GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Jocuri cu maşini pentru iPhone şi telefoane cu Android

Autor: Echipa Giz.ro

Jocurile cu maşini reprezintă una dintre cele mai bune metode de relaxare pentru posesorii de smartphone-uri iPhone şi Android. GiZ îţi dezvăluie care sunt cele mai interesante titluri.

Telefonul mobil a fost întotdeauna şi un instrument de divertisment, iar jocurile sunt nelipsite de pe aceste gadgeturi încă de la început.

Celebrul Snake prezent pe aproape toate telefoanele Nokia din deceniul trecut a rămas însă doar o amintire în urma numeroaselor progrese ale tehnologiei, exemplificate prin procesoare puternice, unităţi grafice mobile, spaţiu de stocare generos şi, mai ales, display-uri touchscreen chiar şi de peste 5″.

Acest lucru a permis o reducere majoră a diferenţei dintre jocurile pentru PC şi jocurile pentru smartphone-uri, care a culminat cu portarea unor jocuri de succes de pe calculatoarele obişnuite pe cele mai noi smartphone-uri de pe piaţă.

Printre acestea se numără şi jocurile cu maşini, foarte populare indiferent de platformă datorită faptului că sunt captivante, antrenante şi relaxante, întrucât nu implică strategii complicate. Noi îţi prezentăm în acest articol câteva dintre cele mai interesante jocuri cu maşini pentru iPhone şi Android.

Asphalt 8: Airborne

Unul dintre cele mai bune şi mai populare jocuri cu maşini pentru smartphone-uri este Asphalt 8: Airborne, dezvoltat de cei de la Gameloft.

Pe măsură ce progresezi în joc, ai de ales între 47 de maşini, printre acestea figurând şi câteva modele celebre precum Lamborghini Veneno, Bugatti Veyron, Ferrari FXX şi Pagani Zonda R, pe care le vei pilota pe circuite stradale din toate colţurile lumii, de la Veneţia la Guyana Franceză sau chiar Deşertul Nevada.

Componenta online este de asemenea puternic dezvoltată, întrucât ai posibilitatea să joci în multiplayer cu până la alţi şapte prieteni, pentru ca adrenalină să fie şi mai mare.

Disponibil pentru: iPhone (1.29 USD) şi Android (3.28 lei)

Need For Speed Most Wanted

Need For Speed nu putea lipsi dintr-o listă cu jocuri cu maşini, iar NFS Most Wanted este ce mai recent titlu al seriei disponibil pe platformele mobile.

Jocul încearcă să aducă o parte din particularităţile seriei de pe PC prin posibilitatea de a upgrada anumite performanţe ale maşinii, cum ar fi acceleraţia, viteza de top, pneurile sau suspensiile, dar la fel de bine poţi modifica şi spoilerele, jantele sau aspectul cromatic al caroseriei.

Numărul de maşini este uşor mai redus, existând peste 40 de modele, printre cele mai cunoscute fiind SRT Viper GTS, Porsche 911 Carrera S sau Hummer H1 Alpha.

Disponibil pentru Android (24 lei) şi iPhone (7.00 USD)

Real Racing 3

Real Racing 3 este unul dintre cele mai apreciate jocuri cu maşini, datorită graficii foarte realiste şi a celor 15 circuite disponibile (Laguna Seca, Spa-Francorchamps, Silverstone sau Hockenheim) şi a celor peste 50 de maşini pe care le poţi upgrada pe măsură ce avansezi în modul carieră.

În total există peste 1000 de evenimente distincte în funcţie de tipul de cursă (anduranţă, eliminatorie, cupe, drag).

Jocul este gratuit, însă pe parcurs trebuie să faci diverse upgrade-uri şi, dacă nu eşti de acord să plăteşti pentru reparaţii, trebuie să aştepţi din ce în ce mai mult timp pentru a putea juca în continuare.

Disponibil pentru iPhone si Android.

Hill Climb Racing

Rămânem în domeniul curselor de maşini, dar de data aceasta alegem o aventură mai puţin obişnuită, pentru că, aşa cum sugerează şi numele, Hill Climb Racing te pune în pielea unui pilot care trebuie să meargă cu maşini pe dealuri. Ai la dispoziţie 10 vehicule de la maşină clasică până la camioane şi tancuri, iar pe parcurs trebuie să colectezi monezi pentru a putea îmbunătăţi performanţele. Obiectivul este să parcurgi cele 11 niveluri ale jocului care te vor purta pe drumuri de ţară, în deşert, în zona îngheţată a Arcticii pentru a ajunge în cele din urmă pe… Lună!

Disponibil pentru iPhone si Android.

Drift Mania Championship

Dacă eşti pasionat de drift-uri, nu este nevoie să te limitezi la Need For Speed. Poţi să încerci şi Drift Mania Championship, un joc în care trebuie să-ţi exersezi exclusiv talentele de drifter.

Tipurile de drift-uri pe care trebuie să le realizezi pentru a deveni campion sunt variate: drift într-o zonă prestabilită, drift cu un unghi cât mai mare, drift la o viteză cât mai mare şi drift care să atragă cel mai mare număr de aplauze din public.

Din păcate, jocul se limitează la numai cinci circuite şi ai de ales între numai şapte maşini, motiv pentru care poate deveni repetitiv la un moment dat.

În plus, nu există mod multiplayer, însă ai posibilitatea de a-ţi înregistra performanţele online pentru a te compara cu alţi jucători.

Disponibil pentru iPhone (0.99 USD) şi Android (3.37 RON sau gratuit în versiune limitată)

Drag Racing

Cursele de dragstere nu sunt foarte populare în România, însă este posibil ca Drag Racing să-ţi provoace dependenţă.

Cursele sunt scurte (un sfert sau o jumătate de milă) şi se desfăşoară în linie dreaptă, dar ai la dispoziţie peste 50 de maşini oficiale licenţiate pentru a dovedi că eşti cel mai rapid. Printre ele se numără Skyline GT-R, un Mustang din 1969 sau un BMW M3.

Chiar dacă aparent o cursă în linie dreaptă este uşoară, vei vedea că nu este tocmai uşor să câştigi, pentru că trebuie să găseşti echilibrul potrivit între putere şi aderenţă şi să schimbi treptele de viteză.

În plus, există un modul de multiplayer în care poţi juca împotriva unui prieten sau a altor jucători din întreaga lume.

Disponibil pentru Android.

Drag Racing, un joc pentru pasionatii de dragstere

Drag Racing, un joc pentru pasionatii de dragstere

Fast & Furious 6: The Game

Nu este deloc o surpriză că un joc cu maşini ocupă un loc fruntaş în rândul celor mai populare jocuri, iar jocul Fast & Furious şi-a câştigat o bună parte din reputaţie datorită seriei de filme cu acelaşi nume.

Acţiunea se petrece pe străzile din Londra, acolo unde ai misiunea de a-ţi câştiga reputaţia în diverse curse, dar şi de a pune capăt dominaţiei unei organizaţii criminale formată din mercenari bine pregătiţi.

Pe măsură ce avansezi în “carieră” deblochezi maşini din ce în ce mai puternice pentru a putea ajunge în ipostaza de a fi el mai rapid.

Disponibil pentru iPhone şi Android.

Extreme Formula

Pentru a se diferenţia de multitudinea de jocuri cu maşini, Extreme Formula propune o abordare inedită: în locul cailor putere, diferenţa este făcută de tipul de combustibil utilizat: super-benzină, energia apei, energie atomică sau energie metalică. În plus, există alte 65 de tipuri de tuning pentru garajul virtual format din numai cinci maşini.

În funcţie de timpul pe care îl ai la dispoziţie, poţi opta pentru o cursă simplă sau pentru un modul de carieră în 15 etape, pe parcursul cărora poţi obţine 18 premii.

Partea mai puţin plăcută este că jocul afişează bannere publicitare în versiunea pentru Android, întrucât poate fi descărcat gratuit pe această platformă.

Disponibil pentru Android (gratuit) şi iPhone (0.99 USD).

Extrem formula - gaseste compozitia ideala pentru carburant

Extrem formula – gaseste compozitia ideala pentru carburant

GT Racing: Motor Academy Free+

Un alt joc cu maşini dezvoltat de Gameloft, GT Racing: Motor Academy Free+ iese în evidenţă prin bogăţia de maşini: nu mai puţin de 111 maşini pot fi achiziţionate pe măsură ce progresezi în joc, printre acestea figurând Nissan GT-R, Audi R8 sau Ford Model T.

În plus, modulul de carieră este unul complex, care necesită obţinerea unei licenţe şi parcurgerea treptată a curselor pentru a obţine experienţă şi pentru a activa noi maşini. Totuşi, dacă vrei să “arzi” unele etape, ai posibilitatea de a cumpăra experienţă şi maşini cu bani reali.

Spre deosebire de alte jocuri, GT Racing include şi Laguna Seca, unul dintre cele mai cunoscute circuite de curse din lume.
Jocul dispune şi de un mod multiplayer în care poţi juca cu până la cinci jucători din orice colţ al lumii prin intermediul unei conexiuni la internet.

Disponibil pentru Android (gratuit) şi iPhone (gratuit)

Raging Thunder 2

Raging Thunder mizează pe grafică şi variaţia mediului înconjurător pentru a te determina să cumperi jocul. Astfel, vei concura printre temple abandonate, plaje însorite, munţi acoperiţi de zăpadă sau chiar prin preajma Marelui Zid Chinezesc.

Există şi opţiuni pentru upgradarea maşinilor, însă acestea nu se ridică la înălţimea celor disponibile pentru alte jocuri cu maşini prezentate mai sus.

Şi acest joc dispune de o componentă online, astfel că ai posibilitatea să laşi deoparte AI-ul şi să te iei la întrecere cu prietenii tăi pentru a afla care este cel mai bun.

Pentru Android există şi o versiune gratuită, însă aceasta are doar două circuite şi două maşini.

Disponibil pentru Android (6.64 RON sau gratuit) şi iPhone (2.99 USD).

Reckless Racing 2

Aşa cum sugerează şi numele, Reckless Racing 2 este un joc în care nu există practic nicio regulă şi în care primează inventivitatea pentru a câştiga cursele.

Ai de ales între 24 de şosele asfaltate sau drumuri de macadam şi poţi concura la volanul unor maşini de raliuri şi chiar camioane în trei tipuri de joc: Dirt Rally, Hot Lap time trial sau Delivery time trial.

Şi acest joc beneficiază de un mod multiplayer care îţi permite să joci online cu mai mulţi prieteni şi chiar să conversezi cu ei prin intermediul unui chat.

Disponibil pentru Android (7.12 lei) şi iPhone (1.79 EUR).

DrawRace 2

DrawRace 2 câştigă de departe titlul neoficial de cel mai inedit joc cu maşini. Asta pentru că în loc să controlezi maşina în mod obişnuit trebuie să arăţi traiectoria ideală de pe circuit cu degetul.

La început pare ciudat, însă mecanismul jocului crează o depedenţă destul de puternică, mai ales că fiecare maşină se comportă în mod diferit şi abordează traiectoriile diferit, astfel că nu există un stil pe care să îl poţi adopta pentru tot jocul.

După ce ai căpătat experienţă, îţi poţi demonstra valoarea în modul Friend Challenge, care presupune înfruntarea directă cu un prieten via internet.

Disponibil pentru Android (11 lei) si iPhone (2.99 USD).

Draw Race, un joc inedit in care tu "desenezi" cursele

Draw Race, un joc inedit in care tu „desenezi” cursele

Racing Live

Dacă nu eşti interesat deloc să joci împotriva calculatorului, Racing Live este numai bun pentru tine. Este vorba despre un joc care poate fi utilizat doar în modul multiplayer, motiv pentru care necesită o conexiune permanentă la internet.

Reţeta este însă una clasică: participi la curse şi, pe măsură ce câştigi, obţii bani cu ajutorul cărora îţi cumperi maşini noi sau o upgradezi pe cea curentă pentru îmbunătăţirea performanţelor.

Interesant este că, dacă strângi suficient de mulţi bani, poţi cumpăra un circuit pe care să-l închiriezi ulterior pentru curse pentru a-ţi recupera investiţia.

Disponibil pentru Android (gratuit) şi iPhone (gratuit)

RacingLive pentru Android si iPhone

Atenţie la cerinţele hardware

Dacă pe iPhone merg toate jocurile menţionate mai sus, pentru Android situaţia este mai complicată.

Cele mai multe jocuri prezentate necesită telefoane cu platforma hardware puternică şi ecrane cu rezoluţii tipice pentru diagonale de cel puţin 4”. De aceea, mai ales în cazul jocurilor contra-cost, este foarte important să verifici dacă jocul este compatibil cu telefonul tău.

În plus, se poate întâmpla să jocul să fie compatibil, dar să ruleze destul de lent pe telefon, caz în care poţi opta pentru returnarea banilor plătiţi pe joc în cel mult 15 minute de la instalarea acestuia.

2 comentarii

 1. emanuela

  22 mai 2012 la 11:21

  Buna,
  Am si eu o problema:am o tableta Flytouch Superpad VII P002 4GB 10.1 inch Google Android 4.0 cu urmatoarele specificatii:
  •CPU: Boxchip A10 Cortex A8 1.2GHz
  •OS: Google Android 4.0
  •RAM: 1G DDR3
  •Flash Memory: 4GB
  •Support TF card extend 16GB max
  •Display: 10.1 inch 16:9 TFT LCD resistive multi-touch panel 1024*600
  •Camera: 0.3 Mega Pixel
  •Networking: Wifi 802.11 b/g/n
  •Support 1080P Video
  Am cumparat jocul Asphalt 6 si dupa ce l-am instalat am constatat ca nu merge.Ma puteti ajuta cu un raspuns-tableta nu il suporta sau unde as putea vedea cerintele unui joc.Sunt incepatoare in acest domeniu si baiatul meu este pasionat de jocurile cu masini-nu stiu ce jocuri merg si care nu pe tableta noastra.
  Va multumesc pentru raspuns.

  • jogiany

   19 octombrie 2012 la 19:40

   du e destul de buna tableta ca sa suporte cantitatea de GB,sau nu ai instalat bine tu sau tableta are ceva ce nui bun sau nu e destul de profesionala ca sa faca sa functioneze jocu.:)))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri