GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Noutăți Acer pentru 2017: Predator 21X și 17X, Aspire V Nitro Black și Aspire VX

Autor: Echipa Giz.ro

Compania Acer s-a prezentat la expoziția CES 2017 cu mai multe produse, însă cele mai atractive sunt noile sale laptopuri pentru jocuri și actualizările modelelor de acest fel care existau deja pe piață. Produsul care sare în ochi este Predator 21 X, un monstru cu ecran curbat de 21” și un preț pe măsură, însă cei care vor un laptop mai puțin extravagant și mai ancorat în realitate nu au fost uitați și au la dispoziție actualizările modelelor Predator 17 X, Aspire V Nitro Black Edition și Aspire VX 15.

Acer Predator 21 X

Chiar dacă este numit laptop, Predator 21 X este în realitate un desktop replacement deoarece nimeni nu poate pretinde cu mâna pe inimă că un sistem cu ecran de 21” poate fi considerat portabil. Un model de vârf care pare mai degrabă o simplă demonstrație de forță decât un laptop cu adevărat vandabil, Predator 21 X a încorporat cam toate tehnologiile care sunt la modă în acest moment pentru a oferi amatorilor de jocuri un sistem puternic, dar totodată mai compact decât un desktop.

Acer Predator 21 X oferă un ecran curbat cu diagonală de 21”, raport de aspect 21:9, rezoluție de 2560 x 1080 pixeli și panou IPS.

Ecranul curbat are o rază virtuală de 2 metri (2000 R) și se mai remarcă prin rata de împrospătare de 120 Hz, compatibilitatea cu tehnologia NVIDIA G-Sync și tehnologia de urmărire a ochilor de la Tobii.

acer-predator-21x-1

Acer Predator 21 X

Un sistem pentru jocuri puternic, Predator 21 X oferă un procesor Intel Core i7-7820HK care poate fi supra-tactat și o interfață grafică NVIDIA GTX 1080 în configurație SLI. Configurația mai oferă până la 64 GB de memorie RAM, până la patru unități de stocare SSD configurate în RAID 0 (două de tip NVMe și două de tip SATA) loc pentru încă un HDD suplimentar cu o capacitate maximă de 2 TB și o baterie cu o capacitate de 88 Wh.

Lista specificațiilor mai cuprinde un port Thunderbolt 3 (USB-Type C), patru porturi USB 3.0 (dintre care unul mereu activ), cameră Web cu interfață infraroșie pentru autentificarea Windows Hello, interfețe de rețea Gigabit Ethenret și 802.11ac, o ieșire video HDMI și două ieșiri video Display Port cu compatibilitate G-Sync.

acer-predator-21x-2

Acer Predator 21 X

Carcasa masivă a permis amplasarea unui sistem audio complex cu trei căi și șase difuzoare, compania pretinzând că acesta va oferi cea mai bună experiență audio implementată vreodată pe un laptop.

Neuitând să bifeze cam toate specificațiile la modă în lumea laptopurilor pentru jocuri, Predator 21 X oferă o tastatură mecanică cu comutatoare Cherry MX și iluminare LED RGB pentru fiecare tastă. În plus, blocul de taste Numpad poate fi inversat, oferind astfel un touchpad cu precizie ridicată.

acer-predator-21x-3

Acer Predator 21 X

Un astfel de sistem împachetat într-o carcasă compactă a necesitat utilizarea unui sistem de răcire complex cu cinci ventilatoare, nouă heatpipe-uri și un sistem de auto-curățare a prafului numit DestDefender. Din cauza dimensiunilor și a greutății de 9 kilograme, deplasarea acestuia nu pare a fi însă o idee recomandată.

Acer Predator 17 X

Un membru de vârf al gamei superioare de laptopuri pentru jocuri de la Acer, Predator 17 X este un laptop în adevăratul sens al cuvântului, spre deosebire de fratele său mai mare de 21”.

Predator 17 X oferă procesoare de top Core i7-7700HQ sau i7-7820HK, o placă video NVIDIA GTX 1080 cu 8 GB de memorie dedicată, un maximum de 64 GB de memorie RAM și o baterie cu o capacitate de 88 Wh.

Ecranul are o diagonală de 17.3”, este compatibil cu NVIDIA G-Sync și folosește un panou IPS, cumpărătorii putând opta pentru un model cu rezoluție Full HD sau unul 4K (3840 x 2160 pixeli). Stocarea internă permite alegerea între o matrice RAID 0 cu până la unități de stocare SSD cu conectare SATA sau o unitate SSD de tip NVMe, la care se adaugă și spațiul necesar pentru conectarea suplimentară a unui HDD cu o capacitate de cel mult 2 TB.

