Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane aproape gratis la abonamente de 10-20 EUR/lună

Telefoane aproape gratis la abonamente de 10-20 EUR/lună
Ultima modificare: 10 Oct 2017

Unul dintre avantajele de a avea abonament la un operator de telefonie în locul unei cartele preplătite pe care să o reîncarci lunar este posibilitatea de a cumpăra telefoane mobile la preţuri mai mici decât la liber.

ANUNTURI

De cele mai multe ori, în România reducerile acordate de operatori sunt mai degrabă simbolice, iar în cazul prelungirilor de abonament după expirarea perioadei iniţiale de 12 sau 24 de luni sunt, de multe ori, aproape inexistente.

De regulă, reducerile care par bune pe hârtie sunt doar la abonamentele de zeci de euro pe lună (cum ar fi preţurile “mici” la noile telefoane Samsung sau iPhone) pe care şi le permit foarte puţini utilizatori.

Noi ne-am pus însă întrebarea ce telefoane am putea cumpăra aproape gratis la abonament în situaţia în care ne permitem un cost lunar cuprins între 10-20 EUR cu TVA.

Cu alte cuvinte, ne-am pus în pielea unui utilizator care:

 • vrea să încheie pentru prima oară un abonament de telefonie pe 24 de luni
 • are un buget de 10-20 EUR pentru abonamentul lunar
 • vrea să plătească cel mult 10 EUR pe telefon

În plus, am luat în considerare ca abonamentul să includă şi o opţiune cât de cât decentă de date în cazul în care telefonul în cauză se poate conecta la internet.

Telefoane aproape gratis la Vodafone

În oferta operatorului Vodafone am descoperit 6 telefoane care corespund criteriilor noastre. Interesant este că 3 dintre acestea sunt modele apărute sub brandul operatorului britanic.

TelefonPretAbonamentPret
Vodafone Smart mini 7gratuitCe Vrei Tu 88 EUR/luna
Alcatel Pixi 49 EURSmart 11 National11 EUR/luna
Vodafone Smart N89 EURRed 1515 EUR/luna
Samsung Galaxy J3 20169 EURRed 1818 EUR/luna

Detalii abonamente:

 • Ce Vrei Tu – 2500 de minute naţionale şi 4 GB date
 • Red 15 – minute nelimitate şi 3 GB date
 • Red 18 – minute nelimitate şi 4 GB date

Oferta Vodafone include doar 4 telefoane care se încadrează în cerințele noastre, iar două dintre ele sunt vândute sub brand propriu, în timp ce un al treilea este produs sub brandul Alcatel. Pe numele său complet Alcatel Pixi 4, telefonul beneficiază de un ecran cu diagonala de 6 inch, rezoluție HD și procesor Snapdragon 210, corespunzător segmentului low-end în portofoliul Qualcomm. La acesta se adaugă 1 GB RAm și 8 GB pentru stocarea datelor, în timp ce sistemul de operare este Android 5. Prin urmare, nu este cazul să te aștepți la performanțe foarte bune, însă telefonul este util pentru cei care au nevoie doar de comunicare.

Între timp, Samsung Galaxy J3 2016 este singurul telefon al unui brand de categorie A care respectă cerințele noastre. Smartphone-ul este însă unul low-end, cu ecran de 5 inch și rezoluție HD și procesor Spreadtrum SC9830 cu 4 nuclee Cortex A7 tactate la 1.5 GHz, 1.5 GB RAM și 8 GB pentru stocarea datelor. Camera foto are 8 MP și înregistrează în format HD.

Telefoane aproape gratis la Orange

Orange are o ofertă mai atractivă decât Vodafone, întrucât 3 telefoane corespund criteriilor noastre de selecţie. În plus, pentru valorea maximă a abonamentului căutat de noi poţi obţine chiar smartphone-uri decente.

