Top telefoane pentru seniori și bunici – cu butoane mari, afișaj clar și uşor de folosit

Pagini:


Persoanele în vârstă au nevoi specifice atunci când aleg un telefon mobil, precum să aibă taste cât mai mari, afișaj cu litere ușor de citit, să fie cât mai uşor de folosit, să fie rezistente la utilizare şi să aibă și un preț cât mai bun, adecvat nivelului pensiilor din România.

Dacă pe piaţa europeană oferta de produse dedicate bătrânilor/seniorilor este generoasă, în România telefoanele de acest tip sunt mult mai reduse ca număr.

Astfel, în magazinele online nu ai aproape nicio şansă să găseşti telefoane special concepute pentru seniori, cel mai probabil pentru că acestea nu aduc vânzări ridicate care să justifice prezenţa în stoc. În plus, nici măcar operatorii de telecomunicații nu mai au în ofertele de abonamente prea multe astfel de telefoane mobile.

Astfel, în acest articol găsești opțiuni potrivite persoanelor vârstnice sau bunicilor din familia ta, telefoane mobile clasice, simple și cu butoane mari și ușor de apăsat, excelente pentru cei cu probleme de vedere sau pentru cei reticienți la complicata tehnologie modernă.

Ca alternative, seniorii pot opta pentru telefoane rezistente la praf, apă și șocuri sau la telefoane ieftine cu un design minimalist și fără funcții complicate, însă multe dintre acestea nu au taste dedicate.

Cele mai bune telefoane pentru seniori

Principalul avantaj al unor astfel de telefoane este dat de tastele mari, utile pentru persoanele care au probleme cu vederea. În plus, în cele mai multe cazuri, aceste telefoane au un așa numit buton de panică, care apăsat în momente critice determină expedierea unui mesaj de avertizare la un număr predefinit din lista de contacte. Ecranul este mic, însă afișează scris mare, tocmai pentru a veni în sprijinul acestui segment de utilizatori.

Allview D3 Senior – de la 150 lei

Brandul românesc Allview are un telefon pentru seniori în ofertă, pe numele său sugestiv D3 Senior. Acesta este echipat cu taste mari și afișează fonturi generoase, în timp ce carcasa are margini rotunjite pentru a putea fi ținut mai bine în mână. D3 Senior are însă și o funcție mai puțin întâlnită, dar foarte utilă: în cazul unui apel de urgență, opțiunea Localizare SMS transmite automat către contactul apelat coordonatele GPS ale locului în care se află utilizatorul.

Evolveo EasyPhone XD – de la 180 lei

Un alt telefon interesant pentru vârstnici este Evolveo EasyPhone XD, care beneficiază de taste mari și bine individualizate. Pe partea din spate există un buton de SMS pentru trimiterea unor mesaje presetate și formarea unor apeluri prestabilite. Un buton plasat pe lateral permite activarea lanternei chiar și atunci când telefonul este oprit. Acumulatorul Li-Ion are o capacitate de 1.000 mAh, cu ajutorul căruia durata convorbirilor ajunge la 4 ore. Telefonul suportă doar rețele 2G, însă beneficiază de bluetooth.

MaxCom Comfort Senior – de la 170 lei

Principalul avantaj al modelului Comfort Senior de la MaxCom este tastatură cu taste mari, în special în cazul celor pentru preluarea și inciderea apelurilor. În plus, este foarte ușor la cele numai 91 de grame ale sale, iar ecranul de 1.8 inch este suficient de mare pentru a afișa clar numele celui care apelează, dar și SMS-urile. Nu ai parte de alte funcții speciale, însă Comfort Senior poate reprezenta o idee bună dacă ești în căutarea unei soluții simple.

iHunt i5 – de la 160 lei

Este singurul telefon din acest articol care include și conectivitate 3G, iar masa ajunge la numai 80 de grame, chiar dacă este un telefon relativ rugged, iar acumulatorul are o capacitate de 1450 mAh. Are cameră foto de 0.8 MP, o lanternă puternică și funcție Blacklist prin care poți bloca anumite numere de telefon care te deranjează.

Fysic cu clapetă – de la 800 lei

Un telefon ceva mai compact și ceva mai elegant destinat persoanelor în vârstă, Fysic oferă un ecran de 2,4″ cu rezoluție de 320 x 240 pixeli, interfață software cu caracterele lizibile de mari dimensiuni, butoane de mari dimensiuni, buton SOS, trei butoane pentru apelare rapidă și un difuzor cu volum ridicat. Telefonul mai oferă o cameră foto modestă cu rezoluție VGA, conectivitate internet prin intermediul GPRS și Bluetooth 2.0. Bateria de 1000 mAh promite o autonomie de 4 ore pentru convorbiri, iar telefonul are o bază de încărcare ușor de folosit. Prețul este însă unul foarte ridicat.

Telefoane rezistente pentru seniori

Pe lângă telefoanele standard, există și o serie de telefoane rezistente la apă, praf și șocuri care pot fi utilizate de către persoanele vârstnice. Aceste caracteristici sunt importante pentru seniori și bunici, întrucât se poate întâmpla frecvent să scape telefonul din mână pe stradă chiar și atunci când scot terminalul din buzunar. În plus, rezistența la apă și praf asigură o utilizare a telefonului în bune condiții chiar și atunci când verși pe el un pahar cu lichide.

CAT B26 – de la 250 lei

Prezența celor de la Caterpillar pe piața telefoanelor rezistente nu mai este demult o surpriză, iar modelul B26 promite să rămână funcțional și după ce îl scapi de la o înălțime de maxim 1.8 metri. Evident, în anumite limite rezistă și la apă și praf, iar autonomia este de până la 9.5 ore de convorbiri. Nu în ultimul rând, este un telefon dual-SIM, astfel că poți utiliza simultan două cartele SIM.

MyPhone Hammer 3 – de la 240 lei

MyPhone Hammer 3 este urmașul popularului model Hammer și are ca principale avantaje designul special conceput pe laterale pentru ca telefonul să stea bine în mână, chiar dacă este unul de tip rugged. Are certificare IP67 pentru apă și praf, însă punctează și la aspectele practice datorită ecranului de 2.4 inch și a acumulatorului de 2000 mAh care promite 7 ore de conversație continua. În plus, există lanternă și slot pentru carduri microSD.

Abonamente pentru persoane cu dizabilități

De regulă, persoanele în vârstă nu au nevoie de abonamente de telefonie cu minute nelimitate sau internet, ci doar de posibilitatea de a discuta periodic cu cei apropiați și de a-i apela rapid în cazul unei urgențe.

Acest lucru este cu atât mai mult valabil pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, Vodafone și Orange au în ofertă o serie de abonamente special care pot fi accesate de seniorii cu certificat de încadrare pe codurile de handicap 3 (auditiv) sau 4 (vizual).

Oferta Vodafone pentru seniori cu dizabilități

  • abonament pentru persoane cu dizabilități vizuale: nelimitat minute în rețea și 600 de minute naționale pentru 2 euro pe lună;
  • abonament pentru persoane cu dizabilități auditive și/sau de vorbire: nelimitat minute în rețea, 300 de minute naționale și 300 MB de internet pentru 4 euro pe lună.

Oferta Orange pentru seniori cu dizabilități

  • Fun Special 2: 2000 de minute în rețea și 500 de minute naționale pentru 2 euro pe lună;
  • Fun Special 4: nelimitat minute în rețea, 30 de minute naționale, 300 de SMS-uri naționale și 1 GB de internet pentru 4 euro pe lună.

Concluzii

Oferta de telefoane pentru seniori este destul de limitată în România, însă persoanele în vârstă au câteva opţiuni interesante pentru a alege un telefon potrivit pe care să îl folosească cu uşurinţă. În plus, fiecare telefon de acest fel are taste mari şi buton special pentru apeluri de urgenţă, plus alte dotări specifice utile precum lanterna.

Pe lângă astfel de telefoane, îți poți îndrepta atenția și spre terminalele rezistente la apă, praf și șocuri, care prezintă de asemenea câteva avantaje pentru bătrâni. Nu în ultimul rând, o soluție potrivită este reprezentată și de telefoanele clasice, care sunt ieftine și au un design minimalist.

Pagini:

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!