Telefoane ieftine la abonamente de 10-20 EUR/lună

Telefoane ieftine la abonamente de 10-20 EUR/lună

Unul dintre avantajele de a avea abonament la un operator de telefonie în locul unei cartele preplătite pe care să o reîncarci lunar este posibilitatea de a cumpăra telefoane mobile la preţuri mai mici decât la liber.

De cele mai multe ori, în România reducerile acordate de operatori sunt mai degrabă simbolice, iar în cazul prelungirilor de abonament după expirarea perioadei iniţiale de 12 sau 24 de luni sunt, de multe ori, aproape inexistente.

De regulă, reducerile care par bune pe hârtie sunt doar la abonamentele de zeci de euro pe lună (cum ar fi preţurile „mici” la noile telefoane Samsung sau iPhone) pe care şi le permit foarte puţini utilizatori.

În ultima perioadă, operatorii de telefonie au schimbat tactica în privința telefoanelor cumpărate pe abonament. Astfel, la toți cei trei mari operatori poți cumpăra un telefon în 24 de rate lunare egale care se adaugă la valoarea obișnuită a abonamentului. Principalul avantaj al acestei strategii este că eviți plata unei sume mai mari la semnarea contractului.

Totuși, pentru a fi sigur că rata are o valoare corectă, calculează câți bani vei plăti în rate pe telefon în cele 24 de luni ale contractului inițial și compară rezultatul cu prețul telefonului la liber.

Pentru scopul acestui articol ne-am propus să vedem ce telefoane putem obține dacă vrem ca valoarea totală a abonamentului și a ratei lunare să nu depășească pragul de 20 de euro, echivalentul a circa 100 lei pe lună.

Telefoane ieftine la Vodafone

În oferta operatorului Vodafone am descoperit 5 telefoane care corespund criteriilor noastre.

TelefonRataAbonament (euro)Cost total lunar
Huawei Y6 20194 EURRED 9 National13 EUR/luna
Huawei Y6P4 EURRED 9 National13 EUR/luna
Xiaomi Redmi 94 EURRED 1014 EUR/luna
Xiaomi Redmi Note 94 EURRED 1216 EUR/luna
Samsung Galaxy A20e4 EURRED 1216 EUR/luna

Detalii abonamente:

  • RED 9 National – minute nelimitate şi 10 GB date
  • RED 10 – minute nelimitate şi 15 GB date (5.6 GB roaming)
  • RED 12 – minute nelimitate şi 20 GB date (6.72 GB roaming)

Unul dintre cele mai atractive telefoane din această ofertă este Samsung Galaxy A20e, un model low-end pentru începători care oferă un ecran PLS IPS de 5.8 inch cu rezoluție HD+ și chipset proprietar Exynos 7884 cu 3 GB RAM și 32 GB pentru stocarea datelor. Printre opțiunile extra se numără și cititorul de amprente, iar acumulatorul are o capacitate de 3000 mAh. Telefonul a fost lansat pe piață în 2019, vine din fabrică cu Android 9, dar poate fi actualizat la Android 10.

Telefoane ieftine la Orange

Deloc surprinzător, Orange are o ofertă foarte asemănătoare cu cea de la Vodafone, întrucât tot 5 telefoane corespund criteriilor noastre de selecţie. Aici se remarcă însă și un model de la Oppo, unul dintre cei mai recenți producători prezenți pe piața din România. Orange oferă ca avantaj o cantitate mai mare de date incluse în abonament sau chiar internet național nelimitat.

Iată lista de telefoane pe care le poți primi ieftin la Orange:

TelefonRataAbonament (euro)Cost total lunar
Xiaomi Redmi 9A3 EURFun 1215 EUR/luna
Oppo A154.5 EURFun 1216.5 EUR/luna
Samsung Galaxy A20e4 EURFun 1216 EUR/luna
Samsung Galaxy A21s5.5 EURFun 1217.5 EUR/luna
Huawei P Smart Z4.5 EURSmart 1519.5 EUR/luna
Detalii abonamente:
  • Fun 12 – minute nelimitate şi 40 GB date (6.72 roaming)
  • Smart 15 – minute nelimitate şi internet nelimitat (8.4 roaming)

Pe lângă Galaxy A20e, lista celor de la Orange include o ofertă bună și pentru Galaxy A21s, model care are ca avantaj principal că este lansat în 2020 și propune un ecran mai mare și Android 10 din fabrică.

Totuși, cu specificații asemănătoare este inclus aici și Oppo A15, echipat cu un ecran IPS de 6.52 inch și rezoluție 720 x 1600 (format 20:9). Chipsetul integrat este Mediatek MT6765 Helio P35, nume care îți sună probabil cunoscut de la smartphone-urile Huawei, la care se adaugă 3 GB RAM și stocare pe 32 GB. Și în acest caz vorbim despre senzor de amprentă, în timp ce acumulatorul de 4230 mAh poate promite o autonomie mai bună și suporta încărcare cu până la 10 W. Sistemul de operare este Android 10, peste care Oppo a aplicat interfața proprietară ColorOS 7.2.

Telefoane ieftine la Telekom

Telekom are o ofertă mai puţin atractivă decât Vodafone sau Orange, în special pentru că numeroase modele apar ca fiind epuizate. Pe lângă modelele de la Samsung și Huawei, pata de culoare a operatorului este reprezentată de prezența unui model Nokia.

Iată lista de telefoane ieftine la Telekom:

TelefonRataAbonament (euro)Cost total lunar
Samsung Galaxy A20e5 EURNelimitat M (8)13 EUR/luna
Huawei P30 Lite5 EURNelimitat M (8)13 EUR/luna
Samsung Galaxy A21s6 EURNelimitat M (8)14 EUR/luna
Nokia 2.34 EURNelimitat M (8)12 EUR/luna

Detalii abonament:

  • Nelimitat M – minute naţionale nelimitate, internet nelimitat

Cel mai accesibil telefon din această ofertă este Nokia 2.3. Vorbim despre un model lansat la sfârșitul anului 2019 cu ecran IPS de 6.2 inch, rezoluție HD+ și funcție always-on display. Și aici vorbim despre un chipset împrumutat de la Huawei (Mediatek MT6761 Helio A22), însă memoria RAM este de numai 2 GB, cu 32 GB pentru stocarea datelor. Nu există cititor de amprente, iar bateria are 4000 mAh.

Pentru recomandări de telefoane din oferta DIGI am pregătit un articol separat cu modele 4G și 5G.

Concluzii

Vodafone, Orange şi Telekom oferă câteva telefoane ieftine în cazul în care optezi pentru abonamente de 10-20 EUR/lună.

Spre deosebire de alți ani, în prezent gamele de modele disponibile sunt foarte asemănătoare, în contextul popularității de care se bucură Samsung și, până de curând, Huawei.

Se poate observa însă o ușoară schimbare de direcție, cu modele de la Oppo sau Nokia în portofoliul unora dintre producători, un semnal că poate se poate diversifica și mai mult.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!