GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Recomandări jocuri de strategie pentru PC

Autor: Echipa Giz.ro

În rândul gamerilor, jocurile de strategie se numără probabil printre cele mai populare, probabil şi ca urmare a faptului că necesită o atenţie sporită la detalii şi gândirea unor strategii eficiente pentru învingerea adversarului.

Jocurile de tip RTS (Real Time Strategy) continuă să fie printre cele mai preferate, iar acest an nu duce deloc lipsă de titluri interesante în acest segment.

Totuşi, există şi numeroase jocuri de tip TBS (Turn Base Strategy), apreciate în schimb de cei care vor să aibă mai mult timp de gândire înainte de a lua o decizie cu privire la modul în care continuă acţiunea.

Printre cele mai complexe jocuri de strategie se numără însă şi cele de tip 4X (Explore, Expand, Exploit and Exterminate), care te pun în pielea unui erou (sau demon, depinde cum priveşti lucrurile) pentru a cuceri întreaga lume.

Componenta multiplayer este de asemenea bine dezvoltată într-o epocă în care accesul la internet este facil, astfel că jocurile MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game) se bucură de asemenea de un succes major.

Galactic Civilizations 3

Galactic Civilizations 3 este unul dintre cele mai aşteptate jocuri de strategie ale anului, iar producătorii promit o serie de îmbunătăţiri importante în ceea ce priveşte designul navelor spaţiale şi a nivelului de detaliu. În plus, cel de-al treilea joc al seriei este primul care va include o componentă multiplayer online, asta deşi precedentele titluri au avut probleme la acest capitol. Există însă şi o veste mai puţin bună: jocul va putea fi instalat numai pe computere cu procesoare pe 64 biţi, ceea ce ar putea reprezenta o problemă pentru o bună parte dintre fani.

Kingdom Under Fire 2

Sequel pentru jocul cu acelaşi nume apărut în 2001, Kingdom Under Fire 2 îmbină mai multe sub-genuri de strategie într-unul singur, printre care RPG, RTS şi MMO. Prin urmare, jocul îţi permite să comanzi unităţi şi, în acelaşi timp, să lupţi împotriva inamicilor tăi. Jocul include trei facţiuni şi peste 100 de tipuri de unităţi şi îţi oferă posibilitatea de a forma anumite alianţe pentru a învinge rivalii mai puternici.

Smite

Smite este un joc gratuit de tip multiplayer online care se adresează în special pasionaţilor de mitologie grecească şi nu numai. Spunem asta pentru că în noul joc de tip MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) “actorii” principali sunt zei împrumutaţi din diverse mitologii şi culturi ale lumii. Bineînţeles, rolul tău este să demonstrezi de ce eşti zeu în luptele cu diverşi rivali care nu sunt de acord cu autoritatea pe care vrei s-o impui. Jocul este deja disponibil în varianta beta, însă va fi lansat oficial în cursul acestui an.

Stonehearth

Eşti unul dintre cei care se jucau foarte mult Minecraft când erau mici? Sigur, jocul nu ţi se mai potriveşte pentru că ai crescut şi vrei să fii lider, iar Stonehearth este numai potrivit pentru tine. Acum intri în pielea unui conducător al unui grup de personaje care construieşte, are grijă de resursele minerale, îşi apără teritoriile şi, inevitabil, încearcă să-şi extindă graniţele. Există şi un mod Co-op prin care îţi vei putea petrece mai mult timp într-un joc care, cel puţin aparent, este destul de scurt.

Warhammer 40.000: Space Wolf

Jocurile precedente din seria Warhammer 40.000 au ieşit în evidenţă în special prin violenţă, astfel că realizarea unui titlu de strategie nu este tocmai uşoară. În acest nou joc, Lupii spaţiului trebuie să lupte împotriva forţelor Haosului într-un mediu dominat de frig şi zăpadă, însă desfăşurarea conflictului va depinde în mare măsură de strategiile pe care le adopţi.

World Zombination

Jocurile cu zombii sunt din ce în ce mai populare şi iată că îşi fac apariţia inclusiv în titlurile de strategie. Relativ previzibil, în World Zombination trebuie să alegi dacă faci parte din echipa oamenilor sau a zombilor. Ca om, misiunea ta este una în principal defensivă, însă dacă alegi să joci rolul unui zombi lucrurile se schimbă, pentru că trebuie să cucereşti Pământul prin diverse metode.

Dungeon of the Endless

Dungeon of the Endless este un joc de strategie de tip 4X a cărui acţiune se desfăşoară în subteranele planeteie Auraxia. În calitate de conducător, ai misiunea de a conduce un grup de supravieţuiri spre suprafaţă, însă obiectivul nu este loc uşor de îndeplinit: la tot pasul vei avea de înfruntat numeroşi adversari, iar cei mai puternici se află în apropierea navei care te poate duce la suprafaţă.

StarCraft II: Heart of the Swarm

StarCraft 2: Heart of the Swarm va fi lansat pe piata in prima jumatate a anului urmator

StarCraft 2: Heart of the Swarm va fi lansat pe piata in prima jumatate a anului urmator

În anul ce urmează, Blizzard Entertainment va lansa un nou joc din seria StarCraft. Cele trei puteri Protoss, Terran și Zerg se vor confrunta din nou, în cea mai noua versiune a jocului, StarCraft II: Heart of the Swarm. Jocul va aduce o serie de schimbări care urmăresc îmbunătățirea experienței și va permite moduri de joc single-player și multiplayer.

În ceea ce privește cerințele de sistem, pentru acest joc veți avea nevoie de cel puțin un 1GB RAM, placă grafică GeForce 6600 de 128 MB, 4 GB memorie HDD, procesor Pentium 4 2.2 GHz și sistem de operare Windows XP/Vista/7.

Jagged Alliance: Back in Action

O altă continuare pe care o aduce anul 2012 este Jagged Alliance Back in Action. Primul joc din această serie a fost lansat în anul 1994. Acțiunea jocului se desfășoară în contextul în care un dictator a ajuns la putere în Arulco, iar un fost președinte exilat încearcă să adune o serie de mercenari pentru a putea înlătura dictatorul de la putere.  Lansarea mondială jocului este programată pentru luna februarie a anului următor.

Total War: Shogun 2 Fall of the Samurai

Pentru a putea juca Total War Shogun 2: Fall of the Samurai nu va fi necesar sa instalati Total War Shogun 2

Pentru a putea juca Total War Shogun 2: Fall of the Samurai nu va fi necesar sa instalati Total War Shogun 2

La  nici un an de la lansarea Total War: Shogun 2, a fost anunțată lansarea pe piață a unei alte continuări: Total War Shogun 2 Fall of the Samurai. Această versiune din franciză urmărește conflictul dintre tronul imperial și Shogunate în Japonia secolului al XIX-lea. Pentru a putea jucă această versiune nu este necesar să aveți Total War Shogun 2. Jocul va fi lansat în luna martie a anului următor.

Crusader Kings II

Crusader Kings 2 este unul dintre cele mai anticipate jocuri RTS ale anului 2012

Crusader Kings 2 este unul dintre cele mai anticipate jocuri RTS ale anului 2012

Crusader Kings II, după cum îi sugerează și numele este tot o continuare pe care o aduce anul 2012. Jocul prezintă o Europă fragmentată de lupta dintre Papă și Împărat. De asemenea, este perioada cruciadelor. Scopul jucătorului este să își creeze, ajutat de vasali, cea mai puternică dinastie din Europa,luptând pentru eliberarea Țării Sfinte și împotriva trădătorilor.

Cerințele de sistem recomandate pentru acest joc sunt următoarele: procesor Pentium 4.2 GHz, placă grafica GeForce 8800 GS, 2 GB RAM, memorie HDD 2GB, sistem de operare Windows XP.

Wargame: European Escalation

Un alt joc de strategie anticipat al anului 2012 este Wargame: European Escalation. Acțiunea din acest joc se desfășoară în timpul Războiului Rece, mai exact perioada 1975 – 1985. Jocul are în vedere câteva situații ipotetice dacă ar fi putut să aibă loc dacă tensiunile din timpul războiului rece ar fi escaladat la un moment dat într-un conflict. Jocul se așteaptă să fie lansat cândva la începutul anului următor.

Concluzii

Indiferent ce tip de joc de strategie îţi place, este foarte posibil ca acest an să-ţi aducă cel puţin un titlu care să fie pe placul tău. Fie că este vorba despre jocuri noi sau despre continuări ale unor titluri mai vechi, oferta este una generoasă.

Prin urmare, pasionaţii de jocuri RTS, TBS, 4X sau MMORPG au de unde alege o nouă provocare pentru acest an pentru a-şi testa abilităţile de unii singuri în campanii single-player, împreună cu prietenii într-un multiplayer sau chiar cu orice utilizator de pe glob prin intermediul jocurilor multiplayer online.

2 comentarii

 1. Mosfoca

  2 aprilie 2015 la 20:11

  Lipseste Red Alert 2 3 si 4 si Total Domination.

 2. mihai

  1 mai 2016 la 15:19

  Mai de mult era un joc ceva gen starcraft dar trebuia sa iti faci o armata si la un moment dat iti faceai un vehicul care tragea cu foc
  Ma poti ajuta te rog?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri