma hardware este asigurată de un procesor Qualcomm Snapdragon 821, acesta fiind secondat de 6 GB de memorie RAM, 64 sau 128 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3400 mAh.

Carcasa elegantă din metal ascunde o cameră foto cu senzor de 16 MP, stabilizare optică și obiectiv F/2.0, senzor pentru amprente, Wi-Fi 802.11ac, modem 4G Dual SIM, modul NFC și un set bogat de senzori, singura deficiență fiind păstrarea vechii conectări USB 2.0 în ciuda adopției conectorului modern Type-C.

oneplus-3t

OnePlus 3T

Concluzii

Pe piaţa din România se găsesc în prezent aproape toate telefoanele de top lansate de producători. Uneori, acestea ajung cu întârziere în magazinele noastre, iar la început au preţuri destul de piperate comparativ cu pieţele vestice, însă cei care au răbdare câteva luni pot obţine un preţ apropiat de cel corect.

Important este că cele mai bune telefoane iPhone, Samsung, Huawei sau Sony pot fi cumpărate din România şi oferă performanţe de top pentru utilizatori.

Dacă vrei să-ţi cumperi un telefon bun, dar totuşi nu ai un buget suficient de mare pentru unul dintre aceste flagshipuri, te poţi orienta spre o serie de telefoane ieftine cu Android. Acestea au în general rezoluţii mai mici ale ecranului şi nu impresionează prin platformele hardware, însă în general te vei putea bucura de aceleaşi funcţii în privinţa aplicaţiilor.

De asemenea, poţi analiza şi oferta de telefoane cu Windows Phone, chiar dacă în acest segment Microsoft nu prea mai oferă decât modele vechi.

89 comentarii

 1. vali

  Mai 5, 2016 la 14:26

  un tel bun este acela cu caracteristici avansate si un pret mic!

  • nnnnn

   Aprilie 28, 2017 la 20:21

   da logic

 2. Mocancea Maria-Nicol

  Mai 23, 2016 la 12:21

  Imi place telefonul Samsung Galaxy S7 pentu ca este rezistent la apa si la praf. E mistooo!

 3. foran

  Iunie 8, 2016 la 10:24

  S7 tel scump si rau…

  • Samsung

   Noiembrie 24, 2016 la 04:14

   Te asigur ca nu este asa numai praf in ochi ca sa il vanda. Am intrat din greseala cu al meu in apa repede l am pus la uscat si dupa 1 ora era mort l am trimis la reparat ca era in garantie si gorila glass e mai de graba gorila plastic .am avut pana acum numai versiunea note si vreau sa zic ca S nu sant reusite . Bafta multa oricum…

   • Mircea

    August 16, 2017 la 11:41

    Gresit s 7 suporta apa eu l am tinut in vana

 4. Adrian

  Iulie 6, 2016 la 19:31

  Nu recomand s7 doarece un văr si-a achizitionat unul si l-a scăpat o singură dată jos , de atunci nu a mai avut șansa însă el , iarăși și-a cumpărat unul și la fel a pățit. Acuma are un Sony Xperiz Z5 și rulează excelent , rezistent , dar comparându-l cu s7 la rezistență bate s7. Baftă

  • Mihaela

   Iulie 21, 2016 la 08:10

   Adrian, eu pentru vreo 3 ani am folosit un HTC Sensation. Ca și rezistență la "contactul cu pământul " îi dau 10 cu felicitări. :-) Acel telefon a suferit cumplit pe perioada cât a stat cu mine dar, estetic, a fost tot timpul ca și unul nou, în ciuda tuturor intemperiilor.

   • Kiti

    Septembrie 26, 2016 la 17:26

    Si cum ce telefon ai

  • alex

   Mai 29, 2017 la 11:26

   salut adrian ,da-mi te rog si mie niste detalii despre sony xperia z5 .ca creau sami iau .chiar ruleaza excelent ? facebook alexandruciurbe sau trimite un mesaj pe email :)

 5. Adelin

  August 8, 2016 la 22:30

  xperia z5 premium unde este? ceva revolutionar, ecran 4k.. nu e bun? infine…

 6. Racer

  Octombrie 24, 2016 la 17:19

  De Xiaomi Mi5,Meizu MX5,One Plus 3 nu ați auzit? Sau aici doar "producătorii" mari sunt puși?

  • xxl

   Octombrie 29, 2016 la 16:20

   subscriu

   • Ionuț

    Noiembrie 4, 2016 la 14:25

    De One Plus 3 am citit ceva pe net. 6 giga ram, memorie internă mare,nu mai ţin minte dacă este și extensibilă.Cameră excelentă, baterie mare. Păcat că nu are și stylus.

  • Papa

   Februarie 27, 2017 la 08:58

   Telefoanele chinesti cele mai bune , eu am xiaomi mi4c cu 600 lei eu zic ca merita 1500 lei

 7. alien

  Decembrie 12, 2016 la 17:52

  respect pentru:samsung,htc si huawei!

 8. dan

  Decembrie 31, 2016 la 10:03

  cea mai mare prostie sa dai zeci de mii de lei pe telefoane care chiar daca sunt bune anul asta la anul deja sunt depasite.se stie bine ca romanii sunt ahtiati dupa ce apare nou si se arunca cu capul inainte.tot ce este sus prezentat nu reprezinta decat reclama la brendurile mari.sunt producatori care cu aceiasi configuratie au preturi decente dar nu se aduc la noi modele lor.vivo,sharp,etc care fac furori in asia si cele doua americi la noi nu au loc.ramane sa facem noi comenzi prin diferite tari dar nu beneficiem de garantii.nubia z11 care este extraordinar la noi nu vine.magazinele online aduc doar nubia z9 care este mediocru dar si scump.ramane ca voi sa hotarati de ce romania este mereu in urma si de ce mereu se aduc la noi produze deja expirate pe la altii.

 9. Ylmas

  Aprilie 5, 2017 la 03:14

  Samsung s7 edge cumparat din maritimo , am ajuns acasa dupa 2 ore de yoytuve a aparut o dunga pe display se vedea clar ca aera de la el ,a doua zii dimineata l-am dus inapoi dupa 5h a venit superinten… mia dat altul a doya zii 1 mai asta anul trecut doar ce aparuse modelul ,la 1 mai l-am scapat = praf ecranul , pe 4 mai dul la reparat o sap ca se schimba cu totul (dispkay cu carcasa ) nu exagerez pana in ziua de astazi s-a spart de 3 ori .Concluzia este designul si video f bun in rest e praf bateria 5 h folosit .Toate telefoanele smart din ziua de azi inafara dw design si ceva update softwere altceva nu ofera acumulatorul praf componente capsulate etc.preturi in functie de firma si aspect mai taiatzi cu topurile voastre am avut toate modelele posibile de la ericsson bosh incoace aaa Ps. Cele mai tari cat telefoane hard duty da dute in munte cu el in 3 h batrria moarta si scapa-l in apa la pretul de iphone 6s parodii.

 10. aadrianaa

  Iulie 26, 2017 la 19:08

  as cere si eu niste detalii despre telefoanele din gama A sau J de la samsung. Care isi merita banii din cele doua variante?ms de ajutor

  • Echipa Giz.ro

   Iulie 27, 2017 la 06:50

   Telefoanele din seria A sunt mai bine construite si au performante mai bune, insa sunt ceva mai scumpe decat cele din seria J. Prin urmare, depinde foarte mult ce buget vrei sa aloci pentru telefon.

  • marian

   Octombrie 20, 2017 la 21:46

   Nu stiu ce sa zic de gama de tel samsung, eu unul nu prea mai am incredere, am avut un s3 neo la care i-a cedat placa de baza la nici doi ani de folosire, probleme are si o cunostinta de a mea cu un j5, nu-i mai functioneaza camera.
   De asemenea am returnat recent un xiaomi redmi pro deoarece avea probleme cu softul instalat in memoria rom sau cu memoria rom.
   Nu stiu ce sa zic… cred ca pt fanii android huawei si LG par o varianta mai buna pt ca nu prea am auzit pe nimeni sa se planga de ele.
   Sper sa-ti fie de ajutor aceste informatii.
   Numai bine!

   • Limba

    Decembrie 14, 2017 la 21:32

    Lg este cel mai tare!

 11. ani

  Septembrie 30, 2017 la 11:37

  huawei mate9 mi se pare bun dar mai elegant este p10

 12. io io

  Octombrie 21, 2017 la 21:11

  xiaomi redmi note 4… nu l-as schimba pe nici un alt telefon. Telefoane adevarate la preturi normale. Interzise pitipoancelor si cocalarilor, evident.

 13. dorel

  Februarie 9, 2018 la 18:28

  iti dau mare drepate io io, am un xiaomi redminote 4x 4gbram pe 64gb spatiu si n-am avut deloc probleme la vreun joc pana acum macar,camera e putin mai slaba, adica doar de 13mps dar avand in vedere ca a costat 800 de lei mi se pare foarte acceptabil, nu inteleg logica asta a oamenilor prosti sa dea atatia bani pe un amarat de tel pentru atat de putine avantaje, de 1500 de lei maxim in afara gasesti ceva care sa-ti duca toate chestiile de pe googleplay si camera foarte acceptabila, daca vrei sa faci poze calumea ia-ti frate un aparat foto si aia e.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.