Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane 4G în oferta Digi Mobil / RCS-RDS – cele mai bune opțiuni

Ultima modificare: 6 November 2019, Echipa Giz.ro

Operatorul de telecomunicaţii RCS-RDS, care activează pe segmentul telefoniei mobile cu brandul Digi Mobil, a lansat în octombrie 2015 primele sale servicii de date 4G LTE cu viteze de până la 150 Mbps.

Prin această mişcare, Digi Mobil se alătură celorlalţi trei operatori de pe piaţă care oferă telefoane mobile la abonament, şi anume Vodafone, Orange şi Telekom.

Dacă eşti interesat să cumperi telefoane 4G pe care să le foloseşti în reţeaua Digi Mobil, trebuie însă să fii atent la o serie de detalii tehnice, întrucât nu orice smartphone 4G este compatabil cu reţeaua oferită de RCS-RDS.

Oferta actuală de telefoane 4G pentru Digi Mobil este una destul de bogată şi probabil că se va extinde în perioada următoare, pe măsură ce RCS-RDS va aduce mai multe terminale în ţara noastră. În articolul de mai jos vă vom explica ce telefoane sunt compatibile cu rețeaua Digi și la ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți un telefon pentru aceasta.

Allview este cel mai bine reprezentat brand pentru 4G Digi Mobil

Allview este cel mai bine reprezentat brand pentru 4G Digi Mobil

Ce tip de reţea 4G foloseşte Digi Mobil?

În prezent, Digi Mobil deține două licențe pentru conexiuni 4G. Prima dintre ele este în banda de frecvenţă de 2600 MHz de tip TDD (Time-Division Duplexing), în aşa-numita bandă 38. Cea de-a doua a fost introdusă în toamna anului 2016 și este în banda de frecvență de 2100 MHz de tip FDD (Frequency-Division Duplexing), în așa-numita bandă 1.

În comparație, în România, banda de frecvenţă de 2600 MHz mai este folosită doar de Orange, însă aceasta este de tip FDD şi mai este identificată şi prin numărul 7. În schimb, Vodafone utilizează benzile de 800 MHz şi 1800 MHz, în timp ce Telekom mizează exclusiv pe banda de 1800 MHz. În plus, toate frecvenţele 4G folosite de Orange, Vodafone şi Telekom sunt de tip FDD, mult mai popular în Europa decât TDD, regăsit în special în Asia.

Cum îmi dau seama dacă un telefon are 4G pentru Digi Mobil?

În reţeaua 4G a celor de la Digi Mobil vor funcţiona numai telefoanele compatibile cu frecvenţa de 2600 MHz cu tehnologie de tip TDD (banda 38) și frecvenţă de 2100 MHz cu tehnologie de tip FDD (banda 1).

Cele mai multe smartphone-uri de pe piaţă sunt lansate cu aceeaşi denumire pe mai multe pieţe. Toate versiunile sunt 4G, însă în funcţie de regiunea în care sunt comercializate, compatibilitatea cu anumite frecvenţe 4G poate diferi. De exemplu, Samsung Galaxy S6 are versiuni cu numele de cod G920F, G920T şi G920A. Verifică exact tipul de versiune pe care îl ai şi tipurile de reţele 4G la care se conectează.

iPhone SE se numara printre telefoanele disponibile pentru Digi Mobil

Ce telefoane 4G sunt compabile cu reţeaua 4G Digi Mobil?

După adoptarea benzii de frecvență FDD de 2100 MHz, aproape toate smartphone-urile de pe piață se pot conecta la rețeaua 4G oferită de Digi Mobil, astfel că a dispărut unul dintre principalele dezavantaje ale operatorului, care până nu demult avea o ofertă săracă la acest capitol.

Oferta celor de la Digi este astfel amplă în prezent, iar multe dintre telefoanele oferite la abomanet au și prețuri competitive, alături de prețurile bune ale serviciilor oferite, atât pe voce cât și pe date. Desigur, opțiunea achiziției în rate poate fi și ea luată în calcul, mai ales în cazul în care doriți să optați pentru un smarphone din gama de top.

Telefoane ieftine 4G pentru Digi Mobil

Oferta Digi Mobil include un număr destul de scăzut de telefoane mobile compatibile cu rețelele 4G oferite de operator, iar acestea provin în principal de la numai câțiva producători. În segmentul telefoanelor ieftine predomină Allview și Lenovo, la care se adaugă câteva modele Philips sau ZTE.

 • Allview P6 Energy Mini – de la 350 lei: nu te lăsa păcălit de nume, întrucât P6 Energy Mini are un display de 5 inch și o platformă hardware Mediatek cu 1 GB RAM și memorie internă de 8 GB. Principalul avantaj este dat de acumulatorul generos de 2.950 mAh, capacitate pe care o vei găsi cu greu în acest segment de preț.
 • Moto E3 – de la 500 lei: modelul propus de Lenovo beneficiază de ecran IPS cu rezoluție HD și chipset Mediatek cu 1 GB RAM, în timp ce memoria internă de 8 GB poate fi extinsă cu carduri microSD. Camera foto de 8 MP este adecvată pentru utilizatorii fără pretenții, în timp ce acumulatorul Li-Ion are o capacitate de 2.800 mAh.
 • Lenovo K6 – de la 800 lei: pentru prețul solicitat, K6 iese în evidență prin ecranul Full HD de 5 inch și utilizarea chipsetului Snapdragon 430, la care se adaugă 2 GB RAM și 16 GB pentru stocarea datelor. La rândul ei, camera foto are 13 MP, astfel că pachetul este unul competitiv, mai ales că și acumulatorul atinge 3.000 mAh.
 • Allview X3 Soul Plus – de la 1.250 lei: dacă îți plac phableturile, X3 Soul Plus este una dintre soluțiile pe care le ai la îndemână. Oferă un ecran IPS de 5.5 inch și rezoluție Full HD, iar platforma hardware este asigurată de un chipset Mediatek Helio P10 cu 4 GB RAM și 32 GB pentru stocarea datelor. Vine la pachet cu Android 6, iar greutatea de 175 de grame este justificată parțial și de bateria de 3.150 mAh.

Lenovo K6

Telefoane de top 4G pentru Digi Mobil

Când vine vorba despre telefoanele de top, Digi Mobil se bazează în principal pe telefoane Samsung și Apple, însă nu lipsesc nici smartphone-uri Allview sau Moto.

 • Samsung Galaxy A5 2017 – de la 1.700 lei: cu un ecran de 5.2 inch și rezoluție Full HD, telefonul Samsung mizează pe chipsetul proprietar Exynos 7880 Octa echipat cu 3 GB RAM, cameră foto de 16 MP și acumulator de 3.000 mAh. Înainte de a decide dacă îl cumperi, citește și review-ul nostru la acest telefon.
 • Moto Z Play – de la 1.900 lei: vrei un phablet? Poți să pui pe lista de achiziții Moto Z Play, care dispune de un ecran Full HD cu diagonală de 5.5 inch și un chipset Snapdragon 625 cu 3GB RAM. Telefonul este rezistent la apă și praf, iar acumulatorul de 3.510 mAh ar trebui să ofere o autonomie cel puțin decentă la utilizare normală.
 • iPhone 7 – de la 3.400 lei: dacă din diverse motive nu îți place Android sau preferi un smartphone de dimensiuni mai mici, iPhone 7 vine cu ecran de 4.7 inch și rezoluție 750×1334 pixeli. Platforma hardware Apple A10 Fusion oferă 2 GB RAM, în timp ce cameră foto este una dintre cele mai performante de pe piață.
 • Samsung Galaxy S8 – de la 3.600 lei: cu un design aproape ireproșabil, Galaxy S8 oferă un display de 5.8 inch cu rezoluție 1440×2960 pixeli, în timp ce platforma hardware este asigurată de chipsetul proprietar Exynos 8895 Octa cu 4 GB RAM. Memoria internă este de 64 GB, iar camera foto de 12 MP este împrumutată de la Galaxy S7. Citește și review-ul nostru la Galaxy S8+, versiunea identică, dar cu ecran mai mare, a acestui model.

Samsung Galaxy A5 2017

Concluzii

De la lansarea serviciilor 4G în frecvența de 2100 MHz, aproape orice smartphone poate fi utilizat fără probleme și în rețeaua Digi Mobil.

Din păcate, aceasta extindere nu se reflectă și în oferta propusă de Digi Mobil în propria rețea, întrucât gama de produse este relativ săracă și bazată pe numai câteva branduri.

Ție care telefon ți se pare cel mai atractiv în cadrul ofertei Digi Mobil?

Telefoane ieftine 4G pentru Digi Mobil în anii precedenți

În prezent, oferta Digi Mobil din acest segment este dominată de telefoane Allview, însă există modele de la numeroşi alţi producători. Iată doar câteva dintre ele:

 • Allview P5 Pro – de la 400 lei: este unul dintre numeroasele telefoane Allview din oferta Dgi Mobil şi beneficiază de un ecran IPS de 4.5 inch, chipset Mediatek cu procesor quad-core, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocare. Camera foto are 5 MP, iar acumulatorul ajunge la 1.700 mAh. Telefonul este potrivit pentru tine în special dacă ai un buget limitat.
 • Samsung Galaxy J3 2016 – de la 800 lei: unul dintre cele mai ieftine telefoane Samsung este noul J3, care are ecran SuperAMOLED de 5 inch cu rezoluţie HD şi un chipset Spreadtrum mai puţin cunoscut. Important este că există 1.5 GB RAM şi memorie internă de 8 GB, în timp ce acumulatorul este generos pentru acest segment: 2.600 mAh.
 • Xiaomi Redmi Note 3 Pro – de la 1.200 lei: telefonul Xiaomi impresionează prin preţul scăzut raportat la specificaţii: nu numai ecranul IPS de 5.5 inch cu rezoluţie Full HD ne-a atras atenţia, ci şi chipsetul Snapdragon 650 de nivel mediu acompaniat de 3 GB RAM şi o memorie internă de 32 GB. În plus, camera foto are 32 GB.
 • OnePlus X – de la 1.400 lei: poate că nu mai este atât de nou, dar OnePlus X merită atenţia pentru dotările sale, mai ales că este echipat cu un chipset Snapdragon 801, are 3 GB RAM şi 16 GB pentru stocare. Ecranul AMOLED de 5 inch are rezoluţie Full HD, în timp ce camera foto principală are 13 MP.
 • Samsung Galaxy A5 2016 – de la 1.400 lei: este unul dintre cele mai apreciate smartphone-uri de nivel mediu de la Samsung: A5 are ecran SuperAMOLED Full HD de 5.2 inch, chipset Snapdragon 615, 2 GB RAM şi 16 GB pentru date, la care se adaugă camera foto de 13 MP. Este unul dintre puţinele telefoane de nivel mediu de la brandurile de top cu acumulator de 2.900 mAh.
Samsung Galaxy A5, unul dintre telefoanele bune pentru Digi Mobil

Samsung Galaxy A5, unul dintre telefoanele bune pentru Digi Mobil

Telefoane de top 4G pentru Digi Mobil în anii precedenți

Aproape toate telefoanele de top de pe piaţă există şi în versiune compatibilă cu reţeaua 4G a celor de la Digi Mobil, motiv pentru care oferta este şi aici una generoasă.

 • iPhone SE – de la 2.100 lei: iPhone SE este disponibil inclusiv într-o versiune compatibilă cu reţeaua 4G a Digi Mobil şi oferă un ecran IPS de 4 inch cu specificaţiile hardware ale lui iPhone 6S: chipset A9 cu procesor dual-core de 1.84 GHz, 2 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Beneficiază de conector USB 2.0 reversibil şi de un acumulator de 1.624 mAh.
 • Huawei P9 – de la 2.400 lei: dacă îţi plac telefoanele cu ecran mare, Huawei P9 este o alegere bună. Are ecran IPS-NEO Full HD de 5.2 inch şi mizează pe un chipset proprietar Kirin 955. Cel mai mult impresionează însă cei 4 GB RAM şi cei 64 GB pentru stocarea datelor.
 • LG G5 – de la 2.500 lei: LG G5 este un telefon modular care permite adaptarea unui camera grip cu acumulator suplimentar. Are ecran IPS de 5.3 inch cu rezoluţie QHD şi mizează pe cea mai puternică platforma hardware a momentului, chipsetul Qualcomm Snapdragon 820, la care se adăugă camera foto de 16 MP.
 • Samsung Galaxy S7 – de la 2.700 lei: smartphone-ul de top Samsung Galaxy S7 impresionează prin designul şi construcţia de calitate, dar şi prin hardware-ul de top: ecran SuperAMOLED QHD de 5.1 inch, chipset Exynos 8890 cu 8 procesoare, 4 GB RAM şi 32 GB pentru date. Camera foto este printre cele mai bune disponibile în prezent pe un smartphone.
 • iPhone 6S – de la 3.100 lei: iPhone 6S nu s-a schimbat prea mult comparativ cu versiunea precedentă, însă a primit funcţia 3D touch pentru ecranul IPS de 4.7 inch. Platforma hardware este similară cu cea întâlnită la iPhone SE, însă acumulatorul are 1.715 mAh.

