Recomandare telefoane ieftine cu Android, WiFi şi touchscreen

Pe piaţă există în prezent numeroase smartphone-uri ieftine cu sistem de operare Android, iar preţurile pornesc de regulă de la aproximativ 300 de lei.

Pe parcursul timpului, preţurile de pornire ale telefoanelor cu Android au scăzut drastic, astfel că nu este o surpriză că în prezent câteva sute de lei sunt suficiente pentru a face pasul de la telefon ieftin cu dotări de bază la un terminal capabil să se conecteze la internet şi să ruleze aplicaţii de ultimă oră.

De cele mai multe ori, în acest segment de piaţă vorbim despre smartphone-uri cu ecran de mici dimensiuni şi platforme hardware suficient de puternice pentru a rula sistemul de operare dezvoltat de Google. Totuși, există și o serie de cerințe minime pe care le-am luat în calcul pentru a-ți recomanda doar telefoane decente, care să poată fi utilizate în prezent: diagonală de cel puțin 4″ pentru confort și memorie de cel puțin 1 GB RAM pentru o rulare cât mai fluentă a Androidului.

O listă cu cele mai populare telefoane ieftine cu Android găsești aici, împreună cu review-urile utilizatorilor care au achiziționat astfel de produse. Dintre acestea, noi îți recomandăm câteva modele care ne-au atras atenția.

Samsung Galaxy J1 Mini Prime- 400 lei

Cel mai ieftin smartphone din oferta Samsung, Galaxy J1 Mini a fost lansat în luna decembrie a anului 2016 și-i vizează pe cei care doresc un telefon extrem de accesibil. Un terminal compact și ușor, acesta oferă un ecran cu diagonală de 4″ și rezoluție de 800 x 480 pixeli, însă nu trebuie să cereți prea multe de la modestul panoul TFT TN folosit de acesta.

Telefonul folosește un procesor chinezesc Spreadtrum SC9830, o soluție pentru bugete foarte scăzute care folosește patru nuclee ARM Cortex-A7 tactate la 1,2 GHz. Galaxy J1 Mini mai oferă 8 GB de memorie internă extensibilă, o cameră foto cu senzor de 5 MP și înregistrare HD, conectivitate 3G, Dual SIM și o baterie cu o capacitate de 1500 mAh. Față de predecesorul său fără “Prime” în denumire, acest model oferă o memorie RAM cu o capacitate de 1 Gb, un salt mic dar bine venit.

samsung-galaxy-j1-mini-prime
Samsung Galaxy J1 Prime

Oukitel U7 Plus – 500 lei

Dacă nu vă este teamă de producătorii chinezi din liga a doua care sunt mai puțin cunoscuți, Oukitel U7 Plus este o alegere foarte interesantă deoarece telefonul folosește un procesor MediaTek MT6737, un procesor quad-core pe 64 de biți cu nuclee ARM Cortex-A53, și-l completează cu 2 GB de memorie RAM și 16 GB de memorie internă extensibilă cu ajutorul unui card MicroSD.

Ecranul are o diagonală de 5,5″, folosește un panou IPS cu rezoluție HD și este acoperit cu sticlă protectoare 2.5D. Carcasa elegantă mai ascunde un senzor pentru amprente, un modem cu conectivitate 4G cu suport Dual SIM, un acumulator cu o capacitate de 2500 mAh și două camere foto care folosesc senzori cu capacități de 13 MP, respectiv 5 MP.

Oukitel-U7-Plus
Oukitel U7 Plus

Lenovo Vibe C2 – 430 lei

Un model ieftin de la un producător faimos, Vibe C2 este unul dintre cele mai accesibile telefoane Lenovo. Acesta oferă un ecran ceva mai compact cu diagonală de 5″, acesta având o rezoluție HD și folosind un panou de tip IPS.

Chiar dacă nu are un design prea atrăgător, Vibe C2 reușește să fie suficient de interesant pentru acest segment de preț. Acesta oferă un procesor quad-core pe 64 de biți, Mediatek MT6735P, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 2750 mAh. Pe lista de dotări se mai găsesc două camere foto cu senzori de 8, respectiv 5 MP, radio FM, modem 4G în configurație Dual SIM și Bluetooth 4.0.

Lenovo-Vibe-C2
Lenovo Vibe C2

Blackview A8 Max – 485 lei

Un telefon chinezesc oferit de o companie destul de cunoscută prin prețurile mici practicate, A8 Max oferă un ecran de 5,5″ cu panou IPS cu rezoluție HD și strat protector de sticlă 2.5D.

Platforma hardware este bazată pe un procesor MediaTek MT6737, o cunoscută soluție cu preț scăzut care oferă patru nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53, la care se adaugă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Telefonul oferă o cameră foto principală care folosește un senzor Sony cu rezoluție de 8 Mp, aceasta fiind secondată de un model frontal de 5 MP.

blackview-a8-max
Blackview A8 Max

Vonino Zun X – 400 lei

Un telefon ieftin, destul de dotat și suficient de compact, Zun X oferă un ecran IPS cu diagonală de 5″, rezoluție HD, sticlă protectoare 2.5D și fabricație In-Cell, o combinație bună destul de rară în gama aceasta de preț.

Telefonul este bazat pe o soluție MediaTek MT6735P, care oferă patru nuclee de procesare ARM Cortex-A53 pe 64 de biți cu o frecvență de 1 GH, și o completează cu 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă și o baterie de 2200 mAh. Vonino Zun X mai oferă două camere foto cu senzori de 8 și 5 MP, modem 4G Dual SIM și Bluetooth 4.0.

vonino-zun-x
Vonino Zun X

Allview P6 Plus – 380 lei

Un telefon accesibil din oferta cunoscutului ofertant local Allview, P6 Plus nu este la fel de interesant ca ceilalți rivali din gama de preț sub 500 de lei, însă are un preț destul de mic.

Telefonul folosește un procesor quad-core bazat pe nuclee ARM Cortex-A7, 2 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă și o baterie de 2300 mAh. Ecranul cu diagonală de 5″ folosește un panou IPS și un strat protector din sticlă 2.5D, însă rezoluția de numai 854 x 480 pixeli nu este prea atractivă. Telefonul mai oferă Dual SIM, modem 3G și camere foto cu senzori de 8 MP și 2 MP.

allview-p6-plus
Allview P6 Plus

Huawei Y3II – 330 lei

Un smartphone Dual SIM cu Android accesibil, Huawei Y3II dispune de conectivitate 4G și este bazat pe un procesor Mediatek MT6735M, oferind astfel suficient de multă putere pentru această gamă deoarece folosește patru nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53. Telefonul oferă un ecran TN cu diagonală de 4,5″ și rezoluție de 854 x 480 pixeli, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă și o baterie de 2100 mAh. Camerele foto oferă senzori cu rezoluții de 5 MP, respectiv 2 MP.

huawei-y3-ii
Huawei Y3 II

Vonino Volt S – 300 lei

O soluție cu preț foarte mic, Volt S se remarcă în primul rând cu bateria mare cu o capacitate de 4000 mAh care îi permite să ofere o autonomie bună.

Telefonul este bazat pe un procesor MediaTek MT6580, o soluție quad-core cu nuclee ARM Cortex-A7, și oferă 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă și modem 3G cu configurație Dual SIM. Ecranul compact de 5″ folosește un panou IPS, însă rezoluția acestuia este de numai 854 x 480 pixeli. Camerele foto folosesc senzori de 8, respectiv 2 MP.

vonino-volt-s
Vonino Volt S

ZTE Blade L5 – 330 lei

Un model ieftin de la cunoscutul producător chinez ZTE, Blade L5 se adresează celor care doresc un telefon cât mai ieftin posibil. Din acest motiv, nici configurația acestuia nu este poate prea impresionantă.

Blade L5 este bazat pe un procesor MediaTek MT6572, o soluție dual-core ARM Cortex-A7, care este completat de 1 GB de memorie RAM și 8 GB de memorie internă. Ecranul de 5″ este de tip IPS, însă are o rezoluție de numai 854 x 480 pixeli. Configurația mai include un modem 3G în implementare Dual SIM, camere foto de 5 și 2 MP, o baterie cu o capacitate de 2150 mAh și Bluetooth 4.0.

zte-blade-l5
ZTE Blade L5

Concluzii

Cele mai ieftine telefoane cu Android au preturi care pleacă de la aproximativ 300 lei în cazul brandurilor româneşti, iar LG şi Samsung au în ofertă numeroase smartphone-uri de buget de aproximativ 400 lei.

Prin urmare, în prezent chiar şi un buget mic este suficient pentru a-ţi putea cumpăra primul smartphone cu sistem de operare Android, dacă consideri că a venit momentul să renunţi la feature-phone-ul care îţi limita puternic utilizarea de zi cu zi.

Pe piață există și alte modele de telefoane ieftine cu Android, care au fost populare și pe care le-ai putea găsi în unele magazine care le mai au încă pe stoc.

Huawei Y5 II – 450 lei

Telefonul oferă un ecran IPS cu diagonală de 5″ cu rezoluție HD, un procesor Mediatek MT6735P pe 64 de biți care funcționează la 1,3 GHz și o baterie cu o capacitate de 2200 mAh. Nu lipsesc conectivitatea 4G și suportul Dual SIM.

Huawei Y5II oferă o cameră foto cu senzor de 8 MP și obiectiv cu diafragmă F/2.0, ceea ce promite o captură foto ceva mai bună în lumina slabă, și o cameră foto frontală pentru selfies, care oferă un senzor de 2 MP și bliț. Mai multe sugestii de telefoane Huawei puteți găsi aici.

huawei y5 ii
Huawei Y5 II

Allview P5 eMagic – 220 lei

Un smartphone foarte accesibil, Allview P5 eMagic oferă un procesor quad-core cu o frecvență de 1,3 GHz, un ecran IPS cu diagonală de 4,5″ și rezoluție de 854 x 480 pixeli, 1 GB de memorie RAM si 8 GB de memorie internă extensibilă. Telefonul oferă o baterie cu o capacitate de 1600 mAh, camere foto cu senzori de 5, respectiv 2 MP, și folosește versiunea 5.1 a sistemului de operare Android.

allview p5 emagic
Allview P5 eMagic

Vonino JAX X – 350 lei

Vonino este un brand american care a crescut destul de mult în România datorită unor modele ieftine precum Vonino JAX X. În ciuda numelui mai puțin inspirat, telefonul iese în evidență prin ecranul IPS de 5” cu rezoluție HD, în timp ce chipsetul MediaTek MT6580 formează platforma hardware și beneficiază de 1 GB RAM. Memoria internă de 8 GB poate fi folosită și pentru stocarea fotografiilor realizate cu camera foto de 8 MP. O listă completă cu smartphone-urile de la Vonino găseşti aici.

vonino jax x
Vonino Jax X

Samsung Galaxy J1 2016 – 520 lei

Bazat pe un procesor quad-core Spreadtrum care funcționează la 1,3 GHz, Samsung Galaxy J1 2016 oferă o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB și 8 GB de memorie internă extensibilă. Telefonul folosește un ecran cu o diagonală de 4,5″ și panou S-AMOLED cu rezoluție de 800 x 480 pixeli. Disponibil în variantă Dual SIM, Galaxy J1 2016 oferă în plus conectivitate 4G, o baterie cu o capacitate de 2050 mAh, iar camera foto cu senzor de 5 MP are autofocus și un obiectiv ceva mai luminos F/2.2. Versiune sistemului de operare Android este 5.1

samsung galaxy j1 2016
Samsung Galaxy J1 2016

Evolio M5 – 380 lei

Evolio M5 este propunerea făcută de Evolio în acest segment, însă de data aceasta vorbim despre un chipset MTK6582 cu procesor quad-core de 1.3 GHz, alături de 1 GB RAM şi de memoria internă de 8 GB. Imaginile sunt afişate pe ecranul cu diagonală de 5” şi rezoluţie 854×480 pixeli, în timp ce acumulatorul Li-Ion are o capacitate de 2000 mAh. Camera foto de 8 MP poate fi de asemenea utilă în unele situaţii.

Evolio M5
Evolio M5

 Utok Q5 GT – 400 lei

Un alt brand care a cunoscut o creștere importantă este Utok, prezent practic în aproape toate segmentele cu telefoane ieftine, iar modelul Q5 GT iese în evidență prin faptul că este unul dintre cele mai ieftine telefoane 4G. Ecranul IPS de 5” are o rezoluție de 540×960 pixeli, în timp ce chipsetul Mediatek cu 1 GM RAM se ocupă de gestionarea Androidului. Memoria internă este limitată la 8 GB, iar telefonul este de tip dual-SIM, cu un slot SIM și unul microSIM.

Utok Q5 GT
Utok Q5 GT

Lenovo A1000 – 250 lei

Unul dintre cele mai ieftine telefoane Lenovo, A1000 este un smartphone Dual SIM care folosește o versiune ceva mai veche a sistemului de operare Android, mai precis 5.0. Acesta oferă un ecran TFT compact cu diagonală de 4″ și rezoluție de 800 x 480 pixeli.

Lenovo A1000 este construit în jurul unui procesor quad-core Spreadtrum SC7731, o soluție cu cost scăzut bazată pe ARM Cortex-A7 și ARM Mali-400MP2. Telefonul mai oferă 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 2000 mAh. Camera foto folosește un senzor de 5 MP și filmează la rezoluție HD.

lenovo a1000
Lenovo A1000

Huawei Y3II – 300 lei

Un smartphone Dual SIM cu Android accesibil, Huawei Y3II dispune de conectivitate 4G și este bazat pe un procesor Mediatek MT6735M, oferind astfel suficient de multă putere pentru această gamă deoarece folosește patru nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53. Telefonul oferă un ecran TN cu diagonală de 4,5″ și rezoluție de 854 x 480 pixeli, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă și o baterie de 2100 mAh. Camerele foto oferă senzori cu rezoluții de 5 MP, respectiv 2 MP. Mai multe telefoane Huawei Dual SIM pot fi găsite aici.

huawei y3 ii

Asus ZenFone C – 500 lei

Asus a intrat relativ recent pe piața smartphone-urilor, iar modelul Zenfone C este unul entry-level, care vine însă cu avantajul unei platforme hardware Intel Atom Z2520 cu 1 GB RAM. Display-ul TFT are o diagonală de 4.5” cu rezoluție 480×854 pixeli, în timp ce memoria internă de 8 GB poate fi extinsă cu carduri microSD. Camera foto a aparatului are 5 MP, în timp ce acumulatorul are 2.100 mAh.

Asus ZenFone C
Asus ZenFone C

Allview P6 Life – 500 lei

Dacă îţi plac telefoanele cu ecran mare, poţi opta şi pentru Allview P6 Life, al cărui display IPS are o diagonală de 5” şi rezoluţie 1280×720 pixeli. În acest caz, producătorul a optat pentru un procesor quad-core Cortex A7 de 1.3 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB memorie internă. Dimensiunile mai mari ar fi trebuit să permită integrarea unui acumuloator mare, însă acesta are doar 1750 mAh.

Allview P6 Life
Allview P6 Life
19 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!