Iată lista de telefoane pe care le poți primi aproape gratis la Orange:

ANUNTURI
TelefonPretAbonamentPret
Huawei P9 LitegratuitOrange Me 1818 EUR/luna
Nokia 130gratuitOrange Me 88 EUR/luna
Orange Rise5 EUROrange Me 88 EUR/luna
Detalii abonamente:
 • Orange Me 18 – minute nelimitate şi 5 GB date
 • Orange Me 8 – 1.000 minute nationale şi 1 GB date

Fără îndoială, Huawei P9 Lite este cel mai atractiv smartphone din oferta curentă Orange în limitele impuse de noi. Modelul beneficiază de ecran IPS cu diagonala de 5.2 inch și rezoluție Full HD, în timp ce chipsetul este unul proprietar, HiSilicon Kirin 650, cu 2 GB RAM și 16 GB pentru stocarea datelor. Camera foto are 13 MP și înregistrează Full HD.

Telefoane aproape gratis la Telekom

Telekom are o ofertă mai puţin atractivă decât Orange, chiar dacă 6 telefoane corespund criteriilor noastre de selecţie. În plus, pentru valorea maximă a abonamentului căutat de noi poţi obţine în special telefoane Allview.

Iată lista de telefoane pe care le poți primi aproape gratis la Telekom:

TelefonPret telefonAbonamentPret abonament
Allview A4You1 leuMobil 99 EUR/luna
Lenovo A20101 leuMobil 99 EUR/luna
Allview A5 Quad1 leuMobil 1313 EUR/luna
Huawei Y5 II1 leuMobil 1313 EUR/luna
Allview P6 Energy Lite1 leuMobil 1717 EUR/luna
LG Leon1 leuMobil 1717 EUR/luna

Detalii abonamente:

 • Mobil 9 – 1.500 de minute naţionale, 6 GB date
 • Mobil 13 – minute naţionale nelimitate, 2.5 GB date
 • Mobil 17 – minute naţionale nelimitate, 4.5 GB date

Oferta Telekom include în special telefoane Allview, însă în acest segment se regăsesc în special modele mai puțin performante. Cel mai atractiv dintre ele ar putea fi Allview P6 Energy Mini, care beneficiază de un ecran de 5 inch și de un acumulator generos de 4.000 mAh.

Există și un smartphone al unui producător A-list, pe numele său LG Leon, iar acesta beneficiază de un ecran cu diagonala de 4.5 inch cu rezoluție 480×854 pixeli, 1 GB RAM și 8 GB pentru stocarea datelor.

Concluzii

Vodafone, Orange şi Telekom oferă câteva telefoane la preţuri de 1 EUR în cazul în care optezi pentru abonamente de 10-18 EUR/lună, însă oferta operatorului portocaliu este semnificativ mai interesantă.

Dacă tot ce te interesează este un telefon cât mai simplu la care să vorbeşti şi să scrii SMS-uri, există numeroase opţiuni, atât de la producătorii consacraţi, cât şi sub brandul propriu al operatorilor.

Dacă vrei un smartphone, trebuie să optezi pentru un abonament de 15-18 EUR şi să te mulţumeşti cu un terminal low-end, capabil să se conecteze uşor la internet, dar destul de rudimentar când vine vorba despre jocuri sau multitasking, cu excepţia lui Huawei P9 Lite.

4 comentarii

 1. Ema

  Mai 2, 2017 la 11:37

  Buna vreau sh eu un samsung galaxi

  • stefan dumitru

   Noiembrie 10, 2017 la 21:26

   vreau si eu un samsung galaxi j3 cu abonament pt prima data ,pana in 10 euro .Platesc la primire 10 euro pe el plus in fiecare luna abonamentul pana in 10 euro . va multumesc anticipat .

 2. robert

  Noiembrie 10, 2017 la 19:18

  buna vreau si eu un allview pe 6

 3. Mogoș Bianca Simona

  Decembrie 9, 2017 la 17:39

  Vreau un abonament cu Nr la portare,dar red18si tel Samsung cum procedez??sa pot optime,??

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.