Acum poti cumpara iPhone chiar daca esti pe Digi Mobil

Alte telefoane compatibile sunt: iPhone 5S, iPhone 5C, Huawei P8, HTC One E9 Plus, HTC Desire Eye, HTC Desire 820, LG G3 dual-SIM, Microsoft Lumia 640XL, Asus Zenfone 2 ZE550ML, Asus Zenfone 2 Laser, Xiaomi Redmi 2, Huawei Honor 7i, Huawei Honor 4x, Huawei Honor 6, Huawei Ascend Mate 7, Xiaomi Mi Note, Huawei Honor 6 Plus sau Meizu MX4.

100 comentarii

 1. cristi

  28 September 2016 la 17:53

  din acesta bogata oferta de telefoane de la digi pe stoc nu exista nici un rahat caci comanzi un telefon astazi si nu se stie daca il vei primi vreodata

 2. Ovi

  5 October 2016 la 14:51

  Samsung J3 nu este compatibil Digi 4G

  • Sandu florin

   27 October 2016 la 11:49

   LG G4 MERGE LA DIGI EXCELENT. ARE CANAL 38 UN SUPER TELEFON

   • staicu constantin

    13 February 2017 la 20:46

    LG G4 are sigur banda 38 pt digi si nu ai probleme cu boot loop ?

  • jan

   8 November 2016 la 20:13

   J3 2016 merge garantat, ca de-aia il si vand, in schimb j5 2015 nu merge !

 3. sergiu

  7 January 2017 la 21:01

  merge pe dracu…astia de la DIGI sunt niste sarlatani care fac tot posibilul sa iti bage pe gat telefoane romanesti sau chinezesti gen ALLVIEW ,ca na verisoara lu ala sefu este la fabrica de ALVIEW..banda aceea TDD banda 38 este din ASIA pacific ..deci un telefon original din europa nu merge ..DIGI CUM AU URCAT ,ASA VOR CADEA DIRECT IN RAHAT …

  • Echipa Giz.ro

   8 January 2017 la 21:24

   Cele mai noi telefoane de top (iPhone 6+, Samsung Galaxy S6 si urmasii sai) ofera suport pentru banda 38 inclusiv pentru versiunile pentru Europa.

   • Raul

    28 November 2017 la 18:47

    Eu astazi am fost contactat de un operator digi care mi-a spus ca telefonu meu nu e compatibil pe reteaua lor (samsung galaxy s6 edg+) perfect…

 4. Kocsis Laszlo

  17 January 2017 la 22:39

  Este minim o eroare: Telefonul Samsung J3 Dual Sim NU este compatibil cu retea RDS. Are 4G de TDD 2100Mhz pe banda 1 in loc de FDD 2600Mhz pe banda 31 deci NU O SA MEARGA PE 4G decat in anumite locatii unde RDS ul foloseste statii de 2100

  Zonele de acoperire 3,4G de la RDS gasiti aici: rcs-rds.ro/acoperire-servicii#tabs

 5. Calin

  30 January 2017 la 15:37

  Din bogata oferta de la Digi am comandat un telefon Lenovo de două luni și cred că nu are rost să mă îmbăt cu apa rece ,,la pomul lăudat nu de merge cu carul'',așa că lasati-o mai lansam cu reclama.

 6. David daniel

  22 February 2017 la 17:13

  a5 2017 sunt pe stoc au 4g

 7. MATIUT

  27 December 2017 la 22:45

  intrucit gama de telefoane oferite de digi este aproape nula ne portam din nou la alti care au si Iphone in oferta si la pret real nu umflat ca la digi.iar despre reteaua lor 4g pe 38 .prefer sa am libertate de a-mi lua ce telefon doresc eu de bani mei digi sa-si arunce oferta la gunoi sau sa plece in asia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.