Cele mai populare jocuri pentru telefoane Android și iPhone

Candy Crash Saga, Temple Run 2 sau Angry Birds sunt doar câteva dintre cele mai populare jocuri pentru iPhone şi Android.

Jocurile pentru platformele mobile reprezintă o industrie în sine datorită numărului din ce în ce mai mare de utilizatori care cumpără smartphone-uri.

Dacă iniţial cele mai multe jocuri erau banale sau doar portari mai mult sau mai puţin reuşite ale unor titluri de pe PC sau console, în prezent există numeroase jocuri bune dezvoltate special pentru telefoane.

Deloc surprinzător, cele mai populare jocuri pentru telefoane sunt cele gratuite sau cele care pot fi utilizate gratuit cel puţin parţial. Jocurile pe bani câştigă de asemenea teren, însă unele dintre ele sunt prea scumpe pentru a deveni cu adevărat populare în rândul utilizatorilor, aşa cum este, de exemplu, Need For Speed: Most Wanted.

Candy Crush Saga pentru iPhone şi Android

În prezent, cel mai popular joc pentru telefoane Candy Crash Saga. Vorbim despre un joc de tip puzzle cu peste 300 de niveluri în versiunea pentru iPhone şi iPad şi peste 100 de niveluri în varianta pentru Android care pentru multe persoane provoacă dependenţă. Regulile sunt atât de simple încât nici nu merită precizate, însă nu este la fel de uşor să fii cel mai bun. Deşi jocul este gratuit, unele opţiuni, cum ar fi o viaţă suplimentară, sunt contra-cost.

Temple Run 2 pentru iPhone şi Android

Combinaţia intre antichitate, aventură şi gameplay facil a transformat Temple Run 2 într-un alt joc popular printre utilizatori. Poţi străbate cu uşurinţă distanţe mari şi poţi trece peste diversele obstacole întâlnite în templu pentru a-ţi îndeplini obiectivele, iar în noua versiune ai la dispoziţie noi tipuri de power-up-uri şi de obstacole. Totuşi, dificultatea creşte gradual până în momentul în care ai putea fi tentat să plăteşti pentru a beneficia de abilităţi cu care să treci la nivelul următor.

Fast & Furious 6: The Game pentru iPhone şi Android

Nu este deloc o surpriză că un joc cu maşini ocupă un loc fruntaş în rândul celor mai populare jocuri, iar jocul Fast & Furious şi-a câştigat o bună parte din reputaţie datorită seriei de filme cu acelaşi nume. Acţiunea se petrece pe străzile din Londra, acolo unde ai misiunea de a-ţi câştiga reputaţia în diverse curse, dar şi de a pune capăt dominaţiei unei organizaţii criminale formată din mercenari bine pregătiţi. Pe măsură ce avansezi în “carieră” deblochezi maşini din ce în ce mai puternice pentru a putea ajunge în ipostaza de a fi el mai rapid.

Real Racing 3 pentru iPhone şi Android

Jocurile pure cu maşini nu puteau lipsi din acest articol, în special dacă sunt gratuite. Real Racing 3 impresionează în special prin grafică şi selecţia reală de maşini şi circuite. De exemplu, poţi urca la volanul unor maşini oficiale Porsche, Lamborghini, Dodge, Bugatti sau Audi şi îţi poţi încerca abilităţile pe circuite care au devenit legendare în lumea sporturilor cu motor, aşa cum sunt Spa-Francorchamps, Silverstone, Hockenheim sau Laguna Seca. Totuşi, pentru a evita timpii lungi de aşteptare pentru reparaţia maşinilor sau pentru a cumpăra mai repede altele noi şi puternice trebuie să plăteşti bani reali, iar acest lucru limitează într-un fel experienţa plăcută a jocului.

Fruit Ninja pentru iPhone şi Android

Fruit Ninja este un alt joc intuitiv în care viteza de reacţie este cea mai importantă abilitate pentru a progresa rapid. Aşa cum spune şi numele, jocul presupune să tai diversele fructe care apar în peisaj într-un timp cât mai scurt. Există trei tipuri de joc, şi anume Classic, Zen şi Arcade, dar şi o secţiune bonus botezată Dojo care include noi tipuri de săbii, de medii de joc şi power-up-uri.

Hill Climb Racing pentru iPhone şi Android

Rămânem în domeniul curselor de maşini, dar de data aceasta alegem o aventură mai puţin obişnuită, pentru că, aşa cum sugerează şi numele, Hill Climb Racing te pune în pielea unui pilot care trebuie să meargă cu maşini pe dealuri. Ai la dispoziţie 10 vehicule de la maşină clasică până la camioane şi tancuri, iar pe parcurs trebuie să colectezi monezi pentru a putea îmbunătăţi performanţele. Obiectivul este să parcurgi cele 11 niveluri ale jocului care te vor purta pe drumuri de ţară, în deşert, în zona îngheţată a Arcticii pentru a ajunge în cele din urmă pe… Lună!

Angry Birds pentru iPhone şi Android

Nu puteam scrie un articol cu jocuri populare pentru telefoane fără să menţionăm de Angry Birds, probabil primul joc de mare succes pentru iPhone şi Android. Cu o grafică simplă şi intuitivă, jocul te aruncă într-o lume în care trebuie să ucizi porci cu ajutorul unor păsări catapultate cu o praştie. Sigur, pe măsură ce ajungi la nivelurile superioare vei întâlni diverse păsări şi obstacole, iar dacă te plictiseşti poţi încerca numeroasele alte jocuri din seria Angry Birds, dintre care amintim aici doar Angry Birds Space, Angry Birds Rio, Angry Birds Star Wars sau Angry Birds Friends.

Subway Surfers pentru iPhone şi Android

Metroul este mijlocul meu de transport preferat, astfel că nu este surprinzător că şi mie, ca şi altor peste 50 de milioane de utilizatori, mi-a plăcut Subway Surfers. Aici ai ca obiectiv să alergi prin reţeaua de metrouri din diverse oraşe ale lumii (inclusiv în Beijing), să acumulezi galbeni pentru îmbunătăţirea abilitaţilor şi, mai ales, să scapi de sub urmărirea unui inspector şi a câinelui său care îţi vor da permanent bătăi de cap. Eşti pregătit de aventură?

Top Eleven pentru iPhone şi Android

Jocurile de fotbal de tip FIFA şi Football Manager Handheld sunt destul de costisitoare, motiv pentru care Top Eleven şi-a câştigat o bună reputaţie datorită faptului că este gratuit. Chiar dacă nu excelează la capitolul grafică, Top Eleven este un manager de fotbal complex, în care trebuie să te ocupi de propria ta echipă: faci antrenamente, stabileşti strategia de joc, modernizezi stadionul sau gestionezi bugetul. Probabil însă că principalul avantaj este că joci împotriva unor jucători reali în diverse competiţii care imita Liga Campionilor, un campionat national şi o cupă naţională.

Cut the Rope – Time Travel pentru iPhone şi Android

Pe cât de banal sună să tai o frânghie, pe atât de popular s-a dovedit a fi Cut the Rope. În această versiune a jocului călătoreşti în timp în Evul Mediu, perioada Renaşterii, Egiptul Antic, Grecia Antică, Epoca de Piatră şi eşti pirat pe o navă, însă scopul tău a rămas acelaşi: să hrăneşti doi monştri cu dulciuri. Jocul este gratuit pentru Android, dar versiunea pentru iPhone costa 0.99 dolari.

Concluzii

Nu este deloc surprinzător că cele mai populare jocuri pentru telefoane mobile sunt fie simple şi intuitive, fie cu maşini sau legate într-un fel sau altul de fotbal.

Există numeroase alte jocuri populare şi bune pe care le poţi descoperi singur în AppStore şi, respectiv, Google Play Store, însă multe dintre cele mai bune jocuri sunt contra-cost, motiv pentru care nu se bucură de un număr la fel de mare de descărcări.

Ţie ce jocuri de iPhone şi Android îţi plac cel mai mult?

6 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!