Tastatura oferă patru zone de iluminare și este completată de un sistem audio stereo cu patru căi și două difuzoare pentru frecvențe joase. Lista dotărilor mai include conectivitate Thunderbolt 3, patru porturi USB 3.0, interfețe de rețea Ethernet gigabit și 802.11ac, precum și ieșiri video HDMI și Display Port.

acer-predator-17x-1

Acer Predator 17 X

Acer Aspire V Nitro Black Edition

Pentru cei care nu sunt dispuși să cheltuiască mai mult de 2000€ pe un laptop pentru jocuri, Aspire V Nitro Black Edition oferă specificații ceva mai slabe la un preț însă mult mai accesibil.

Aspire V Nitro Black Edition este disponibil în versiuni cu ecran de 15,6” sau 17,3”, cumpărătorii putând alege în ambele cazuri panouri IPS cu rezoluție Full HD sau 4K (3840 x 2160 pixeli). Singura diferență este posibilitatea alegerii soluție hardware de urmărire a ochilor de la Tobii în cazul modelului mai mare.

Configurația hardware este bazată pe procesoare Intel din generația Kaby Lake, mai precis Intel Core i5-7300HQ sau i7-7700HQ, și mai oferă plăci video NVIDIA GTX 1060 sau 1050 TI și 16 GB de memorie RAM (extensibilă la 32 GB). Stocarea internă poate fi de tip SSD, cu capacități de 128/256/512 GB în cazul opțiunii SATA și 256/512 GB în cazul opțiunii NVMe, dar și cu HDD cu capacități de 500/1000/2000 GB. In funcție de preferințe, utilizatorii pot opta pentru o baterie standard de 52,5 Wh sau pentru un model mai mare de 70 Wh.

acer-aspire-v-nitro-black

Acer Aspire V Nitro Black Edition

Aspire V Nitro Black Edition mai oferă conectivitate Thundebolt 3, două porturi USB 3.0, două porturi USB 2.0, ieșiri video HDMI și Display Port (prin intermediul portului Type-C), interfețe de rețea Ethernet și Wi-Fi 802.11ac, precum și un senzor pentru amprente compatibil cu Windows Hello.

La fel ca modelele anterioare, Aspire V Nitro Black va avea un sistem de răcire special conceput, în acest caz fiind folosite două ventilatoare și sistemul de auto-curățare care promite să reducă ingestia unor cantități prea mari de praf.

Acer Aspire V Nitro Black Edition are o greutate de 2,5 sau 2,6 kilograme (în funcție de bateria aleasă) în cazul versiunii cu ecran de 15,6” și de 3,1, respectiv 3,2 kilograme în cazul modelului de 17,3”

Acer Aspire VX 15

Cei care nu dispun de fonduri prea mari pentru achiziționarea unui laptop pentru jocuri își pot orienta privirile către Aspire VX 15, acesta oferind suficientă putere la un preț sub 1000€.

Acesta oferă un ecran cu diagonală de 15,6”, panou IPS și rezoluție Full HD fără alte artificii tehnologice adiționale. Cumpărătorii pot alege procesoare Intel Core i5-7300HQ sau Core i7-7700HQ, plăci video NVIDIA GTX 1050 sau GTX 1050 TI cu 4 GB de memorie dedicată și 16 GB de memorie RAM (care poate fi extinsă ușor la 32 GB).

Opțiunile pentru stocarea internă permit alegerea între o unitate SSD cu conectare SATA cu capacități de 128/256/512 GB sau un HDD cu o capacitate de 1 TB. Acer Aspire VX 15 mai oferă trei porturi USB 3.0 (dintre care unul cu conector Type-C), un port USB 2.0, un port HDMI și interfețe de rețea Ethernet și Wi-Fi 802.11ac.

Laptopul are o greutate de 2,5 kilograme și o carcasă cu o grosime maximă de 29 milimetri.

acer-aspire-vx-15

Acer Aspire VX 15

Prețuri și disponibilitate

În acest moment, nu toate prețurile comunicate de Acer acoperă și zona europeană, fiind așteptate ușoare fluctuații în funcție de cursurile de schimb valutare USD/EUR sau USD/RON.

  • Acer Predator 21 X: disponibil începând cu luna februarie, preț de 9000€ (ouch!);
  • Acer Predator 17 X: disponibil începând cu luna ianuarie, preț începând de la 2600€;
  • Acer Aspire V Nitro Black Edition: disponibil începând cu luna februarie, preț începând de la 1300€;
  • Acer Aspire VX 15: disponibil începând cu luna ianuarie, preț începând de la 900€.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri