Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Topul jocurilor PC în 2018 – cele mai bune jocuri

Topul jocurilor PC în 2018 – cele mai bune jocuri
Ultima modificare: 8 January 2018


Piaţa jocurilor pentru PC este una destul de dinamică, în care în fiecare an apar continuări ale unor titluri celebre lansate în trecut sau jocuri noi care aduc un aer proaspăt în industrie.

Chiar dacă în ultimii ani jocurile dezvoltate pentru console precum Sony PlayStation sau Xbox au căpătat o importanţă din ce în ce mai mare, jocurile pentru calculator rămân în continuare apreciate.

Jocurile FPS (First Person Shooter) se bucură de o mare popularitate în rândul utilizatorilor finali, la fel ca şi jocurile cu maşini care atrag în special tinerii, cu atât mai mult cu cât acestea devin din ce în ce mai realiste. Din ecuaţie nu lipsesc însă nici tradiţionalele jocuri de strategie, care au în continuare parte de un public fidel.

Prin urmare, nu este deloc uşor să alcătuieşti o listă cu cele mai bune jocuri ale anului: pe de o parte, s-ar putea ca unele titluri să nu-ţi placă, iar pe de altă parte nu este exclus să nu găseşti în listă unul dintre jocurile tale preferate.

Jocurile anului 2018

Iată cele mai atractive jocuri care vor apărea pe PC sau console în 2018:

Far Cry 5

O serie de acțiune first person deja faimoasă, Far Cry 5 va ajunge în primăvara acestui an pe PC, PlayStation 4 și Xbox One. Ubisoft ne va purta acum nu pe vreo insulă exotică sau în trecut umanității, așa cum a fost cazul la titlurile precedente, ci în Statele Unite ale Americii, mai precis în regiunea fictivă Hope Country din Montana. Eroul nostru va prelua funcția de șerif adjunct și va fi nevoit să conducă lupta împotriva Eden Group, un cult religios caracterizat de fanaticism și înarmare până-n dinți. Acțiunea va oferi bătălii aeriene, bombardamente, lupte corp la corp cu furci și topoare și, bine înțeles, schimburile de foc care au făcut deliciul seriei.

God of War

După ce s-a luptat cu panteonul zeilor greci, Kratos se vede acum pus în fața unei noi provocări: faimoșii zei ai mitologiei nordice. Cea de-a patra iterație a unei serii faimoase, noul God of War va oferi aceeași acțiune fulminantă, însă Kratos va trebui acum să se ocupe și de creșterea și formarea fiului său Atreus, ceea ce promite și momente mai liniștite între acțiune și o dezvoltarea reală a personajelor.God of War va ajunge pe PlayStation 4 cândva în cursul primăverii lui 2018.

Red Dead Redemption 2

Cel de-al treilea titlu din faimoasa serie a celor de la Rockstar, Red Dead Redemption 2 va ajunge pe consolele PlayStation 4 și Xbox One cândva în cursul primăverii lui 2018. La fel ca celelalte două titluri, Red Dead Revolver și Red Dead Redemption 2, viitorul joc va oferi aceeași acțiune western furibundă văzută dintr-o perspectivă 3rd person. Detaliile sunt sărace, însă știm că eroul nostru va fi  Arthur Morgan, un bandit din banda lui Van der Linde, și că jocul va oferi în premieră și o componentă multiplayer.

Metro Exodus

Metro 2033 și Metro: Last Light au fost două surprize plăcute, deci viitoarea iterație Exodus este așteptată cu interes de către pasionații shooterelor first person cu decor post-apocaliptic și elemente de survival. Artyom, eroul primelor două jocuri, părăsește labirintul întunecat și periculos al metroului moscovit și se aventurează într-o călătorie la suprafață printr-un decor pustiit de războiul nuclear alături de membrii facțiunii Spartan Rangers. Până acum ni s-au promis niveluri cu o combinație între vechiul design liniar și o lume deschisă, opțiuni mai bune de particularizare a armelor, ciclu zi/noapte realist și anotimpuri care vor însoți călătoria lungă de aproape un an. Metro Exodus va sos cândva în cursul ultimului trimestru al anului 2018 pe PC, Xbox One și PlayStation 4.

Crackdown 3

Una dintre cele mai faimoase serii de jocuri pentru Xbox, Crackdown 3 va vedea în sfârșit lumina zilei la patru ani de la primul anunț oficial. Urmând să fie disponibil pe Xbox One și PC, Crackdown 3 va oferi o lume deschisă cu medii destructibile în care jucătorii vor putea intra în pielea unor agenți speciali cu arsenale impresionante, își vor putea îmbunătăți armele și caracteristicile personajului și se vor putea bucura de o acțiune furibundă continuă dar totodată amuzantă.

The Crew 2

Urmarea faimosului joc cu automobile din 2014 va păstra caracterul open world care l-a făcut destul de atractiv, însă Ubisoft a ridicat de data aceasta ștacheta și va oferi mai mult. Pe lângă așteptatele curse auto, jocul va oferi șansa de a folosit cam toate vehiculele care au motor, pe listă intrând avioane, șalupe de viteză sau motociclete. Și The Crew 2 va pune accent pe multiplayer, care a fost o componentă de bază a primului titlul, însă va oferi și un mod cooperativ, în care jucătorii vor putea colabora în timpul curselor.

Metal Gear Survive

Primul joc din seria Metal Gear care va fi lansat după plecarea legendarului designer Hideo Kojima, Metal Gear Survive este un joc promițător. Depărtându-se mult de stilul de joc al seriei, viitorul joc Metal Gear este un survival action game cooperativ care aruncă jucătorul într-un univers alternativ în care acesta trebuie să supraviețuiască și să găsească calea de întoarcere acasă. Urmând să ofere și un mod single player, Metal Gear Survive va ajunge pe PC, PlayStation 4 și Xbox One cândva în cursul acestui an.

Sea of Thieves

Dacă sunteți atrași de mare, corăbii și pirați, Sea of Thieves este un joc pe care trebuie să-l urmăriți. Oferind un univers open-world cu un grad mare de libertate, Sea of Thieves este o combinație de acțiune și aventură care va oferi bătălii maritime, corăbii care vor putea fi controlate de un echipaj format din partenerii din multiplayer, explorare, exploatarea resurselor și o grafică cartoon amuzantă dar complexă construită în Unreal Engine 4. Sea of Thieves va ajunge pe PC și Xbox One.

Railway Empire

Dacă v-ați săturat de acțiune, Railway Empire este un simulator economic care are ca subiect trenurile și managementul unei companii de profil din America secolului XIX și XX. Jucătorul va putea clădi un adevărat imperiu achiziționând locomotive și vagoane, stații de tren, uzine și atracții turistice, exploatând financiar o rețea din ce în ce mai mare pentru transportul persoanelor și mărfurilor. Railway Empire va ajunge pe PC, Xbox One și PlayStation 4 în luna ianuarie a anului 2018.

Soul Calibur 6

După o prea lungă așteptare, Namco bandai a anunțat că cea de-a șasea iterație a faimosului joc de lupte va sosi pe PC, Xbox One și PlayStation 4 în cursul anului 2018. Pasionații jocurilor “de bătaie” se vor putea bucura de același stil de luptă ușor de înțeles dar totodată complex și competitiv într-un mediu complet 3D, la timp pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la lansarea primului joc din această faimoasă serie.

Concluzii

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune jocuri care vor apărea pe piaţă în următoarea perioadă. Vestea bună este că, indiferent dacă îţi plac jocurile cu maşini sau jocurile de acţiune, vei găsi măcar un titlu nou care să-ţi atragă atenţia.

Chiar dacă sunt mai puţine cantitativ, nici jocurile de strategie nu au fost uitate de producători, astfel că putem spune că oferta de jocuri noi este mai bogată decât în alţi ani.

21 comentarii

 1. diloo

  30 December 2012 la 01:34

  pt admin – cel mai nou joc de aventura pc Pixel Trouble aparut pe google http://www.youtube.com/watch?v=4pSqRLZ_P7Q

 2. robertworld

  5 January 2013 la 01:35

  GTA V si multe altele lipsesc.

  • andy

   30 May 2016 la 16:47

   2016, nu 2013… Mult mai dormi

 3. Marian

  23 March 2013 la 17:42

  Imi pare rau dar lista este foarte slaba (watch dogs,gta 5,assassin’s creed 4,splinter cell blacklist si multe altele);
  De asemenea este Metro : Last Light nu Last Night;
  :-q

  • Daniel Popescu

   23 March 2013 la 21:40

   La momentul redactarii acestui articol acestea erau cele mai importante titluri care aveau si data de lansare stabilita. Intre timp au fost confirmate si alte jocuri, precum cele mentionate de tine.

 4. Mircea

  13 December 2014 la 14:08

  Diablo III este cu siguranta un joc de referinta, chiar daca nu este atat de diferit de versiunea a II-a. Se cunoaste o diferenta la partea de grafica, dar si la o privire atenta asupra inventarului. Totusi, mi-ar fi placut daca se orientau mai mult spre caracterele speciale, vrajitorul fiind preferatul meu. Am auzit de la niste prieteni ca si Crysis 3 e interesant, sa vedem. Mersi pentru update, oricum.

  • Andrei macarie

   14 August 2018 la 16:00

   Fornite

 5. Mosfoca

  2 April 2015 la 20:02

  Lipseste Counter Strike Minecraft Plants vs zombies si altele.

 6. Razvan din Pitsburg

  23 January 2016 la 14:30

  Asta trebuia sa fie topul
  10.THIEF
  9.The Crew
  8.Diablo III:Repear Of Souls
  7.The Sims 4
  6.WATCH DOGS
  5.SPLINTER CELL BLACKLIST
  4.ASSASSIN S CREED 4
  3.CRYSIS 3
  2.FARCRY 3
  1.GTA 5

  • Tudor Eduard

   1 May 2016 la 18:09

   ba nu

 7. alexandru

  29 June 2016 la 12:23

  sunt multe jocuri mult mai une ca acestea

 8. Gariel Gamer

  4 July 2016 la 15:32

  Salut! Sunt gamer profesionist si am jucat pana acum toate jocurile din lista de mai sus,dar adaug inca ceva pentru a completa:
  -XCOM 2
  -Hitman 5
  -Plants vs. Zombies garden warfare
  -Dreadnought(e cel mai scump joc pe care l-am cumparat si jucat vre-odata,in America m-a costat in ziua lansarii 300 de dolari.)

  Ar mai fi o multime.Cine vrea top 20 cu jocurile din 2017 sa lase comentariu si ii trimit.

  • Andrei

   11 July 2016 la 15:11

   Plant vs zombie=)))))))))))))))) lol

   • Floexe

    7 October 2016 la 21:48

    Salut Gariel, un shooter gen Halo 5, da pt pc recomanzi ceva ??

    • caca 14

     1 November 2016 la 11:01

     Gta V, Far cry primal, dead by light

  • Mario

   28 August 2017 la 13:01

   eu

 9. Spidey80

  10 December 2016 la 12:42

  Nu cred ca poate cineva incepator asa ca mine sa aiba un joc macar asa de mare am jocuri destule dar totusi nustiu caresunt cele mai bune!!!

 10. DVD(X)

  17 December 2016 la 22:30

  Gta V/Dead or Alive 5 Last Round/Toate jocurile Age of Empires/Disciples III/Red alert3 etc

 11. andrei daniel

  16 May 2017 la 16:58

  lol nu mi se pare delod smacher south park

 12. andrei daniel

  16 May 2017 la 16:59

  deloc (parerea mea)

 13. Foo

  8 June 2018 la 16:44

  Ce se mai aude de World of Warcraft?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.