Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane pentru seniori – ieftine, cu taste mari, uşor de folosit

Telefoane pentru seniori – ieftine, cu taste mari, uşor de folosit


Persoanele în vârstă au nevoi specifice atunci când aleg un telefon mobil: să aibă taste cât mai mari, să aibă un meniu cât mai uşor de folosit şi să fie ieftine.

ANUNTURI

Dacă pe piaţa europeană oferta de produse dedicate bătrânilor/seniorilor este generoasă, în România telefoanele disponibile pentru astfel de persoane sunt mult mai reduse ca număr.

Astfel, în magazinele online nu ai aproape nicio şansă să găseşti telefoane special concepute pentru bătrâni, cel mai probabil pentru că acestea nu aduc vânzări ridicate care să justifice prezenţa în stoc. În plus, nici măcar operatorii de telecomunicații nu mai au în oferta telefoane pentru bătrâni.

Ca alternative, seniorii pot opta pentru telefoane rezistente la praf, apă și șocuri sau la telefoane ieftine cu un design minimalist și fără funcții complicate.

Telefoane pentru bătrâni

MyPhone este unul dintre puținii producători care se concentrează pe segmentul telefoanelor pentru bătrâni, însă în România oferta este foarte limitată.

Principalul avantaj al unor astfel de telefoane este dat de tastele mari, utile pentru persoanele care au probleme cu vederea. În plus, în cele mai multe cazuri, aceste telefoane au un așa numit buton de panică, care apăsat în momente critice determină expedierea unui mesaj de avertizare la un număr predefinit din lista de contacte. Ecranul este mic, însă afișează fonturi mari tocmai pentru a veni în sprijinul acestui segment de utilizatori.

Profoon PM-778 – 115 lei

Unul dintre cele mai ieftine telefoane dedicate seniorilor, produsul Profon oferă un ecran de 1,2″ cu caractere foarte mari și un meniu foarte simplu, buton SOS dedicat care poate apela cinci numere de telefon în ordine în cazul în care unul dintre acestea nu răspunde, două butoane pentru apelare rapidă, lanternă și radio FM.

Profoon-PM-778

Profoon PM-778

Fysic FM-7500 – de la 155 lei

Un alt telefon adecvat pentru persoanele vârstnice este Fysic FM-7500. Acesta beneficiază de asemenea de taste mari și un meniu simplu de înțeles și de navigat, în timp ce ecranul iese în evidență prin fonturile de mari dimensiuni și prin culorile care contrastează puternic pentru a fi ușor de intuit. Și acest model beneficiază de buton de panică pentru contactarea rapidă a persoanelor apropiate în cazul unei urgențe.

Fysic FM-7500

Allview D1 Senior – de la 179 lei

Brandul românesc Allview are de asemenea un telefon pentru bătrâni în ofertă, pe numele său sugestiv D1 Senior. Acesta este echipat de asemenea cu taste mari și afișează fonturi generoase, în timp ce carcasa are margini rotunjite pentru a putea fi ținut mai bine în mână. D1 Senior are însă și o funcție mai puțin întâlnită, dar foarte utilă: în cazul unei urgențe, pe lângă butonul SOS special conceput, telefonul trimite contactelor de urgență un SMS care conține un link Google Maps către localizarea aproximativă, obținută prin datele preluate de la antenele operatorului de telefonie.

Allview D1 Senior

Alcatel 2008G – 169 lei

Un alt model cu taste mari, Alcatel 2008G oferă în plus un ecran destul de mare cu diagonală de 2,4″ și rezoluție QVGA. Acesta folosește o baterie cu o capacitate de 1400 mAh, are o greutate de numai 90 de grame și microfon cu atenuare a zgomotului din fundal, însă este compatibil doar rețelele 2G și nu oferă un buton SOS.

alcatel 2008g

Alcatel 2008G

FYSIC FM-9700W – 363 lei

Un telefon ceva mai compact și ceva mai elegant destinat persoanelor în vârstă, FYSIC FM-9700W oferă un ecran de 2,4″ cu rezoluție de 320 x 240 pixeli, interfață software cu caracterele lizibile de mari dimensiuni, butoane de mari dimensiuni, buton SOS, trei butoane pentru apelare rapidă și un difuzor cu volum ridicat. Telefonul mai oferă o cameră foto modestă cu rezoluție VGA, conectivitate Internet prin intermediul GPRS și Bluetooth 2.0. Bateria de 1000 mAh promite o autonomie de 4 ore pentru convorbiri.

fysic-FM-9700W

FYSIC FM-9700W

Telefoane rezistente pentru bătrâni

Pe lângă telefoanele standard, există și o serie de telefoane rezistente la apă, praf și șocuri care pot fi utilizate de către persoanele vârstnice. Aceste caracteristici sunt importante pentru bătrâni, întrucât se poate întâmpla frecvent să scape telefonul din mână pe stradă chiar și atunci când scot terminalul din buzunar. În plus, rezistența la apă și praf asigură o utilizare a telefonului în bune condiții chiar și atunci când verși pe el un pahar cu lichide.

CAT B25 – de la 239 lei

Prezența celor de la Caterpillar pe piața telefoanelor rezistente nu mai este demult o surpriză, iar modelul B25 promite să rămână funcțional și după ce îl scapi de la o înălțime de maxim 1.8 metri. Evident, în anumite limite rezistă și la apă și praf, iar autonomia este de până la 9.5 ore de convorbiri. Nu în ultimul rând, este un telefon dual-SIM, astfel că poți utiliza simultan două cartele SIM.

ANUNTURI

CAT B25

No. 1 A9 – de la 199 lei

O marcă cu un nume cel puțin neobișnuit este No. 1, iar modelul A9 este o combinație bună între un telefon pentru seniori și unul rezistent. Astfel, telefonul beneficiază de taste de mari dimensiuni și un buton central ușor de observat, dar în același timp respecta standardul IP67 pentru apă și praf și include și lanternă.

No. 1 A9

MyPhone Hammer 2 – de la 254 lei

MyPhone Hammer 2 este urmașul popularului model Hammer și are ca principale avantaje designul special conceput pe laterale pentru ca telefonul să stea bine în mână, chiar dacă este unul de tip rugged. Are certificare IP67 pentru apă și praf, însă punctează și la aspectele practice datorită ecranului de 2.2 inch și a acumulatorului de 1450 mAh. În plus, există lanternă și slot pentru carduri microSD.

MyPhone Hammer 2

iHunt i1 – de la 299 lei

Este singurul telefon din acest articol care include și conectivitate 3G, iar masa ajunge la numai 165 de grame, chiar dacă este un telefon rugged, iar acumulatorul are o capacitate generoasă de 2750 mAh. Are cameră foto de 2 MP, o lanternă puternică și funcție Blacklist prin care poți bloca anumite numere de telefon care te deranjează.

iHunt i1

Mann Zug S – 299 lei

Un model rezistent la praf, apă și vibrații ceva mai avansat, Mann Zug S oferă un ecran de 2″ cu rezoluție QVGA, conectivitate 2G sau 3G, fiind astfel apt și pentru conectarea în rețeaua Digi Mobil, suport Dual SIM și o baterie consistentă de 2750 mAh. Telefonul mai include o lanternă, preluarea apelurilor prin apăsarea oricărei taste și o cască telefonică cu volum ridicat.

mann zug s

Mann Zug S

20 comentarii

 1. nicolae albu

  Ianuarie 23, 2015 la 19:10

  Puteti preciza daca din modelele pentru seniori prezentate, exista unul capabil sa functioneze in reteaua Digi mobil Rcs-Rds : 900-2100 Mhz 3G ?

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 24, 2015 la 14:23

   Telefoanele din acest articol nu functioneaza in reteaua RCS-RDS, intrucat RCS-RDS foloseste doar retele 3G. Niciunul nu are conexiune 3G, intrucat sunt telefoane doar pentru convorbiri si mesaje.

   • ionica

    Februarie 12, 2015 la 09:25

    NU va functiona in RCS-RDS. Reteaua RCS-RDS este o retea exclusiv 3G.

   • Alex

    Februarie 18, 2015 la 12:13

    Nu funcționează nici unul in rețeaua RCS-RDS…

    • Daniel Popescu

     Februarie 18, 2015 la 18:07

     Multumesc pentru atentionare, am corectat comentariul.

 2. MP

  Ianuarie 27, 2015 la 19:23

  Spuneți-mi, vă rog, dacă aceste telefoane pot fi achiziționate fără abonament și utilizate în rețeaua Telekom România?

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 28, 2015 la 09:46

   Da, telefoanele pot fi achizitionate fara abonament si functioneaza si in reteaua Telekom, cu exceptia lui Alcatel OT-2001, care este disponibil doar in reteaua Orange.

 3. Lira

  Ianuarie 30, 2015 la 11:13

  Cum pot introduce sonerii noi la My phone 1045. Trebuie memorie si cablu de date?Cele de pe telefon nu sunt usor de auzit in trafic pe strada

 4. GABRIEL CIOCAN

  Septembrie 2, 2015 la 21:50

  Buna ziua. Stiti cumva un tel. ptr. seniori care sa functioneze in reteaua RCS-RDS? Multumesc!

  • Daniel Popescu

   Septembrie 2, 2015 la 22:04

   Telefoanele pentru seniori functioneaza doar in retele 2G. RCS-RDS foloseste doar retele 3G si 4G, motiv pentru care aceste telefoane nu vor functiona.

  • stella

   Februarie 29, 2016 la 22:29

   Si eu m-am confruntat cu aceiasi problema,si am tot cautat telefoane 3g pentru seniori si mai mult cu clapeta, intrucat sunt mai usor de folosit. singurul care l-am gasit este Emporia Click V 32, doar ca el nu se comercializeaza in romania. Eu l-am gasit pe amazon.u.k si pretul este unul destul de ridicat cca 70 lire.

   • Adrian

    Mai 15, 2016 la 17:54

    Puteti comanda ot de pe Amazon gama Doro Phoneasy (612 / 632 etc) – telefoane foarte rezistente si cu sunet puternic special gandite pentru persoane in varsta. Functioneaza 3g si recomand cu caldura aceasta marca.

 5. Cosma Gabriel

  Septembrie 22, 2015 la 20:42

  Telefoanele produse in mexic au antena foarte slaba si nu au semnal in foarte multe locuri. Chiar in orase

 6. STANESCU ANTON

  Decembrie 30, 2015 la 22:27

  DORESC sa cumpar un telefon pt nevazatori ( orb) cu apelare sonora- robot- a NUMELUI unei PERSOANEI,a carui numar de telefon este inregistrat.
  Nu pot folosi tastatura, decat deschiderea sau inchiderea.
  ROG ca pretul sa nu fie foarte mare.

 7. Jeni

  Iunie 30, 2016 la 14:19

  Doresc sa cumpar un telefon pentru seniori care sa functioneze in reteaua Telecom, cu abonament.

 8. Ana

  Iulie 24, 2016 la 23:59

  As vrea sa stiu daca suporta retele 3G.

  • Daniel Popescu

   Iulie 30, 2016 la 11:42

   Nu, in general astfel de telefoane nu au conectivitate 3G.

 9. Dragos

  Noiembrie 22, 2016 la 17:59

  Puteți sa mi spuneți care dintre telefoanele prezentate de mai sus au funcția de apelare rapida ( formează un nr de pe o tasta preselectata) multumes

 10. Marco

  Aprilie 8, 2017 la 14:29

  Site-uri prost organiate. Pana gasesti un tel senior 3g, mai bine mergi pe jos prin magazine!

 11. Constantin Damaschin

  Mai 10, 2017 la 10:11

  Ati folosit de atatea ori cuvantul batran ca nu cred ca cineva in varsta ar cumpara. Cati ani are cel ce a scris articolul? Si cati ani de acasa?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.